logo
04 ŞUBAT 2026

Saç ekimi yaptırmadan önce ve sonra gikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde saç ekimi, saç dökülmesi yaşayan birçok kişi için popüler ve kalıcı bir çözüm haline geldi. Ancak, başarılı bir operasyon geçirmek ve sağlıklı sonuçlar elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunuyor. İşte saç ekimi sürecinde göz önünde bulundurulması gereken başlıca noktalar:

30.01.2025 15:24:00
Bülent Tapıcı
Saç ekimi yaptırmadan önce ve sonra gikkat edilmesi gerekenler
Saç ekimi yaptırmadan önce ve sonra gikkat edilmesi gerekenler
1. Doğru Klinik ve Uzman Seçimi

Saç ekimi işlemi cerrahi bir müdahale olduğu için, mutlaka deneyimli bir uzman ve hijyenik koşullara sahip bir klinik tercih edilmelidir. Klinik seçerken şu faktörlere dikkat edilmelidir:

Uzmanın sertifikaları ve deneyimi

Kliniğin sağlık ve hijyen standartları

Daha önce yapılan işlemler ve hasta yorumları

Kullanılan tekniklerin güncelliği (FUE, DHI gibi yöntemler)

2. Saç Ekiminden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Operasyon öncesinde vücudun iyi hazırlanması gerekir. Dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar şunlardır:

Kan sulandırıcı ilaçlar ve alkol tüketimi en az bir hafta öncesinde bırakılmalıdır.

Sigara kullanımı azaltılmalı ya da tamamen bırakılmalıdır, çünkü iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

İşlem günü rahat kıyafetler tercih edilmeli ve operasyondan önce saçlar temiz olmalıdır.

3. Operasyon Sonrası Bakım Süreci

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci oldukça kritiktir. Yeni ekilen saç köklerinin sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi için şu hususlara dikkat edilmelidir:

İlk birkaç gün baş bölgesi travmalardan korunmalı, temas edilmemelidir.

Doktorun önerdiği şekilde yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir.

Verilen ilaçlar ve özel şampuanlar düzenli kullanılmalıdır.

Spor ve ağır egzersizlerden en az bir ay kaçınılmalıdır.

Havuz, sauna ve deniz gibi ortamlardan bir süre uzak durulmalıdır.

4. İlk Ayda Dökülme ve Sabırlı Olma Süreci

Operasyondan sonraki ilk birkaç hafta içinde ekilen saçların dökülmesi (şok dökülme) normal bir süreçtir. Yeni saçların çıkması yaklaşık 3-6 ayı bulabilir ve tam sonuçlar 12-18 ay içinde ortaya çıkar. Bu süreçte sabırlı olmak ve doktorun önerilerine uymak büyük önem taşır.

Sonuç: Saç ekimi yaptırmadan önce doğru klinik ve uzmanı seçmek, işlem öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara özen göstermek, başarılı bir operasyonun temel taşlarıdır. Bu hususlara dikkat edildiğinde, doğal ve kalıcı sonuçlar elde etmek mümkündür.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

Balıkesir'deki yağışlar barajlara can oldu

Balıkesir'de içme ve kullanma suyu temininde büyük öneme sahip olan Gönen-Yenice ve İkizcetepeler barajlarındaki su doluluk oranları, etkili olan kar ve sağanak yağışlarla birlikte artış göstermeye devam ediyor

04.02.2026 17:53:00 / Güncelleme: 04.02.2026 17:55:32
İHA
Balıkesir'deki yağışlar barajlara can oldu
Balıkesir'deki yağışlar barajlara can oldu
Bölgede yaşanan yoğun yağışlar sonrası yapılan ölçümlerde, Gönen Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90,22, İkizcetepeler Barajı'nda ise yüzde 16,77 olarak kaydedildi. Özellikle Balıkesir il merkezini besleyen barajlardaki artış, su kaynakları açısından umut verici olarak değerlendirildi.

Etkili sağanak yağışların ardından Gönen-Yenice Barajı'nın doluluk oranı kısa sürede yüzde 100 seviyesine ulaştı. Baraj güvenliğinin sağlanması ve muhtemel risklerin önüne geçilmesi amacıyla kontrollü su salımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi yüzde 7'lere kadar gerileyen İkizcetepeler Barajı'nda ise son yağışlarla birlikte belirgin bir yükseliş yaşandı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından paylaşılan verilere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) ölçümleri sonucunda barajdaki doluluk oranı kritik seviyelerin üzerine çıkarak yüzde 16,77 seviyesine ulaştı.



Yetkililer, Balıkesir il merkezinde etkili olan sağanak yağışlar ile birlikte kırsal mahallelerde görülen yoğun kar yağışlarının barajlardaki su seviyesinin yükselmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Zaman zaman il merkezinde su kesintilerine kadar varan sürecin, artan yağışlarla birlikte geçici de olsa rahatlama sağladığı belirtilirken, önümüzdeki bahar aylarında beklenen yağışlarla su doluluk oranlarının daha da artması öngörülüyor.

Gönen Barajı'ndaki yükselen su seviyesi, bölgedeki tarım kesimini de sevindirdi. Özellikle çeltik üreticileri, yaz sezonu öncesinde barajın doluluk oranının artmasını olumlu karşıladı. Yağışların, ekim döneminde yaşanabilecek su sıkıntılarını bir nebze olsun azaltacağı ifade edildi.



Yetkililerden alınan bilgilere göre, Gönen Baraj Gölü ile birlikte Kumköy Regülatörü'ne gelen su da kontrollü şekilde tahliye ediliyor. Ilıcaoba altı Gönen Barajı regülatöründe bulunan 6 kapaktan 5'inin açıldığı, suyun kontrollü olarak bırakıldığı bildirildi.

Öte yandan, artan su seviyesi nedeniyle Gönen Çayı taştı. Gönen merkezde çay çevresinde bulunan bazı bahçeler sular altında kalırken, taşkın riski bulunan dere yatakları ve alçak kesimler için belediye ve ilgili kurumlar tarafından uyarılar yapıldı.

Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda ve dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurgularken, su baskını ve taşkın riskine karşı gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Kontrollü su salımının, baraj güvenliğinin sağlanması ve muhtemel büyük taşkınların önlenmesi amacıyla sürdürüleceği belirtildi.

İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı

İzmir'de jandarma ekiplerince tarımsal kalkınma kooperatiflerine yönelik düzenlenen 'zimmet' ve 'nitelikli dolandırıcılık' operasyonunda, 38 milyon 500 bin TL'lik yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı

04.02.2026 17:49:00
İHA
İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı
İzmir'de 38 milyonluk kooperatif vurgunu: 13 gözaltı
Kiraz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kiraz ilçesinde faaliyet gösteren 2 adet tarımsal kalkınma kooperatifine yönelik soruşturma başlattı. 'Zimmet', 'güveni kötüye kullanma' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamaları kapsamında yürütülen çalışma neticesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişlerinin denetim raporları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri incelendi.

Yapılan incelemelerde, 2020-2024 yılları arasında yaklaşık 38 milyon 500 bin TL'lik kamu zararı ve yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Elde edilen delillerin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, bugün saat 07.00'de İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçeleri ile Aydın'ın Nazilli ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheliden 13'ü yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kayıp genç kızdan acı haber

Nevşehir'de dün akşam saatlerinden itibaren kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki genç kızın cansız bedenine ulaşıldı

04.02.2026 17:13:00
İHA
Kayıp genç kızdan acı haber
Kayıp genç kızdan acı haber
Edinilen bilgilere göre, 19 yaşındaki Sümeyye Satılmış dün saat 17.00 sıralarında Kayaşehir ve Kahveci Dağı çevresindeyken yakınları ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından genç kızdan bir daha haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Sümeyye Satılmış'ı bulmak için gece saatlerinde başlatılan geniş çaplı arama sabah saatlerinde de devam etti.

Ekipler bölgede hem yaya hem de dron destekli arama yaptı. Ayrıca çevrede bulunan güvenlik ve KGYS kameralarını inceleyen ekipler, kızın dün akşam saatlerinde Kahveci Dağı eteklerinde gezdiği görüntüye ulaştı. Bölgede çalışmalarını sıklaştıran ekipler, genç kızın cansız bedenine ulaştı. Satılmış'ın yüksekten düşerek yaşamını yitirdiği öğrenilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından tespit edilecek.

Öte yandan, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri de inceleme yaptı. Satılmış'ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Dedesinin ifadesi ortaya çıktı

Ayrıca, Nevşehir'de yalnız yaşayan Sümeyye Satılmış'ın dedesinin karakolda verdiği ifade de ortaya çıktı. Dede M.Y.'nin verdiği ifadede, "İkametinde tek başına yaşamaktadır. Anne ve babası Nevşehir merkezde değildir. Torunum dün 10.20'de aradı ve rutin bir şekilde konuştuk. Bana işten geldiğini ve yatacağını söyledi. Sonrasında konuşmayı sonlandırdık. Sümeyye'nin annesi F., beni saat 18.00'de aradı. Sümeyye'den haber alamadığını, evini dağıttığını ve kendisine ulaşamadığını söyledi. Bende bu nedenle Sümeyye'nin ikametine gittim. İkamete gittiğimde ikamet dağınık durumdaydı. Kızım ile konuyu konuştum ve sonrasında Sümeyye'ye ulaşmaya çalıştım. Fakat ulaşamadım" dedi.

Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı

Uzun süredir karaciğer yetmezliği ile mücadele eden Ufuk Özkan’ın organ nakli gerçekleşti. Özkan'ın ameliyatı 11 saat sürdü

04.02.2026 14:47:00
AA
Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı
Oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı
Uzun süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören oyuncu Ufuk Özkan'a organ nakli yapıldı.

Medipol Sağlık Grubu Organ Nakli Bölümünden yapılan açıklamaya göre, doktorlar, Özkan'ın 11 saat süren zorlu bir ameliyat geçirdiğini, karaciğer naklinin başarıyla tamamlandığını ve sanatçının durumunun iyi olduğunu belirtti.

Görüntü yönetmeni Salih Kıvırcık'ın Özkan'a donör olduğu nakil ameliyatını, Prof. Dr. Murat Dayangaç, Prof. Dr. Onur Yaprak ve Doç. Dr. Cenk Şimşek'ten oluşan ekip gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Yaprak, "Türkiye'nin dört gözle beklediği ameliyatı bugün gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında beklenmeyen herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık." bilgisini verdi.

Yaprak, Özkan'ın bu geceyi yoğun bakımda geçireceğini belirterek, "Yarın uyandırma aşamasını deneyeceğiz. Her şey yolunda giderse yüksek ihtimalle yarın ekstübe etmeyi planlıyoruz. Normal şartlarda yoğun bakımda kalış süresi 1 ya da 2 gün oluyor. Hastanede yatış süresi ise genellikle 2 ila 3 hafta arasında değişiyor." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 yıldır Özkan'ın sağlık sürecini yakından takip ettiklerini aktaran Yaprak, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kendisinin ne kadar çok sevildiğini hem bizlere hem de ailesine ulaşan mesajlar sayesinde yakından hissettik. Ameliyat sürecinde dualarıyla yanımızda olan tüm sevenlerine teşekkür ediyoruz. Dualarını çok yakınımızda hissederek bu süreci yürüttük. Onlar da iyi ki varlar. Sevenlerinin gözü aydın olsun."

Prof. Dr. Dayangaç ise "Tüm cerrahi ekibimizle hem verici hem de alıcı ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık 10-11 saat süren yorucu bir operasyon oldu. Anestezi süreci ve cerrahi aşamalarla birlikte uzun sürmesini beklediğimiz bir ameliyattı. Çünkü hastamız daha önce cerrahi işlemler geçirmişti. Ancak tüm süreci son derece başarılı biçimde tamamladık ve sonuçtan oldukça mutluyuz." açıklamasını yaptı.

Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı

En düşük emekli maaşının 20 bin TL'ye yükseltilmesiyle birlikte 3 bin 119 TL'lik fark ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırıldı  

04.02.2026 11:46:00
Eyüp Kabil
Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı
Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı







Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2026 Ocak ayı maaş zam farkları, bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, en düşük emekli aylığının 16.881 TL'den 20.000 TL'ye yükseltilmesiyle oluşan fark ödemeleri, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü emeklilerin banka hesapları veya PTT şubeleri aracılığıyla tahsil edilebilecek.

Bu düzenleme, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle hayata geçirildi ve yaklaşık 11,4 milyar TL'lik toplam fark ödemesini kapsıyor.






2026 yılı Ocak ayı ödeme dönemi itibarıyla, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlara dosya bazında uygulanan asgari ödeme tutarı 20.000 TL'ye çıkarıldı.

Bu artış, enflasyon verilerine dayalı yüzde 12,6'lık genel zam oranının ötesinde, en düşük emekli maaşlarına yönelik ek bir iyileştirme olarak öne çıkıyor.
Kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki emekliler, bu farktan yararlanıyor.

Özellikle en düşük aylık alan emekliler için ortalama 3.119 TL'lik ek ödeme söz konusu.






Zamlı maaş ödemeleri Ocak ayı sonunda tahsis numaralarına göre yapılmıştı.

SSK emeklileri için 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri için 25-28 Ocak arasında hesaplara yatırılmıştı. Ancak yasal düzenleme maaş ödemelerine yetişemediği için farklar ayrı bir tarihte ödendi.

SGK, ödemelerin otomatik olarak gerçekleştirileceğini ve herhangi bir başvuru gerektirmediğini vurguladı.






- Ödeme Tarihi ve Yöntemi: Fark tutarları bugün (4 Şubat 2026) itibarıyla emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırıldı. Emekliler, banka şubelerinden veya ATM'lerden, PTT aracılığıyla alanlar ise şubelerden çekim yapabilir. Tahsis numarasına göre ayrı bir takvim uygulanmıyor; tüm emekliler aynı günde erişim sağlayabiliyor.

- Kimler Yararlanıyor?: Bu ödeme, Ocak ayı itibarıyla 16.881 TL emekli maaşı alan ve en düşük aylık kategorisinde yer alan emeklileri kapsıyor. Kanun teklifinden önce emekliliğe hak kazananlar da farktan faydalanabilecek.

- Sorgulama Yöntemleri: Emekliler, e-Devlet üzerinden "Emekli Aylık Bilgisi" sorgulaması yaparak farkın yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebilir. Ayrıca internet bankacılığı veya mobil uygulamalar üzerinden hesap hareketleri incelenebilir.






SGK'nın açıklamasında, "Emeklilerimize ve hak sahiplerine fark tutarlarını ödüyoruz. 2026 Ocak ayı itibarıyla alt sınır aylığını 16.881 TL'den 20 bin TL'ye yükselttik. Fark ödemelerinizi maaş aldığınız banka veya PTT şubelerinden 4 Şubat 2026 tarihinde alabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.