Türkiye'de seracılığın özellikle son yıllarda büyük gelişme gösterdiği, alan bakımından Japonya, İtalya ve İspanya'dan sonra dördüncü sırada yer aldığı, ancak yine de mevcut potansiyelin yeterince değerlendirilemediği açıklandı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurgül Türemiş, sebze ve meyvelerin mevsimi dışında yetiştiriciliğine olanak sağlayan seracılıkta, Türkiye'nin gerek coğrafi konumu gerekse iklim özellikleri bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Diğer tarımsal faaliyetlere oranla karlı ve kısa sürede sıcak para akışı sağlayan seracılığın son yıllarda Türkiye'de de gelişme göstermeye başladığını, ancak mevcut potansiyelin yine de yeterince değerlendirilemediğini Türemiş, "Dünyada seracılığın en yaygın yapıldığı ülkelerin başında gelen Japonya 31 bin 700 hektar sera alanına sahipken, Türkiye'de bu alan 12bin hektar civarındadır. Sera alanlarının yüzde 70'i Antalya'da bulunmaktadır. Bunu, yüzde 13 ile Muğla, yüzde 10 ile İçel izliyor. Seraların yaklaşık yüzde 76'sı plastik, yüzde 24'ü ise cam malzeme ile örtülüdür"dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.