logo
24 MAYIS 2025

Muazzam maç

16.04.2022 00:00:00
Trabzonspor Karagümrük'ü yenip rakiplerinin puan kayıplarını bekleyeceği hafta berabere kalarak amacına ulaşamadı.

Fakat her şeye rağmen Trabzonspor karşılaşma boyunca maçı isteyen taraftı.

İkinci yarı net olarak oyunun hakimi olması dışında ilk yarıda da yavaş tempoya rağmen topa sahip oldu ve rakibine çok büyük fırsatlar vermedi.

Bu maç futbol hakkında da çok şey söylüyor. Futbol plan falan dinlemiyor.

İlk yarı taktik disiplin ve düşük tempo sonuç vermezken ikinci yarı ise taraftarın istediği oyun ile gol geldi.

İkinci yarı taktik disiplin mi vardı? Oyunda bir plan mı gördük? Hayır ne taktik disiplin vardı ne de bir plan görebildik ama gol ikinci yarı geldi.

Yani bireysel performanslar, tempo, mücadele bütün planların önüne geçiyor.

Son virajın stresli olması çok doğal. En azından geçen sene Beşiktaş'ın yaşadıklarını düşünün.

Bu stresi kaldırabilmek çok önemli.

Futbolcular ikinci yarı bir inanmışlık sergilediler. Belli ki devre arasında konuşmalarda futbolcular biz bu işi bitiririz demişler.

Bu şampiyonluğun geleceğinin en önemli güvencesi. Futbolcular inandıktan sonra gerisinin gelmesi işten değil.

Dediğim gibi ilk yarı Trabzon taktik disiplin içinde düşük tempoda bir oyun sergiledi.

İlk pozisyon 18'de geldi. Hamsik'in etkili şutunu kaleci Viviano kornere çeldi. Şut pasını veren ise Visca’ydı.

29'da Djaniny'nin baskısı ile oluşan pozisyonda savunma Cornelius'tan önce atağı savuşturdu.

34'de ise Vica'nın kalabalık içine attığı pası Bakasetas söküp aldı ve Hamsik'e iletti. Hamsik'in kötü şutu üstten auta gitti.

İlk yarının en önemli anı 45+1'de Karagümrük'ün kazandığı serbest vuruştu. Hakem önce ceza sahası dışında faul verdi. Sonra kararını değiştirdi penaltı verdi.

VAR'dan gelen uyarı ile yeniden ilk kararına döndü. Bence burada Yusuf Erdoğan'ın rakibine yaptığı iki faul var.

Biri ceza sahası dışında ayağı ile yaptığı faul. Hemen hemen aynı anda ceza sahası içinde vücuduyla rakibine yaptığı ikinci faul.

Bence burada bir penaltı yok çünkü ayağıyla yaptığı ilk faul ceza sahası dışında. Hakemin ilk kararı doğruydu.

VAR'ın müdahalesi ile bir yanlış karar önlenmiş oldu. 45+4'te serbest vuruşu kullanan Biglia'nın şutunu kaleci Uğurcan göremeyince Karagümrük öne geçmiş oldu.

İkinci yarıyı anlatabilmek neredeyse mümkün değil zira hemen hemen her atak bir pozisyon oluşturdu.

İkinci yarı tempo vardı ve bu her iki takım için pozisyon getirdi. Trabzon'da başta Nwakaeme olmak üzere tüm takım hareketli ve istekliydi.

Nwakaeme'yi oynatan ise attığı harika paslar ile Hamsik oldu. Hamsik çok zeki bir oyuncu.

Kim maçı koparır çok iyi süzüyor. Bu maçta da paslarıyla Nwakaeme'yi parlattı. Bu yarıda Trabzon rakibine nefes aldırmadı.

İkinci yarı 55'te Peres öyle bir gol kaçırdı ki akıllara ziyan. Altı pas içinde kaleciyle karşı karşıya Peres topu üstten auta attı.

58'de Trabzon'un golü geldi. Visca'nın kestiği topa Denswil asist yaptı ve Hugo topu altı pas içinde üst filelere yolladı.

76'da Trabzon'un Vitor Hugo ile 77'de ise Karagümrük'ün Onur ile birer şutları direkten döndü.

81'de bu maçta pek fazla etkili olmayan Bakasetas'ın bir şutunu Viviano kurtardı.

90'da da Ömür'ün bir şutu yine Viviano'nun üzerine gitti.

Son fırsatı ise 90+2'de Karagümrük kullanamadı. Burak'ın kornerden gelen topa kafa vuruşu üst direkte patlayınca maç berabere bitmiş oldu.

Şimdi bu sonuçla şampiyonluğun ilanı biraz gecikti. Ne diyelim geç olsun güç olmasın zira Trabzon bundan sonra bir beraberlik bir de galibiyet ile şampiyonluğu garantileyecek.

Futbolda mucizeler vardır ama onların bile bir mantığı var. Son altı maçta Trabzon topu topu bir kere beraberlik bir kere de galibiyet alamayacak mı yani.

Üstelik hâlâ en erken şampiyonluk ilan etme imkanı da devam ediyor.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Göksu / diğer yazıları
İsrail ölüm kusuyor
Son 24 saatte 79 şehit daha
İfade veriyorlar
İBB'ye 4. dalga operasyon
Şizofreni nedir, tedavi edilebilir mi?
Bugün Dünya Şizofreni Günü
Takside dehşet anları kamerada...
Taksiciyi silahla gezdirdi, sonra da parasını gasp etti
Kars'ta korku dolu anlar kamerada
Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu
Kırmızı bültenle aranan 3 şahıs yakalandı
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yine yok
Bu da öteki Türkiye!
Lüks konut projesine akın var
Lokomotif sektörün çarklarına taş girdi!
Hazır giyimde ihracat düşüyor, ithalat artıyor
Turizmde yalpalama mı başladı?
Yabancı ziyaretçi sayısında şok düşüş!
Şimşek farklı âlemde
Fabrikalar bir bir kapanıyor ancak...
İşsizliğin acı boyutu
Her kontenjan için 19 başvuru
En tehlikeli plan
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Fatih Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi
'Hemen bugün açıklayın'
'Bu bir felaket'
Erdoğan doğum oranına dikkat çekti
'Fatih Belediyesinden başlayacağım'
Özgür Özel Silivri'de konuştu
İsrail ölüm kusuyor
Son 24 saatte 79 şehit daha
İfade veriyorlar
İBB'ye 4. dalga operasyon
Şizofreni nedir, tedavi edilebilir mi?
Bugün Dünya Şizofreni Günü
Takside dehşet anları kamerada...
Taksiciyi silahla gezdirdi, sonra da parasını gasp etti
Kars'ta korku dolu anlar kamerada
Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu
Kırmızı bültenle aranan 3 şahıs yakalandı
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yine yok
Bu da öteki Türkiye!
Lüks konut projesine akın var
Lokomotif sektörün çarklarına taş girdi!
Hazır giyimde ihracat düşüyor, ithalat artıyor
Turizmde yalpalama mı başladı?
Yabancı ziyaretçi sayısında şok düşüş!
Şimşek farklı âlemde
Fabrikalar bir bir kapanıyor ancak...
İşsizliğin acı boyutu
Her kontenjan için 19 başvuru
En tehlikeli plan
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Fatih Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi
'Hemen bugün açıklayın'
'Bu bir felaket'
Erdoğan doğum oranına dikkat çekti
'Fatih Belediyesinden başlayacağım'
Özgür Özel Silivri'de konuştu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.