logo
19 EKİM 2025


NATO’nun son hedefi İslam Coğrafyası

Amerikalı siyaset bilimci Samuel P. Huntington 1997 yılında yayınladığı “Medeniyetler Çatışması” isimli eserinde, ABD ve NATO yeni bir hedef buldu: İslam! 

29.09.2020 00:00:00
NATO’nun son hedefi İslam Coğrafyası
NATO’nun son hedefi İslam Coğrafyası
"Kuzey Atlantik Antlaşması" (NATO) 4 Nisan 1949 tarihinde ABD, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, İtalya, İzlanda, Danimarka, Norveç ve Portekiz'den oluşan 12 ülke tarafından Washington'da imzalanan anlaşma çerçevesinde savunma amacı ile kurulan bir örgüttür.

Daha sonra bu örgüte farklı tarihlerde 17 ülkenin katılımı ile üye sayısı 29'a çıkmış ve uluslararası askeri bir kuruluş haline gelmiştir.

Başlangıçta üye ülkeler tarafından savunma amacı ile kurulmuş olan bu örgüt, üye devletlerden birinin saldırıya uğraması durumunda diğer üyeler, saldırgan ülkeye karşı işbirliği içinde savaşmayı kabul etmişlerdir.

NATO'nun amacı
 

 
Yaptıkları açıklamalarda ve yazılı metinlerde NATO'nun amacı özetle şöyledir;

1-NATO, savunma amaçlı bir örgüttür!

2-Caydırma için yeterli bir gücü muhafaza etmek esastır!

3-Üyelerin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı garanti edilerek dünya barışına katkı devam ettirilir!

4-Üye ülkelerden birine yapılan tecavüz, tamamına yapılmış kabul edilir! (5. madde)

5-İttifak, Avrupa'da ABD'nin konvansiyonel ve nükleer askeri varlığını zaruri sayar!

6-NATO Savunmasının kolektif tabiatı, işbirliğine ve entegrasyonuna dayanak kabul eder!

7-Nükleer silahlarda sıfır çözüme ulaşıncaya kadar, konvansiyonel ve nükleer silahların uygun bir kombinasyonunu kullanmaya devamı zorunlu görür!

Nükleer silahların amacı siyasi olup, ittifakın güvenliğinin en önemli garantisidir. Bu kuvvetler savaşı ve dengeyi korumak için asgari düzeyde tutulur!

NATO'daki tek İslam ülkesi
 

 
Türkiye Cumhuriyetinin, NATO'ya üyelik için ilk başvurusu 11 Mayıs 1950 yılında CHP tarafından yapıldı. Ama NATO bu başvuruyu dikkate bile alıp, cevap bile vermedi.

Adnan Menderes liderliğindeki DP iktidara geldi. Adnan Menderes hükümeti de ısrarla NATO'ya girmek istiyordu.

Bunun şartı belliydi ve ABD o şartı dile getirdi; Kore'ye asker gönderirseniz, NATO'ya girersiniz'.

Menderes, hükümet kararıyla Kore'ye, Türk Askerini gönderdi.

1951 yılında Türkiye'nin NATO'ya üyeliği ABD senatosunda oylandı. 43'e karşı 44 oy ile üyelik başvurusu reddedildi.

Rusya-ABD arasındaki gerilim, ABD'nin ülkemize askeri üs kurma amacı Türkiye'nin örgüte üyeliğini tekrar gündeme getirdi.

15 Mayıs 1951'de ABD, NATO bakanlar kuruluna, Türkiye'yi üye yapma teklifi sundu. İngiltere, Norveç, Belçika, Danimarka itiraz etti.

Daha sonra 16-20 Eylül 1950 tarihlerinde Kanada'nın Ottowa şehrinde toplanan NATO bakanlar kurulu hem Türkiye'yi, hem de Yunanistan'ı birliğe aldı.

Türk Ordusu hemen hemen bütün varlığıyla NATO'nun emrine verildi.

NATO'nun yeni hedefi İslam Coğrafyası
 

 
Sovyetler Birliğinin parçalanması ve Varşova Paktının dağılmasından sonra bu güce karşı kurulan NATO'nun varlığı tartışmaya başlandı. Öyle ya! Artık karşılarında  bir tehdit yoktu.
 
ABD Başkanlarına ulusal güvenlik konularında danışmanlık yapan Francis Fukuyama, 1992 yılında yayınladığı "Tarihin Sonu Son İnsan" isimli çalışmasında, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra artık ideolojilerin sonunun ve dolayısıyla tarihin sonunun geldiğini öne sürmüştü.
 
NATO'nun ayakta kalması, varlığını devam ettirmesi için bir düşmana ihtiyaç vardı ve o düşman çoktan seçilmişti; İslam Coğrafyası ve Müslümanlar!
Bu itirafı Amerikalı siyaset bilimci Samuel P. Huntington 1997 yılında yayınladığı "Medeniyetler Çatışması" isimli eserinde, ABD ve NATO yeni bir hedef buldu: İslam! diyerek ifade etmişti.

Huntington göre Batı uygarlığı Batılı olmayan uygarlıklara karşı bir bütün olarak kendini korumalıydı.

Son Haçlı Seferinin başlangıcı
 

 
11 Eylül 2001'de ABD'de yaşanan ve hala bir çok soru işareti taşıyan o saldırılardan sonra ABD Başkanı George W. Bush resmen "Haçlı Seferlerini" başlattıklarını açıklamıştı.

Diğer ifadeyle 1990'larda kağıt üzerinde belirlenen hedeflere, 2001 yılında fiili olarak müdahale kararı almışlardı.

O gündem bugüne Afganistan, Irak, Libya, Yemen, Suriye, Mısır, Bosna ve diğer İslam Ülkelerine yönelik saldırılarda 5 milyondan fazla Müslüman'ın katledildi.

Haritalar yeniden çizildi. Paylaşımlar yeniden yapıldı. İşte bu savaş, saldırı ve paylaşımların çoğu NATO şemsiye adı altında yapılmıştı.

NATO, Türkiye için hayırlı rüya görmez
 

 
Bedel ödeyerek zoraki kabul edildiğimiz NATO o günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti için olumlu tek bir adım atmamıştır.

Buna karşı devlet ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne karşı her hareketin ya gizliden desteklemiş ya da alenen ülkemize karşı duruş göstermiştir.

1963'te Kıbrıs'ta yaşanana vahşet. 1974 Kıbrıs harekatı. Kardak krizi. 36. Paralel. PKK'ya direk yardımlar. Muavenet zırhlısına saldırı. Ege Adaları, İncirlik ve Kürecik üslerinin kimlere hizmet ettiği, Kuzey Irak ve Suriye'de kurulan terör devletçikleri ve NATO yardımları ilk akla gelen başlıklardır.
 
Bu açık tabloya rağmen hiçbir hükümet, 'NATO' başlığı açmamıştır. NATO'ya en çok iltifat ve sadakat ise 18 yıllık AKP dönemlerine aittir.
 
Öyle ki! 2017 yılında Norveç'teki Trident Javelin tatbikatı sırasında NATO'nun, Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarını 'düşman' tablosuna yerleştirmiş, hedef göstermişlerdi.

Erdoğan'ın tepkisi

(2017) AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan; "Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi, bir tarafta da şahsımın ismi var.

Bu haber gelince genelkurmay başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydı. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler.
Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin, dedik. Gerekli bağlantıları vs. yaptılar, yapıyorlar.

Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz."
 
3 yıl geçti

Tam üç yıl geçti. Yunanistan, Rumlar, Fransa, Almanya, ABD kısaca NATO namlularını bize çevirmiş vaziyetteler.

Sayın Erdoğan bu gerçeği de şu sözlerle ifade ediyor; "Bunların derdi ne AK Parti'yledir ne Tayyip Erdoğan'ladır.

Bunların derdi milletimizin kendisiyledir. Toprağından devletine kadar Türkiye'nin varlığıyladır. AK Parti ve Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye'yi teslim almak diz çöktürmek için her yolu deniyorlar."
 
Peki, NATO üyeliğini masaya yatıracak mısınız?
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten yuvarlak cümleler
'Erdoğan ve Bahçeli'ye dönük haksız iftira ve ithamları en güçlü şekilde kınıyoruz'
KKTC sandık başında
Cumhurbaşkanlığı için 7 aday yarışıyor
İstanbul güne yağmurla başladı
Sabaha karşı bastırdı
İsrail, Batı Şeria'nın Tubas kentine saldırı başlattı
Buldozerlerle tahribat yaptı
Edremit'te dehşet
Gasp ettiği araçla 2 kişiyi öldürdü
Putin'in, Trump'tan, savaşı sona erdirme şartı
Donetsk'in tam kontrolü
Hem katil, hem hırsız, hem yüzsüz
2026 seçimlerinde yine aday olacak
Hakan Fidan'dan KKTC seçimleri mesajı
'İki devletli çözüm' vurgusu
Sane attı Galatasaray kazandı
Başakşehir'den kritik 3 puan
Arsa, lojman...
Devlet ne varsa satmaya devam edecek
Hepsi tanıdık markalar!
Avrupa’nın dev şirketleri dökülüyor
Trabzonspor 2 attı, yattı
Karadeniz derbisini bordo mavililer kazandı
Sergen Yalçın da çare olamadı
Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ne mağlup oldu
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de 29 kişi daha öldürüldü
CHP İstanbul kongresi yarın
YSK'dan devam kararı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten yuvarlak cümleler
'Erdoğan ve Bahçeli'ye dönük haksız iftira ve ithamları en güçlü şekilde kınıyoruz'
KKTC sandık başında
Cumhurbaşkanlığı için 7 aday yarışıyor
İstanbul güne yağmurla başladı
Sabaha karşı bastırdı
İsrail, Batı Şeria'nın Tubas kentine saldırı başlattı
Buldozerlerle tahribat yaptı
Edremit'te dehşet
Gasp ettiği araçla 2 kişiyi öldürdü
Putin'in, Trump'tan, savaşı sona erdirme şartı
Donetsk'in tam kontrolü
Hem katil, hem hırsız, hem yüzsüz
2026 seçimlerinde yine aday olacak
Hakan Fidan'dan KKTC seçimleri mesajı
'İki devletli çözüm' vurgusu
Sane attı Galatasaray kazandı
Başakşehir'den kritik 3 puan
Arsa, lojman...
Devlet ne varsa satmaya devam edecek
Hepsi tanıdık markalar!
Avrupa’nın dev şirketleri dökülüyor
Trabzonspor 2 attı, yattı
Karadeniz derbisini bordo mavililer kazandı
Sergen Yalçın da çare olamadı
Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ne mağlup oldu
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de 29 kişi daha öldürüldü
CHP İstanbul kongresi yarın
YSK'dan devam kararı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.