logo
19 NİSAN 2024

Türkiye üzüntü içinde

 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş’ın 14 Nisan’da Hakk’a yürüyüşü siyaset, bilim, spor ve kültür dünyasında derin üzüntüye yol açtı. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanlar, siyasi parti genel başkanları, spor kulüpleri yayımladıkları mesajlarda BTP Lideri için taziyelerini bildirdi.
16.04.2020 15:16:00
Türkiye üzüntü içinde
Türkiye üzüntü içinde
YENİ MESAJ / DETAY HABER
 
Türkiye, 14 Nisan sabahı bir 'değer'ini kaybetti. O sabah güzide bir siyasetçi, kıymetli bir âlim, çığır açan ve ezberleri bozan bir mütefekkir, her kesime ulaşarak gönülleri fetheden bir başöğretmen, dertlere derman olan mümtaz bir şahsiyet, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Hakk'a yürüdü. Bu kutlu yürüyüş Türkiye'nin her köşesinde katmerli üzüntüye yol açtı. Sosyal medya hesaplarında on binlerce taziye mesajı yayımlandı. Siyaset dünyası da yayımladığı mesajlarla üzüntülerini ortaya koydu. 
 
Cumhurbaşkanı'nın mesajı
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı taziye mesajında, "Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın vefatından derin üzüntü duydum. Sayın Baş'a ve aynı hastalıktan vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da mesajında "Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi. Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binalı Yıldırım ise "Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da "Koronavirüs tedavisi gören Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın vefatını üzüntüyle öğrendim" dedi.
 
Bahçeli: Saygın bir şahsiyetti
 
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında "Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın vefatından derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yayımladığı taziye mesajında, "Büyük bir üzüntü duydum. Haydar Baş, hem akademik yönüyle hem de siyasi kişiliğiyle ülkemizde hatırı sayılan ve saygın bir yeri olan değerli bir şahsiyetti" dedi. Bahçeli, bu münasebetle başta Haydar Baş olmak üzere Covid-19 hastalığından dolayı hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi. 
İYİ Parti'den yayımlanan mesajda ise "Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve Bağımsız Türkiye Partisi camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Prof. Dr. Haydar Baş için yayımladığı taziye mesajında "Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Sayın Haydar Baş'a Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi. 
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da "Koronavirüs tedavisi gördüğü Trabzon'da Hakk'ın rahmetine kavuşan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Değerli hemşehrim Prof. Dr. Haydar Baş Beyefendi'ye Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı. 
 
İmamoğlu ve Yavaş'dan mesajlar
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, taziye mesajında "Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınları, sevenleri ve partililerine başsağlığı dilerim" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mesajını "Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Siyasi parti liderlerinden mesajlar
 
BTP Lideri Prof. Dr. Baş'ın Hakk'a yürüyüşü siyaset camiasında da üzüntüyle karşılandı. 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, taziye mesajında şunları kaydetti: "Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Ailesine, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."  
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da şu taziye mesajını paylaştı: "Sayın Haydar Baş'ın güncel melanet Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve metanet, siyaset camiasına ve yol arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum."
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Prof. Dr. Baş'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini ifade ederek, "Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de "Koronavirüs salgınında hastalığa yakalanarak, Trabzon'da tedavisinin yapıldığı hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Sayın Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, aile efradı, yakınları, sevenleri ve Bağımsız Türkiye Partisi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum" mesajını paylaştı.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da mesajında Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da, Twitter'dan paylaştığı mesajında şunları kaydetti: "Koronavirüs tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden Haydar Baş'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Bağımsız Türkiye Partisi camiasına başsağlığı diliyorum."
 
Trabzon üzüntü içinde
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, Trabzon'un yetiştirdiği siyaset ve bilim adamı Prof. Dr. Haydar Baş'ın vefatından üzüntü duyduğunu belirterek, "Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Bağımsız Türkiye Partisi'ne sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Baş'ın ikamet ettiği Akçaabat'ın Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de mesajında, Akçaabatlı hemşehrileri Prof. Dr. Haydar Baş'ın vefatından dolayı üzüntü duyduğunu bildirdi. Haydar Baş'a Allah'tan rahmet dileyen Ekim, ailesine, sevenlerine ve BTP camiasına başsağlığı ve sabır temenni etti.
Trabzonspor Kulübü'nden yayımlanan taziye mesajında ise "Kulübümüzün Onur Üyesi ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Merhum Haydar Baş'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi. Koç Holding'in yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da taziyelerini iletti. 
 
 
Yurtdışından mesaj yağdı
 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Hakk'a yürüyüşü yurtdışında da ciddi yankı buldu. İran Dışişleri Bakanlığı yayımladığı mesajla taziye dileklerini iletti. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de bir mesaj yayımlayarak taziyelerini bildirdi. Avrupa Birliği Ankara Temsilciliği'nden de taziye dilekleri iletildi. 
 
 
Her kesimden mesaj yağdı
 
Prof. Dr. Ümit Özdağ: Cumhuriyetin kuruluş temellerine bağlılığını her fırsatta dile getiren cesur insan, BTP Genel Başkanı Haydar Baş tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Prof. Dr. Haluk Koç: Bu topraklara has, özgün görüşleri olan, yurtsever, Atatürk'ü anlayan ve kıymetini bilen bir düşünce ve siyaset adamıydı. Allah rahmet etsin. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
Özden Ünal Damar: Bir solcu olarak en sevdiğim sağcıydı.
Mustafa Önsel: Haydar Baş, muhafazakâr kesimin en önemli aktörlerindendi. Bağımsızlıkçı, kamucu ve Atatürk'e sıcak bir adamdı. Covid 19 onu da aldı. FETÖ tehlikesini en önce görüp, onların İslam'ın içinde truva atı olduğunu söyleyenlerdendi. Gerçekten üzüldüm! Mekanı cennet olsun! Dua ile...
 
Kaçak kazı zannedildi gerçek bambaşka çıktı
Soruşturma devam ediyor
Depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Binalar ve minareler yıkıldı
2 kurşun camlara isabet etti
Holding binasına ateş açıldı
Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla dayanıp ateşe verdi
Gürültü kavgasını özel harekat bitirdi
İsrail'den İran'a misilleme
İran'da uçuşlar askıya alındı
'Hasarlı evlere girmeyin'
Açıklama sırasında depreme yakalandı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak
Teknoloji geliştiriyor
Özellikle 5G teknolojilerinde iddialı
Sulusaray'da deprem korkusu sürüyor
Geceyi dışarıda geçiriyorlar
Kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Tokat bu kez 5.6 ile sallandı
Tokat beşik gibi sallanıyor
5.6'lık deprem korkuttu
Doç. Dr. Mehtap Aras 'kaçış yok' dedi
'6 ila 7,2 arasında bir deprem kaçınılmaz'
Kaçak kazı zannedildi gerçek bambaşka çıktı
Soruşturma devam ediyor
Depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Binalar ve minareler yıkıldı
2 kurşun camlara isabet etti
Holding binasına ateş açıldı
Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla dayanıp ateşe verdi
Gürültü kavgasını özel harekat bitirdi
İsrail'den İran'a misilleme
İran'da uçuşlar askıya alındı
'Hasarlı evlere girmeyin'
Açıklama sırasında depreme yakalandı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak
Teknoloji geliştiriyor
Özellikle 5G teknolojilerinde iddialı
Sulusaray'da deprem korkusu sürüyor
Geceyi dışarıda geçiriyorlar
Kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Tokat bu kez 5.6 ile sallandı
Tokat beşik gibi sallanıyor
5.6'lık deprem korkuttu
Doç. Dr. Mehtap Aras 'kaçış yok' dedi
'6 ila 7,2 arasında bir deprem kaçınılmaz'

Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu

Van'ın İpekyolu ilçesi kırsalında define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, yere gömülü vaziyette mühimmat ele geçirdi.
19.04.2024 09:41:00
İhlas Haber Ajansı
Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu
Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu
Edinilen bilgiye göre olay, İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi kırsalında dün sabah saatlerinde gerçekleşti.

Kırsal alanda kazı yapan define avcılarının ihbarı vatandaşlar tarafından jandarma ekiplerine bildirildi.

Erek Dağı eteklerindeki alana giden jandarma ekipleri, yere gömülü vaziyete mühimmat tespit etti.

Jandarmanın ardından görevi emniyet ekipleri devraldı.

Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, içerisinde patlayıcı malzemenin de bulunduğu alanda çalışma başlattı.

Ekipler çalışmanın ardından kazı alanındaki mühimmatı ele geçirdi.

Bölgede kim ve kimlerin kazı yaptığı araştırılırken olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi.
19.04.2024 08:00:00
İhlas Haber Ajansı
Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı.

Depremin merkez üssü olan Sulusaray ilçesi dron ile havadan görüntülendi.

Dron'un çektiği görüntülerde, depremin vurduğu bölgelerde binaların yıkıldığı, cami minarelerinin düştüğü, kayalarla kapanan yolların iş makineleri ile açıldığı görüldü.

Ekipler, hasar tespit çalışmalarına hızla devam ediyor ve zarar gören bölgelere yardım ulaştırılması için koordinasyon sağlanıyor.

Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapması bekleniyor.

Depremde ahırın duvarı yıkılan ve evinde çatlaklar olduğu için geceyi dışarda geçirmek zorunda kalan Tekke Mahallesi sakinlerinden Recep Göktepez, "Bir anda deprem oldu. Evin önünde oturuyordum kalkamadım. Sabaha kadar arabada bekledik. Ahır duvarı komple uçtu. Evde de çatlaklar olduğu için giremiyorum" dedi.

Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Sivas'ta da hissedildi.
19.04.2024 01:27:00
İhlas Haber Ajansı
Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi
Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi
Akşam saat 18.11'de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6'lık deprem sonrası vatandaşlar soluğu dışarıda aldı.

Depreme evinde ve iş yerinde yakalanan vatandaşlar yeni bir deprem korkusuyla kendilerini dışarıya attı.

Bazı vatandaşlar evlerinin önünde ateş yakarak soğuktan korunurken bazı vatandaşlar ise evlerinin önünde toplanarak çay içerek yemeklerini yedi.

Evlerinin önünde ailecek vakit geçiren vatandaşlar çocukların etkilenmemesi için piknik ortamı oluşturdu.

Depreme evinde yakalanan 70 yaşındaki Osman Erten, korku dolu anları anlattı.

Deprem sonrası heyelan yolu kapattı

Tokat'ın Sulusaray ilçesi ile Buğdaylı köyü yolunda yaşanan deprem sonrası heyelan meydana geldi.
18.04.2024 23:58:00 / Güncelleme: 19.04.2024 00:01:12
İhlas Haber Ajansı
Deprem sonrası heyelan yolu kapattı
Deprem sonrası heyelan yolu kapattı
Heyelan yolu kısmen araç ulaşımına kapattı. İhlas Haber Ajansı muhabirleri gerçekleşen heyelanı kayıt altına alırken artçı bir deprem yaşandı.

Artçı depremle birlikte yeniden yamaçtan kayalar düştü.



Muhabirler bu anları anbean kaydetti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.