Yeni bir sığınmacı akını var mı?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "depremde ağır hasar gören Hatay'a Suriyeli sığınmacı akını olduğu" iddiasına ilişkin, "Bazı fitne fesat yuvaları 'sınırlardan sığınmacı akını' olduğuna dair iddiaları ortaya attılar. Bu iddiaların tamamen gerçekdışı olduğu anlaşılmıştır" dedi.





Bakan Akar, buradaki inceleme ve denetlemelerinin ardından sınır hattının sıfır noktasındaki 1100 rakımlı Denizgören Hudut Karakolu'na geçti. Karakola gelişinde ve gözetleme kulesinde hudut tekmili alan Akar, herhangi bir yasadışı geçiş teşebbüsünün olup olmadığı sorusuna "Hayır" yanıtı almasının ardından faaliyetlere ilişkin brifing aldı ve talimat verdi. Söz konusu iddiaları hatırlattığı bölge köylerindeki vatandaşlar ve muhtardan da aynı karşılığı alan Akar, şunları söyledi:
"Bazı fitne fesat yuvaları 'sınırlardan sığınmacı akını' olduğuna dair iddiaları ortaya attılar. Bu iddialar tamamen gerçekdışıdır. Ne sınır kapısından ne de sınır hattından geçiş var. Konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldık, yerinde incelemelerde bulunduk. Türkiye'ye yoğun geçiş olduğu iddiasının aksine tek yönlü yani Türkiye'den Suriye'ye doğru Suriyeli vatandaşların geçtiğini ifade ettiler. Depremde ailesini, kaldıkları yerleri kaybeden Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına gönüllü olarak döndüklerini belirttiler. Depremden sonra 10 bin 633 Suriyeli topraklarına gönüllü olarak dönmüştür. Dolayısıyla aldığımız bilgiler kapsamında kitle halinde ne hudutlardan ne de sınır kapılarından ülkemize geçiş söz konusudur."
Güreş alanında çadır kent
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile depremin yıkıcı etkisini nispeten daha az yaşayan, Antakya'dan gelen depremzedeleri misafir eden Yayladağı merkezinde de incelemelerde bulundu. Kaymakam Ömer Faruk Gökçe ve Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ile ilçe merkezindeki durumu inceleyen Akar, depremzedelerin kaldığı Yayladağı Belediyesine ait Devrent Tesisleri'ni ziyaret etti. Burada Yayladağı Belediyesi Mustafa Sayın Aba Güreşi Alanı'nda kurulan çadır kentteki vatandaşlarla sohbet eden ve taleplerini dinleyen Bakan Akar'a vatandaşlar, gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Vatandaşlar, "Allah devletimize zeval vermesin", "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.
Çadır kent çıkışında bir kadın ise, "Hep sizi görmek istiyordum. Allah sizden razı olsun" diyerek Bakan Akar'a sarıldı. Depremzedeye geçmiş olsun dileklerini ileten Akar, "Acımız, kederimiz büyük. Bu yaraları sarmak için ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız" diye konuştu.
Bakan Akar, depremde evlerinin yıkılmasının ardından Yayladağı'ndaki akrabalarının yanına yerleşen Balcı Ailesi'ni de ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.









































































