Şerbetlerin faydaları saymakla bitmiyor
"Şerbetler üç kategoriye ayrılır'
Şef Hüseyin Bölük, şerbetlerin üç kategoriye ayrıldığını ifade ederken kendisinin ise şerbet ile uyum sağlayacağını düşündüğü baharat ve çeşniler ile şerbetler yaptığını ifade etti. Bölük, 'Normalde biliyorsunuz Osmanlı şerbetleri biraz ağırdır. İçerisinde farklı baharatlar var. Ramazan ayında bazı firmalar yapıyorlar ama fazla rağbet gördüğünü sanmıyorum. Kendime göre şerbetleri üç kategoriye ayırdım. Kaynatma şerbetler, demleme şerbetler ve macunlu şerbetler diye. Şef kimliğim ile aromasını ilave ettiğimde uyum sağlayacağını düşündüğüm baharatları ve çeşnileri ilave ettim' dedi.
'Şerbetlerimin hepsi benim birer çocuğum gibi'
Ajva Cappadocia Otel'e gelen yerli ve yabancı konuklara şerbetlerini ikram eden şef Hüseyin Bölük taze zencefilli reyhan şerbeti, nar şerbeti ya da limonlu adaçayı şerbetinin kendisi için bir tık önde olduğunu ama yine de şerbetlerinin hiçbirini birbirinden ayıramadığını ifade etti. Bölük, 'Reyhan ve adaçayı şerbeti biraz ön plana çıkıyor. Hiçbirini birbirinden ayıramıyorum. Bu şerbetleri kendi bahçemizde ürettiğimiz ürünlerden yapıyoruz. Dolayısıyla her birini farklı bir önemi var. Ama taze zencefilli reyhan şerbeti, nar şerbeti ya da limonlu adaçayı şerbeti, yabani nane şerbeti daha böyle bir benim için bir tık öne gibi. Ürgüp'te tesisimize geldiklerinde biz şerbet ile yemeği de eşleştiriyoruz. Yani menülerimizde her bir farklı yemeğin yanında farklı bir şerbeti eşleştiriyoruz. Bunun sebepleri ile beraber söylüyoruz. O yüzden buraya gelmelerini tavsiye ederim' diye konuştu.
'Sağlığımız için şerbet içmeliyiz'
Şef Hüseyin Bölük özellikle birçok hastalığa şifa kaynağı olan şerbetlerin sağlık için tüketilmesi çağrısında bulundu. Bölük, 'Sağlığınız için şerbet için. Biz zaten gelen misafirlerimize gazlı içecek tavsiye etmiyoruz. Şerbetli içecekler tavsiye ediyoruz. Osmanlı şerbeti şeklinde şovlar yaparak ikramda bulunuyoruz ki ilgilerini çeksin diye. Şerbet dediğinizde şekerli ağır içecekler akla geliyor ama biz şerbetlerimizi balla tatlandırıyoruz. Eğer gerçekten şeker kullanmamız gerekiyorsa onda da mutlaka daha az rafine olmuş esmer şeker kullanıyoruz. Dolayısıyla şerbetlerimizi gönül rahatlığı ile tüketebilirler' şeklinde konuştu.İHA