logo
16 HAZİRAN 2026

Sağlam: Turu geçebilirdik

05.03.2004 00:00:00
Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam Roma karşısında maça iyi başlayamadıklarını belirterek, "Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Tam oyuna konsantre olmaya başladığımız anda beklenmedik bir gol yedik. İkinci yarıda ilk yarıya göre daha iyi bir mücadele sergiledik. Roma'dan daha iyi oynadık. Pozisyonlar da bulduk ama bu pozisyonları iyi değerlendiremedik. Böylesine önemli bir karşılaşmada ele geçen fırsatları değerlendirmeyi başaramazsanın turu geçemezsiniz." dedi.

Hakem hızımızı kesti

Sağlam, maçın hakemi Alain Hamer'in özellikle ikinci yarıda iyi bir yönetim sergileyemediğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar UEFA Kupası'nda 5 karşılaşma yaptık. Bu maçlar içinde Roma maçında olduğu gibi hakemlerin kötü maç yönetimiyle karşılaşmadık. Maçın ikinci yarısında, hakemin kötü maç yönetimi devreye girdi ve istediğimiz futbolu oynayamadık. İkinci yarıda, futbolcularımı agresifliğe iten sadece hakemin tavırlarıydı."

Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı

TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı

16.06.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı.

Vanspor FK'den yapılan açıklamada, son olarak Hollanda ekibi FC Volendam forması giyen profesyonel futbolcu Ozan Can Kökçü ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.



Açıklamada, "Orta saha bölgesinde görev yapan Ozan Can Kökçü'nün kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, kendisine Vanspor forması altında başarılar dileriz" denildi.
Ozan Can Kökçü'nün Beşiktaş'ta forma giyen Orkun Kökçü'nün ağabeyi olduğu belirtildi.

Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti


 
Yeni Zelanda'ya attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan İranlı futbolcu Rızaiyan, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

16.06.2026 09:51:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:59:05
HABER MERKEZİ/AA
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Yeni Zelanda ile 2-2 berabere kalan İran'da maçın oyuncusu seçilen Ramin Rezaeian, "İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rezaeian, toplantıya "Maçın oyuncusu" ödülüyle geldi.

Meksika'yı övdü

Takımın kamp yaptığı Meksika'da çok iyi karşılandığını belirten Rezaeian, "Meksikalılara çok teşekkür ediyorum. Çok kibarlar ve bize çok iyi davranıyorlar. Şimdi tekrar Meksika'ya gideceğiz. Bugün mutlu değiliz çünkü galibiyeti hak etmiştik. Ama bu futbol, bazen sizin istedikleriniz olmayabilir. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İranlılar daha çoğunu hak ediyor. Şimdi daha çok çalışıp bir sonraki maça odaklanacağız" açıklamasında bulundu. ABD, İran takımına ülkede kalma izni vermiyor. İran bu nedenle defalarca Meksika-ABD turu yapacak... 

Attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan Rezaeian, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Burada futbol konuşmak için bulunuyoruz. İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez."

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

16.06.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Özge Şentürk Bayraktar

Fenerbahçe: Nicolo Melli 12, Talen Horton Tucker 16, Tarık Biberovic 10, Devon Hall 4, Khem Birch 5, Onuralp Bitim 11, Wade Baldwin 17, Mikael Jantunen 11, Nando De Colo 4,

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 3

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Jonah Mathews 8, Devon Dotson 7, Sertaç Şanlı 9, Anthony Brown 17, Matt Thomas 7, Vitto Brown 12, Berk Uğurlu 4, Yiğit Arslan 2, Conor Morgan 2, Canberk Kuş

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 23-18

Devre: 50-37

3. Periyot: 72-51



Ezeli rakipler arasında oynanan final serisi 2. maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı birlikte izledi. Serinin 3. maçı 17 Haziran Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.