Tavuk üretiminde klor tehlikesi
İngiltere ve Galler'de mezbalara getirilen 61 milyon 8 bin 212 tavuk, tamamen veya kısmen, kusur ve hastalık taşıdığı gerekçesiyle insan tüketimine uygun bulunmadı ve geri gönderildiği ortaya çıktı. Nedeninin Türkiye'nin de üretim aşamasında kullanılan klor olabiceği ifade ediliyor
26.08.2020 23:32:00





Birleşik Krallık Gıda Standartları Kurumu (FSA)''nın verilerine göre 2016 Temmuz'u ile 2019 Temmuz'u arasında İngiltere ve Galler'de mezbalara getirilen 61 milyon 8 bin 212 tavuk, tamamen veya kısmen, kusur ve hastalık taşıdığı gerekçesiyle insan tüketimine uygun bulunmadı ve geri gönderildi. Gıda güvenliği yetkilileri, aynı zamanda Birleşik Krallık ile ABD arasında anlaşma aşamasında olan klorla yıkanmış tavuk ticareti nedeniyle de endişeli. Avrupa Komisyonu, klorla yıkanmış tavuk tüketmenin kimyasal bileşik kloratın zararlı seviyelerine maruz kalabilme riski doğuracağı ve özellikle çocukların bu durumdan etkileneceği konusunda uyarıyor. Türkiye'de de tavuk üretiminde klor kullanılıyor. Kafeslerde beslenen tavuklar salmonella bakterisinden arındırılması için kesimden sonra büyük yoğunlukta klor barındıran su banyosuna sokuluyor. Ancak bu klor banyosuna ragmen paketli tavuklarda yine de salmonella tespit edebiliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.