Sağlık prim borçluları mağdur olacak
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 18 Mayıs 2018 tarihindeki yapılandırma kapsamında sağlık prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 3 ay daha uzatılmasını talep etti
29.12.2018 00:00:00





İki aydan fazla sağlık prim borcu olan Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 31 Aralık 2018 itibariyle sona erdiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yapılandırma kapsamında, yapılandırmaya giden veya gitmeyen tüm borçlular, kanunun yayın tarihinden itibaren yılsonuna kadar sağlık hizmetinden faydalanabildi. Bu yapılandırma imkânı, esnafımız ve ailesi açısından çok önemliydi.
Ancak 31 Aralık 2018 itibariyle bu yapılandırma kapsamında sağlıktan yararlanma süresi sona eriyor. Sağlık prim borcu olanların mağdur olmaması için TESK olarakteşkilatımızdan gelen yazılı ve sözlü başvurular neticesinde Nisan 2018 ve önceki aylara ilişkin olup, tahakkuk ettiği halde ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçları için yılsonuna kadar verilen sürenin 31 Mart 2019'a kadar uzatılması talep ediyoruz" dedi.
COŞKUN ÇELEKOĞLU/İSTANBUL
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.