Siyonist Yahudiler, Greta Thunberg'e ağır işkence yaptı
THY uçağıyla İstanbul'a getirilen Küresel Sumud Filosu'nda bulunan gazeteci Ersin Çelik, "İsrailliler, iklim aktivisti Greta'ya çok ağır işkenceler yaptı" dedi.
THY uçağıyla İstanbul'a getirilen Küresel Sumud Filosu'nda bulunan gazeteci Ersin Çelik, "İsrailliler, iklim aktivisti Greta'ya çok ağır işkenceler yaptı" dedi.
04.10.2025 18:40:00 / Güncelleme: 04.10.2025 19:28:06
AA
AA





İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulan Küresel Sumud Filosu'nda yer alan gazeteci Ersin Çelik, "İsrailliler Greta'ya (Thunberg) çok ağır işkenceler yaptılar gözlerimizin önünde. Greta'ya zulmettiler, küçücük çocuk daha Greta. Onu süründürdüler, İsrail bayrağını öptürdüler. Naziler ne yaptıysa aynısını yaptılar" dedi.
Alıkonulan aktivistleri taşıyan THY uçağı, İsrail'in Eilat kentindeki Ramon Havalimanı'ndan hareket ederek saat 15.50'de İstanbul Havalimanı'na inmişti.
Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan, aralarında 36 Türk, 23 Malezyalının bulunduğu toplam 137 kişi bu seferle İstanbul'a gelmişti.
Aktivistler, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda bazı yetkililer ve çok sayıda kişi tarafından karşılanmıştı.
Kötü muamele gördüler
Hak örgütü Adalah, Özgürlük Filosu katılımcılarının, İsrail'deki cezaevi gardiyanlarının çeşitli kötü muamelelerine ve saldırılarına maruz kaldıklarını duyurdu. Adalah'tan yapılan yazılı açıklamada, örgütün avukatlarının dün gözaltı kararlarını inceleyen mahkemede yapılan duruşmalar sırasında yaklaşık 80 Özgürlük Filosu katılımcısıyla bir araya geldiği belirtildi. Perşembe gecesi geç saatlerden cuma sabahına kadar, Adalah'ın avukatlarına önceden haber verilmeden ve Özgürlük Filosu katılımcılarının avukatları hazır bulunmadan yaklaşık 200 duruşma yapıldığı kaydedilen açıklamada, duruşmaların bugün de devam ettiği ve Adalah avukatlarının şu anda yüzlerce Özgürlük Filosu katılımcısının tutulduğu Ketziot Hapishanesi'nde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, filo katılımcılarının cezaevi gardiyanlarının çeşitli kötü muamelesi ve saldırılarına maruz kaldıklarını bildirdikleri, bazılarının, yasa dışı gözaltında tutuldukları süre boyunca yiyecek alamadıklarını, ilaçlarına erişemediklerini ve alternatif ilaçların sunulmadığını bildirdiği, diğerlerinin ise temiz içme suyu eksikliğinden şikayet ederek, mevcut suyun güvenli olmadığını veya kalitesinin düşük olduğunu belirttiği kaydedildi. Adalah'ın açıklamasında, "Adalah, yetkililerden yaklaşan sınır dışı işlemleriyle ilgili doğrudan bir iletişim almamış olsa da, Tel Aviv'deki Türk Büyükelçiliği tarafından koordine edilen ve aralarında Türkiye, İtalya, ABD, İngiltere, Kuveyt, Cezayir, Tunus, Fas, Moritanya, Libya, Ürdün, İsviçre, Bahreyn ve Malezya'nın da bulunduğu çeşitli ülkelerden 137 filo katılımcısını taşıyan bir Türk uçağının bugün havalandığını teyit ettik." denildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.