Küresel mengene
Küresel güçler tarafından Türkiye'ye "deli gömleği" giydirilmek isteniyor. Daha doğrusu, "biat tazeletmek" istiyorlar.ABD ve küresel sermaydarlar tarafından "mengene"ye alındık? Avrupa Birliği ise "mengenenin sıkıştırma kolu"dur. Sıcak parayla gelen IMF şefleri ve Avrupa şirketleri, Türkiye'yi mayıştırma ve yumuşatma enstrümanlarıdır!Sovyetler'in dağılmasından sonra yeni hedefini "yeşil kuşak / İslam" olarak belirleyen NATO'nun yanısıra; Balkanların parçalanmasında ve Irak'ın işgalinde vahim hallerden vahim hallere sürüklenen BM, konjonktüre göre münavebeli olarak kullanılan "maşa"lar?Marangozların mengenesi küreselleşince, bir nevi "işkence aleti" oluyor. Türkiye böyle bir mengeneye alınmış!Hem sınanıyor, hem de avuca tam alınıyor.Sınavın temel sorusu; nükleer füze savunma rampalarının Türkiye'ye konuşlandırılması?
***ABD'ye Süleymaniye yeter?
ABD'nin, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hinterlandını tarassut etmek için Türkiye'ye nükleer rampa kurmaya ihtiyacı yok!Irak'ın güneyi hala ABD için "yüksek riskli" olsa da; Kuzey Irak, kendi eyaleti gibi? Barzanî, eyalet valisi pozisyonunda!Türkiye'ye yerleştirilmesi planlanan savunma rampaları, ABD'nin Kuzey Irak'taki üslerine rahatlıkla ve daha az maliyetli olarak yerleştirilebilir? Chicago Tribune, Pentagon'un bölgedeki 14 yeni "uzun süreli Amerikan üssü"nün inşa projelerini 2004'te açıklamıştı. Beyazsaray, bu ifşaata göz kırpmıştı! Balad'da Anakonda üssü, Musul hava üssü, Taji üssü, Nasıriyye'deki Tallil üssü, El Asad üssü, Numaniye üssü, el Kaşık üssü, Kerkük-Erbil bölge üssü? vs. Sadece "sümenaltı ödenekli saklı üs" Süleymaniye bile ABD'nin "rampa konuşlandırma" işini görür! Ankara'dakiler, Süleymaniye'deki başta olmak üzere bu Amerikan üslerini kendi evleri gibi biliyor; birçoğunu Türkiyeli yandaş müteahhitler inşa ediyor çünkü!ABD yönetiminin, Türkiye "füze rampalarına bağrına basmaz" ise, NATO ekseninde Romanya ve Bulgaristan ile görüşüyoruz, türünden çıkışları da blöf!Türkiye, mengenede hem sınanıyor, hem de eli-kolu bağlanmak isteniyor!
***Seçim öncesi tezkere benzeri bir sınav?
Türkiye'nin sınavının konusu belli: Tam bağlılık, tam teslimiyet!ABD, Irak işgali öncesinde TBMM'de yaşanan "tezkerenin reddi" gibi bir sürprizi muhtemel hallerde asla yaşamak istemiyor. Türkiye'yi de "mengene yöntemi" ile Barzanî bölgesi gibi "bir nevi kendi eyaleti" pozisyonuna sokarak, kendini sağlama almak istiyor.Türkiye, epeyce zamandan beri maalesef bu vaziyete teşne?Ankara'nın şişinmesine bakılırsa Türkiye, ABD ile "stratejik ortak"tır? Büyük Ortadoğu Projesi'nde de "eş başkanlık misyonu" üstlenmiştir.Başbakan R. T. Erdoğan, birçok TBMM grup konuşmasında, Türkiye'nin bu "yeni ekseni"ni ilan etmiştir.Nitekim Afganistan'da ve Irak'ın işgalinde sözkonusu misyonunun gereği olan "katkı"yı fazlasıyla sağlamıştır, sağlamaktadır.Lakin küresel güçler bununla yetinmiyor; elimizi kaptırdık, kolumuzu, bacağımızı ve hatta gövdemizi istiyorlar! İran'ın nükleer çalışmaları veya NATO konsepti bahane edilerek, hançer misali, Amerika'nın nükleer füze rampalarını bağrımıza batırmak, BOP'a bağlılığın seçim öncesi önemli bir nişane ve teslim-i kül ile teslim olmanın ispatı gibi görünüyor!Alaca-karanlık kuşağında Türkiye, sanki böyle bir "biat tazeleme sınavı"na tabi tutuluyor! Akl-ı selim sahipleri, ne dersiniz?!
***Taksim bombası, sopa mı?!
ABD'nin stratejik kavşak ve manevra alanlarında havuç-sopa politikaları malumdur."Taksim bombası" bu bağlamda "önemli bir işaret fişeği" sayılamaz mı?!PKK, böyle bir bombalamayı üstlenmiyor, kabul etmiyor.Öte yandan PKK, kendisi ile yapılan "dağ diplomasisi" neticesinde 31 Ekim'e kadar silahları susturacağını açıklıyor. Nihayet sözkonusu kararının dolduğu gün, seçime kadar "ateşkes ilanı"nı uzattığını haber salıyor. Taksim patlaması, böyle bir düzlemde yaşanıyor! O halde "Taksim bombası"nın içinde başka bir iş, başka "bir hinoğlu" var! Dün PKK'yı Türkiye'ye karşı "sopa" olarak kullananlar, "dağ diplomasisi sayesinde PKK'yı havuca dönüştürdük" diye kendi kendinize şişinmeyin, gevşemeyin; istediğimiz anda başınıza başka sopalar iner, demek için, sakın, Taksim'de bombayı patlatmış olmasınlar!?Bir ihtimal daha var? Bulanık havada ecnebiler adına Türkiye'de balık avlamak isteyenler!
***Milletin azmi ve kararlılığı?
Ankara, bu olayların perde arkasını ortaya çıkarmalı, Türk milletine göstermelidir!Siviliyle-askeriyle topyekün Türk milleti de, bugüne kadar feleğin her türlü çemberinden geçti? Bugün de her türlü BOP ve sair ecnebi çemberini kırıp-aşacak azim, kararlılık ve birlik ruhunu ortaya koymalıdır.BOP oyunlarını boşa çıkartacak, Türkiye'yi "küresel mengeneler"den ve başına örülen çoraplardan kollayıp-çıkartacak milli bir siyaseti işbaşına geçirmek vakti çoktan gelmiş, geçmek üzeredir? Bu gerçeği idrak etmek için gökten taş mı yağması lazım!?Türkiye'nin bağrında o kadar çok "Amerikan üssü" var ki, yeni bir füze rampası konuşlandırma alanına hacet yok? Onları da yarın değerlendirelim!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
- Kongrelerden milli devlete bir iman mücadelesi / 25.07.2019
- İnsan bu kadar da ucuz değil! / 23.07.2019
- Amerika da Haydar Hoca'ya mahkûm / 22.07.2019
- İşsizliğin çok daha ağır faturaları var / 20.07.2019
- Sosyal patlamalara gebe kronik işsizlik / 17.07.2019
- Türkiye “hard currency”ye muhtaç değil / 13.07.2019
- İşçinin emeği ve sendikaların vebali / 11.07.2019
- Para, faiz ve MB Başkanı / 10.07.2019
- Çin’de-Maçin’de değil, kurtuluş içimizde / 08.07.2019
- Türkiye yeni çağa ayak uydurmalı / 07.07.2019
- İnsan bu kadar da ucuz değil! / 23.07.2019
- Amerika da Haydar Hoca'ya mahkûm / 22.07.2019
- İşsizliğin çok daha ağır faturaları var / 20.07.2019
- Sosyal patlamalara gebe kronik işsizlik / 17.07.2019
- Türkiye “hard currency”ye muhtaç değil / 13.07.2019
- İşçinin emeği ve sendikaların vebali / 11.07.2019
- Para, faiz ve MB Başkanı / 10.07.2019
- Çin’de-Maçin’de değil, kurtuluş içimizde / 08.07.2019
- Türkiye yeni çağa ayak uydurmalı / 07.07.2019