Türkiye'de Memecik, İspanya'da Manzanilla ünlü
Zeytin, Akdeniz ikliminin vazgeçilmez meyvesi olarak sofralarımızı süslüyor. Akdeniz ülkelerine özgü zeytin türleri dikkat çekiyor. Peki ülkelere göre zeytin çeşitleri nasıl değişiklik gösteriyor?
05.04.2024 14:42:00 / Güncelleme: 05.04.2024 14:44:56
Kamil Alili
Kamil Alili





Zeytin ağacı, binlerce yıldır sağlık, güzellik ve lezzet pınarı olarak hizmet veriyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu meyve, dünya genelinde farklı damak tatlarına hitap ediyor. Zeytin, Akdeniz ikliminin vazgeçilmez meyvesi olarak sofralarımızı süslüyor. Akdeniz ülkelerine özgü zeytin türleri dikkat çekiyor. Peki ülkelere göre zeytin çeşitleri nasıl değişiklik gösteriyor?
Memecik zeytini:
Türkiye'nin gururu olan Memecik zeytini, sofralık olarak tüketilir ve aynı zamanda zeytinyağı üretiminde de kullanılır. Ege bölgesinde yetişir ve lezzetiyle fark yaratır.Kalamata (Eşek Zeytini):
Yunanistan kökenli bu çeşit, dünya çapında yaygın olarak yetiştirilir. Büyük boyutları ve oval şekliyle dikkat çeker. Özellikle salatalarda ve mezelerde tercih edilir.Domat zeytini:
İzmir ve çevresinde yetiştirilen Domat zeytini, orta büyüklükte ve düzgün bir şekle sahiptir. Zeytinyağı üretiminde de kullanılır.Manzanilla zeytini:
İspanya kökenli Manzanilla zeytini, dünyadaki rakiplerinden farklıdır. Oval şekli ve kendine özgü tadıyla sofralarda sıkça tercih edilir.Yorumlar
Yorum bulunmuyor.