Usulsüz çakar kullanan bin 433 sürücüye 9 milyon 227 bin TL ceza kesildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan kişilere yönelik yapılan denetimlerde bin 433 sürücünün tespit edildiğini ve 9 milyon 227 bin TL para cezası uygulandığını açıkladı.
Haber Merkezi





Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 8⃣1⃣ İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayı içerisinde "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan" kişilere karşı yapılan denetimlerde;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 9, 2024
❌ 1️⃣.4️⃣3️⃣3️⃣… pic.twitter.com/ShlQQx9zeN
Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çakar lamba kullanan sürücülere karşı denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, 'Bin 433 sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü. 9 milyon 227 bin TL para cezası uygulandı. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz, önce insan. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir' ifadelerini kullandı.














































































