Yaz aylarında, zaman zaman zehirlenmelere sebep olan yiyeceklerin hijyenik şartlara uymadığından bu şekil etki gösterdiğini belirten uzmanlar, besinlerde hastalık yapan etkenlerin çok iyi tetkik edilmesi gerektiğini söyledi Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Zerrin Söylemez, yaz aylarında, gıdaların hastalık yapan etmenlerden arındırıldıktan sonra tüketilmesi konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Söylemez, yaz aylarında enfeksiyon hastalıkları vakalarının ciddi oranda arttığını, buna önemli ölçüde gıda hijyenine ilişkin eksikliklerin ve yapılan yanlışlıkların neden olduğunu bildirdi. Özellikle yaz aylarında gıdaların temizliği konusuna çok hassas olunması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Söylemez, "Bu aylarda yediğimiz gıdalar nedeniyle hasta olma riskimiz çok daha yüksek. Yaz aylarında, gıdaları hastalık yapan etmenlerden arındırdıktan sonra tüketmeye daha çok özen göstermeliyiz" dedi.Bol suda defalarca yıkayınSebze ve meyvelerin üzerindeki tozdan arındırılması için bir süre suda bekletilmesi, ardından bol suyla defalarca yıkanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Söylemez, şunları söyledi: "Tükettiğimiz gıdaların temizliğinin yanında mutfağımızın, gıdaları hazırlarken kullandığımız mutfak ürünlerinin ve ellerimizin temizliğine de çok dikkat etmeliyiz. Sık aralıklarla alışveriş yapmalı, satın aldığımız ürünleri uygun koşullarda saklamalıyız. Bu ürünleri soframıza koymadan önce mutlaka kontrol etmeliyiz." Sağlıksız gıdalardan çocukların daha çabuk ve daha ciddi ölçüde etkilendiğine işaret eden Prof. Dr. Söylemez, çocukların sokakta satılan gıdalardan uzak tutulması gerektiğini kaydetti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.