logo
09 HAZİRAN 2026

Rize fırsat tepti: 1-1

09.12.2002 00:00:00
İkinci Lig A Kategorisi'nde zirve yarışı veren Çaykur Rizespor, kendi sahasında Vestel Manisa ile 1-1 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı. Rakiplerinin de puan kaybettiği haftada kendi sahasında berabere kalan Ç.Rize, zirve yolunda büyük bir fırsat tepmiş oldu.

Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!


 
Fenerbahçe’de başkan adaylarının taraftara söz verdiği dünyaca ünlü golcüler birer birer elden kaçıyor!

09.06.2026 18:57:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!

Fenerbahçe'de başkan adaylarının transfer listelerini süsleyen dünyaca ünlü yıldızlardan arka arkaya kötü haberler geliyor. Corriere dello Sport, seçim sürecinde Fenerbahçe başkan adaylarının transfer listesinde yer alan Mason Greenwood, Alexander Sörloth ve Randal Kolo Muani'nin Serie A'nın yolunu tutmaya oldukça yakın olduğunu yazdı.

Greenwood, Roma yolunda

Hakan Safi'nin "Anlaştım" diyerek müjdelediği Mason Greenwood için İtalya devi Roma ciddi şekilde devrede. Çizme basınından gelen bilgilere göre, Roma ile Greenwood arasındaki görüşmeler oldukça olumlu ilerliyor ve transferin tamamlanma ihtimali her geçen gün güçleniyor.







Vlahovic nereye gidiyor?

Aziz Yıldırım'ın listesinde adı sıkça geçen Dusan Vlahovic defterinin kapanma noktasına gelmesinin ardından Juventus rotayı tanıdık bir isme kırdı.







Sörloth, Juve yolunda

Yine Yıldırım'ın golcü listesinde yer aldığını açıkça belirttiği eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth, Juventus ile anlaşma noktasına geldi.







Muani de Juve olacak

Hakan Safi'nin golcü adayları arasında yer aldığı iddia edilen Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Randal Kolo Muani de Juventus'a imza atmaya çok yakın.

Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde


 
Fenerbahçe’de yeniden başkanlık koltuğuna oturarak camiada büyük bir sinerji yaratan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle ve dev projeleriyle geri döndü. Yıldırım'ın "Saracoğlu’nu 8 ay içinde 64 bin kişiye çıkaracağız" vaadi ise çok değerli. Eğer bu hamle başarılı olursa Saracoğlu, EURO 2032’de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapacak. Bunun getirisi ise tahminlerin çok üstünde.

09.06.2026 18:47:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde

Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle geldi. Göreve gelir gelmez Türk futbolunun idari dinamiklerini değiştirecek hamlelere imza atan Yıldırım, ilk olarak TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na zeytin dalı uzattı. Hacıosmanoğlu için "başarılı" ifadesini kullanan ve futbol camiasına mavi boncuk dağıtan kıdemli başkan, asıl büyük bombayı ise stadyum projesiyle patlattı: Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu 8 ay içinde 64 bin kişilik kapasiteye ulaştıracağız.
Yıldırım'ın bu vaadi, sadece bir kapasite artırımı değil, Fenerbahçe'yi milyarlık bir uluslararası gelirin merkezine oturtacak dev bir planın ilk adımı olarak değerlendiriliyor.







İzinler hızlı alınacak

Başkanın gözü şimdiden Ekim 2026'da. UEFA'nın EURO 2032 için Türkiye ve İtalya'dan maçların oynanacağı nihai stadyum isimlerini resmen onaylayacağı bu kritik süreçte, Kadıköy için tarihi bir senaryo devreye giriyor. TFF, Türk hükümetinin garantörlüğünde Saracoğlu'nun 2030 yılına kadar turnuva standartlarına tamamen yetiştirileceğini taahhüt ederek UEFA'ya bildirecek. Aziz Yıldırım'ın da bu sayede stadın büyütülmesi için gerekli olan bürokratik izinlerin ve onayların hükümet kademelerinden jet hızıyla çıkması bekleniyor.







Dursun Özbek'ten itiraf

Fenerbahçe'nin bu operasyonda elini güçlendiren en önemli faktörlerden biri ise ezeli rakibinden geldi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Mevcut stadımızı olduğu haliyle daha fazla büyütmemizin imkanı yok" şeklindeki itirafları, ibreyi tamamen Kadıköy'e çevirdi. RAMS Park'ın fiziki yapısı gereği kapasite artırımına gidememesi, TFF ve hükümet nezdinde Fenerbahçe'nin projesini bir numaralı öncelik haline getirdi. Eğer Şükrü Saracoğlu Stadyumu planlandığı gibi 64 bin kişilik elit kategori kapasitesine ulaştırılırsa, Türk futbol tarihinde kartlar yeniden dağıtılacak. Turnuvanın İstanbul bacağında kapasite yetersizliği nedeniyle Galatasaray'ın iç saha stadyumu RAMS Park liste dışı kalacak.







En az bir yarı final garanti

Kapasite üstünlüğünü ve modernizasyon kozunu eline alacak olan yeni Saracoğlu ise EURO 2032'de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapma hakkını cebine koyacak. Bu dev organizasyon, uluslararası sponsorluklar, bilet gelirleri, ağırlama paketleri ve ağırlanacak on binlerce turist sayesinde Fenerbahçe'nin kasasına ekstra olarak milyonlarca euroluk dev bir gelir bırakacak.

Beşiktaş İtalyanları şok etti!


 
Bologna ile kazandığı tarihi kupanın ardından adı Milan ve Napoli gibi İtalyan devleriyle anılan Vincenzo Italiano’yu, Serie A’nın elit kulüpleri ne olduğunu anlayamadan radikal bir hamleyle renklerine bağlayan Beşiktaş, İtalyan futbol kamuoyunda adeta şok etkisi yarattı. 

09.06.2026 18:27:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalyanları şok etti!
Beşiktaş İtalyanları şok etti!

İtalya Serie A'da Bologna ile geçirdiği iki sezonda İtalya Kupası zaferi yaşayarak kulüp tarihine geçen Vincenzo Italiano, Mayıs ayı sonunda kırmızı-mavili kulüple yollarını karşılıklı anlaşarak ayırmıştı. Bu ayrılığın ardından adı Napoli ve Milan gibi devlerle anılan ve Çizme'nin en potansiyelli teknik direktörleri arasında gösterilen Italiano'nun ani bir rotayla Beşiktaş'a yönelmesi, İtalyan medyasında şok etkisi yarattı.







Goal dergisi bile kabul etmekte zorlandı

Goal İtalya yazarı Antonio Torrisi, İtalya'daki teknik direktör satranç oyununda Beşiktaş'ın nasıl hızlı davranarak Italiano'yu kaptığını şu sözlerle özetledi: "Bologna'dan ayrıldıktan sonra Vincenzo Italiano'nun adı Napoli ve Milan'la ciddi şekilde anılmaya başlanmıştı. Serie A'nın devlerinde taşlar henüz tam oturmamışken, Massimiliano Allegri'nin Napoli için adı geçerken ve Milan kendi yönetim stratejilerini belirlemeye çalışırken, Beşiktaş elini çabuk tuttu. Siyah-beyazlılar öne çıkmaya karar verdi ve Vincenzo Italiano'yu Serie A'dan kopardı."







Şok maaş iddiası

Galatasaray ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluğa oynamak için İtalyan teknik adama büyük bir transfer bütçesi ve iddialı bir kadro sözü verdi. Siyah-beyazlıların Italiano'ya sezon başına net 6 milyon Euro maaş öngören bir sözleşme teklif ettiği, bu rakamın başarılı hocanın Bologna'da kazandığının tam iki katı olduğu belirtiliyor.







Maifredi hazmedemedi

İtalyan futbolunun 80 yaşındaki tecrübeli, Juventus ve Bologna'nın eski teknik direktörü Gigi Maifredi, Italiano'nun Beşiktaş tercihini hazmedemeyerek çok sert ifadeler kullandı: "De Laurentiis'in (Napoli Başkanı) onunla görüşmek istemesi, ona odaklanmaya karar verdiği anlamına gelmiyordu. Türklere 'evet' demenin tamamen finansal bir karar olduğunu anlıyorum. Ancak acı gerçek şu ki; eğer İngiltere'ye veya Almanya'ya takım çalıştırmaya giderseniz kariyerinizde bir adım ileriye gitmiş olursunuz. Türkiye'ye giderseniz kesinlikle aynı şey söylenemez."

"Salah gelmek istiyor"

Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Ertan Torunoğulları, dünya yıldızı Mohamed Salah’ın transferiyle ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı: 
Maaşına kadar anlaşmıştık, yeni yönetim isterse Fenerbahçe formasını giyer

09.06.2026 18:26:00
Haber Merkezi
"Salah gelmek istiyor"
"Salah gelmek istiyor"
Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Ertan Torunoğulları, dünya futbolunun en büyük yıldızlarından Mohamed Salah ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Torunoğulları, Mısırlı yıldızın Türkiye'ye gelmeye ve Fenerbahçe forması giymeye son derece sıcak baktığını açıkladı.

Kendisi Türkiye'ye gelmeye çok sıcak bakıyordu. Bizimle yaptığı görüşmeler de son derece olumluydu. Maaşına kadar pek çok konuda kendisiyle anlaşma zemini oluşturmuştuk. Yeni yönetimin böyle bir talebi olursa Salah'ın, Fenerbahçe formasını giyeceğine ben inanıyorum. Görüşme konusunda yeni yönetimle birlikte de seve seve çalışırız.

Ertan Torunoğulları'nın açıklamaları, bu ilginin sadece bir nabız yoklamasından ibaret olmadığını, transfer görüşmelerinin ciddi aşamalara geldiğini gözler önüne serdi. Yıldız oyuncuyla maaş bütçesi dahil birçok kritik detayda orta yolun bulunduğu belirtilirken, transferin resmiyete dökülmesi için topun artık mevcut yönetimde olduğu ifade edildi.

Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Armand Lauriente için Sassuolo kapıyı 25 milyon Euro’dan açtı; Fransız kulüplerinin de devreye girdiği transferde siyah-beyazlıların işi zorlaşıyor

09.06.2026 18:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler
Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beşiktaş'ın, İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo forması giyen Armand Lauriente aşkı bitmiyor. Siyah-beyazlıların Fransız kanat oyuncusuna olan ilgisi ciddiyetini korurken, transferin önündeki mali tablo ve rakipler netleşmeye başladı.

İtalyan gazeteci Alfredo Pedulla'nın aktardığı bilgilere göre; Beşiktaş, Teknik Direktör Vincenzo Italiano'nun da onay verdiği 27 yaşındaki yıldız için resmi girişimlerini sıklaştırdı.

İtalyan temsilcisi, takımdan ayrılmaya sıcak bakan Fransız yıldız için kapıyı 25 milyon Euro bonservis bedeliyle açtı. Beşiktaş'ın bu rakam karşısında teklifini güncelleyerek önümüzdeki günlerde yeni bir hamle yapması bekleniyor.

Bu arada Mason Greenwood ile yollarını ayırmaya hazırlanan Marsilya'nın, Fransız oyuncu için devreye girebilecek en ciddi adaylardan biri olduğu konuşuluyor.

Aziz Yıldırım'ın masası alev alev! İş çok zaman kısıtlı

Fenerbahçe’de gerçekleştirilen tarihi genel kurulda camianın rekor oyuyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, zafer sarhoşluğuna kapılmadan kolları sıvadı. Kulübü sportif, mali ve idari açıdan yeniden ayağa kaldırmayı hedefleyen başkan; kısa vadede ödenmesi gereken 115 milyon Euro’luk dev borçtan, TFF ile yapılacak kritik adalet zirvesine, 7 yeni nokta atışı transferden, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin gibi efsanelerin kulübe dönüş operasyonuna kadar dağ gibi biriken 9 acil dosya için düğmeye bastı

09.06.2026 18:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın masası alev alev! İş çok zaman kısıtlı
Aziz Yıldırım'ın masası alev alev! İş çok zaman kısıtlı
Fenerbahçe'de gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda rekor oyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, mazbatasını alır almaz kolları sıvayacak. Camiada yakalanan büyük rüzgâra rağmen, sarı-lacivertli yönetimin önünde acil çözüm bekleyen devasa bir sorunlar yumağı bulunuyor.






ACİL EYLEM PLANI

Yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak isteyen Aziz Yıldırım ve ekibinin masasındaki öncelikli maddeler şunlar:

Kulübün sembol isimleri Aykut Kocaman, Volkan Demirel, Dirk Kuyt ve Pierre Webo'nun yeni dönemde idari ve teknik kadrolarda aktif görevler alması bekleniyor.






OĞUZ ÇETİN DÖNÜYOR

Takımın efsane kaptanlarından Oğuz Çetin, futbol yönetiminin en tepesindeki isim olacak. Transferlerden altyapıya kadar tüm futbol aklı Çetin ve oluşturacağı ekibin kontrolünde ilerleyecek.






TFF İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Yönetimin ilk resmi hamlelerinden biri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimiyle masaya oturmak olacak. Hakem yönetimleri ve kurulların kararları konusunda "adalet" talebini sert bir dille iletecek olan Aziz Yıldırım, kulüplerin elini zorlaştıran mevcut "10+4" yabancı kuralına karşı da resmi itiraz bayrağını açacak.

TRANSFERLER GELİYOR

Teknik heyetin raporu doğrultusunda, doğrudan ilk 11'e monte edilecek 5-7 arası nokta atışı transfer için bütçe ayrıldı. Görüşmelerin sessiz ve derinden başladığı gelen bilgiler arasında.






UEFA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kerem'in sözleşmesi ve diğer finansal tablolardaki dengesizlikler nedeniyle kapıda bekleyen UEFA ceza riskini de bertaraf etmek için savunma hazırlıklarına başladı.

SAMANDIRA TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Başkan kadrodaki tüm futbolcularla Samandıra'da bire bir toplantılar gerçekleştirecek. Gelecek planları, beklentiler ve takım içi disiplin kuralları oyunculara yüz yüze aktarılacak.

115 MİLYON EURO NAKİT LAZIM

Kulübün finansal yapısını rahatlatmak, transferlerin önünü açmak ve lisans sorunları yaşamamak adına acilen 115 milyon Euro nakit akışı sağlanması ve ödemelerin yapılması gerekiyor.






CAMİADA BİRLİK BERABERLİK SAĞLANACAK

Seçim sürecinde yaşanan gerginlikleri geride bırakmak isteyen Aziz Yıldırım, kulüp içindeki muhalefetle ve kırgın genel kurul üyeleriyle köprüleri yeniden kuracak. "Birlikte güçlü Fenerbahçe" imajını oturtmak için camianın önde gelen isimleriyle bir araya gelinecek.

AMATÖR BRANŞLARA BÜYÜK YATIRIM

Futboldaki yükü hafifletmek ve amatör şubelerde zirve yürüyüşünü sürdürmek adına sponsorluk arayışları hız kazandı. Özellikle Erkek Basketbol (EuroLeague vizyonu) ve Kadın/Erkek Voleybol şubeleri için dev markalarla milyarlık sponsorluk anlaşmalarının eli kulağında.

Aziz Yıldırım "ayrılmak istiyor" dedi! O isim ortaya çıktı

Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım'ın, "Bir oyuncu kulüpten ayrılmak istiyorum, diyor" ifadesi camiada deprem etkisi yarattı. Marco Asensio, Süper Lig'in kalitesini yetersiz bulduğu ve İspanya Milli Takımı'ndan uzak kaldığı için üzgündü... İddialara göre hocası Luis de la Fuente'den "5 büyük lige dön, seni yeniden kadroya alayım" sözünü alan İspanyol "ayrılmak" istiyor

09.06.2026 18:09:00 / Güncelleme: 09.06.2026 18:21:21
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım "ayrılmak istiyor" dedi! O isim ortaya çıktı
Aziz Yıldırım "ayrılmak istiyor" dedi! O isim ortaya çıktı
Fenerbahçe camiası yeniden koltuğua oturan Aziz Yıldırım'ın üstü kapalı ancak bir o kadar net "bir oyuncu kulüpten ayrılmak istiyorum diyor" ifadesinin arkasındaki ismi merak ediyor. Takımın kilit isimlerinden birinin takımdan gitmek istediğini işaret eden Yıldırım, gözlerin Marco Asensio'ya çevrilmesine neden oldu.






SÜPER LİG YETERSİZ

Asensio'nun Türkiye'den ayrılmayı kafasına koymasındaki en büyük etken, İspanya Milli Takımı'ndan uzak kalması oldu. Yıldız oyuncu, İspanya ile Dünya Kupası kadrosunda yer almayı çok isterken, Süper Lig'in İspanyol yetkililer tarafından "yetersiz ve göz önünde olmayan bir lig" olarak görülmesi nedeniyle kadro dışı kaldı.






İSPANYA MİLLİ TAKIMI İÇİN

İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Luis de la Fuente'nin Asensio'ya açıkça, "Gözümüzün önünde değilsin" dediği iddia edildi. Bu durum karşısında büyük bir kırgınlık ve üzüntü yaşayan Asensio, milli formayı yeniden giyebilmek adına Avrupa'nın 5 büyük ligine dönmek için Luis de la Fuente ile bir uzlaşmaya vardı. İspanyol hocadan "Dönersen seni yeniden kadroya alırım" sözünü alan Asensio, La Liga ekipleriyle doğrudan temas kurdu.






BAŞKAN DEĞİŞİKLİKLERİ DE ÜZDÜ

Madalyonun diğer yüzünde ise Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu idari ve teknik belirsizlik de var. Sarı-lacivertli kulüpte iki sezonda dört farklı başkanla çalışacak... ayrıca 2 sezonda 3'üncü teknik direktörle beraber olacak. Bu istikrarsız ortam ve yönetimsel karmaşa da Asensio'yu tamamen yıprattı. Kulüpteki bu huzursuz ortamdan yılan yıldız oyuncu, kararını verdi ve sarı-lacivertli yönetime veda sinyalini gönderdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı

Savunmaya sol ayaklı lider arayan Galatasaray, rotayı Serie A’ya çevirdi. Corriere dello Sport, Aslan'ın Bologna forması giyen Jhon Lucumi'nin durumunu anlık olarak izlediğini duyurdu. Satır arasına Fenerbahçe'yi de ekledi

09.06.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Galatasaray'da yeni sezon öncesi savunma hattını güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, rota bir kez daha Serie A'ya çevrildi.

Corriere dello Sport'un haberine göre sarı-kırmızılılar, Bologna forması giyen Kolombiyalı stoper Jhon Lucumi'nin durumunu çok yakından takip ediyor.

Bologna ile olan sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan sol ayaklı stoperin, İtalyan kulübünden gelen kontrat uzatma tekliflerine mesafeli yaklaştığı belirtiliyor. Bologna yönetimi ise istikrarlı performansıyla dikkat çeken Kolombiyalı yıldızı önümüzdeki yıl bedelsiz kaybetmek istemiyor. Bu nedenle Serie A ekibi, kontratının son yılına girmeden oyuncu için gelecek cazip teklifleri masaya yatırmaya hazır.

Galatasaray, Jhon Lucumi transferinde yalnız değil. İtalyan medyasında yer alan iddialara göre, sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe de oyuncunun durumunu yakından izliyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland ve Bournemouth ile İtalya'dan Inter Milan'ın da başarılı stoperi listesinde bulundurduğu gelen haberler arasında.

Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...

"Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı

09.06.2026 15:12:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan beklenen rest geldi! "Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı. Frankfurt ile kurulan temasta masaya konan 45 milyon Euro'luk paket tüm gündemi değiştirecek cinsten.






Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurmaylarına net bir talimat vererek yeni dönemim ilk transfer savaşını başlattı. Frankfurt forması giyen Can Uzun için masaya konan rakam tam 45 milyon Euro!






VLAHOVIC HAMLESİ ÇILDIRTTI

Galatasaray'ın, La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre listesinde yer alan Dusan Vlahovic için 10+5 milyon Euro'luk resmi bir teklifle yaklaşması, Aziz Yıldırım'ın tepesini attırdı.

Ezeli rakibinin bu agresif transfer politikası üzerine Yıldırım, kurmaylarını acil koduyla topladı. Başkan Yıldırım ekibine şu talimatı verdi:

-Galatasaray'ın en çok istediği, üzerinde en çok ısrarcı olduğu oyuncu kimse derhal öğrenin. Onlar kimin peşindeyse, biz de o oyuncu için teklifimizi yapıyoruz!






TOPLAM PAKET 45 MİLYON EURO

Bu restin ardından Fenerbahçe transfer komitesi, Galatasaray'ın uzun süredir radarında olan ve Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Can Uzun için düğmeye bastı. Frankfurt ile jet hızıyla temas kuran sarı-lacivertliler, Alman kulübünün başını döndürecek bir paket sundu.

Fenerbahçe'nin genç yetenek için yaptığı çılgın teklifin detayları ise şöyle:






Net Bonservis: 35 Milyon Euro
Kolay Bonuslar: 5 Milyon Euro
Başarıya Bağlı Bonuslar: 5 Milyon Euro
Toplam Paket: 45 Milyon Euro!






ASENSIO GİDERSE DİYE HAZIRLIK

Fenerbahçe'de bu çılgın operasyon sadece bir misillemeden ibaret değil, aynı zamanda teknik bir zorunluluk. Takımın futbol aklı Oğuz Çetin'in, Marco Asensio'nun takımdan ayrılma ihtimalini masaya yatırarak yönetime sunduğu raporda, "Asensio giderse o bölgeye mutlak bir 10 numara lazım" dediği yazıyordu.

Bir süredir dünya çapında birkaç isimle ön görüşmeler yürüten Yıldırım cephesi, Çetin'in bu raporu ve Yıldırım'ın "Gerekeni yapın" talimatıyla birlikte Can Uzun transferinde tüm şartları zorlama kararı aldı.

Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı

09.06.2026 14:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe'de önce Ali Koç sonra da Sadettin Saran yönetiminin sunduğu yıllık 6 milyon Euro'luk Skriniar tarifesini, takım kaptanlığı vaadini ve özel projeleri reddeden Merih Demiral, Al-Ahli ile nikah tazeleyerek Suudi Arabistan'da kaldı. Başkan adayı Hakan Safi'nin Merih Demiral'ı nasıl ikna ettiği ise çok dikkat çekici.

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. Ali Koç ve Sadettin Saran yönetiminin tüm ısrarlarına, kaptanlık ve cazip proje tekliflerine rağmen milli stoper, tercihini ekonomik şartlardan yana kullanarak Al-Ahli ile nikah tazeledi.







SKRINIAR KADAR MAAŞ ALACAKTI

Fenerbahçe, normal şartlarda sözleşmesi 30 Haziran 2026'da bitecek Merih'i bu yaz bonservissiz olarak kadrosuna katmak istiyordu.

Sarı-lacivertliler, yıldız savunmacıya Skriniar seviyesinde yıllık 6 milyon Euro civarında bir maaş teklif etti. Ancak Al-Ahli'de bonuslarla birlikte yıllık 12 milyon Euro kazanan Merih, İstanbul'a gelmek için maaşında yarı yarıya bir indirime gitmeye yanaşmadı.







AZİZ YILDIRIM İSTEMİYOR

Başkan Ali Koç daha önce, sezon devam ederken de eski futbol şube sorumlusu Ertan Torunoğulları da Kasım ayında oyuncuyla bizzat görüştü ve sözleşme yenilememesini istedi.







Ali Koç, aidiyet hissi yaratmak için Merih'e özel bir forma paketi gönderdi ve iddialara göre takım kaptanlığını dahi teklif etti. Tüm bu projelere "hayır" diyen Merih Demiral'ı, Suudi Arabistan'daki mevcut maaşını garanti ederek ikna eden isim Hakan Safi oldu. Ancak Safi seçimi kazanamadı; mevcut durumda Aziz Yıldırım'ın da Merih'i transfer etmek gibi bir planı bulunmuyor.






75 MİLYON EURO KAZANACAK

Fenerbahçe'nin ısrarlarına rağmen 12 Aralık'ta Al-Ahli ile masaya oturan 28 yaşındaki savunmacı, kendisini 2029 yılına kadar Suudi ekibine bağlayan yeni sözleşmeye imzayı attı.







2023'ten bu yana Suudi Arabistan'da zaten 36 milyon Euro kazanan Merih Demiral, 6 yıllık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Al-Ahli'den toplamda 75 milyon Euro gibi astronomik bir gelir elde etmiş olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.