logo
09 MAYIS 2026

Voleybolda statü tartışması

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nin mevcut statüsü gereği, aynı ülkeden en fazla iki takımın finallerde yer alabileceğini, ilerleyen yıllarda bu kuralın değişebileceğini söyledi

29.01.2016 00:00:00
Özkan Mutlugil, yaptığı açıklamada, ana statüde yer alan kuralın eşitlik ilkesine göre konduğuna olan inancını dile getirerek, "Hangi takımlar iyiyse ülke orijinine bakılmadan finalde onlar yer almalı. Voleybolun kalitesini artırmak açısından iyi olur diye düşünüyorum" dedi. 

Eskiden İtalyan takımlarının aynı sorunu yaşadığını, şu anda ise Türk ve Rus ekiplerinin aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını belirten Mutlugil, "Türk voleybolu çok gelişti. Kulüplerimiz ve federasyonumuzun gayretli çalışmalarıyla artık 3 takımla temsil ediliyoruz. Avrupa'nın hatta dünyanın en prestijli kulüpler şampiyonasında seviye önemli. Hangi takımlar iyiyse ülke orijinine bakılmadan finalde onlar yer almalı. Voleybolun kalitesini artırmak açısından iyi olur diye düşünüyorum" diye konuştu. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Yönetim Kurulu'nda kendisinin de yer aldığını hatırlatan Mutlugil, "Mevcut kurallar bu sezon geçerli olacak. Sezon ortasında kuralların değişmesi mümkün değil. Geçen yılın ekim ayı sonunda göreve gelmiş yeni bir yönetim var. Birçok görüş alıyor, toplantılar düzenliyoruz. CEV'in bu konuda ileriye dönük çalışmaları var. İlerleyen dönemlerde geliştirmeler yapılabilir" ifadelerini kullandı. 

Dinçay: "Hangi takım hak ediyorsa finallerde olabilmeli"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay ise CEV'in uygulamasının yanlış olduğunu yıllardır dile getirdiklerini belirtti. Türkiye ligini dünyanın en iyi ligi olarak gösteren Dinçay, şu ifadeleri kullandı: "Bu kadar bütçe ayrılıyor, iyi takımlar kuruluyor ama aynı ülkenin takımları finallere gelmeden eşleştiriliyor ve birinin elenmesi sağlanıyor. Bu da yapılan yatırımı çöpe atmış oluyor. Voleybol takımlarımız ciddi yatırımlar yaparak oyuncu kalitesini en üst seviyeye taşıyor. Türkiye ligi, dünyanın en iyi ligi ve neredeyse Şampiyonlar Ligi ayarında oynanıyor. Buna karşın Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde 3 takımla yer alabilecekken, bunu yapamıyoruz. Hangi takım hak ediyorsa finallerde olabilmeli."

Ural: "Ne basketbolda ne de futbolda böyle bir şey var"
Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural da statüyle ilgili yapılan itirazların henüz bir sonuç vermediğini söyledi. Avrupa'da voleybola yatırımın yaygınlaşması için CEV'in böyle bir uygulama yaptığını kaydeden Ural, "Olabildiği kadar değişik ülkeden takımı toplamaya çalışıyorlar. Senelerdir bu uygulamanın değişmesi için başvuruyoruz fakat bir sonuç çıkmadı. Ne basketbolda ne de futbolda böyle bir şey var. Kura çekimleri sırasında hem yazılı hem de sözle itirazlarımızı yapıyoruz. CEV de bunun farkında. İyi olan takımlar, gidebildikleri yere kadar gidebilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!


 
 
Galatasaray forma satışında 1 milyonu aştı... 1.2 milyona yürüyor. Toplam ürün satışı 5 milyonu geçti. 'Uzak' hedef 7 milyon. Fenerbahçe sadece 550 bin forma sattı. Toplam ürün satışında uzak hedef 3 milyon. Ezeli rakibin çok gerisinde kalındı. Osimhen tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçe'nin tüm oyuncularının toplam sattırdığı forma 250 binde kaldı. En çok sattıran Asensio 70 bin forma sattırabildi.

09.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi her anlamda geride bırakmaya devam ediyor. Bu akşam Antalyaspor'u yenerse 26. şampiyonluğa ulaşacak sarı-kırmızılılar ezeli rakibi ile farkı 7 şampiyonluğa kadar çıkaracak.
Galatasaray ekonomik anlamda da sarı-lacivertlileri gerire bırakırken belki de tarih boyunca rastlanmayacak bir 'forma satış rakamı' ortaya çıktı.







Şampiyonluk gelince rakamlar uçar

Henüz 26. şampiyonluğunu resmen ilan etmeden 1 milyon forma satışı rakamını aşan sarı-kırmızılıların 1 Haziran'da sezon "mali" anlamda tamamlanana kadar tahmini olarak 1 milyon 150 bin ila 1 milyon 200 bin arasında forma satacağı hesaplanıyor. Tüm ürünlerin satışında 5 milyon duvarının aşıldığı 5.5 milyona doğru gidildiği ortamda 7 milyon ise yönetim tarafından konulan "uzak" hedef.







100 milyon Euro gelir

1 milyon barajını aştığı için kasasına forma satışından girecek rakam 50 milyon Euro'yu bulan sarı-kırmızılılar eğer beklendiği gibi 1.2 milyon barajını da devirirse toplam gelir 60 milyon Euro'yu da aşacak. GS Store gelirlerinin tamamı (kalemden, Il Solo Gala kutularına, bileklikten, çoraba vb...) 7 milyon toplamını geçerse bahsedilen rakam 100 milyon Euro civarını buluyor.







Fenerbahçe geride kaldı

Forma satışında Fenerbahçe ise 550 binde kaldı. Son yapılan kampanya bile satışları hareketlendirmeye yetmedi. Hedef söz verilen 700 bin rakamına ulaşmak ve prim almak. Ancak kulüp bu rakamın çok uzağında. Tahmini beklenti 1 Haziran'a kadar 600 bine ulaşmak.
Ayrıca Fenerium'ların toplam satışı da 3 milyon barajının altında. 600 bin forma satışı ve 3 milyon toplam satış rakamı yakalanırsa gelir Galatasaray'ın yarısı 50 milyon Euro'yu bulabilir.







Asensio ve Talisca da olmasa...

Bu rakamlarla ilgili dikkat çekici bir rakam ise Osimhen formalarının satışı... Nijeryalı yıldız tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçeli futbolcuların tamamının (en fazla forma sattıranlar Asensio ve Talisca olmak üzere) 250 bini bulan toplamında fazla. Sarı-lacivertlilerde en fazla formayı 70 bin ile Asensio sattırdı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.

Göztepe'nin umudu Trabzonspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor

09.05.2026 11:23:00
AA
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor.

Süper Lig'de bu sezon 32 karşılaşmada 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, topladığı 52 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle sezona iyi bir başlangıç yapan Göztepe, özellikle sezonun ilk yarısında topladığı puanlarla bu ümidini sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında 9 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puan toplama başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise aynı performansı ortaya koyamadı.

İkinci yarıda oynadığı 15 karşılaşmada, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan İzmir temsilcisi 20 puan toplayabildi.

Avrupa kupaları ihtimali için sezonu ilk 5'de bitirmeyi amaçlayan Göztepe, son 2 haftadaki maçlarına odaklandı. Bu hafta sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek İzmir temsilcisi, son haftada ise Samsunspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligi 5. sırada bitirmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan Trabzonspor'un finale kalıp kupayı kazanmasını bekleyecek.

Göztepe, Trabzonspor'un kupayı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanıp 1970-1971 sezonundan sonra tekrar Avrupa kupalarına gidecek.

Brezilyalılar Göztepe'yi sırtlıyor

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon Brezilyalı Juan 11 golle ilk sırada yer alırken, bir diğer Brezilyalı Janderson'da 6 golle takımına katkı sağladı.

Defans oyuncusu Arda Okun Kurtulan'ın 4 gol, Efkan Bekiroğlu, Dennis ve Bokele'nin 3'er golle skor katkısı sağladığı Göztepe'de Miroshi 2, Taha Altıkardeş, Jeferson ve Antunes ile takımdan ayrılan Sabra, Emerson ve Rhaldney de birer gol atma başarısı gösterdi.

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a giden Olaitan ise sarı-kırmızılı formayla 2 gol kaydetti.

En az gol yiyen 2. Takım

Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'un yönetimindeki Göztepe, bu sezon Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen 2. takım konumunda yer alıyor.

İzmir temsilcisi, kalesinde gördüğü 28 gole karşılık rakip filelere 40 gol atma başarısı gösterdi.

Ali Koç'un işaretini bekliyorlar

Fenerbahçe’de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım’ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı

09.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Fenerbahçe'de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım'ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; Mehmet Ali Aydınlar'ın çekilmesiyle boşluğa düşen bu kitle, gözünü Ali Koç'un işaretine çevirdi. Masada ise iki kritik isim var; Hamdi Akın ve Ali Koç'un vizyonunu sürdürebilecek Sertaç Komşuoğlu. İşte Camiadan sızanlar...







Fenerbahçe'de kongre üyeleri arasında Hakan Safi'yi "istemeyen" Aziz Yıldırım'ı ise "hiç istemeyen" ciddi bir çoğunluğun olduğu tahmin ediliyor. Bu çoğunluk ilk etapta Mehmet Ali Aydınlar'ın etrafında birleşmişti.

Ancak Aydınlar çekilince boşluğa düştüler. Ali Koç'un adaylığını/işaretini bekliyorlar. Koç ise şu anda ne adaylık düşünüyor. Ne de aday göstermeyi doğru buluyor. Kendilerine bir isim vermeyen aslında "münferit" gibi duran bu grup ise başkan adayı bulmak için gaza bastı.







KOMŞUOĞLU BİR SÜRPRİZ YAPABİLİR

Kulislerde konuşulanlara göre ilk etapta aday olarak Aziz Yıldırım'ın en büyük muhalifi, Saracoğlu'nu yenilemek için plan ve proje hazırlayan ayrıca camianın Ali Koç'un devamı olarak görebileceği Hamdi Akın'ın yanında soluğu aldılar. Akın bu oluşumun liderlerine ne olumlu ne de olumsuz cevap vermedi.

Bu arada Ali Koç'un yönetiminden bazı isimlerin başkanlık için hevesli olduğuna dair haberler de geliyor. Hatta Sertaç Komşuoğlu etrafında bir birleşmeden bile bahsediliyor.







12 BİN OY ALABİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Ali Koç'un ise kendi ekibinden birisinin adaylığını koyması ve kendi vizyonunu devam ettirecek bir projeyle seçime girmesi durumunda destekleyeceği de konuşuluyor.







Fenerbahçe camiasını yakından takip edenlere göre bahsi geçen çoğunluk 4-5 bin oy kapasitesine sahip. Bu çoğunluk eğer Ali Koç'un da desteğini alırlarsa (Ali Koç'un oy potansiyelinin 7-8 bin olduğu iddia ediliyor) 10 bin barajını aşarak 13-14 bin oyla seçimi kazanması beklenen Aziz Yıldırım'dan başkanlı koltuğunu alabileceklerine inanıyor.






YENİ BAŞKANI GENÇLER BELİRLEYECEK

Bu denklemde seçimin kaderini bir kez daha son 2-3 seçimde olduğu gibi kulüp üyeliği yeni olan ve sayıları 10 bini aşan "genç kongre üyeleri" belirleyecek. Bu kitle genellikle Ali Koç'un vizyonuna daha yakın olarak kabul ediliyor.







Eğer Hamdi Akın gibi bir "çatı aday" üzerinde uzlaşılamazsa, Komşuoğlu ile Ali Koç'un "emanetçi değil, devamcı" stratejisi ile Yıldırım'a karşı şans aranabilir.

Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti

Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi

08.05.2026 23:27:00
İhlas Haber Ajansı
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
TFF 3. Lig Play-off rövanş mücadelesinde Eskişehirspor ile Ayvalıkgücü Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın son bölümlerinde çıkan gerginlikte ev sahibi ekip 2 kırmızı kart görürken, konuk ekip sahadan çevik kuvvet kalkanları eşliğinde çıkarıldı






Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İki takımın da TFF 2. Lig'e çıkma ihtimalinin olduğu maçta tansiyon yükseldi. 






Karşılaşmanın 90+4. dakikasında siyah-kırmızı formalı Elias Durmaz hakem ile tartışmasının sonucunda kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Ardından 90+6. dakikada Akın Akman, rakibine yönelik müdahalesi gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımının sahada 9 kişi kalmasına neden oldu. Kırmızı kartların yanı sıra siyah-kırmızılı ekip 4, Ayvalıkgücü Belediyespor ise 5 sarı kart gördü.









Konuk ekip sahayı polis eşliğinde terk etti

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri saha içerisinde geniş önlemler aldı. Ayvalıkgücü Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet, tribünlerden atılan maddelerden korunmak amacıyla çevik kuvvet polislerinin kalkanları altında soyunma odasına ulaştı. Polis ekipleri, stadyum çevresinde de güvenlik tedbirlerini artırdı.

Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı

Yarın deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu

08.05.2026 17:15:00
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı
Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu.

Sarı-lacivertli kulübün açıklamasına göre kırmızı kart cezalısı Ederson'un yanı sıra Dorgeles Nene ile Edson Alvarez, kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'nin 22 kişilik kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Mert Günok, Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Mert Müldür, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Archie Brown, Levent Mercan, Matteo Guendouzi, İsmail Yüksek, N'Golo Kante, Fred Rodrigues, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Anthony Musaba, Kerem Aktürkoğlu, Anderson Talisca, Sidiki Cherif. 

İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa

UEFA Avrupa Ligi'nde Freiburg ve Aston Villa, finale kaldı.

08.05.2026 11:20:00
AA
İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa
İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları tamamlandı.

İngiltere temsilcilerinin karşılaştığı mücadelede Nottingham Forest'ı Villa Park'ta ağırlayan Aston Villa, Ollie Watkins'in 36, Emiliano Buendia'nın penaltıdan 58 ve John McGinn'in 77 ve 80. dakikalarda attığı gollerle 4-0 galip geldi.

İlk maçı 1-0 kaybeden Aston Villa, bu galibiyetle adını finale yazdırdı.

Diğer yarı final maçında ise Almanya ekibi Freiburg, Europa-Park-Stadı'nda ağırladığı Portekiz temsilcisi Braga'yı 3-1 mağlup etti.

Freiburg, Lukas Kübler'in 19 ve 72, Johan Manzambi'nin 41. dakikada attığı gollerle galibiyete ulaştı. Mario Dorgeles'in 6. dakikada kırmızı kart gördüğü konuk takımın golünü, 79. dakikada Pau Victor attı.

Freiburg ile Aston Villa arasındaki Avrupa Ligi final maçı, 20 Mayıs'ta Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde yapılacak.

Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano

UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

08.05.2026 11:18:00
AA
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları sona erdi.

İspanya ekibi Rayo Vallecano, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımına Meinau Stadı'nda konuk oldu.

Rövanşta da 42. dakikada Alemao'nun attığı golle 1-0 galip gelen Rayo Vallecano, adını finale yazdırdı.

İngiltere temsilcisi Crystal Palace ise teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i Selhurst Park'ta ağırladı.

İlk karşılaşmayı 3-1 kazanan Crystal Palace, rövanşta da 25. dakikada Pedro Henrique (kendi kalesine) ve 52. dakikada Ismaila Sarr'ın golleriyle 2-1 galip gelerek finale kaldı. Konuk takımın golü, 34. dakikada Eguinaldo'dan geldi.

Crystal Palace ile Rayo Vallecano arasındaki final maçı, 27 Mayıs'ta Almanya'nın Leipzig şehriyle aynı adı taşıyan statta yapılacak.

1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak

Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

08.05.2026 11:16:00
AA
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

Play-off etabında Kırmızı Grup final karşılaşması, Mardin 1969 ile Muşspor arasında yarın yapılacak. Diyarbakır Stadı'ndaki müsabaka saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Beyaz Grup final karşılaşmasında ise 10 Mayıs Pazar günü Muğlaspor ile Seza Çimento Elazığspor mücadele edecek. Bursa'daki Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Mücadelede hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak.

Karşılaşmaları kazanacak takımlar, gelecek sezon Trendyol 1. Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak.

Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor

Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor

08.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu ilk sezonda TFF U17 Kızlar Gelişim Ligi 30. Grup'u şampiyon tamamlayan EÜGSK, bölge finallerinde elenmesine rağmen ortaya koyduğu performansla dikkat çekmişti. Başarılarının ardından profesyonel lig için çalışmalarını sürdüren Erzurum temsilcisi, Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek.

EÜGSK, ligin ilk haftasında yarın saat 12.00'de Şenol Birol Futbol Sahası'nda Rize Yeşil Çay Spor'a konuk olacak. İki devre halinde oynanacak ligde Erzurum temsilcisi; Ardahan Kura Gençlik ve Spor, Rize Yeşil Çay Spor, Trabzon 1923 Spor Kulübü ve Trabzon Kardelen Spor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, önce grup liderliğini ardından ise Kadınlar 2. Ligi'ne yükselmeyi hedefliyor.

Dila Saygılı: "Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz"



Takım futbolcularından Dila Saygılı, ilk profesyonel maç öncesinde büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, "Erzurum Üniversitesi Gençler Kadın Spor Takımı'nda oynuyorum. Daha önce Erzincan'da futbol oynuyordum. Kendi şehrimde kadın futbol takımı olmadığı için sürekli Erzincan'a gidip gelmek zorunda kalıyordum. Bu süreç benim için gerçekten çok zordu. Daha sonra Erzurum'da takım kurulunca çok mutlu oldum. Hocalarımız bize büyük destek veriyor. Kendi şehrimizi temsil ettiğimiz için ayrıca gururluyuz. U17'de bölge şampiyonu olduk. Şimdi ise Kadınlar 3. Ligi'nde ilk maçımıza çıkacağız. Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Erzurum'un soğuk havasında çalışmak kolay değil ama buna rağmen çok iyi hazırlanıyoruz. Benim hedefim daha iyi seviyelere gelmek, kendimi geliştirmek ve daha büyük takımlarda forma giymek. Hem takım olarak hem bireysel anlamda sürekli ilerlemek istiyoruz" dedi.

Rabia Demirtaş: "Takımıma ve hocalarıma güveniyorum"



Takım kaptanı Rabia Demirtaş da Erzurum'da kadın futbol takımının kurulmasının önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu yıl Erzurum'da kadın futbol takımının kurulması bizim adımıza çok önemli oldu. Takımı zorlu şartlarda kurduk ama çok emek verdik. Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkacağız. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Takımıma ve hocalarıma güveniyorum. Futbola başlamak benim için kolay olmadı. Özellikle ailelerin 'Kadın futbol mu oynar'' düşüncesini kırmak gerekiyordu. Biz aslında bunun için mücadele ettik. Şimdi kadın futboluna bakış açısının değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanlar artık daha fazla destek oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Metin Yıldırım: "Hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması"



Kulüp antrenörü Metin Yıldırım ise kadın futbolunu Erzurum'da daha yaygın hale getirmek istediklerini dile getirerek, "Öncelikle U17 takımıyla başladık. Orada elde ettiğimiz başarıların ardından neden bir kadın takımı kurulmasın diye düşündük ve 3. Lig seviyesinde takım kurduk. Cumartesi günü ilk maçımıza çıkacağız. Rizespor deplasmanında mücadele edeceğiz. U17'de aldığımız başarıları burada da sürdürmek istiyoruz. Takımımız yeni kurulmasına rağmen oyuncularımızın özverisi gerçekten çok büyük. Soğuk hava şartlarına rağmen antrenmanlara yoğun katılım oluyor. Her çalışmamız yaklaşık 25-30 kişiyle geçiyor. Bu da kadın futboluna olan ilgiyi gösteriyor. Erzurum'da yıllardır 'Kadın futbol mu oynar'' şeklinde bir algı vardı. Biz bu algının artık kırıldığını düşünüyoruz. Aileler çocuklarını antrenmanlara getirmeye başladı. Küçük yaş gruplarında da ilgi artıyor. Bizim en büyük hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması. Şu an şehrin tek kadın futbol takımıyız ama ilerleyen süreçte daha fazla takımın kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.