Rubio’dan uyarı: “Rusya ve Ukrayna’dan somut adımlar gelmezse ABD’nin arabuluculuğu sona erer”
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna savaşı sona erdirmeye yönelik ‘somut öneriler’ sunmazsa, ABD’nin arabuluculuğu sonlandıracağını söyledi
Haber Merkezi





Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tammy Bruce, "Artık bu çatışmayı nasıl sona erdireceklerine dair iki tarafın somut öneriler sunması gereken bir noktadayız. Eğer bir ilerleme olmazsa, bu süreçteki arabulucu rolümüzden geri çekileceğiz" ifadelerini kullandı.
Bruce, diplomasiye devam edip etmeme kararının sonunda Başkan Donald Trump'a bağlı olduğunu söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki II. Dünya Savaşı'nın bitişini anma törenleri için üç günlük bir ateşkes önermiş, ancak Ukrayna'nın desteklediği ve ABD'nin istediği 30 günlük ateşkes teklifini reddetmişti.
Bruce, "ABD, sadece kutlama yapmak için üç günlük bir ateşkes değil, tam ve kalıcı bir ateşkes ve çatışmanın sona ermesini istiyor" dedi.
















































































