Vicdansız hırsızlar aile sağlık merkezini soydu
Koronavirüs salgınıyla mücadele eden, sağlık çalışanları önceki gece hırsızlık şoku yaşadı. Avcılar Tahtakele Mahallesi Bizimevler Aile Sağlık Merkezi'ne giren iki kişi tekmelerle kapıları kırarak, leptopları, ilaçları, aşıları ve değerli eşyaları çalarak kaçtı





Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, bu mücadelenin en ön safında bulunan sağlık çalışanları önceki gece büyük şok yaşadı. Avcılar Tahtakele Mahallesi'nde bulunan Bizimevler Aile Sağlık Merkezine gece 01.30 sıralarında 2 hırsız girdi.
Hırsızlar kapıları kırarak içeri de bulunan leptopları, ilaçları, aşıları ve değerli eşyaları çalarak kaçtı. Sağlık merkezi, bulunan her şeyin çalınmasından dolayı hizmet vermez hale geldi. Merkezin kapısına "Hırsızlıktan dolayı hizmet verilmemektedir" yazısı asıldı. Sabah erken saatlerde sağlık merkezine gelen vatandaşlar da hırsızlıktan dolayı kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.
Kapıları tekmeleyerek açtılar
Yaşanan hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, iki kişinin kapıları tekmeleyerek girdiği görülüyor. Sağlık merkezinde bulunan leptopları, ilaçları, aşıları alıp gittiği görülüyor.
Koronavirüsle mücadele ederken, bir de hırsızlıkla mücadele etmeleri gerektiğini söyleyen hemşire Demet Sepetoğlu, "Bu zor günlerde virüsle mücadele ederken, bir de hırsızlıklarla mücadele ediyor olduk. Kabus gibiydi. Gece 2.30'da haber aldık biz. Sadece bilgisayarlar alındı diye tahmin ediyorduk ama bütün çekmeceler boşaltılmış, kapılarımız kırılmış" diye konuştu.
"Şuanda hiçbir şeyimiz yok" diyen doktor Deniz Boztancı, "Bu 6'ıncı 7'ınci hırsızlık hizmet vermeye çalışıyoruz. Canla başla. Şu hırsızların yaptığı. Bütün bilgisayarlarımız, yazıcılarımız, hasta bilgilerimiz şuanda hiçbir şeyimiz yok. Hepsini toplayıp götürmüşler hiç bir şey yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA