logo
10 TEMMUZ 2026

Trabzon'a güvenin

17.07.2001 00:00:00
 
Uzun yıllardan beri şampiyonluğa hasret kalan Trabzonspor taraftarına seslenen Başkan Özkan Sümer, "Taraftarımızın üzüntüsünü ve endişesini biliyoruz. Takımlarının zirveye oynamasını ve şampiyonluğa ulaşmasını hasretle bekliyorlar. Bu sene onları sevindireceğimize inanıyorum. Onlar da başarıya inansın ve takımlarını hiç yalnız bırakmasınlar" dedi.

Uyum sürecimiz olacak

Almanya'da devam eden hazırlık çalışmalarının bekledikleri gibi iyi bir şekilde geçtiğine değinen Özkan Sümer sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknik Direktörümüz Sadi Tekelioğlu futbolcular ile yakından ilgileniyor. Yeni bir kadromuz var. Bu nedenle bir süre uyum dönemi yaşayacağız. Bu sorunu mümkün olduğu kadar çabuk bir zamanda aşıp özlenen Trabzonspor'u herkese izlettirmek amacındayız"

Brezilyalılar çok yetenekli

Takımda birçok yeni oyuncunun olduğunu da hatırlatan Sümer, özellikle Brezilyalı oyunculardan çok şeyler beklediklerini dile getirerek, "Aldığımız 4 Brezilyalı futbolcu genç ve yetenekli. Eğer aşı tutarsa Trabzonspor'un önümüzdeki 5 yılı garanti altında demektir. Diğer yabancı futbolcularımızdan da memnunuz" diye konuştu.

Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı

Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.

10.07.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.



Çorum ekibinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum FK forması altında başarılı bir kariyer geçireceğine olan inancımızla, Marcos Felipe'ye hoş geldin diyor, yeni yolculuğunda üstün başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

09.07.2026 18:10:00 / Güncelleme: 09.07.2026 18:14:17
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fikstür çekimine TFF yönetim kurulu üyeleri, Süper Lig kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile temsilcileri katıldı. Bu sezon Süper Lig'de 18 takım mücadele edecek.

Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde başlayacak ve ligin ilk yarısı 18, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerindeki 16. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. İkinci yarı ise 15, 16, 17 ve 18 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak 17. hafta maçlarıyla start alacak ve sezon 23 Mayıs 2027 tarihinde tamamlanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda ilk hafta maç programı şöyle:



Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor

Kasımpaşa - Trabzonspor

Başakşehir - Kocaelispor

Amed Sportif Faaliyetler - Erzurumspor FK

Gençlerbirliği - Fenerbahçe

Konyaspor - Çaykur Rizerspor

Galatasaray - Çorum FK

Beşiktaş - Eyüpspor

Samsunspor - Göztepe

Süper Lig'de büyük maçların programı ise şu şekilde:

4. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

6. hafta: Trabzonspor - Galatasaray

8. hafta: Trabzonspor - Beşiktaş

9. hafta: Galatasaray - Fenerbahçe

13. hafta: Beşiktaş - Galatasaray

15. hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor

Trabzonspor, Aral Şimşir'i açıkladı

Trabzonspor, kanat oyuncusu Aral Şimşir ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı

09.07.2026 00:33:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor, Aral Şimşir'i açıkladı
Trabzonspor, Aral Şimşir'i açıkladı
Trabzonspor, kanat oyuncusu Aral Şimşir ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Bordo-mavili kulüpten transferle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Doğuhan Aral Şimşir'in, Kulübümüze kesin transferi konusunda Midtjylland Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre; Midtjylland Kulübü'ne, sözleşme fesih bedeli olarak 13.000.000 Euro, 7 (Yedi) taksit halinde ödenecektir.

Ayrıca; futbolcunun bir başka kulübe transfer olması durumunda elde edilecek transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen/ödenecek bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının, %15'i ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Doğuhan Aral Şimşir ile 4 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya; her bir futbol sezonu için 2.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır" denildi.

Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, son olarak Baskonia Vitoria-Gasteiz forması giyen ABD'li guard Trent Forrest ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.

08.07.2026 19:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı
Fenerbahçe, Trent Forrest'i kadrosuna kattı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, son olarak Baskonia Vitoria-Gasteiz forması giyen ABD'li guard Trent Forrest ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon kadro planlamasını sürdürüyor. Kanarya, bu kapsamda kadrosunu Trent Forrest ile güçlendirdi. Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan açıklamada oyuncuyla ilgili bilgiler de verilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"2016-2020 yılları arasında Amerika Kolej Ligi'nde Florida State forması giyen Forrest, 2019-2020 sezonunda All-ACC en iyi ikinci takımına seçildi. 2020-2021 sezonu için Utah Jazz ile sözleşme imzalayan başarılı guard, 2022-2023 sezonunda Atlanta Hawks ve College Park SkyHawks formalarını giydi. 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya dönerek Baskonia Vitoria-Gasteiz ile anlaşan Amerikalı oyun kurucu, 2026 İspanya Kral Kupasını kazanan kadroda Final MVP'si olarak ön plana çıktı. Trent Forrest, geçtiğimiz sezon EuroLeague'de 10.9 sayı, 2.8 ribaund, 4.4 asist ve 14.5 verimlilik puanı ortalamalarıyla oynadı.

Bu anlaşmanın kulübümüze ve Trent Forrest'a hayırlı olmasını diliyor, 2026-2027 sezonundan itibaren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın başarısı için mücadele edecek oyuncumuza Çubuklu formamızla nice başarılar diliyoruz."

İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre, Kolombiya'yı penaltı atışlarında yenerek çeyrek finale yükseldi

08.07.2026 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi
İsviçre, Kolombiya'yı penaltılarla eledi
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre, Kolombiya'yı penaltı atışlarında yenerek çeyrek finale yükseldi.

2026 Dünya Kupası son 16 turunda İsviçre ile Kolombiya, Vancouver şehrinde yer alan BC Place Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. El Salvadorlu hakem Ivan Barton'un düdük çaldığı müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin 2. yarısı da düşük tempoda oynanırken 90 dakikada gol sesi çıkmadı.



Maçın ilk uzatma devresinde iki takım da net pozisyonlar buldu. İkinci uzatma bölümünde de eşitlik bozulmazken seri penaltı atışlarına geçildi.

Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, penaltılarda 4-3'lük üstünlük sağlayarak adını çeyrek finale yazdırdı. Kolombiya ise turnuvaya veda etti.

İsviçre, çeyrek finalde Arjantin ile karşılaşacak.

Durakta bekleyen eşini silahla vurdu

Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı

07.07.2026 21:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda yaşandı. İddiaya göre, boşanma aşamasındaki E.D. (60) ile kocası A.D. (67), durakta karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışmada A.D. yanında bulundurduğu silahla karısına ateş açtı.

Yere yığılan kadını görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Şahıs ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aral Şimşir, Trabzon'da

Trabzonspor, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Midtjylland'dan transfer ettiği Aral Şimşir'i Trabzon'a getirdi.

07.07.2026 21:23:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aral Şimşir, Trabzon'da
Aral Şimşir, Trabzon'da
Trabzonspor, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Midtjylland'dan transfer ettiği Aral Şimşir'i Trabzon'a getirdi.

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı milli oyuncu Aral Şimşir, saat 19.30 sıralarında özel uçakla Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda bordo-mavili kulüp yetkilileri ve çok sayıda taraftar tarafından coşkuyla karşılanan genç futbolcu, kendisini bekleyen taraftarları selamladı.

"Trabzonspor benim için zor bir tercih olmadı"



Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aral Şimşir, Trabzon'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Buralara gelmek için çok çalıştım. Trabzonspor'da olduğum için de çok mutluyum. Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Benim için zor bir tercih olmadı. Uzun süredir beni istiyorlar ve takip ediyorlardı. Dört sene önce Trabzon'da genç takımla bir maç oynamıştım. O maçı kazanmıştık, bugün ise yeniden buradayım" dedi.

"Onuachu'ya gol attırmak için elimden geleni yapacağım"

Hedeflerinin Trabzonspor'a en iyi şekilde katkı sağlamak olduğunu ifade eden 24 yaşındaki futbolcu, "İlk hedefim Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil etmek. Gol atmak, asist yapmak ve takımıma katkı sağlamak istiyorum. Aynı şekilde milli takımda da ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum. 10 numara ve sol kanatta oynamaya alışığım. Bu mevkilerde forma giymeyi seviyorum. Onana ve Savic büyük takımlarda oynadı. Onuachu'ya gol attırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.

"Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum"

Trabzonspor taraftarına da teşekkür eden Aral Şimşir, "Beni karşılamak için havalimanına gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Onları mutlu etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Taraftarlara üçlü çektirdi

Aral Şimşir, açıklamalarının ardından Trabzonspor'un yeni sezon formasıyla basın mensuplarına poz verdi. Taraftarların çiçeklerle karşıladığı genç futbolcu, taraftarlara üçlü çektirdikten sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.
Sağlık kontrollerinden geçirilecek olan Aral Şimşir'in, resmi sözleşme işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendisini Trabzonspor'a bağlayacak sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu


 
Galatasaray’ın ikonik 'Sarı Sakal'ı Abel Xavier, sarı-kırmızı formayla beklentileri karşılayamasa da İstanbul’da dinlediği ezan sesleriyle hayatının dönüm noktasını yaşadı. Futbolu bıraktıktan sonra İslamiyet’i seçip "Faysal" adını alan, sinema ve teknik direktörlük maceralarının ardından şimdilerde elit futbol yorumculuğu yapan eksantrik yıldızın saha içinden seccadeye uzanan sıra dışı hikayesi...

07.07.2026 12:26:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu
Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu

Futbol dünyasının gördüğü en eksantrik isimlerden biri olan Abel Xavier, 2002-2003 sezonunun devre arasında büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edilmişti.
Geometrik şekillerle kazıtılmış platin sarısı saçları ve sakallarıyla tribünlerin sevgilisi haline gelen Portekizli sağ bek, "Sarı Sakal" lakabıyla Türk futbol tarihine geçti.
Sahadaki performansı bekleneni karşılamasa da, İstanbul'da geçirdiği o yarım sezon onun hayatını kökten değiştirecek bir manevi yolculuğun başlangıcı oldu.

Faysal adını tercih etti

İstanbul'un tarihi dokusu ve yükselen ezan sesleri, ünlü futbolcunun iç dünyasında derin izler bıraktı. Katolik bir ailede büyüyen Xavier, Türkiye'de yaşadığı dönemde İslamiyet'i yakından tanıma fırsatı buldu. Ezan sesini her duyduğunda içinde büyük bir huzur ve özgürlük hissettiğini belirten futbolcu, ruhundaki arayışı bu topraklarda sonlandırdı.
Futbolu bıraktıktan kısa bir süre sonra, 2009 yılının Aralık ayında Dubai'de düzenlediği bir basın toplantısıyla Müslüman olduğunu ve "Faysal" adını aldığını tüm dünyaya ilan etti.

Sinemaya ada el atmıştı

Futbol sonrasında da boş durmayan Faisal Xavier, renkli kişiliği ve güçlü ekran aurası sayesinde Portekiz medyasında sinema ve televizyon sektörüne adım attı. Ülkesinde popüler şov programlarında boy gösterdi ve bazı sinema projelerinde konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçti.
Ancak bu macera onun için geçici bir heves olarak kaldı ve asıl tutkusu olan futbola antrenör olarak geri döndü. 2016-2019 yılları arasında doğduğu ülkenin, yani Mozambik Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü üstlenerek saha kenarında da rüştünü ispat etti.

İmaj hakkına isyan etti

Günümüzde küresel spor medyasında elit futbol yorumculuğu yapan 53 yaşındaki futbol adamı, Portekiz ve Premier Lig maçlarındaki nokta atışı analizleriyle dikkat çekiyor. Sosyal medyayı da aktif kullanan eski futbolcu, geçmişteki çılgın tarzına esprili göndermeler yaparak günümüz futbolundaki imaj hakları kazançlarını kaçırdığını dile getiriyor.

Belçika ABD'yi ezdi geçti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahiplerinden ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.
 

07.07.2026 08:47:00 / Güncelleme: 07.07.2026 08:57:50
HABER MERKEZİ/AA
 
 Belçika ABD'yi ezdi geçti
 Belçika ABD'yi ezdi geçti

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahibi ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Belçika çeyrek finalde İspanya'yla karşı karşıya gelecek. Mücadele 10 Temmuz'da Los Angeles'ta oynanacak.

FIFA'nın torpili işe yaramadı

Son 32 turunda oynanan Bosna Hersek maçında kırmızı kart gören ancak cezası FIFA tarafından ertelenen ABD'li futbolcu Folarin Balogun karşılaşmada forma giydi. Balogun için bizzat ABD Başkanı Trump devreye girmişti. Trump, kırmızı kartın yeniden değerlendirilmesi için FIFA Başkanı Infantino'yu aramıştı.

MAÇIN KARNESİ

Hakemler: Adham Makhadmeh, Mohammad Al Kalaf, Ahhmad Al Roalle (Ürdün)

ABD: Freese, Freeman, Richards, Ream, Robinson (Dk. 90+2 Arfsten), McKennie, Adams (Dk. 72 Pepi), Tillman, Dest (Dk. 46 Reyna), Pulisic (Dk. 59 Berhalter), Balogun (Dk. 90+2 Wright)

Belçika: Courtois, Castagne, Ngoy, Mechele, De Cuyper, Onana (Dk. 21 Vanaken), Raskin (Dk. 89 Witsel), Lukebakio (Dk. 67 Doku), Tielemans, Trossard (Dk. 89 Saelemaekers), Ketelaere (Dk. 67 Lukaku)

Goller: Dk. 9 ve Dk. 33 Ketelaere, Dk. 57 Vanaken, Dk. 90+3 Lukaku (Belçika), Dk. 31 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Sarı kartlar: Dk. 35 McKennie, Dk. 69 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Dünya Kupası'ndaki en heyecanlı maçı İspanya kazandı


 
FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turunda İspanya ile Portekiz takımları, ABD'nin Arlington şehrindeki Dallas Stadyumu'nda karşılaştı. Maçı İspanya, 90+1'de Merino'nun ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı. Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise dünya kupaları defterini kapattı. 

07.07.2026 00:16:00 / Güncelleme: 07.07.2026 00:32:47
HASAN GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'ndaki en heyecanlı maçı İspanya kazandı
Dünya Kupası'ndaki en heyecanlı maçı İspanya kazandı

FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turunda İspanya ile Portekiz takımları, ABD'nin Arlington şehrindeki Dallas Stadyumu'nda karşılaştı. Maçı İspanya, 90+1'de Merino'nun ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı. Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise dünya kupaları defterini kapattı.

İspanya, çeyrek finalde ABD-Belçika mücadelesinin galibiyle Los Angeles'ta karşılaşacak.



27 maç, 11 gol
 
FIFA 2026 Dünya Kupası, Ronaldo'nun top koşturduğu 6. dünya kupasıydı. Ronaldo, 6 dünya kupasında da gol atan tek futbolcu olarak tarihe geçti. Ronaldo, dünya kupalarında toplam 27 maça çıktı. Bu maçlarda tam 11 gol attı. İki de asisti var...
 
Ronaldo'nun ilk dünya kupası Almanya 2006 idi. O zaman 21 yaşındaydı. O turnuvada sadece 1 gol attı. Portekiz, 4. oldu.
2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ise 4 maça çıktı, 1 gol, 1 asist üretti. Portekiz, son 16'da elendi.
 
2014'te Brezilya'daki dünya kupasında ise yine 1 gol, 1 asist üretti. Portekiz, grup aşamasında elendi!
 
Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda ise 4 gol attı ancak Portekiz, son 16'da elendi. 
 
Katar 2022'de ise tek gol kaydetti, Portekiz çeyrek finalde Fas'a elendi. 
Ronaldo 2026 Dünya Kupası'nda ise 3 gol attı. Takımı son 16'da elendi. 
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.