logo
12 MAYIS 2026

Sezonu kapattılar

Bursaspor'da bir süredir sakatlığı bulunan Erdem Özgenç ve Okan Kocuk, İstanbul Fulya'da bulunan Acıbadem Sports'ta ameliyat oldu

23.03.2016 00:00:00
Yeşil-beyazlı takımın sağ bek oyuncusu Erdem Özgenç, bugün Acıbadem Fulya Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Sarper Çetinkaya tarafından sağ dizinden ameliyat edildi. Sağ diz ardı "Biceps tendon tamiri" yapılan futbolcunun ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi. Dr. Çetinkaya, Özgenç'in iyi bir rehabilitasyon ile 3 ayda sahalara dönebileceğini belirtti. Genç kaleci Okan Kocuk da bugün Acıbadem Fulya Hastanesi'nde Dr. Sarper Çetinkaya tarafından sol omuzundan ameliyat edildi. Sol omuz çıkığı tanısıyla gittiği hastanede "artroskopik Bankart ve SLAP onarımı" yapılan oyuncunun ameliyatı başarılı geçti. Dr. Çetinkaya, Koçak'ın iyi bir rehabilitasyon ile 4 ayda sahalara dönebileceğini belirtti.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar

Aziz Yıldırım'ı ancak "dev transferlerle" yıkabileceğine inanan Hakan Safi, Milano senin Barcelona benim gezip "iş bitirmek" için gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreçte Asensio, Semedo ve Ederson'un menajeri Jorge Mendes'le de bir araya geldi. Ancak Portekizli menajer Rafael Leao'dan önce Fenerbahçe'nin Ederson sorununu çözmeye çalışmasını önerdi

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Fenerbahçe'de Başkan adayı Hakan Safi, Aziz Yıldırım gibi bir efsaneye karşı seçimi kazanmasının tek şartının büyük transferler olduğunun farkında. Bu yüzden sürekli olarak çalışmalar yapıyor... yurt dışına çıkıyor. Menajerlerle, sportif direktörle görüşüyor. Kendini tanıtıyor. İş birliği arıyor.






MOURINHO İLE SAFİ ÇOK YAKIN

Safi son olarak AC Milan-Atalanta maçında ortaya çıktı. Zaten bir süredir istediği konuşulan Rafael Leao ile ilgili iddialar patladı. İşin ilginç yanı ise 250 bin euro verecek kadar sevdiği Jose Mourinho'nun can yoldaşı olan Jorge Mendes'le Milano'da bir yemek yedi. Planlarından bahsetti.






MENDES'E 1+3 YILLIK TEKLİF

Gelen bilgilere göre Portekizli "süper" menajere 1+3 yıllık başkanlık (kazanabilirse) sürecinde "işbirliği" önerdi ancak hiç de beklemediği bir cevap aldı. Sadece Ederson'un değil diğer oyuncuları Semedo ve Marco Asensio'nun da ayrılmak istediğini iletti. Fenerbahçe'nin yaşadığı gergin ortamın (sürekli başkan ve teknik direktör değiştirmenin) transfer konusunda sorun yarattığından/yaratacağından bahsetti.






EDERSON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını hatta yedeğindeki Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Livakovic ya da Ederson'ın olmadığı bir takıma kaleci getirmenin zorluklarından bahsetti. Safi'ye Ederson'ı ikna etmenin en doğru yol olduğundan bahsetti.






5-6 MİLYON EURO MENAJERLİK ÜCRETİ

Mendes, Ederson üzerinden 1.4 milyon Euro menajerlik ücreti aldı... ayrıca iddialara göre kulübe "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" ve "pazarlama desteği" faturaları da kesti. Mendes'in sadece Ederson için toplamda 5-6 milyon Euro civarında bir kazancı olduğundan bahsediliyor.






Ederson'un yüksek maaşla Fenerbahçe'de kalması, Mendes'in diğer oyuncuları için de bir "kıyaslama noktası" olması açısından da çok önemli.

Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor

Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi 

12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.






Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.






EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK

Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.






GRAF DA BU İŞE YARAYACAK

Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.






3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK

Kiralıktan gelip kampa gidecekler:

-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan

Satılmaya çalışılacak isimler:

-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica






Devam edilmeyecek kiralıklar:

-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder

Kiralık verilecekler:

-Yasin
-Devrim

Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:

-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario

Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti

Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi

12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.






Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.






İLK TEMAS KURULDU

Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.






BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ

Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.






TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK

Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.






Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.

Galatasaray'ın Osimhen programı parmak ısırttı

Victor Osimhen, Galatasaray'dan kazandığı yıllık 21 milyon euro'luk kazancının 5 milyon Euro'sunu imaj hakkı olarak elde ediyor

12.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın Osimhen programı parmak ısırttı
Galatasaray'ın Osimhen programı parmak ısırttı
Victor Osimhen, Galatasaray'dan kazandığı yıllık 21 milyon euro'luk kazancının 5 milyon Euro'sunu imaj hakkı olarak elde ediyor.

Nijeryalı oyuncu bu sayede Gelir Vergisi Kanunu 103. maddeye göre %40 vergi ödemek yerine %25 standart Kurumlar Vergisi kapsamında sadece 1.25 milyon Euro ödüyor. İşte o iddialar...







Sosyal medyanın bir kez daha kafası karıştı. Bazı hesaplar, son bir kaç gündür Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'ın 5 milyon euro'luk imaj hakkıyla ilgili kendilerince doğru olan iddiaları dolaşıma soktular.

Bunlardan sonuncusu ve en ilginci ise "Osimhen'in gelecek sezon kazanacağı imaj hakkı için 3 ayrı reklam anlaşması olacak... 6 milyon Euro kazanılacak" iddiası.

21 MİLYON EURO TOPLAM MAAŞI

Öncelikle futbol kamuoyunun şunu bilmesi gerek; imaj hakkı ve reklam anlaşmaları hukuki ve mali açıdan farklı kavramlar. Galatasaray'ın Osimhen'e ödediği imaj hakkı yıldız golcünün yüzünü ve ismini formalar, biletler veya kulüp reklamlarında kullanabilmesi için anlaşılan bedel.







İmaj hakkı ödemelerinin reklam dünyasıyla olan alakası aslında vergi planlamasından. Eğer Osimhen, kazandığı 21 milyon Euro'yu maaş olarak gösterseydi başka, şimdi başka vergi diliminden ödüyor.

TÜM BÜYÜK TAKIMLAR VE YILDIZLAR YAPIYOR

Osimhen pek çok ülkedeki kendi ayarındaki futbolcuların yaptığı gibi imaj haklarını kurduğu şirket üzerinden kulübe fatura ediyor. Bu sayede Galatasaray aynen Real Madrid'in (Mbappe ve diğer yıldızlar), PSG'nin (Kvara ve diğer yıldızlar) ya da Fenerbahçe'nin (Asensio ve Talisca ile diğer yıldızlar) yaptığı gibi vergi yükümlülüğünden kurtuluyor.







MAAŞLI ÇALIAN EN YĞKSEK VERGİYİ ÖDÜYOR

Çünkü maaş her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yüksek gelir vergisine tabi... imaj hakkı ve reklam geliri ise kurumlar vergisi üzerinden daha düşük oranlarla vergilendiriliyor.







Futbolcular Türkiye'de "ücretli çalışan" statüsünde. Profesyonel sporculardan Gelir Vergisi Kanunu 103. maddeye göre %40 vergi alınıyor.






Yani Osimhen 5 milyon Euro'yu imaj hakkı değil maaş olarak gösterseydi 2 milyon Euro vergi ödeyecekti. Şimdi %25 standart Kurumlar Vergisi kapsamında sadece 1.25 milyon Euro ödüyor.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray'ın mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek

 

12.05.2026 11:44:00
Anadolu Ajansı
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray Kulübünün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek.

RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda yapılacak toplantı, saat 13.30'da başlayacak.

Toplantıda mali, idari ve sportif raporla ilgili tespit ve incelemeler yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de toplantıda açıklamalarda bulunacak.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.