logo
21 MAYIS 2026

Nani-Quaresma düellosu

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde her iki ekibin Portekizli yıldızları Nani ile Quaresma, takımlarının başarısı için ter dökecek.

28.02.2016 00:00:00
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, her iki takımın Portekizli yıldızları Luis Nani ile Ricardo Quaresma'nın da rekabetine sahne olacak. Fenerbahçe'nin sezon öncesi Luis Nani'yi kadrosuna katması, uzun süre spor gündeminin ilk sırasında yer almıştı. Bu transferden bir süre sonra Ricardo Quaresma'nın, Beşiktaş'la ikinci kez anlaşmaya varması, iki futbolcu arasındaki rekabeti Türkiye'ye taşıdı. Her ikisi de kanat oyuncusu olan ve aynı bölgelerde görev yapan futbolculardan Nani, sarı-lacivertli formayla bu sezon 33 resmi maça çıkarken, 8 gol attı. Quaresma ise siyah-beyazlı formayla 27 müsabakada 4 gol kaydetti.

Nani, Süper Lig'de de daha skorer
Luis Nani, Süper Lig'de de Ricardo Quaresma'dan daha skorer bir oyun ortaya koydu. Sarı-lacivertli futbolcu, ligde şu ana kadar forma giydiği 19 karşılaşmada 6 kez fileleri havalandırırken, siyah-beyazlı oyuncu ise 17 mücadelede 3 kez gol sevinci yaşadı. Nani, Antalyaspor'a 2, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e birer gol atarken, Fenerbahçe'nin bu maçların hepsinden 3 puanla ayrılması dikkati çekti. Beşiktaş ise bu sezon Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor filelerini birer kez havalandıran Quaresma'nın gol attığı müsabakalarda 6 puan topladı. Ligde uzun süredir gol atamayan iki futbolcudan Nani 5, Quaresma ise 10 karşılaşmadır fileleri sarsamıyor.

Nani, Türkiye'deki ilk 2 derbisini boş geçti
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani, Süper Lig'deki ilk 2 derbisinde skora katkı yapmayı başaramadı. Ligdeki ilk derbisine 6. haftada Beşiktaş'la Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta çıkan 29 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kaldı, ancak takımının 3-2 kaybettiği mücadelede skora etki edemedi. Galatasaray'la 9. haftada Kadıköy'de yapılan derbide de 90 dakika oynayan Nani, takımının rakibiyle 1-1 berabere kaldığı müsabakada yine galibiyet ve gol sevinci yaşayamadı. Son haftalarda ortaya koyduğu performansla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Nani, Beşiktaş'la oynanacak maçta hem skora katkı yaparak eleştirilere cevap vermek hem de Türkiye'deki ilk derbi galibiyeti sevincini yaşamak istiyor.

Quaresma'nın derbilerde golü yok
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Süper Lig'de çıktığı 11 derbide de gol atamadı. Siyah-beyazlı ekipteki ilk döneminde toplam 10 derbi mücadelesinde forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda topu filelerle buluşturmayı başaramadı. Bu sezon ise Fenerbahçe derbisinde yedek kulübesinde oturan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından görev verilmeyen Quaresma, Galatasaray'a karşı ise ilk 11'de sahaya çıkıp 72 dakika oyunda kaldı, skora katkı yapamadı. Portekizli oyuncunun forma giydiği 11 derbide Beşiktaş, 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Quaresma'nın, Fenerbahçe karşısında süre alıp da galibiyet sevinci yaşadığı tek karşılaşma ise 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı mücadele oldu. Quaresma, Fenerbahçe'yle yarın oynanacak maçta hem Türkiye'deki ilk derbi golüne imza atmayı hem de takımının sahadan galibiyetle ayrılmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Milli takımın değişmez ismi Nani
İki futbolcu arasındaki rekabet, Portekiz Milli Takımı'nda da yaşanıyor. Luis Nani, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Portekiz Milli Takımı'nın değişmez oyuncularından biri olurken, Ricardo Quaresma ise genelde oyuna sonradan girdi. Fenerbahçeli futbolcu, Portekiz'in elemelerdeki 8 maçına da ilk 11'de başlayıp 688 dakika sahada kalırken, bir gol atma başarısı gösterdi. Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı ise elemelerde forma giydiği 6 müsabakanın sadece birinde ilk 11'de yer alırken, söz konusu maçlarda 166 dakika mücadele etti ve 2 asist yaptı. İki futbolcu, geride kalan sezon Portekiz Ligi'nde birbirlerine rakip olmuş, Quaresma'nın takımı Porto, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Nani'li Sporting Lizbon'u ikinci karşılaşmada 3-0 mağlup etmişti. Nani, geride kalan sezon ligde takımı adına 7 gol atarken, Quaresma ise 6 kez topu filelerle buluşturmuştu.

İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık

Ada basını transfer piyasasını sarsacak dev iddiayı patlattı: Liverpool ile yol ayrımındaki dünya yıldızı Mohamed Salah, sarı-lacivertli yönetimin çılgın projesine onay verdi; Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktı!

21.05.2026 20:11:00
Haber Merkezi
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngiliz Caught Offside, transfer piyasasını sallayacak bir iddia ortaya attı. Liverpool'dan ayrılmaya hazırlanan Mohamed Salah'ın, kariyerinin bir sonraki adımı için Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktığını yazdı.






Salah'ın, Fenerbahçe'nin sunduğu vizyon ve mali şartları değerlendirmeye aldığı, Türkiye seçeneğini kariyerinde yeni ve güçlü bir meydan okuma olarak gördüğü iddia edildi.






Gelecek sezon için taraftarına dünya çapında bir yıldız hediye etmek isteyen sarı-lacivertli yönetimin, bu transfer için tüm şartları zorladığı ve oyuncu cephesiyle dirsek temasına geçtiği de haberde yer alan detaylar arasında.

Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım’ın futbol yönetimini emanet etmeye hazırlandığı Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren özel toplantıda sarı-lacivertlilerin geleceğini masaya yatırdı!

21.05.2026 20:04:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Kulübün efsane isimleri Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, Aziz Yıldırım'ın yeni dönemdeki "futbol aklı" olmak için bir araya geldi. Gece gündüz Fenerbahçe'nin geleceğini planlayan efsane üçlü, adeta bir gölge yönetim gibi çalışmalara hız verdi.






Fenerbahçe tarihine damga vuran efsaneler, geçtiğimiz akşam yoğun geçen bir günün ardından özel bir toplantıda buluştu. Baş başa yenen yemeğin ardından, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren strateji toplantısında tek bir gündem maddesi vardı: Fenerbahçe'nin yeniden ayağa kalkışı.






Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim modelinde kulübün sportif hafızasını ve futbol planlamasını tamamen teslim etmeyi düşündüğü bu 3 efsane isim, seçimin kazanılması durumunda atılacak adımları tek tek masaya yatırdı.

Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı

Joachim Löw 'Gelecek yıl umarım şampiyon olurlar' sözleriyle Fenerbahçe'ye yeşil ışık yakmıştı. Löw'ün Aziz Yıldırım ile görüşüp görüşmediği netlik kazandı

21.05.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı
Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı
UEFA finali için İstanbul'a gelen Joachim Löw'ün 'Gelecek yıl umarım şampiyon olurlar' sözleriyle yeşil ışık yaktığı Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ile görüşüp görüşmediği netlik kazandı.






UEFA Avrupa Ligi finalini izlemek üzere İstanbul'a gelen Joachim Löw, ayağının tozuyla Türk futbolu ve Fenerbahçe gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Alman teknik adamın özellikle eski başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Fenerbahçe'deki eski günlerini unutmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






- Fenerbahçe'yi her zaman takip ediyorum. Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan olması durumu söz konusu olabilir. Umuyorum gelecek sene şampiyon olacaklar.






Löw'ün bu sıcak açıklamaları ve kulüpteki başkanlık seçimi atmosferi, "Aziz Yıldırım ile bir araya gelecek mi?" sorusunu beraberinde getirdi.

Löw, İstanbul'da bulunurken, eski başkan Aziz Yıldırım'ın şehir dışında olması sebebiyle bu buluşmanın olma şansı kaçmış oldu.

Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Efsane başkanın dünyaca ünlü bir teknik direktörle görüşen yönetimine aldığı genç yöneticilere 'kongreye kadar bitmezse, Aykut Kocaman'ı açıklarım' resti çektiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.
 

21.05.2026 18:35:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Yerli veya yabancı hoca konusunda Aziz Yıldırım'ın kafası karışık. Fenerbahçe'de iddialı başkan adayı ekibiyle bu konuyu tartışmaya devam ediyor. Efsane başkan efsane teknik adam Aykut Kocaman diye bastırıyor. Yönetimine almak istediği özellikle genç yöneticiler ise yabancı ve üst düzey bir teknik adamdan yana.






Yıldırım kongreden önce Aykut Kocaman'ı açıklamak istiyor. Ayrıca "gençlerin bahsettiği isim olursa süper olur" diyerek de acele de etmiyor. Gelen bilgilere göre ise genç yöneicilerin "görüştükleri ve bir yere getirdikleri" hocayla anlaşma olmazsa haftaya Yıldırım kimseyi dinlemeden Kocaman'ı açıklayacak.






Ancak genç yöneticilere kongreye kadar süre istedi. Çünkü böylesine büyük bir operasyon bugünden yarına olacak gibi değil. Yıldırım ise, "anlaşırsanız ne ala... ben de onunla çalışırım. Anlaşamazsanız 'hocamız Kocaman' olur" dediği de gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu

Transfer bombacısı Matteo Moretto, İspanya'da Mallorca formasıyla gol rekorları kıran eski kral Vedat Muriqi için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın pusuya yattığını duyurdu..
 

21.05.2026 18:33:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Transfer piyasasında yaz dönemi yaklaşırken dev bir derbi yine kapıda. Transfer bombacısı Matteo Moretto'nun paylaştığı bilgilere göre, Trendyol Süper Lig'in iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray, eski gol kralı Vedat Muriqi'nin durumunu yakından takip ediyor.






Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte takımın en büyük yıldızı Muriqi'nin geleceği de merak konusu oldu. Devre arası transfer döneminde İspanyol kulübünün bırakmaması nedeniyle Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeyen Kosovalı santrforun, bu kez Türkiye'ye dönmeye ve Süper Lig devleriyle görüşmeye sıcak baktığı konuşuluyor.






Mallorca, sözleşmesi devam eden yıldız oyuncusu için tam 30 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. İspanyol ekibinin bu fiyatta diretmesinin en büyük sebebi, oyuncunun eski kulübü Lazio ile yapılan anlaşma. Muriqi'nin satılması durumunda elde edilecek kârın yüzde 45'i İtalyan ekibi Lazio'ya ödenecek.

Noa Lang bombayı patlattı

Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu

21.05.2026 18:21:00
Haber Merkezi
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu.

Napoli'ye dönen Noa Lang'dan transfer gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Virgil van Dijk'ın Galatasaray'a olan ilgisini açık açık itiraf eden Lang, çarpıcı detaylar paylaştı.







İşte o sözler:

- Van Dijk, bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu. Oradaki atmosferi, kulübün yapısını merak ediyor. Bana açıkça Galatasaray'ı sevdiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.







Noa Lang'ın bu sözleri, özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratırken, transfer kulislerini de adeta hareketlendirdi. 






Liverpool ile sözleşme durumları ve geleceği her dönem tartışma konusu olan tecrübeli stoper Van Dijk'ın, Türk futbolu ve Galatasaray hakkındaki bu hayranlığı, önümüzdeki transfer dönemleri için şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Almanya'da Leroy Sane kararı

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, kulüp düzeyindeki istatistikleri eleştirilen Leroy Sane'yi Dünya Kupası kadrosuna dahil etme gerekçesini açıkladı

21.05.2026 18:14:00
Haber Merkezi
Almanya'da Leroy Sane kararı
Almanya'da Leroy Sane kararı
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, kulüp düzeyindeki istatistikleri eleştirilen Leroy Sane'yi Dünya Kupası kadrosuna dahil etme gerekçesini açıkladı: Takım içinde inanılmaz bir saygınlığı var ve son 4 milli maçta 5 gole katkı sağladı!






Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Dünya Kupası kadrosunu açıklarken en çok merak edilen isimlerden biri olan Leroy Sane hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 






Galatasaray performansına yönelik eleştirilere rağmen Sane'yi kadroya dahil eden tecrübeli teknik adam, yıldız oyuncunun milli takım için önemini vurguladı.






Nagelsmann, Leroy Sane'nin saha içindeki yeteneklerinin yanı sıra takım dinamikleri açısından da vazgeçilmez bir figür olduğunu belirtti:

- Leroy Sane'nin takım içinde inanılmaz yüksek bir saygınlığı var! Rüdiger, Jonathan, Musiala... Muhtemelen 15 kişi daha sayabilirim. Onunla çok yakın bağları olan oyuncular bunlar ve bu durum takım içinde özel bir uyum oluşmasını sağlıyor.







- Kulüp seviyesindeki istatistikleri yeterince yüksek değildi. Ancak bizimle çıktığı son dört maçta beş gole katkı sağladı. Elbette onun milli takımdaki performansını da değerlendirmem gerekiyor. 






- Leroy Sane ile aramda harika bir bağ var. Dünya Kupası'ndan sonra insanların ona çok daha olumlu bakmasını sağlayacak şekilde onu motive edebileceğime inanıyorum. Başlangıçta muhtemelen formayı zorlayan rolü üstlenecek.

Jorge Jesus yeşil ışık yaktı: Sadece Türkiye kaldı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktöründen Türkiye itirafı geldi

21.05.2026 18:08:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus yeşil ışık yaktı: Sadece Türkiye kaldı
Jorge Jesus yeşil ışık yaktı: Sadece Türkiye kaldı
Fenerbahçe'nin eski teknik direktöründen Türkiye itirafı geldi. Kariyerine bir kupa daha eklemeye hazırlanan dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus, Portekiz basınına sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Kazandığı başarıları listeleyen Portekizli çalıştırıcı, kariyerindeki tek eksik halkayı itiraf ederek Süper Lig'e açık kapı bıraktı.







Fenerbahçe'ye Ali Koç zamanında gelen ve Galatasaray'ın önünde ligi bitiremeyince bir sezon kalıp giden Jorge Jesus, Türkiye'yi unutamıyor. Portekiz'in Record gazetesine konuşan tecrübeli teknik adam, kariyer hedefleri ve başarıları hakkında ses getiren açıklamalarda bulundu. 






Suudi Arabistan'da şampiyonluk ateşini yakmaya hazırlanan Jesus, kariyerindeki tek eksik halka olarak Türkiye'yi işaret etti.






- Portekiz'de üç kez şampiyon oldum. Bugün Suudi Arabistan'da ikinci şampiyonluğumu kazanabilirim ve daha önce Brezilya'da da şampiyonluk yaşadım. Şu an için geriye sadece Türkiye'de şampiyonluğu kazanmak kaldı.






2022-2023 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştıran ve sarı-lacivertli ekiple Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Portekizli teknik adam, Süper Lig şampiyonluğunu ise ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmıştı.

Jorge Jesus'un son dönemde Fenerbahçe'ye döneceği konuşuluyordu.

Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu

21.05.2026 00:06:00
AA
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

3. dakikada rakip yarı alanda buluştuğu topla hücuma çıkan Rogers'ın şutunda kaleci gole izin vermedi.

17. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında Aston Villa savunmasının çevirdiği topa ceza yayı önünde Höfler sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

34. dakikada Aston Villa'nın çıkarken kaptırdığı topta Manzambi'nin ceza sahası dışından şutunu kaleci Emiliano Martinez kurtardı.

41. dakikada Aston Villa'nın golü geldi. Sol taraftan köşe vuruşunu paslaşarak kullanan İngiliz ekibinde Rogers'ın ceza sahasına gönderdiği topa Tielemans gelişine düzgün vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1



45+3. dakikada Aston Villa skoru 2-0 yaptı. McGinn'in sağ taraftan pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Buendia'nın sol ayağıyla şık vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin köşesinden ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı İngiliz ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada Aston Villa skoru 3-0 yaptı. Soldan gelişen atakta Buendia'nın içeri çevirdiği topa altıpas içinde dokunan Rogers topu ağlara gönderdi.



70. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topa yükselen Onana'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

75. dakikada Aston Villa bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Buendia müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin yanında auta attı.

Müsabakayı 3-0 kazanan Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.