logo
25 HAZİRAN 2025

'Terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım sürecine ilişkin, "Bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz 'Evet' diyemeyiz. Bunu İsveç ve Finlandiya için de düşünüyorum." dedi.

20.05.2022 15:14:00
'Terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz'
'Terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım sürecine ilişkin, "Bugün Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptık. Yarın aynı şekilde yine İngiltere'nin, Finlandiya'nın, onların görüşme talepleri var. Onlarla görüşmelerimiz olacak. Aynı şekilde işte Stoltenberg'le de görüşmemiz olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bugün Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez ile görüşmesinde hangi konuların ele alınacağının sorulması üzerine Erdoğan, devlet başkanlarının bir araya geldiği görüşmelerin ana temasını birinci derecede ikili ilişkilerin teşkil ettiğini dile getirdi.

Erdoğan, görüşmeye ilişkin, "Şu anda Türkiye-Kolombiya arasında ne gibi ilişkiler olabilir' Neler yapabiliriz' Birinci derecede bunları görüşeceğiz. Bunun dışında tabii ikinci adım bölgesel konular olacaktır. Bu bölgesel konuların içerisinde şu anda dünyada bu konuların başını çeken, malum Rusya-Ukrayna meselesidir. Bunları görüşme imkanımız olacak. Tabii bir diğer önemli konu da dünyada terörün farklı boyutları var ama bunlardan bir tanesi, en önemlisi, uyuşturucu kaçakçılığıdır. Bunları görüşme imkanımız olacak. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque Marquez ile görüşmeden sonra açıklamalarının da olacağını bildirdi.

- "Avrupa Birliği'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine şimdi ayrı bir kılıf uydurdular"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, PKK/YPG terör örgütünün Suriye'de terör örgütlerinden arındırılan bölgelere dönen sivillerin dönüşünü engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğunu hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce terörle mücadele sathi bir kavram değildir. Kuşatıcılığı çok çok geniştir. Ve bizim PKK'yla mücadelemiz aynı zamanda hepinizin de bildiği gibi... Aslında Avrupa Birliği'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine şimdi ayrı bir kılıf uydurdular. PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. Peki, öbür tarafta YPG'yi terör örgütü olarak niye kabul etmiyorsunuz' Bunları en iyi bilen onlar değil, biziz. YPG, bir defa kesinlikle PKK'nın bir farklı doğurduğu terör örgütüdür. Ve şu anda bunları, Avrupa Birliği olduğu gibi dünyada da aynı şekilde hatta hatta ileri gidiyorum, Amerika bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor. Ve şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde, başta Almanya olmak üzere Hollanda'sında da İsveç'inde de Finlandiya'sında da Fransa'sında da hepsinde, bu terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor mu' Yapıyor. Ve bu gösterilerle birlikte de oralarda bunlar terör estiriyor mu' Estiriyor. Ve bu ülkelerin yönetimleri bunlara her türlü güvenceyi veriyor mu' Maalesef veriyor. Bunları biz kendilerine defaatle uluslararası toplantılarda anlattığımız gibi ikili görüşmelerde de bunlara hep ifade ettik, anlattık, belgeler sunduk. Ve bütün bu video kayıtlarını da kendilerine göstermek suretiyle 'Bakın bunlar terör örgütüdür ve bu terör örgütünün de işledikleri suçlar ortadadır."

Türkiye'nin yıllardır terörle mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "İşte bu mağaralardaki tüm odaklanmaları, Kandil'i kendileri için bir merkez haline getirmeleri, herhalde PKK ve YPG'nin artık inkar edilemez bir terör estirmeleridir. Ama ne yazık ki Batı bunları hala gizliyor, örtüyor. İşte başta Almanya olmak üzere İsveç'te, Finlandiya'da her türlü yürüyüşleri filan yapıyorlar. 'Verin bize bu teröristleri' dediğimiz zaman da bu teröristleri bize ne yazık ki bugüne kadar vermediler, vermiyorlar. Biz de tabii bu işi en iyi şu anda bilen, takip eden olduğumuza göre, gereği neyse bunun gereğini de yapmaya devam edeceğiz." dedi.

- "NATO'ya girmesine 'Evet' diyemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesine yönelik girişimlere karşı tavrınızı daha önce ifade etmiştiniz. Bu konuda söz konusu ülkelerden size dönüşler oldu mu, konuya ilişkin yeni bir gelişme var mı'" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Bugün Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptık. Yarın aynı şekilde yine İngiltere'nin, Finlandiya'nın, onların görüşme talepleri var, onlarla görüşmelerimiz olacak. Aynı şekilde işte Stoltenberg'le de görüşmemiz olacak. Tabii bütün bu görüşmeleri biz aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz. Ama açık ve net söylediğimiz nedir' Her şeyden önce bu terör örgütlerinin bütün belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre ve bunun mağduru da biz olduğumuza göre lütfen NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz 'Evet' diyemeyiz. Bunu İsveç için de aynen düşünüyorum. Aynı şekilde Finlandiya için düşünüyorum. Ve şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğu, şu anda bu terör örgütlerini bırakın kabullenmeyi kendi parlamentolarında bunlara konuşmalar yaptırtıyorlar. Kendi parlamentolarında bunlara yer veriyorlar, imkanlar sağlıyorlar. Silah, mühimmat temini yapıyorlar. Bunları şimdi biz biliyoruz, görüyoruz ve bütün bunların mağduru da biz olduğumuza göre kimse kusura bakmasın, bu terör örgütlerinin bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmesine biz 'Evet' diyemeyiz."

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İşte kafasındaki rakam
CHP lideri Özel, asgari ücrete zam istedi
İmamoğlu için savcılara hakaret ettiği iddiasıyla iddianame
4 yıl 1 aya kadar hapis isteniyor
Erdoğan basın toplantısında konuştu
'Taraflar ateşkese riayet etmeli'
Büyük Ortadoğu Projesi devrede
'Savaşın değil çözümün tarafı olmalıyız'
4,5 yıl aradan sonra
Muharrem İnce CHP'ye döndü
İTO'dan kritik uyarı
İhracat alarm veriyor
İşte nedeni
Markalar AVM'lerle mahkemelik oldu
"Pilotlarını geri çek"
Trump'dan İsrail'e çağrı
İran'dan ateşkes açıklaması
'Bu zafer, düşmanı tek taraflı saldırılarını durdurmaya mecbur bıraktı'
İslam devletlerini yönetenler susuyor, katliam devam ediyor
İsrail, Gazze'de yardım bekleyen 29 Filistinliyi daha katletti
Ertuğrul Doğan, Kadırga TV'ye açıklamalarda bulundu
‘Wooh transferinde son aşamaya geldik, Onuachu için o parayı veremem’
Her yer mafya her yer suç örgütü
67 şüpheli yakalandı, işlem hacmi 90 milyar TL
Adana güne depremle başladı
Merkez üssü Saimbeyli
İstanbul'da 'Maydonoz Döner' operasyon
İddialar büyük: 60 gözaltı
"Ateşkese dair bir anlaşma söz konusu değil"
İran Dışişleri Bakanı Erakçi
İşte kafasındaki rakam
CHP lideri Özel, asgari ücrete zam istedi
İmamoğlu için savcılara hakaret ettiği iddiasıyla iddianame
4 yıl 1 aya kadar hapis isteniyor
Erdoğan basın toplantısında konuştu
'Taraflar ateşkese riayet etmeli'
Büyük Ortadoğu Projesi devrede
'Savaşın değil çözümün tarafı olmalıyız'
4,5 yıl aradan sonra
Muharrem İnce CHP'ye döndü
İTO'dan kritik uyarı
İhracat alarm veriyor
İşte nedeni
Markalar AVM'lerle mahkemelik oldu
"Pilotlarını geri çek"
Trump'dan İsrail'e çağrı
İran'dan ateşkes açıklaması
'Bu zafer, düşmanı tek taraflı saldırılarını durdurmaya mecbur bıraktı'
İslam devletlerini yönetenler susuyor, katliam devam ediyor
İsrail, Gazze'de yardım bekleyen 29 Filistinliyi daha katletti
Ertuğrul Doğan, Kadırga TV'ye açıklamalarda bulundu
‘Wooh transferinde son aşamaya geldik, Onuachu için o parayı veremem’
Her yer mafya her yer suç örgütü
67 şüpheli yakalandı, işlem hacmi 90 milyar TL
Adana güne depremle başladı
Merkez üssü Saimbeyli
İstanbul'da 'Maydonoz Döner' operasyon
İddialar büyük: 60 gözaltı
"Ateşkese dair bir anlaşma söz konusu değil"
İran Dışişleri Bakanı Erakçi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.