logo
13 NİSAN 2026

Yeni lakabı 'Sultan Mehmet'

Trabzonspor'un Karabükspor'u 3-2 yendiği maçta attığı 2 gol ve 1 asist ile başrol oynayan Mehmet Ekici, taraftarların gönlünde 'Sultan Mehmet' lakabını aldı

04.03.2015 00:00:00
Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra ligde ilk 4 sıra için mücadelesini sürdüren Trabzonspor, Kardemir Karabükspor maçında direkten döndü. Maçın son 6 dakikasına 2-1 yenik durumda giren bordo mavililer, maçı 3-2 kazanarak hem taraftarın büyük tepkisini dindirdi, hem de ilk 4 sıra için mücadelesini sürdürdü.9 gol, 9 asisti varTakım olarak özellikle ilk yarıda sezonun en kötü performanslarından birini gösteren Trabzonspor'u ayakta tutan isim ise, 2015 yılındaki çıkışıyla dikkati çeken Mehmet Ekici oldu. Özellikle frikikten attığı goller ve duran toplardaki ustalığıyla şimdiden Trabzonspor'un "Bombacı" lakaplı futbolcusu Hami Mandıralı'ya benzetilen Mehmet Ekici, bu sezon toplamda 9 gol ve 9 asiste ulaşarak takıma yaptığı büyük katkıyı rakamlara da yansıtı. Trabzonspor'un bu sezon ligde oynadığı 22 maçın 19'unda forma giyen ve bunların 18'inde ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Ekici, 1528 dakika kaldığı sahada, 8 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Mehmet Ekici, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 asist, UEFA Avrupa Ligi'nde de 1 gol 1 asiste imza attı. Böylece toplamda 9 gol ve 9 asiste ulaşan tecrübeli oyuncu, Cardozo'nun ardından takımın en golcü oyuncusu da oldu.

Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak zirve yolunda kritik bir puan kaybı yaşadı

12.04.2026 22:45:00
Haber Merkezi
Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı
Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak zirve yolunda kritik bir puan kaybı yaşadı.

İlk yarı

21' İlk Tehlike: Maçın ilk ciddi atağında Galatasaray gole yaklaştı ancak sonuç alamadı.

26' Uğurcan Geçit Vermedi: Kocaelispor'un etkili atağında Daniel Agyei ile karşı karşıya kalan Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışla kalesini gole kapattı.



28' Ceza Sahasında Hareketlilik: Galatasaray ceza sahası çevresinde Gabriel Sara'nın şutunu kaleci Serhat son anda çelerek kornere gönderdi.

30' GOOOL (1-0): Sol kanattan Ismail Jakobs'un yaptığı sert ve isabetli ortaya arka direkte iyi yükselen Leroy Sane, düzgün bir kafa vuruşuyla Galatasaray'ı öne geçirdi.

İkinci yarı

51' Sane Tekrar Denedi: Leroy Sane'nin ceza yayı üzerinden çektiği sert şutta kaleci Serhat Öztaşdelen başarılı bir kurtarışla topu kornere çeldi.

55' Sara Net Fırsatı Kaçırdı: Sane'nin pasıyla penaltı noktasında topla buluşan Gabriel Sara'nın vuruşu etkisiz kaldı ve kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

72' GOOOL (1-1): Kocaelispor beraberliği yakaladı. Can Keleş sağ kanattan sıfıra inerek topu yerden içeri çevirdi; Tayfur Bingöl'ün bıraktığı topu Bruno Petkovic ağlara gönderdi.

84' Direkten Dönenden Top: Kocaelispor galibiyete çok yaklaştı. Daniel Agyei'nin ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta top direkten döndü.

Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Eksiklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı'' dedi

12.04.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''
Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Eksiklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda karşılaştığı Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Üzücü bir gün ama oyun olarak, her şeyiyle domine ettiğimiz, her şeyiyle istediğimizin olduğu pozisyonlarda kısırlık var ama oyun olarak her şeyiyle çok beğendiğim bir maç. Ama sonuç olarak kalemize gelmeden iki puan kaybettik.

Eksikliklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı. Üzgünüz ama gerçekten zor bir deplasman da iyi bir oyun oynadık. Oyuncularıma da söyledim; üzülelim haftaya yine zor maç var. Her maç zor oluyor, kolay maçımız yok.

Ama ön tarafta biraz daha tabi kreatif dediğimiz oyuncuların performansına ihtiyacımız var. Bugün açıkçası istediğimiz olmadı ama oyun olarak Alanyaspor takımının burada oynadığı her maçta üstünlüğü ile geçen bölümler çok var. Bu maçta onlar adına hiç olmadı, bence iyi hazırlamış olduğumuz bir maçtı. Benim de en çok üzüldüğüm şey de bu. Çok iyi hazırlandık istediğimiz gibi geçti ama sonuç olarak istediğimiz olmadı. Yapacak bir şey yok üzüleceğiz sonra haftaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

"Bugün nasibimiz buymuş''

Alanyaspor deplasmanında 2 puan kaybettiklerini ancak çalışmaya devam edeceklerini belirten Tekke, "Bugün oyunu değerlendirdiğinde genel hatlarıyla çok iyi çalıştığımız, çok iyi hazırlandığımız bir maç. Bu insanı kızdırabilir ama bugün olmadı. Dün olmuştu, ön taraftaki oyuncularımızın olmayışı Onuachu, Muçi gibi normalde değiştirmem gereken oyuncular var ama kulübemizde maalesef kenar oyuncusu sıkıntımız vardı. Dolayısıyla girenler çok istediğimiz katkıyı bu maçta iyi yapamadılar.

Ama genel hatlarıyla Alanyaspor'un tüm maçlarını izledim. Kalemize gelemediler ve iki puan kaybettik bu da her zamanki gibi benim ne olursa olsun bazen olmaz o kadar güzel olmaz ki buna yapacağınızı hiçbir şey yok. Bu tamamen benim inancımda Allah'ın izniyle oluyor. Bugün nasibimiz buymuş, çalışmaya hazırlanmaya adım adım gitmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli'yi 5-0 yenerek bu sezon 105 gole ulaştı ve bitime 5 hafta kala ligin gol rekorunu kırdı

12.04.2026 00:10:00
AA
Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı
Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli'yi 5-0 yenerek bu sezon 105 gole ulaştı ve bitime 5 hafta kala ligin gol rekorunu kırdı.

Bundesliga'nın 29. haftasında Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli ile karşı karşıya geldi.

Maçın gollerini, 9. dakikada Jamal Musiala, 53. dakikada Leon Goretzka, 54. dakikada Michael Olise, 65. dakikada Nicolas Jackson ve 88. dakikada Raphael Guerreiro kaydetti.

Bu sonuçla puanını 76 yapan Bayern Münih, ikinci sıradaki Borussia Dortmund'un 12 puan önünde ligin tamamlanmasına 5 hafta kala liderliğini sürdürdü.

Belçikalı teknik direktör Vincent Kompany'nin öğrencileri, ligin 29. haftasında 105 gole ulaşmayı başararak 1971-1972 sezonundaki kulübe ait 101 gollük Bundesliga rekorunu kırmış oldu.

Galatasaray ile Kocaelispor arasındaki en farklı skorlar

Galatasaray ile Kocaelispor, yarın Süper Lig'de 42. kez karşı karşıya gelecek.

12.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Galatasaray ile Kocaelispor arasındaki en farklı skorlar
Galatasaray ile Kocaelispor arasındaki en farklı skorlar
Galatasaray ile Kocaelispor, yarın Süper Lig'de 42. kez karşı karşıya gelecek.

Kocaelispor'un 1980-1981 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 41 maçın 25'ini Galatasaray, 7'sini Kocaelispor kazandı. Ligde 9 maç da berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın toplam 76 golüne, Kocaelispor 39 golle yanıt verdi.

İki ekip arasında ligin ilk yarısında Kocaeli'de yapılan maçı yeşil-siyahlı takım 1-0 kazandı.

İstanbul'daki maçlar



Galatasaray ile Kocaelispor, Süper Lig'de sarı-kırmızılı ekibin sahasında en son 17 yıl önce karşı karşıya geldi.

Galatasaray ile Kocaelispor takımları ligde daha önce İstanbul'da 20 kez karşılaştı. İstanbul'daki maçlarda Galatasaray 13, Kocaelispor 4 kez kazanırken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın İstanbul'daki toplam 46 golüne, Kocaelispor 26 golle yanıt verebildi.

Rekabette İstanbul'da 22 Şubat 2009'da yapılan son müsabakayı konuk takım 5-2 kazanmıştı. Mücadelede Kocaelispor forması giyen Taner Gülleri 4 gol birden atmıştı.

En farklı skorlu galibiyetler

İki takım arasındaki maçlarda şu ana kadarki en farklı skorlu galibiyeti Galatasaray aldı.

Galatasaray, Kocaelispor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık skorla yaşadı.

Kocaelispor ise Galatasaray'a karşı en farklı skorlu galibiyetini 1995-1996 sezonunda İstanbul'da 4-0'lık sonuçla elde etti.

Öte yandan, iki takım arasında 1993-1994 sezonunda yine İstanbul'da yapılan maç, 5-4 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlanırken bu karşılaşma, iki ekip arasındaki en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti.

Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti

11.04.2026 19:23:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti.

Maçın Önemli Anları

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kaderi ikinci devredeki karşılıklı gollerle belirlendi.

Zirve Takibi ve İlk Gol: Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Trabzonspor, 58. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi Alanyaspor, golden kısa süre sonra baskısını artırdı. 62. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakem Mehmet Türkmen, VAR uyarısıyla monitöre gitti ve penaltı noktasını gösterdi.



67. dakikada topun başına geçen Güven Yalçın, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi.

Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

Trabzonspor: Ligde yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, puanını 64'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı tepti.

Alanyaspor: Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Akdeniz ekibi, güçlü rakibinden puan alarak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı

Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu

11.04.2026 09:04:00
AA
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu, yapılan ilk değerlendirme sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Milan Skriniar'in evine hırsız girdi

Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü

11.04.2026 08:57:00
AA
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Fenerbahçe'nin Slovakyalı futbolcusu Skriniar, Beykoz'daki bir site içerisinde bulunan villasından taşınma işlemleri gerçekleştirilirken para çalındığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Skriniar'ın evinin 2'nci katındaki bir komodinden 26 bin dolar, 4 bin 400 avro ve 1000 lira çalındığını tespit etti.

Taşınma işlemlerini gerçekleştiren lojistik firmasının görevlendirdiği A.E. ve E.O.Y. ile C.Ü, İ.Ü. ve B.A. ekiplerce ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Hyeon-gyu Oh ligde 6 gole ulaştı

Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyeon-gyu Oh, Antalyaspor maçında attığı gollerin ardından Süper Lig'de 6 gole ulaştı

11.04.2026 00:55:00
İhlas Haber Ajansı
Hyeon-gyu Oh ligde 6 gole ulaştı
Hyeon-gyu Oh ligde 6 gole ulaştı
Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyeon-gyu Oh, Antalyaspor maçında attığı gollerin ardından Süper Lig'de 6 gole ulaştı.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 yendi. Siyah-beyazlıların gollerini 4. dakikada Orkun Kökçü, 8. dakikada Jota Silva, 33 ve ve 59. dakikalarda Oh kaydetti.

Oh da bu gollerle ligdeki gol sayısını 6'ya yükseltti.

24 yaşındaki futbolcu, geride kalan süreçte Alanyaspor, Başakşehir, Göztepe ve Kasımpaşa maçlarında birer kez fileleri sarsmıştı.

Ligde 2 de asisti bulunan Oh, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez takımına skor katkısı verdi.

Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı

Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor

10.04.2026 22:57:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 4 dakikada Orkun Kökçü, 8. dakikada Jota Silva, 33 ve 59. dakikada Oh'tan geldi. Siyah-beyazlı takımın son haftalardaki en formda futbolcusu olan Orkun, bu golle ligdeki gol sayısını da 7'ye çıkardı.

25 yaşındaki oyuncu, söz konusu golleri ise çıktığı son 10 mücadelede kaydetti.

Süper Lig'de 25 müsabakada 9 da asisti bulunan başarılı oyuncu, bu asistlerin 5'ini yine son 10 maçlık periyotta yaptı.

Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor, Başakşehir, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Antalyaspor karşılaşmalarında fileleri sarsan Orkun Kökçü; aynı zamanda Konyaspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor mücadelelerinde birer kez, Göztepe maçında da 2 kez gol pası verdi.

Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek taraftarı önünde kritik bir galibiyet aldı

10.04.2026 22:09:00
Haber Merkezi
Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe
Dolmabahçe’de gol yağmuru: Kartal 4 Köşe
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek taraftarı önünde kritik bir galibiyet aldı.

Siyah-beyazlılar, maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü koruyarak sahadan üç puanla ayrılmayı başardı.



Beşiktaş, taraftarının desteğiyle maça fırtına gibi başladı ve henüz ilk 10 dakika dolmadan iki farklı üstünlüğü yakaladı:

5' Dakika: Cengiz Ünder'in sağ kanattan çevirdiği topa hareketlenen kaptan Orkun Kökçü, şık bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0.

9' Dakika: Golün asistini yapan Orkun, bu kez Jota Silva'yı gördü. Portekizli oyuncu ceza sahası sol çaprazından net bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.



21' Dakika: Antalyaspor, Erdoğan Yeşilyurt'un ortasında Van de Streek'in kafa golüyle farkı bire indirdi: 2-1.

33' Dakika: Olaitan'ın pasında sahneye çıkan Güney Koreli forvet Hyeon-gyu Oh, kale önünde yaptığı tek vuruşla ilk yarının skorunu tayin etti: 3-1.

İkinci yarıya da konuk ekip hızlı başladı



47' Dakika: Samuel Ballet, ceza sahası dışından attığı sert şutla skoru 3-2'ye getirerek Akdeniz ekibini umutlandırdı.

59' Dakika: Beşiktaş'ın baskısı sonuç verdi. Kartal Kayra Yılmaz'ın şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Hyeon-gyu Oh, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti: 4-2.

Kırmızı Kart: Antalyaspor'da Güray Vural, 63. dakikada gördüğü doğrudan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.

Puan Durumu ve Gelecek Hafta

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş puanını 55'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Antalyaspor ise bu mağlubiyetle 28 puanda kaldı.

Beşiktaş, önümüzdeki hafta zorlu Samsunspor deplasmanına gidecek.

Antalyaspor, evinde Konyaspor'u konuk ederek çıkış arayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.