Organik gıdada sağlık şüphesi
Amerikalı bilim adamları, organik yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha sağlıklı olmadığını sadece yüzde 30 daha az kimyasal madde içerdiğini iddia etti
05.09.2012 00:00:00
Amerikalı bilim adamları, organik
yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha sağlıklı
olmadığını sadece yüzde 30 daha az kimyasal madde içerdiğini iddia etti.
Organik yiyeceklerin suni gübre, kimyasal madde ve diğer kimyasallar
kullanılmadan yetiştirildiğine yönelik genel algıya karşılık bilim adamları,
organik yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha
sağlıklı olmadığını ileri sürdü. The American College of Physicians (ABD
Dokorlar Birliği) tarafından hazırlanan "Annals of Internal Medicine - İç
Hastalıkları Yıllıkları" dergisinde yayınlanan 237 araştırmanın yeniden
incelendiği çalışmada, organik yiyeceklerin içinde geleneksel olarak
yetiştirilen sebze ve meyvelere göre sadece yüzde 30 daha az kimyasal madde
bulunduğu vitaminlerde bir farklılık olmadığı iddia edildi. İngiliz Daily
Telegraph gazetesinin yansıttığı araştırmada, sadece organik sütün yüksek
oranda beyin gelişiminde ve kalp-damar sağlığı için önemli olduğu düşünülen
Omega 3 yağ asidi bulunduğu belirtildi. Doktor Dena Bravata, organik ve
geleneksel şekilde yetiştirilen yiyeceklerin arasında çok fark olmadığını ifade
ederek organik ürünlerin lezzet, geleneksel tarımın çevre üzerinde olumsuz
etkileri konusundaki kaygılar ve hayvanların sağlığı için tercih
edilebileceğini söyledi. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.