logo
19 NİSAN 2024

Prof. Dr. Haydar Baş yeniden genel başkan seçildi

Bağımsız Türkiye Partisi 7.Olağan Büyük Kongresini gerçekleştirdi. Tüm oyları alarak yeninden genel başkan seçilen BTP Lideri kendisini hedef alan faaliyetler üzerine çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Baş, salonda hazır bulunanlara, "Haydar Hoca Türkiye'de idareci olsa, kaç ayda geçiminiz yoluna girer" diye sordu. Prof. Baş, '24 saat' cevabını alınca, "24 saatte bu ülkeyi dünyanın en güçlü devleti yaparım" dedi

21.10.2019 00:00:00
Prof. Dr. Haydar Baş yeniden genel başkan seçildi
Prof. Dr. Haydar Baş yeniden genel başkan seçildi
RECEP BAHAR / ANKARA
 
18. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bağımsız Türkiye Partisi'nde büyük kongre heyecanı vardı. BTP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi başkent Ankara'da yapıldı.



Ankara'daki büyük kongreye Türkiye'nin tüm kentlerinden yoğun bir katılım gerçekleşti.



Kongreye tek aday olarak giren Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş delegelerin tamamının oyunu aldı ve oy birliğiyle yeniden BTP Genel Başkanı seçildi.

Kongrede konuşan BTP Lideri kendisini hedef alan faaliyetler üzerine çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, BTP'nin Ankara'da düzenlenen 7. Olağan Kongresi'nde yaptığı veciz konuşmada, sözlerine İstanbul'da görülen bir davada hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına dair değerlendirmelerde bulunarak başladı.

"Ben alacaklıyım, hem de 20 milyonun üzerinde" diyen Prof. Dr. Baş, "Öyle bir şahısla muhatap olduk ki, arkasında hiç tahmin etmediğim güçler çıktı. Meğer bu adamların niyeti bizi devreden çıkarmak" tespitinde bulundu. 
 
Susurluk hatırlatması
 
Susurluk'ta bu yılın başında önünü kestiklerini hatırlatan Prof. Dr. Baş, şunları söyledi. "Bunlar Susurluk'ta önümüzü kestiler. Arabamızı haksız şekilde bir karakolun önüne çektirdiler. Ben de şoföre 'nereye gidiyorsun, durdur şunu' dedim. Arabadan aşağı indim, oradaki polislere 'Siz beni tanıyor musunuz? Ben devletim. Kafanıza akıl koyun' dedim. Ben devletime son derece inanan, bağlı kalan bir insanım. Ben devletimin zerre kadar zarar görmesini istemem, ona zarar verilmesine de müsaade etmem.

Onun için ben devletim. Bu işi zamanın bakanı yapıyor. Benim onunla hiçbir hukukum yok. Ne alışverişim, ne kavgam, ne oturmam var! Bekledim ki, telefon açar 'Hocam, yanlış anlaşıldı' der. Açmadı ve bunu demedi. Sonra enteresandır büyükleriyle birlikte üzerimize gelmeye devam ettiler, işte bu dosya da bunların eseridir. Şimdi 2 yıl 6 ay hapis cezası bana verdiler, güya beni siyasetten mahrum ettiler. Ettiniz mi beni mahrum? Hayır... Mesele bitmiştir..." 
 
Sebebini o zaman açıklarım


 
Sözlerine "Şimdi 2 yıl 6 ay ceza aldık. Sebebini açıklamayayım" diye devam eden BTP Lideri, şu önemli açıklamalarda bulundu: "Ne zaman beni Türkiye'nin başına geçirirseniz, o zaman açıklarım. Mahkemede her duruşmada heyet değişiyor. Nasıl mantık? Son gelen hakim hanım da ilk kez duruşmaya geldi, menfi oy kullandı. Ona göre 'ben suç işledim'. Sen dosyayı okumadın, kimseyi dinlemedin, nasıl böyle bir karar verebiliyorsun? Yani talimatla verilmiş bir karar bu. Ne olacak şimdi? Ben Türk devletinin adalet mekanizmasına güvenim tamdır. Sonra verilen karar o kadar ters ve yanlış ki, bunu bir hukukçunun kabul etmesi de asla mümkün değil. Bunları inşallah göreceksiniz."
 
Milli meselelerde duyarlıyım
 
Bunlarla uyuşmazlığım hocaları döneminde başladığını ifade eden Prof. Dr. Baş, "O günlerde Trabzon Lisesi'nde hocaydım. Çok başarılı, uyumlu ve öğrencilerini yetiştirmek isteyen çalışkan bir öğretmendim. Sadece lisenin değil, Trabzon'un hocası olmuştum. Asıl branşım din dersiydi ancak başka dersler boş geçti mi onu da dolduruyordum. Erbakan'ın adamları geldiler, 'Hocam seni Meclis'e sokacağız, vekil yapacağız' dediler. 'Benim vekil olma düşüncem yok' dedim. 'Manen saydığım insanlar vardı, müsaade eder misiniz' dedim. Olumsuz cevap verdiler, babam da olumsuz cevap verdi. Ben sanayiciyim, eğitimciyim, çalışmayı seviyorum. 'Ali Gedik Abi'ye sordum, 'Bir milletvekili de bizden olsun' dedi. Aday olarak 3. sıraya koydular. Israr edenlere 'ne yaptınız' dedim. Şimdi onun vekilleri bizi ölüme mahkum etmek istiyor. Ölümden korksaydık, dünyaya gelmezdik. 1980 harekâtı oldu, o insanlardan ayrıldım. Onların sözlerine kandım, kendimize çalım attık, yuvarlandık. Milli meselelerde duyarlı bir insanım, kavgaya taraf değilim, insanları ikna ederim. Fetullah Gülen'in faaliyetlerinin karşısına çıktım."
 
Rusya'yı ayağa kaldırdık
 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Rusya'yı ayağa kaldıran ismin kendisi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Ruslar bunu inkar etmiyor. Bizi insanlığın huzurunda söz sahibi yapan Haydar Hoca'dır, diyorlar. O kadar iktisat kongresi yaptık. Ünlü iktisatçılar, 'Dünyanın kurtuluşu Milli Ekonomi Modeli'nde dediler. 2013'te Duma'ya gittim, beni özel kapıdan aldılar. Rusya 'dinsiz dediler', öğle namazını Duma'da kıldık. Jirinovski, 'Türk düşmanı' diyorlardı, bizi görünce 'Ne mutlu Türküm diyene' dedi. Rusların iman kapıları da açık. Yüzlerce Rus, bize bakarak Müslüman oldu. Rusya'nın gözünde bir tane bilim adamı var: Haydar Hoca..."
 
Çin uyguladı, ABD'yi yendi

 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, önde gelen Rus iktisatçısı Prof Dr. Vladimir Lisiçkin'in kendisine Çinlilerin Milli Ekonomi Modeli (MEM) ile ilgilendiğini aktardığına işaret ederek, şu çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Onay verdim. Çin, bunun üzerine MEM'de yer alan tüketim ekonomisini devreye koydu. Amerika onları sallıyordu. Şimdi Çin ABD'yi sallıyor. Çünkü tüketimi devreye koydu, pazar bulma tehdidi ortadan kalktı. Bunu Milli Ekonomi Modeli yani Haydar Hoca ile yaptı. Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan bizim sistemimizi uyguluyor.

Dünyanın yarısı Haydar Baş diyor, Haydar Baş da ülkesinde mahkum diliyor. Devletleri ayağa kaldıran benim. Haydar Hoca Türkiye'de idareci olsa, kaç ayda geçiminiz yoluna girer. (Katılımcılar) 24 saat. Bir kongrede söyledim: 24 saatte bu ülkeyi dünyanın en güçlü devleti yaparım, dedim. Sanki suç işledim. Şimdi siyaseti de bana yasakladılar. Bunları sülalesi gelse bir adım atmasını bilmezler. İş yerleri kapandı mı, sanayi yok oldu mu, tarım, denizcilik, ormancılık, madencilik bitti mi? Elbette biter. Siz onlara yüzde 50 verdiniz, Haydar Hoca'yı da yüzde 1'de tuttunuz. Onlar da milleti bunlar layık olduğu yere taşıdı." 

Haydar Baş oy birliğiyle yeniden başkan

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin 7. Olağan Genel Kurulu'nda oy birliğiyle yeniden genel başkan seçildi.

Ankara'da Ataköşk Hotel'de yapılan genel kurulda, genel başkan ve yönetim organlarının seçimi 81 ilden bin 341 delegenin katılımıyla gerçekleşti.



Genel başkanlık seçimi öncesinde yaptığı konuşmada, partisinin programında yer alan Milli Ekonomi Modeli'nin Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde uygulandığını, iktidara gelmesi durumunda uygulayacağı ekonomik model ile Türkiye'nin hızla ayağa kaldıracağını belirtti.

Konuşmalar tamamlandıktan sonra yapılan oylamada, Prof. Dr. Haydar Baş tüm delegelerin oylarını alarak, genel başkanlığa yeniden seçildi.

BTP 18 yaşında

25 Eylül 2001 tarihinde kurulan BTP, 18 yıldır Türkiye'de siyaset sahnesinde boy gösteriyor. Halihazırda seçimlere girebilme yeterliliğine sahip Türkiye'deki 10 partiden biri olan BTP, tüm illerde teşkilatlanmasını tamamlamış, ülkenin her karışına milli mesajlarını ulaştıran, tabanı olan bir parti konumunda.

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bağımsızlık benim karakterimdir" sözünü kendilerine şiar edinmiş olan Bağımsız Türkiye Partisi kadroları, Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesini diri tutabilmek için 18 yıldır tüm Türkiye sathında sürdürdükleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

MYK üyeleri belirlendi

Bağımsız Türkiye Partisi'nin 81 ildeki teşkilat mensupları ve bin 341 delegenin katılımıyla 20 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen

7. Olağan Genel Kurulu'nda partinin yönetim kadrosu yeniden şekillendi. 131 Merkez Yönetim Kurulu (MYK) asil üyesinin belirlendiği kongrede, 71 MYK yedek üyesi,  12 Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) asil üyesi ve 5 YDK yedek üyesi belirlendi.

BTP MYK asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

Abdulkadir Uğur Kepekçi
Abdullah Terzi
Abdülkadir Mısır
Adem Birinci
Adem Öztürk
Ahmet Emin Bektaş
Ahmet Erimhan
Ahmet Hamdi Kepekçi
Ahmet Özkar Haznedar
Alaaddin Özkar
Ali Garaçoğlu
Ali Haydar Karakuş
Ali Şenel Çobanoğlu
Ali Ünal Emiroğlu
Arife Göksel
Ata Selçuk
Ayşe Özilhan
Aziz Karaca
Bayram Kavak
Behri Boz
Bilal Karamus
Birgül Dinç
Cavit Özdoğan
Cevdet Öztürk
Cihat Tekin
Coşkun Gündüz
Ekrem Sayan
Elif Odaman
Emine Selçuk
Emre Polat
Ender Karabulut
Esin Kurt
Fahri Gürgenburan
Faik Ünal Silier
Fatma Akkuş
Fatma Berk
Fatma Göksel
Gürcan Bahar
Hakan Güler
Halil İbrahim Çakın
Halit Okan Egesel
Harun Göksel
Harun Kayacı
Hasan Aydın
Hasan Hüseyin Bilgi
Hasan Baş
Hasan Öztürk
Hayri Abatay
Hüseyin Baş
Hüseyin Bayram
Hüseyin Kuloğlu
Hüseyin Turhan
Hüseyin Zengin
Hüsniye Dilek Erdoğanyılmaz
Işıl Özdemir
İrfan Yusuf Yakut
İbrahim Berk
İbrahim Mumcuoğlu
İsmail Çetin
İsmail Hakkı Ergan
İzzet Yaşar
Lütfullah Önder
Mevlüt Emre Vona
Muhiddin Fuat Şengül
Mehmet Galip Akdağ
Mehmet İlteber Bahadır
Mehmet Zeki Garaçoglu
Mehemmet Turgut
Mehmet Dinç
Mehmet Kutlu
Mehmet Palamut
Metin Geyik
Mine Sıdıka Kermalli
Mithat Kandemir
Muammer Belen
Muhammed Hayır
Muharrem Can
Murat Çabas
Murat Etçi
Murat Kazancı
Murat Özilhan
Musa Demir
Musa Yeşilyurt
Mustafa Er
Mustafa Hasan Elmas
Mustafa Hayri Baş
Mustafa Kaya
Mustafa Pak
Mustafa Şahin
Muzafer Yağmur
Müslim Karabacak
İbrahim Yıldırım
Nazım Şahin
Necati Çelik
Nihat Hekimoğlu
Nuri Kaplan
Okan Özgür Özturan
Orhan Dede
Ömer Eyercioğlu
Ömer Faruk Boztepe
Ömer Nezir
Ömer Saraçoğlu
Ömer Turan
Önder Çolak
Özer Yücel
Ramis Akın
Ruhi Sarı
Rüştü Karataş
Sabiha Karamustafa
Sabri Terzi
Sadiye Sofuoğlu
Salih Türkyılmaz
Sani Ak
Seçil Mumcuoğlu
Selim Kotil
Selim Oktay
Sevinç Baysal
Suat Hayri Sapmaz
Süleyman Keskin
Şahin Bozdoğan
Şevket Tamaç
Talip Bora
Turhan Demir
Vahit Belge
Yusuf Karaca
Yusuf Kırtorun
Yüksel Durak
Zekeriya Bozkurtoğlu
Zeliha Gülen
Zeliha Şahin
Zühtü Kazancı
 
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak
Teknoloji geliştiriyor
Özellikle 5G teknolojilerinde iddialı
Sulusaray'da deprem korkusu sürüyor
Geceyi dışarıda geçiriyorlar
Kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Tokat bu kez 5.6 ile sallandı
Tokat beşik gibi sallanıyor
5.6'lık deprem korkuttu
Doç. Dr. Mehtap Aras 'kaçış yok' dedi
'6 ila 7,2 arasında bir deprem kaçınılmaz'
Kayyum başkan toplantıya katılmadı
Seçimi kaybeden başkan toplantıda
Özel'den seçime dair çarpıcı değerlendirme
' 31 Mart bir zafer değildir'
ABD'den İsrail'e Refah saldırısı için yeşil ışık
İran'a saldırmama şartı iddiası
Parçalanmışlık, rekabet gücü kaybı, yatırım yetersizliği...
AB Liderler Zirvesi başladı
Otomobil piyasasında canlanma başladı
İşte en kolay satılan otomobiller
TÜİK konut satış rakamlarını açıkladı
Martta konut satışı düştü
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak
Teknoloji geliştiriyor
Özellikle 5G teknolojilerinde iddialı
Sulusaray'da deprem korkusu sürüyor
Geceyi dışarıda geçiriyorlar
Kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Tokat bu kez 5.6 ile sallandı
Tokat beşik gibi sallanıyor
5.6'lık deprem korkuttu
Doç. Dr. Mehtap Aras 'kaçış yok' dedi
'6 ila 7,2 arasında bir deprem kaçınılmaz'
Kayyum başkan toplantıya katılmadı
Seçimi kaybeden başkan toplantıda
Özel'den seçime dair çarpıcı değerlendirme
' 31 Mart bir zafer değildir'
ABD'den İsrail'e Refah saldırısı için yeşil ışık
İran'a saldırmama şartı iddiası
Parçalanmışlık, rekabet gücü kaybı, yatırım yetersizliği...
AB Liderler Zirvesi başladı
Otomobil piyasasında canlanma başladı
İşte en kolay satılan otomobiller
TÜİK konut satış rakamlarını açıkladı
Martta konut satışı düştü

Yozgat'ta 200'ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200'ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor
19.04.2024 00:24:00
İHA
Yozgat'ta 200'ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu
Yozgat'ta 200'ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı.

Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler.

Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi.

Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, 'Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.

Tokat'ta 20 saatte 46 sarsıntı oldu

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde son 20 saat içerisinde en büyüğü 5.6 büyüklükte 46 sarsıntı meydana geldi.
18.04.2024 23:27:00
İhlas Haber Ajansı
Tokat'ta 20 saatte 46 sarsıntı oldu
Tokat'ta 20 saatte 46 sarsıntı oldu
Tokat'ın Sulusaray ilçesi dün gece saat 01.06'da meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremin ardından 46 kez sallandı.

Tokat'ta 20 saat içerisinde meydana gelen en büyük deprem ise 18.11'de gerçekleşen 5.6 büyüklükteki deprem oldu.

Yaşanan 46 sarsıntının 5'i 4 büyüklüğün üzerinde gerçekleşti.

Sulusaray'da vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor.
18.04.2024 22:39:00 / Güncelleme: 18.04.2024 22:43:07
İhlas Haber Ajansı
Sulusaray'da vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor
Sulusaray'da vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor
Akşam saat 18.11'de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6'lık deprem sonrası vatandaşlar soluğu dışarıda aldı.

Depreme evinde ve işyerinde yakalanan vatandaşlar yeni bir deprem korkusuyla kendilerini dışarıya attı.

Bazı vatandaşlar evlerinin önünde ateş yakarak soğuktan korunurken bazı vatandaşlar ise evlerinin önünde toplanarak çay içerek yemeklerini yedi.



Evlerinin önünde ailecek vakit geçiren vatandaşlar çocukların etkilenmemesi için piknik ortamı oluşturdu.

Depreme evinde yakalanan 70 yaşındaki Osman Erten, korku dolu anları anlattı.

Tokat'ta okullar 1 gün tatil edildi

Tokat'ta meydana gelen deprem nedeniyle il genelinde okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
18.04.2024 21:34:00 / Güncelleme: 18.04.2024 21:39:10
Haber Merkezi
Tokat'ta okullar 1 gün tatil edildi
Tokat'ta okullar 1 gün tatil edildi
Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla il genelinde okullarda Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.