logo
27 MAYIS 2026

Rasim Kara: Hedefim Beşiktaş'a başkan olmak

12.11.2005 00:00:00
Beşiktaş'ta uzun yıllar forma giyen ve 1996-97 sezonunda da teknik direktör olarak görev alan Rasim Kara'nın hedefi, siyah-beyazlı kulüpte başkan olmak.

Rasim Kara, birkaç sene sonrası için bu konuda planları olduğunu kaydederek, "Bunlar gerçekleşirse kulüp başkanlığına aday olacağım" dedi.

Bu düşüncesini ilk seçimler için söylemediğini kaydeden Rasim Kara, "Yöneticilik, 'Beşiktaş'ı seviyorum, bu işi hobi olarak yapıyorum' diyerek yapılacak bir şey değil. Ben de doğru şeyler yapılmadığı için, bu işi bilen bir kişi olarak bir gün mutlaka başkan adayı olacağım. Çünkü herkes gibi ben de ısdırap çekiyorum" diye konuştu.

Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar

Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek bir operasyon için düğmeye bastı

26.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek tarihi bir operasyon için düğmeye bastı. Cengiz Ünder başta olmak üzere Çağlar Söyüncü, Dominik Livakovic, Diego Carlos ve Musaba gibi yıldızları listesine alan Çorum ekibi, bu dev transfer harekatını resmileştirmek için Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılacak kritik başkanlık seçimini bekliyor.






1. Lig play-off finalinde Erokspor'u devirerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Çorumspor, transfer piyasasını altüst etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı yönetim, Süper Lig'deki ilk sezonunda kalıcı olmak ve ses getirecek bir kadro kurmak için devlerin yıldızlarını gözüne kestirdi.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLACAK

Transfer kulislerinden sızan ilk bilgilere göre, Beşiktaş'ın bonservisini almayı kesinlikle düşünmediği, bonservisinin bulunduğu Fenerbahçe'nin ise geri dönmesine sıcak bakmadığı Cengiz Ünder için Süper Lig'in yeni ekibi tüm imkanlarını seferber etmeye hazır.






4 İSİM DAHA LİSTEDE VAR

Çorumspor'un çılgın transfer listesi bununla da sınırlı değil. Kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe'den 4 oyuncu için de seçilecek yeni başkanı bekliyor.

- Çağlar Söyüncü
- Dominik Livakovic
- Diego Carlos
- Musaba






SEÇİM YAPILDIKTAN SONRA

Çorum yönetimi, bu büyük operasyon için öncelikle Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kritik olağan seçimli genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertlilerin yeni seçilecek başkanı ve yönetiminin belirlenmesinin ardından, Çorumspor masaya resmi teklifle oturacak.






Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte Çorumspor'un bu transferler için vites artırması ve dev kulüplerin kapısını resmen çalması bekleniyor.

Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu

Okan Buruk’un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek’in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girdi

26.05.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Galatasaray'da sol stoper harekatı başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek'in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girince rota Hollanda'ya çevrildi. Hem Abdülkerim Bardakcı'yı yedekleyecek hem de uzun vadede onun yerini alarak savunmanın yeni lideri olacak bir isim arayan Buruk, geçen sezon da gündeme gelen Ajax'ın genç yeteneği Ahmetcan Kaplan'da karar kıldı.






Galatasaray'da gelecek sezonun transfer planlaması doğrultusunda savunma hattı için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sol stoper arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılı yönetim, rotasını Hollanda'ya çevirdi. Abdülkerim Bardakcı'yı hem yedekleyecek hem de uzun vadede yerini alabilecek potansiyelde bir isim arayan Buruk, kararını verdi.






"FENERBAHÇELİYİM" DEDİ KESTİRDİ ATTI

Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında, şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal forması giyen Yusuf Akçiçek yer alıyordu. Ancak bu transfer hamlesi oyuncunun kariyer planlaması ve aidiyeti nedeniyle gerçekleşmedi. Fenerbahçe altyapısından yetişen ve sar-lacivertli kulübe bağlılığını gizlemeyen Yusuf, şu aşamada Türkiye'ye dönmeye sıcak bakmadığını söyledi. Genç savunmacı, Al-Hilal'den ayrılması durumunda kariyerine mutlaka Avrupa'da devam etmek istiyor.






BURUK'UN ÖNCELİĞİ YUSUF

Yusuf Akçiçek transferinin zora girmesiyle birlikte Okan Buruk, geçen sezon da sarı-kırmızılıların gündemine gelen Ahmetcan Kaplan ismini yeniden masaya getirdi.

Ajax'ta beklenen patlamayı yapamadıktan sonra kiralandığı NEC formasıyla oldukça başarılı ve istikrarlı bir sezon geçiren Ahmetcan, teknik heyetin tam notunu aldı.

Okan Buruk, genç stoperin yüksek potansiyeline fazlasıyla güveniyor. Deneyimli teknik adama göre Ahmetcan, hem kısa vadede Abdülkerim'i kusursuz şekilde yedekleyecek hem de uzun vadede Galatasaray savunmasının liderliğini üstlenebilecek kumaşa sahip.






AJAX İLE 2027'DE BİTİYOR

Transfer için resmi adımlar atılmadan önce ilk nabız yoklama operasyonu tanıdık bir isim üzerinden yürütüldü. Ahmetcan Kaplan ile ilk görüşmenin, Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı olan milli kaleci Uğurcan Çakır aracılığıyla yapıldığı ve oyuncunun fikrinin alındığı öğrenildi.

Galatasaray'ın bu transferde elini güçlendiren en büyük etkenlerden biri ise oyuncunun sözleşme durumu. Ahmetcan Kaplan'ın Ajax ile olan kontratı 2027 yılında sona eriyor.






3-4 MİLYON EURO'YA BİTECEK

Sözleşmesinin son dönemine yaklaşılması ve Hollanda devinin kadro planlaması nedeniyle, kapının uçuk olmayan makul rakamlarla açılması bekleniyor. Futbol kulislerinde, Ajax'ın genç stoper için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeline "Evet" diyeceği konuşuluyor.

Galatasaray'a büyük ikramiye!


 
Galatasaray'a piyango vurdu... Menajerler İngiltere’de küme düşen West Ham'ın 44 milyon Euro’luk yıldız adayı Mateus Fernandes’i teklif etti. Londra ekibinin maaş bütçesini düşürme zorunluluğu nedeniyle kiralama formülünün masaya gelmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendirdi. Taraftara adeta çifte bayram yaşatacak bu dev hamle için süreç başladı.

26.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük ikramiye!
Galatasaray'a büyük ikramiye!

Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, 10 numara bölgesi için İngiltere'den sürpriz bir teklif geldi. Menajerler, Premier Lig'den düşen West Ham'ın Portekizli genç yıldızı Mateus Fernandes'i sarı-kırmızılı yönetime önerdi. Finansal olarak küçülmeye gitmek zorunda olan Londra ekibinin bu durumu, sarı-kırmızılılar için tarihi bir fırsat doğurdu.

Etiket fiyatı yüksek

Mateus, Sporting'den 15 milyon Euro karşılığında Southampton'a transfer olmuş, ardından West Ham oyuncu için tam 44 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.
Premier Lig'de West Ham formasıyla sezonu 3 gol ve 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki maestro, takımının küme düşmesiyle birlikte ayrılık noktasına geldi.







Kiralık olarak gelebilir

İngiltere'de alt lige düşen kulüplerin yaşadığı mali kriz ve maaş bütçesi kısıtlamaları, West Ham'ı da vurdu. Maaş skalasını acilen düzenlemek zorunda olan Londra ekibi, Mateus dahil yüksek kazançlı birçok oyuncusunu kiralamaya sıcak bakıyor. Galatasaray yönetimi, bu finansal zorunluluğu lehine çevirerek Portekizli yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmak için kolları sıvadı.









İstatistikleri iyi

Genç yıldız, Galatasaray'ın ısrarla istediği Bruno Fernandes'in Portekiz futbolundaki veliahdı olarak gösteriliyor. Oyun zekası ve saha içi liderliğiyle büyük benzerlik taşıyan genç oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak cinsten bir profile sahip. Mateus Fernandes, sadece tabelaya yaptığı katkıyla değil, modern futbolun gerektirdiği tüm elit istatistiklerle ön plana çıkıyor.







Baskı Altında Kusursuz (yüzde 87.5 Pas İsabeti)

En yoğun pres altında bile soğukkanlılığını kaybetmeyen Portekizli, yüzde 87.5 pas isabet oranıyla takımını geriden kusursuz çıkarıyor.

Dikine Oyunda Elit

Topu savunmadan alıp üçüncü bölgeye dikine taşıma istatistiğinde, Premier Lig'in en elit genç oyuncuları arasında yer alıyor.

U21 Kategorisinde Premier Lig'in Zirvesinde

Sadece yaratıcı bir 10 ya da 8 numara değil; top kapma, pas arası ve sahipsiz top kazanma metriklerinde Premier Lig'deki U21 orta sahalar arasında zirveye oynuyor. Okan Buruk'un çok sevdiği, hem hücumda hem savunmada yoğun prese dayalı çift yönlü oyun yapısına birebir uyum sağlıyor.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu

26.05.2026 11:28:00
Haber Merkezi
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu. Portekizli menajerin "Ferdi'den daha büyük potansiyel" diyerek önerdiği Fransa 2. Ligi ekibi Clermont'un 2006 doğumlu gurbetçi sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı için düğmeye bastı. Safi, Trabzonspor'un Bastia'dan getirdiği Oualai örneğiyle ikna oldu.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları eserken, başkan adaylarının transfer operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör ve dünya çapındaki yıldızlar için kolları sıvayan başkan adayı Hakan Safi, bu süreçte dünyanın bir numaralı menajeri Jorge Mendes ile bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği son stratejik zirveden ise Fenerbahçe camiasını heyecanlandıracak sürpriz bir gurbetçi hamlesi çıktı.






TÜRK U-21 MİLLİ TAKIMINDA DA OYNUYOR

Fransa Ligue 2 ekiplerinden Clermont forması giyen ve U-21 milli takımında da oynayan 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı'nin transferini bitirme noktasına getirdiği iddia edildi.

Görüşmenin perde arkasından sızan bilgilere göre; Clermont ile sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan genç oyuncu için Hakan Safi adeta gözünü kararttı. Kulübüyle olan kontrat durumunu fırsat bilen Safi'nin, mali şartlara takılmadan bu yatırımı yapmaya hazır olduğu belirtildi.






HAKAN SAFİ'YE GÜVENCE VERDİ

Zirvede masaya gelen İlhan Fakılı ismi için Jorge Mendes'in de Hakan Safi'ye çok özel bir güvence verdiği öne sürüldü. Portekizli menajerin, 2006 doğumlu sol kanat için, "Ferdi Kadıoğlu'ndan çok daha büyük bir kariyer bekliyor" ifadelerini kullandığı iddia edildi.






KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT

Hakan Safi'nin bu transfer için ikna olmasının arkasında Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi ekibi Bastia'dan kadrosuna kattığı Oualai transferinde yakaladığı başarının yattığı da iddia edildi. Bu referansı dikkate alan Safi ve ekibi, İlhan Fakılı'yi "kaçırılmaması gereken bir fırsat kapısı" olarak görüyor.






BU SEZON 9 GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon Clermont formasıyla Ligue 2'de adından sıkça söz ettiren İlhan Fakılı, istikrarlı yapısı ve skora katkısıyla dikkat çekiyor. Takımıyla çıktığı 33 resmi maçta 4 gol ve 5 asistlik performans sergileyen genç gurbetçi hızı, adam eksiltme becerisi ve yüksek oyun zekasıyla Avrupa'daki birçok scout listesinin en üst sıralarında yer alıyordu.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!

Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç’sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı

26.05.2026 10:46:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç'sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı.

Spor kamuoyunda 'tek taşla iki kuş' olarak yorumlanan bu ani dönüşün arkasında; hem seçilmesi halinde taraftarın devasa transfer beklentisini şimdiden dizginleme hem de rakiplerini finansal sorumsuzlukla suçlayarak köşeye sıkıştırma stratejisi yatıyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın son açıklamaları çok fazla "alt metin" okuması gerektiriyor.

Daha önce eski başkan Ali Koç'a dünyaca ünlü yıldızlar Sergio Ramos, Marcelo, Benzema'nın isimlerini vererek, "Fenerbahçe'ye Serdar Dursun almak yakışmaz" çağrısı yapan Yıldırım'ın, söylemini bir anda değiştirerek finansal kısıtlamalara ve UEFA cezalarına vurgu yapması dikkat çekti.







YILDIRIM'IN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLERİ

Yıldırım'ın kurduğu yönetim kurulu listesinin, maddi olarak Hakan Safi'ye karşı zayıf kaldığı yönündeki iddialar tartışılırken, Yıldırım'ın bu ani "fren"i stratejik bir hamle olarak yorumlandı.







Yıldırım'ın eski sözlerini taca actan çıkışı da çok dikkat çekici:

- Onu getireceğiz, bunu getireceğiz diyorlar. Getiremezsiniz. UEFA'dan ceza alırsınız. Ceza katlanarak ilerliyor. Örnek veriyorum: 500 milyon Euro gelirin varsa yarısı kadar ceza ödersiniz. Bunu da kimse ödeyemez. Hataya devam ederseniz küme düşme cezası alırsınız. Bu kabul edilemez.







UEFA'NIN KÜME DÜŞÜRME YETKİSİ YOK

Yıldırım'ın "küme düşme" çıkışına karşın, uluslararası futbol hukukunda kurallar farklı işliyor. Bir üst kuruluş olan UEFA'nın, Süper Lig gibi yerel liglere doğrudan müdahale ederek bir takımı alt lige düşürme yetkisi bulunmuyor. UEFA'nın uygulayabileceği en ağır yaptırım Avrupa kupalarından men etmek.







Aziz Yıldırım'ın geçmişteki popülist transfer söylemlerinden, kurallara ve bütçeye vurgu yapan bu sert çizgiye kayması, spor basını ve genel kurul kulislerinde iki farklı pencereden değerlendiriliyor.






YILDIZ BEKLENTİSİNİ FRENLEDİ

Aziz Yıldırım bu stratejik çıkışıyla tek taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. Deneyimli başkan öncelikle başkan seçildiğinde sırtına binecek "uçuk yıldız" beklentisini frenlerken, diğer yandan da rakibini finansal uçurumla itham ederek seçim yarışında elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi

Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi

26.05.2026 10:06:00 / Güncelleme: 26.05.2026 10:09:50
İhlas Haber Ajansı
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi.



Almanya Bundesliga'da sezonu 16. sırada tamamlayan Wolfsburg ile, play-out'ta karşılaşan Paderborn, rakibini 2-1 mağlup ederek gelecek sezon Bundesliga'da oynamaya hak kazandı. Wolsfsburg ise Bundesliga 2'ye düştü.

Wolfsburg, 30 yıl sonra alt lige düştü. Paderborn ise 7 yıl sonra play-out'tan Bundesliga'ya yükselen ilk takım oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.