logo
07 MART 2026


Tuna için Göztepe şans

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Süper Lig'de teknik direktörlük kariyerime Göztepe'de başlamanın bir şans olduğunu düşünüyorum"

07.12.2017 00:00:00
Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Süper Lig'de teknik direktörlük kariyerine sarı-kırmızılı kulüpte başlamasının kendisi için bir şans olduğunu söyledi.

Tuna, yaptığı açıklamada, Göztepe olarak 14 haftalık süreç itibarıyla iyi bir noktada olduklarını, oyunlarını geliştirerek daha iyi yerlere gelmek istediklerini bildirdi. Göztepe'de ilk 14 haftalık süreçte yakaladıkları havanın önemli olduğuna dikkati çeken Tuna, şöyle konuştu: "Süper Lig'de teknik direktörlük kariyerime Göztepe'de başlamanın bir şans olduğunu düşünüyorum. Süper Lig'de kalıcı bir Göztepe için bu sezon sonunda lige tutunmak istiyoruz. Yaşadığımız her haftayı tecrübe, daha iyi oyun ve hedeflerimizde aşama olarak görüyoruz. Her maç yaşadıklarımızdan tecrübelerimiz oluyor ve adım adım her haftayı yeni bir başlangıç görerek dersler çıkarıyoruz, çalışıyoruz."

"Öz güvenimizin üzerine çıktık"

Tamer Tuna, gerçekçi olduklarını ve başarının çalışmaya geleceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birbirimize olan güvenin, öz güvenimizin üzerine çıktık. Başkanımız, taraftarımız, futbolcular, çalışan insanlar, biz, aşırı birbirine bağlı bir ortam oluşturuldu burada. Süper Lig'de kalıcılık hedefiyle lige başladık. Göztepe, çok değerli parçaların tutku ve duygularla birleştiği bir takım. Taraftarımız, başkanımız, yönetim kurulumuz, basınımız ve tüm emek verenlerin bu parçaların bütünü olduğunun farkındayız."

"Futbolda devamlılık her zaman önemli"

Futbolculuk yaşantısının ardından başladığı antrenörlükte her aşamanın kendisine farklı deneyimler yaşattığını anlatan Tuna, şunları kaydetti: "Dardanelspor'da altyapı antrenörlüğü ve sorumluluğu sonrasında A takımın teknik direktörlüğünü yaptım. Daha sonra Sergen Yalçın'la Gaziantepspor ve Sivasspor'da, Şenol Hoca ile Beşiktaş'ta çalıştık. Hepsi farklı bir tecrübeydi benim için. Futbolda devamlılık her zaman önemli. Kariyerimi doğru adımlarla, doğru seçimlerle devam ettirmek istiyorum."

Teknik direktörlük kariyerinde 100. maçı geride bıraktı

Teknik direktörlük kariyerine 2011-2012 sezonunda TFF 3. Lig temsilcisi Dardanelspor'da başlayan Tamer Tuna, bir sonraki sezon genç bir kadroyla Çanakkale ekibini TFF 2. Lig'e taşıdı. 2013-2014'te 9 hafta takımın başında kalan Tuna, daha sonra görevinden ayrıldı. Dardanelspor'dan ayrıldıktan sonra Gaziantepspor ve Sivasspor'da Sergen Yalçın'ın, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılıklarını yapan 41 yaşındaki Tamer Tuna, bu takımlarda da yaklaşık 160 maçta saha kenarında yer aldı.

Bu sezon başında Göztepe'nin başına geçen Tuna, geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçıyla teknik direktörlük kariyerinin 100. resmi karşılaşmasına çıktı. Tamer Tuna, TFF 3. Lig'de play-off'lar dahil 72, Süper Lig'de 14, TFF 2. Lig'de 9, Türkiye Kupası'nda 5 maçta görev yaparken, bu müsabakalarda 41 galibiyet, 32 beraberlik ve 27 yenilgi yaşadı.

Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü

Trendyol Süper Lig takımlarından Natura Dünyası Gençlerbirliği, 3 ay önce yollarını ayırdığı teknik direktör Volkan Demirel ile yeniden anlaştığını duyurdu

07.03.2026 12:47:00
AA
Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü
Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü
Trendyol Süper Lig takımlarından Natura Dünyası Gençlerbirliği, 3 ay önce yollarını ayırdığı teknik direktör Volkan Demirel ile yeniden anlaştığını duyurdu.

Başkent ekibinde Levent Şahin'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna, bu sezon 31 Ekim-7 Aralık 2025 tarihlerinde kırmızı-siyahlı takımı çalıştıran Demirel oturdu.

Kulüpten yapılan açıklamada "Profesyonel futbol A takımımızın teknik direktörlük görevi için camiamızın değerlerini özümsemiş, oyuncularımızı yakından tanıyan ve kulüp yapımızı iyi bilen Volkan Demirel ile 1,5 yıllığına anlaşmaya varılmıştır.

Volkan Demirel ve ekibine yeniden hoş geldin diyor, görevlerinde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Daha önce Fatih Karagümrük, Hatayspor ve Bodrum FK kulüplerinde görev yapan 44 yaşındaki Demirel, Gençlerbirliği'ndeki ilk döneminde çıktığı 5 lig, 1 kupa maçında 3'er galibiyet ve mağlubiyet almıştı.

Gençlerbirliği, 24 haftanın geride kaldığı Süper Lig'de 24 puanla 12. sırada yer alıyor.

UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası

UEFA, taraftarlarının "ırkçı davranışları" nedeniyle İspanya ekibi Real Madrid'e 15 bin avro para cezası verdi

07.03.2026 12:45:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası
UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası
UEFA, taraftarlarının "ırkçı davranışları" nedeniyle İspanya ekibi Real Madrid'e 15 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Benfica ile oynadığı rövanş maçında taraftarlarının "ırkçı ve ayrımcı davranışları" nedeniyle kulübün bu cezaya çarptırıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Real Madrid'e kısmi tribün kapatma cezası verildiği fakat cezasının karar tarihinden itibaren bir yıllık deneme süresi boyunca askıya alındığı aktarıldı.

Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak

07.03.2026 12:42:00
AA
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçe'ye 2022-2023 sezonunun devre arasında transfer olan Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertlilerde bugüne kadar 99 resmi maçta forma giydi.

Kariyerinde Parma, Twente ve Fenerbahçe'de oynayan 24 yaşındaki futbolcu, forma giydiği bir takımda ilk kez 100 maç barajını aşmaya hazırlanıyor.

İlk sezonunda kupa kaldırdı

Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2022-2023 sezonunda ligde 3 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer maçta sahaya çıktı.

Bu maçlarda 175 dakika sahada kalan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımla Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Oosterwolde, Jorge Jesus'un ayrılmasının ardından İsmail Kartal'ın göreve gelmesiyle takımın vazgeçilmez isimlerinden oldu.

2023-2024 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 43 maça çıkan Hollandalı oyuncu, bu mücadelelerde 3 bin 164 dakika forma giyerken 2 kez gol sevinci yaşadı.

Geçen sezon ağır sakatlık yaşadı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın ardından göreve gelen Jose Mourinho da Jayden Oosterwolde'ye güvenen isim oldu.

Mourinho, Hollandalı oyuncuya UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'deki maçlarda formayı verdi.

2024 yılının ekim ayında yaşadığı sakatlık sonrasında ameliyat edilen Oosterwolde, sezonun kalanında forma giyemedi.

Fenerbahçe formasıyla 2024-2025 sezonunda 8'i Süper Lig, 6'sı Avrupa mücadelesi olmak üzere 14 karşılaşmada sahaya çıkan Oosterwolde, 1274 dakika sahada kaldı.

Tedesco'nun stoperdeki vazgeçilmezi

Sezona Jose Mourinho'yla başlayan ve ardından takımın başına Domenico Tedesco'yu geçiren Fenerbahçe'de her iki teknik adam da Jayden Oosterwolde'den vazgeçmedi.

Bu sezon Süper Lig, Avrupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da 37 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, 1 kez fileleri havalandırdı.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısında gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, takımının 2-0 kazanarak kupayı kaldırdığı maçta galibiyete önemli katkı sağladı.

37 maçta 3 bin 201 dakika sahada kalan Jayden Oosterwolde, bu maçlarda 1 gol atarken 12 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe formasıyla bugüne kadar 99 maçta 3 kez gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, bu maçlarda 7 bin 814 dakika süre aldı. Oosterwolde 99 maçta 32 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

İran, 2026 Kış Paralimpik Oyunları'na katılmayacak

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), İran'ın 2026 Milano-Cortina Kış Paralimpik Oyunları'na seyahat kısıtlamaları nedeniyle katılmayacağını duyurdu

07.03.2026 12:40:00
Haber Merkezi
İran, 2026 Kış Paralimpik Oyunları'na katılmayacak
İran, 2026 Kış Paralimpik Oyunları'na katılmayacak
Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), İran'ın 2026 Milano-Cortina Kış Paralimpik Oyunları'na seyahat kısıtlamaları nedeniyle katılmayacağını duyurdu.

IPC tarafından yapılan açıklamada, 6-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Milano-Cortina Kış Paralimpik Oyunları'nda ülkesini temsil etmeye hazırlanan tek İranlı sporcu olan kros kayakçı Aboulfazl Khatibi Mianaei'nin, Orta Doğu'da devam eden çatışma nedeniyle İtalya'ya güvenli bir şekilde seyahat edemeyeceği belirtildi ve İranlı sporcunun yarıştan çekildiğini doğrulandı.

IPC Başkanı Andrew Parsons, Aboulfazl Khatibi Mianaei'nin oyunlara katılamayacak olmasının dünya sporu ve İranlı sporcu için hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti.

Parsons, "Cumartesi günü çatışma başladığından beri IPC ve Milano-Cortina 2026 organizasyon komitesi, İran heyetinin oyunlara güvenli bir şekilde ulaşması için alternatif güzergahlar bulmak amacıyla perde arkasında yorulmak bilmeden çalıştı.

Ancak Orta Doğu'da devam eden çatışmalar nedeniyle insan hayatına yönelik risk çok yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin 35-12 üstünlüğü ve 8-1'lik tarihi galibiyeti bulunuyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yarın evinde oynayacağı Samsunspor ile ligde 66. kez karşı karşıya gelecek

07.03.2026 12:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin 35-12 üstünlüğü ve 8-1'lik tarihi galibiyeti bulunuyor
Fenerbahçe'nin 35-12 üstünlüğü ve 8-1'lik tarihi galibiyeti bulunuyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yarın evinde oynayacağı Samsunspor ile ligde 66. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de sahasında Samsunspor ile karşılaşacak. Ligde sarı-lacivertliler, 15 galibiyet, 9 beraberlikle 54 puanla 2. sırada bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar ise 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 32 puanla 7. sırada yer alıyor. Ligde son 2 maçında puan kaybı yaşayan Fenerbahçe, yarınki maçı kazanarak zirve yarışını sürdürmek istiyor.

Ligde 66. randevu

Fenerbahçe ile Samsunspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 65 kez rakip oldu. 4 Ocak 1970 tarihinde oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette Kanarya'nın galibiyet sayısında 35-12 üstünlüğü bulunuyor. 18 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 110 golüne, kırmızı-beyazlılar 60 golle karşılık verdi.

Son 4 maç berabere bitti



Karadeniz ekibinin 11 yıl sonra yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye başladığı 2023-2024 sezonundan itibaren, Fenerbahçe ile Samsunspor arasındaki son maçlarda beraberlikler dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, 21 Ağustos 2023'te deplasmanda 2-0 kazanırken sonrasında 2'si İstanbul'da, 2'si Samsun'da olmak üzere 4 lig karşılaşmasında eşitlik bozulmadı.
İki ekip son olarak 6 Ocak tarihinde Turkcell Süper Kupa yarı finalinde karşı karşıya geldi. Adana'da oynanan müsabakayı Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran'ın golleriyle 2-0 kazandı.

Farklı skorlar tarihe geçti



Fenerbahçe ile Samsunspor'un ligde birbirlerine karşı elde ettiği farklı skorlar bulunuyor. Sarı-lacivertliler, 1993-1994 sezonunda İstanbul'da oynanan ve 8-1 kazandığı müsabaka lig tarihinin en farklı skorlu galibiyetlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Kanarya'nın rakibi karşısında 6-2 ve 5-0'lık galibiyetler de yer alıyor. Karadeniz ekibi ise 1985-1986 ve 1986-1987 sezonlarında Fenerbahçe'yi 4-0'lık skorlarla mağlup etti.

İç saha karnesi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 11 maça çıktı. Kocaelispor, Trabzonspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında sahadan galibiyetle ayrılan Kanarya, Alanyaspor, Galatasaray, Göztepe ve Kasımpaşa ile berabere kaldı. Sarı-lacivertliler rakip filelere 24 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

Karadeniz ekibi son 12 maçta 1 galibiyet aldı

Geçtiğimiz sezon ligi 3. sırada bitiren Samsunspor, bu sezon ise inişli-çıkışlı performans sergiledi. Ligde ilk 12 maçta 23 puan toplayarak sadece 1 maçta mağlubiyet alan Karadeniz temsilcisi sonrasında ise düşüş yaşadı. Samsunspor'un son 12 maçta 1 galibiyeti bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar 2 hafta önce de teknik direktör değişikliği yaşarken, UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna yükseldi.

Tedesco takımın başında olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz ekibi Nottingham Forest ile oynanan karşılaşma sonrasında Antalya'da viral enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle maça çıkamayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Gaziantep FK ile oynanan kupa müsabakasında da hastalığından dolayı saha kenarında olamadı. Bu süre zarfında hastanede müşahede altında olan İtalyan teknik adam, Samsunspor maçı hazırlıklarında Samandıra'da takımının başında yer aldı. Tedesco, Samsunspor mücadelesinde takımla olacak.

6 futbolcu sarı kart sınırında

Fenerbahçe'de Samsunspor mücadele öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür, Nelson Semedo ve Ederson, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Fatih Karagümrük'e karşı forma giyemeyecek.

Oğuzhan Çakır düdük çalacak

Fenerbahçe ile Samsunspor arasında oynanacak mücadeleyi hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Çağdaş Elbil ile Bilal Gölen yapacak. Maçın dördüncü hakemi Batuhan Kolak olacak.İHA

Okan Buruk'un, Beşiktaş'a karşı 9. derbisi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kariyerinde sarı-kırmızılıların başında Beşiktaş ile 8 kez rakip oldu

06.03.2026 10:57:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk'un, Beşiktaş'a karşı 9. derbisi
Okan Buruk'un, Beşiktaş'a karşı 9. derbisi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kariyerinde sarı-kırmızılıların başında Beşiktaş ile 8 kez rakip oldu.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, yarın deplasmanda Beşiktaş ile mücadele edecek. Sarı-kırmızılıları 2022 yılında çalıştırmaya başlayan Okan Buruk, siyah-beyazlılarla 7'si Trendyol Süper Lig, 1'i de Turkcell Süper Kupa olmak üzere 8 derbi oynadı. Geride kalan maçlarda Buruk'un ekibi, 8 derbinin 4'ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 1 defa da berabere kaldı.

Beşiktaş ile 20 kez karşılaştı



Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş'a karşı daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray ile rakip oldu. Buruk'un takımları, bu müsabakalarda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.

Galatasaray altyapısında yetişen Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde 2004-2006 yılları arasında da Beşiktaş'ta forma giydi.

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 359 maçın karnesi

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Galarasaray, tarihlerinde 360. kez rakip olacak. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılıların 128-116 üstünlüğü bulunuyor

06.03.2026 10:14:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 359 maçın karnesi
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 359 maçın karnesi
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Galarasaray, tarihlerinde 360. kez rakip olacak. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılıların 128-116 üstünlüğü bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.00'de Tüpraş Stadyumu'nda mücadele edecek. Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle aldığı 58 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda topladığı 46 puanla 4. sırada yer alıyor.

360. randevu



Beşiktaş ile Galatasaray rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan maçla başladı ve o müsabakayı da siyah-beyazlılar 2-0'lık skorla kazandı. İki takım bugüne kadar 359 kez karşı karşıya geldi.

Geride kalan mücadelelerde sarı-kırmızılılar 128 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 116 defa rakibini mağlup etti. 115 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Galatasaray'ın 500 golüne, Beşiktaş 473 golle karşılık verdi.
Ligin ilk yarısında RAMS Park'ta oynanan derbi 1-1 sona erdi.

Ligde de Galatasaray önde

İki takım Süper Lig tarihinde 135 kez mücadele etti. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 51, siyah-beyazlılar 40 kez gülen taraf oldu. 44 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 166 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal da 144 kez gol sevinci yaşadı.

Son 10 derbi

İki takım arasında oynanan son 10 derbide sarı-kırmızılıların galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. 9'u Süper Lig, 1'i de TFF Süper Kupa maçında Aslan 5 kez sahadan galip ayrılırken, Kartal ise 4 defa rakibini mağlup etti. 1 derbi de berabere sona erdi. Bu mücadelelerde siyah-beyazlılar 17 gol atarken, sarı-kırmızılılar 13 golle karşılık verdi.

Ozan Ergün ilk derbisine çıkacak

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi FIFA kokartlı hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını Anıl Usta ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adnan Deniz Kayatepe olacak.

2026 yılında FIFA kokartını takan 34 yaşındaki hakem, kariyerinde ilk kez bir derbi mücadelesinde görev alacak.

Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti

Beşiktaş, 2016 yılının nisan ayında açılan yeni stadında Galatasaray'ı, Süper Lig'de 9 kez ağırladı. Siyah-beyazlılar, bu mücadelelerde 7 galibiyet elde ederken, rakibine sadece 1 kez kaybetti

05.03.2026 12:22:00 / Güncelleme: 05.03.2026 12:24:52
İHA
Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti
Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, 7 Mart Cumartesi günü Galatasaray'ı ağırlayacak. Ligde oynadığı son 13 maçta yenilgi yaşamayan siyah-beyazlılar, namağlup serisini sarı-kırmızılılar karşısında da sürdürmeye odaklandı.

Kartal'ın bu mücadeledeki iç saha avantajı ise dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı ekip, 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla rakiplerini konuk etmeye başladığı yeni stadında Galatasaray'la ligde 9 defa karşılaştı. Beşiktaş, bu müsabakalarda 7 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Kartal, attığı 16 gole karşılık filelerinde ise 6 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, söz konusu süreçteki tek beraberliğini yeni statta oynanan ilk derbide 24 Eylül 2016'da 2-2'lik skorla aldı.



Son 10 maçta 1 kez yenildi

Siyah-beyazlı ekip, ligde Galatasaray'ı ağırladığı son 10 mücadelenin sadece 1'inden mağlup ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu süreçte evinde Cimbom'a karşı son yenilgisini 2023-2024 sezonunda 3 Mart 2024 tarihinde 1-0'lık skorla yaşadı.

Geriye kalan 9 müsabakanın 8'inden siyah-beyazlılar galip ayrılırken, 1'inde de taraflar 1'er puana razı oldu.

Beşiktaş kupada grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. ve son hafta maçında Beşiktaş, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 4-1 yendi

04.03.2026 22:43:00
Haber Merkezi
Beşiktaş kupada grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi
Beşiktaş kupada grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. ve son hafta maçında Beşiktaş, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 4-1 yendi.

Beşiktaş, topladığı 10 puanla grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Grubu altıncı tamamlayan Çaykur Rizespor ise kupaya veda etti.

22. dakikada Emrecan Bulut'un sol kanattan kale önüne gönderdiği ortaya uygun pozisyonda Pierrot kafa vuruşunu yaptı. Oyuncunun şutunda top, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

27. dakikada Beşiktaş öne geçti. Kendi yarı sahasından aldığı topla Murillo, önündeki boş alanı değerlendirerek rakip kaleye yöneldi. Panamalı futbolcu, ceza sahasına girmeden hafif sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelere gönderdi: 1-0

29. dakikada Çaykur Rizespor'da Augusto, ceza sahasına girmeden sağ ayağıyla yaptığı vuruşta savunmaya da çarparak kaleci Ersin'i kontrpiyede bırakan top direkten oyun alanına döndü.

38. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Sağ kanattan Rashica'nın ceza sahasına ortasında penaltı noktasının sağında rakip savunmadan önce hamle yapan Salih Uçan, topu önüne aldı. Uygun pozisyonda bekletmeden sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Salih, topu kalecinin yanından filelere yolladı: 2-0

42. dakikada siyah-beyazlı takım bir gol daha buldu. Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Erdem Canpolat, meşin yuvarlağı sektirdi. Kale önünde seken topu iyi takip eden Oh, yakın mesafeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0

Beşiktaş, ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

50. dakikada Murillo'nun sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Orkun Kökçü topu ıskaladı. Ceza sahası sol çaprazına açılan meşin yuvarlağa gelişine vuran Yasin Özcan'ın şutunda, savunma kale çizgisi üzerinde topa müdahale etti ve meşin yuvarlak kornere gitti.

55. dakikada sağ kanattan gelişen Rizespor atağında Yasin Özcan ile ikili mücadeleye giren Augusto, yerde kalırken hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu monitörden izleyen Sağlam penaltıyı iptal etti.

66. dakikada Rizespor önemli pozisyondan yararlanamadı. Papanikolaou'nun pasıyla savunma arkasına sarkan Augusto, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Oyuncunun yakın mesafeden sert şutunda top, kaleci Ersin Destanoğlu'nun kafasına çarparak kornere çıktı.

81. dakika Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. Siyah-beyazlı takımda Mustafa Erhan Hekimoğlu, yaptığı baskı sonucunda kaleci Erdem Canpolat'ı hataya zorladı. Kalecinin ayağından açılan meşin yuvarlağı Mustafa, son anda oyun alanında tuttu ve Cengiz Ünder'e bıraktı. Cengiz'in penaltı noktasının sağına çıkardığı pasa düzgün bir vuruş yapan Kartal Kayra Yılmaz, topu filelerle buluşturdu: 4-0

85. dakikada Rizespor, farkı 3'e indirdi. Savunmadan çıkmaya çalışan Beşiktaş'ta kaleci Ersin Destanoğlu'nun hatalı pasıyla ceza sahası içinde topu önüne alan Papanikolaou, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 4-1

Siyah-beyazlı takım, müsabakayı 4-1 kazandı.

Liverpool, lig sonuncusu Wolverhampton'a yenildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Liverpool, ligde son sırada yer alan Wolverhampton'a 2-1 mağlup oldu

04.03.2026 11:29:00
AA
Liverpool, lig sonuncusu Wolverhampton'a yenildi
Liverpool, lig sonuncusu Wolverhampton'a yenildi
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Liverpool, ligde son sırada yer alan Wolverhampton'a 2-1 mağlup oldu.

Liverpool, Premier Lig'in 29. hafta mücadelesinde Wolverhampton'a konuk oldu.

Ev sahibi ekibin 78. dakikada Rodrigo Gomes ile öne geçtiği karşılaşmada Liverpool, 83. dakikada Muhammed Salah ile skora dengeyi getirdi.

Ligde son sırada yer alan Wolverhampton, 90+4. dakikada Andre'nin golüyle galibiyete uzanırken, son iki maçında Aston Villa ve Liverpool gibi güçlü rakiplerini puansız gönderdi.

Mısırlı futbolcu Salah, Kasım 2025'ten bu yana ligde ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

Son şampiyon Liverpool, lider Arsenal'ın 16 puan gerisinde 5. sırada bulunuyor.

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında 10 Mart Çarşamba günü Galatasaray'a konuk olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.