BU NECİP MİLLETTEN BAŞKA DOSTUMUZ VAR MI?
Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Fikret İnan, BTP'nin bir kuvay-ı milliye hareketi olduğunu belirterek, devlet-millet, asker-sivil bütünlüğüne verdikleri öneme dikkat çekti. İnan, bu birliğe verdikleri önemin gerekçesini şöyle dile getirdi:
"Devlet-millet, asker-sivil bütünlüğünün olmadığı yerde madden ve manen kalkınma olmaz. BTP'nin bu birlik ve beraberliği çok önemsemesinin sebebi bu vatandan başka vatanımızın, bu bayraktan başka bayrağımızın, bu necip milletten başka insanımızın ve dostumuzun olmadığının bilincinde oluşudur."
BTP'NİN YÜKLENDİ?İ TARİHİ MİSYON
Türkiye'nin yeni bir Sevr şartları manzarası yaşamakta olduğu açıklamasında bulunan İnan, "Türkiye tam bir ekonomik, siyasi, kültürel kuşatma altındadır. Tarihindeki en büyük tehlikeyi yaşamaktadır. Onun için bugün demokratik ve hukuki şartlarda şekillenen yeni bir kuvay-ı milliye ruhuna ve yeni bir milli mücadeleye ihtiyaç vardır" diyerek, BTP'nin bu şartlarda tarihi bir görev ve misyon yüklendiğini söyledi.
İnan, BTP'nin tarihi üç görevini şöyle sıraladı:
"1-Bağımsızlığı korumak, ülkeyi bölünüp, parçalanmaktan kurtarmak.
2-Birliği, kardeşliği, devlet-millet, asker-sivil kaynaşmasını temin etmek.
3- Ekonomik çöküşü önleyerek ülkeyi bir üretim ve kalkınma hamlesine sokacak tez, proğram ve proje ortaya koymak."
MİLLETİMİZİN ALTINDAN KALKAMAYACA?I MESELE YOK
BTP'nin kuvay-ı milliye ruhuyla yola çıkışını vatanımız, milletimiz, bayrağımız, askerimiz, polisimiz, neslimiz ve dünyanın saadeti için zaruri gördüklerini söyleyen İnan, "Her türlü namüsait şartlara rağmen muktedir olmasını bilen kadrosuyla BTP, bağımsızlığımızı koruyacak. Milli birliğimiz koruyacak. Ekonomimizi güçlü, milletimizi de hak ettiği seviyeye ulaştıracak" dedi. Fikret İnan, Türkiye'nin her şeyi var olup bir tek lider sıkıntısı yaşadığını, lideri ile bütünleştiği takdirde bu milletin yapamayacağı şey olmadığını söyleyerek, "Bu millet bunu Çanakkale'de gösterdi. İstiklal Savaşı'nda gösterdi" şeklinde konuştu.
68 KUŞA?INDAN BTP'YE TRANSFER
Ekonomist Tarık Çanak'ın Türkiye'nin sürüklendiği ekonomik kriz ve bu krize BTP'nin bakış ve çözümlerine dair bilgiler sunduğu toplantıda kürsüye gelen İlyas Şaşkın adlı vatandaş, BTP'nin Türkiye'nin tek umudu olduğunu gösterecek şekilde şu kısa konuşmayı yaptı:
"Ben hiç bir partiye üye değilim. 68 kuşağındanım. Sosyal demokrat görüşlü birisiyim. Yalnız ben, Türkiye'nin bağımsızlığını savunanları seviyorum. IMF'ye karşı olan insanları seviyorum. Milli ekonomi istiyorum. Ben IMF filan istemiyorum. Dışardan borç para istemiyorum. Bu konularda, tanıdığım BTP'li arkadaşların dürüstlüğünden etkilenerek bu oluşuma katılmak istiyorum."
Esenler İlçe Başkanı Süleyman Duran da BTP'de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek "Ülkemizin bağımsızlığını, bütünlüğünü korumada büyük bir gayretle el ele çalışacağız" dedi.


















































































