HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 23 HAZİRAN 2021, ÇARŞAMBA

Yedikleriniz temiz mi?

03.06.2001 00:00:00
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Halkman, kalite kaygısı olmayan firmalarca sağlıksız koşullarda üretilen gıdaların ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını, sağlığını düşünen tüketicinin gıda satın alırken tercihini doğru yapmak zorunda olduğunu kaydetti. Tüketicinin Türkiye'de sağlıksız bir gıdayla tanışmasının çok zor olmadığını anlatan Halkman, "Diyelim ki karnınız acıktı, bir dönerciye girdiniz. Size döner yanında verilen salata iyice yıkanmadan doğranmış ürünlerle hazırlanmıştır, yedikten sonra rahatsızlık geçirmeniz doğaldır" dedi. Halkman, Güneydoğu'da pişirilmemiş sütten peynir yapıldığının herkesçe bilindiğini, bu nedenle bölgede yaşayan her 3 kişiden birinin Brusellalı olduğunu savundu. Brusellanın kadınlarda düşüğe, kalıcı kısırlıklara yol açan bir sağlık sorunu olduğuna dikkati çeken Halkman, halkın sağlıklı gıda tüketimi konusunda aydınlatılması ve bilinçlendirilmesinin yaşamsal önem taşıdığını bildirdi.

Halkman, gıda maddesi satın alınırken, ürünün fiyatı yanında kalitesinin de dikkate alınması, nerede, kim tarafından, hangi koşullarda üretildiği belirsiz ürünlerden uzak durulmasını önerdi.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.