Yerli ile ithal mercimek arasında çok fark var!
Yerli ile ithal mercimek arasında epey fark bulunuyor. İşte o farklar...
13.12.2020 18:33:00





Türkiye'de eski önemini kaybetse de 12-18 Aralık tarihlerinde Yerli Malı Haftası kutlanıyor. Üreticiler 'bu hafta dolayısıyla yerli mercimek tüketin' çağrısında bulundu. Güneydoğu Anadolu bölgesinin bereketli topraklarında yetişen kırmızı mercimek, gerek besin değeri gerek lezzet ve kıvamı açısından ithal olan rakiplerine kıyasla üstünlük sağlıyor. Gıda Mühendisi Ece Duru, bu farkları şu şekilde ortaya koydu:
• Piştikten sonra yerli mercimek sarı, ithal olan yeşil bir renk alıyor.
• Yerli mercimek yuvarlak, ithal mercimek ise yassı.
• Yerli mercimek hem görüntüsü hem de besin değeri açısından daha kaliteli. 360 gram yerli mercimekle 10, ithal mercimekle ise sadece 7.5 kase çorba elde ediliyor.
• İthal mercimek daha geç pişiyor ve kıvam tutturmak için un gibi başka malzemeler eklemek gerekiyor. EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.