logo
26 HAZİRAN 2026

Yermez'e tatbikat yaptırıldı

06.09.2001 00:00:00
Kayseri'de yakalanarak İstanbul'a getirilen katil zanlısı Yermez sabah saatlerinde 4 ayrı ekip tarafından sorgulandı. Yermez mezarlıktaki tatbikatın ardından savcılığa götürülerek, burada savcıya ifade verdi.

Önceki gün saat 11.00 sıralarında Kayseri girişinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada yakalanan Üzeyir Garih'in katil zanlısı Yener Yermez, Ankara'dan akrep tabir edilen zırhlı araçla İstanbul'a getirilirken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sağlık kontrolünden geçirildi

Yermez, sağlık kontrolü için önce Kartal Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buraya olağanüstü güvenlik önlemleri altında getirilen Yermez, yarım saat süren sağlık kontrolünün ardından, aynı zırhlı araçla Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne doğru habercilerin de izlediği bir konvoyla yola çıkarıldı.

Özdemir ve iki albay Emniyet'te

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemi aldığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne saat 01.10'da getirilen Yener Yermez, cinayet soruşturmasını yürüten Cinayet Büro Amirliği'ne çıkartıldı. Yermez'in sorgusuna, uzman polislerin yanı sıra askeri yetkililer de katıldı.

Cinayeti Özdemir'e anlattı

İşadamı Üzeyir Garih'in katil zanlısı olarak yakalanan er Yener Yermez'e, olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Yermez'e yaptırılan tatbikata, DGM Cumhuriyet Savcısı nezaret etti.

Tatbikat için Eyüp'e ilk getirildiği yer olan otoparktan ayrılmadan önce DGM Cumhuriyet Savcısı Bekir Raif Aldemir'in sorularını cevaplandıran Yermez'in, 25 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00'da Hasdal Kışlası'ndan ayrıldığını ve saat 11.30'da da Eyüp Mezarlığı'na geldiğini söylediği duyuldu.

Daha sonra Mareşal Fevzi Çakmak ile Mevlana Küçük Hüseyin'in kabrinin bulunduğu ve cinayetin işlendiği alana ulaştırılmak üzere yaya yolunda yürütülmeye başlanan Yermez, Savcı Aldemir ve İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir'in sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının yaklaşmasına izin verilmeden cinayet mahalline getirilen Yermez, burada da olayı anlatmayı sürdürdü.

Yermez'in, bir binbaşının da hazır bulunduğu tatbikatta anlattıkları, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından kaydedildi.

Görüntü almaya çalışan basın mensupları ile polisler arasında arbedenin yaşandığı tatbikat, saat 13.55'te tamamlandı.

Yener Yermez, yine aynı yoldan zırhlı araca bindirilmek üzere mezarlıktan çıkarıldı.

Bıçak bulundu

İşadamı Üzeyir Garih'in katil zanlısı er Yener Yermez'in cinayette kullandığı bıçak, dün yapılan tatbikat sırasında mezarlıkta toprağa gömülmüş olarak bulundu.

Üst düzey bir emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, Üzeyir Garih'in öldürüldüğü Mareşal Fevzi Çakmak'ın kabrinin yanında olay anlattırılan Yener Yermez, cinayette kullandığı bıçağı kabrin 2 metre aşağısına gömdüğünü bildirdi.

Bunun üzerine sözkonusu yerde araştırma yapan polis, Yermez'in suçta kullandığı bıçağı kimsenin göremeyeceği şekilde toprağa gömülmüş olarak buldu.

Uzman ekiplerce alınan bıçak, incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na götürüldü.

Venezuela’da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'den yardım ekibi gönderilecek

Venezuela’da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'den yardım ekibi gönderilecek

26.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 Venezuela’da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'den yardım ekibi gönderilecek
 Venezuela’da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'den yardım ekibi gönderilecek
Venezuela'da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'den yardım ekibi gönderilecek.
Venezuela'da 40 saniye arayla meydana gelen 7,2 ve 7,5'lik depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Peş peşe depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , sosyal medya hesabından Venezuela halkı için taziye mesajı yayımlamış ve Venezuela halkının yanında olduğunu sözlerine eklemişti.

AFAD, Türkiye'den bölgeye yardım ekibi göndereceğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, askeri nakliye uçağıyla İstanbul, İzmir ve Denizli'den 38 kişilik AFAD Arama-Kurtarma ve insani yardım ekibi, Sağlık Bakanlığı'ndan 5 kişilik UMKE ekibi, Türk Kızılay'dan 2 kişilik insani yardım ekibi, 2 arama köpeği ve 3 adet donanımlı arama-kurtarma aracının Venezuela'nın deprem yaşanan bölgesine gönderilmesi planlandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ayrıca bir askeri uçak ile İnsani Yardım Tugayından ekipmanlarıyla birlikte 22 kişilik bir ekip gönderilecek.

Her iki uçağın da bugün saat 11.15'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yola çıkarılması planlanıyor.

Venezuela 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Yerel saatle 18.00 sıralarında meydana gelen 7,2'lik ilk depremden 40 saniye sonra 7,5'lik deprem, halkı sokağa döktü.

Başkent Karakas'ta yıkılan binalar var.

Depremlerin merkez üssü ülkenin kuzeyindeki Moron kasabası yakınları. Karakas kentine 160 km mesafedeki 7,2'lik ilk sarsıntı, 22 km derinlikte kaydedildi.

Saniyeler sonra aynı bölgede 10 km derinlikte 7,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Başkentte bazı binalar yerle bir oldu. Arama kurtarma ekiplerinin çalışması sürürken depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi.

Olağanüstü hal ilan edilirken başkentteki Simon Bolivar Havalimanı da yıkıntılar nedeniyle kapatıldı. Büyük paniğin yaşandığı deprem sonrası çok sayıda bina tedbir amacıyla boşaltıldı. İletişim hatlarında kısa süreli kesintiler yaşanıyor.

YKS'de yapay zekayla kopya girişimi tutuklamayla sonuçlandı: 'Bir anda aklıma geldi'

YKS'de yapay zekayla kopya girişimi tutuklamayla sonuçlandı: 'Bir anda aklıma geldi'

26.06.2026 11:24:00
Haber Merkezi
YKS'de yapay zekayla kopya girişimi tutuklamayla sonuçlandı: 'Bir anda aklıma geldi'
YKS'de yapay zekayla kopya girişimi tutuklamayla sonuçlandı: 'Bir anda aklıma geldi'
İstanbul Çekmeköy'de gerçekleştirilen YKS Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda cep telefonunu sınav salonuna sokarak yapay zeka üzerinden kopya çekmeye teşebbüs ettiği belirlenen Mustafa Eren K. (20) tutuklandı.
İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 21 Haziran'da yapılan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, Mustafa Eren K. (20) cep telefonunu sınav salonuna sokarak yapay zeka kullanmak suretiyle kopya çekmeye teşebbüs etti.
Sabah'ın haberine göre, görevlilerin üst aramasında fark edilmeyen cep telefonunu cebinde sınav salonuna sokan şüphelinin, sınav sırasında soruların fotoğrafını çekerek ChatGPT uygulamasına gönderdiği belirlendi.
Sınav süresinin sona ermesinin ardından salondan çıkmak isterken durdurulan şüphelinin yapılan üst aramasında cep telefonu ele geçirildi.

Soruşturma başlatıldı
Olayın ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 2 No'lu Genel Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.
Gözaltına alınan Mustafa Eren K., savcılıktaki işlemlerinin ardından ifadesini verdi.

'Bir anda aklıma geldi'
Şüpheli ifadesinde, sınava tek başına geldiğini ve cep telefonunu emanet bırakabileceği bir yer bulamadığını belirterek şunları söyledi:
"Sınava tek başıma gelmem ve emanet bırakabileceğim herhangi bir yer bulamamam nedeniyle cep telefonun internetini kapattım. Sonrasında sessize ve rahatsız etme moduna alarak şortumun içerisine koydum ve içeri girdim."
Sınav başladıktan sonra aklına yapay zekayı kullanma fikrinin geldiğini ifade eden şüpheli, şu beyanlarda bulundu:
"Sınav başladıktan sonra bir anda aklıma yanımda bulunan telefonla soruların fotoğrafını çekerek ChatGPT uygulamasında cevaplarını aratmak geldi. Bu amaçla telefonumu çıkarttım ve AYT Sınav Fen soru kitapçığının 37 ve 39'uncu sayfalarının fotoğrafını çektim."

'Pişmanım' dedi
Mustafa Eren K., sınav salonunda iki görevlinin bulunması nedeniyle telefonu kullanmaya devam etmekten çekindiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Telefonu cebime koyarak sınav sorularını çözmeye devam ettim. Sınav süresi bittikten sonra salondan çıkmak için ayağa kalktığımda salon görevlileri, 'Seni aramamız gerekiyor' diyerek beklememi istediler. Üst aramamda cep telefonunu buldular. Sınava girerken telefonu yanımda götürme amacım kesinlikle kopya çekmek değildi ancak sınav esnasında bir anlık gaflete düşerek böyle bir girişimim oldu. Sınav salonuna cep telefonuyla girdiğim için ve soruların fotoğraflarını çektiğim işin pişmanım."

Tutuklanarak cezaevine gönderildi
Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen Mustafa Eren K., "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şile Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen üçüncü operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı

26.06.2026 09:35:00
AA
Şile Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı
Şile Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Şile Belediyesinde doğrudan temin, imar, ruhsat ve iskan işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alınarak haksız menfaat sağlandığı tespit edildi.

İstanbul ve İzmir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, Şile Belediyesine yönelik "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "irtikap", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın da bulunduğu 6 şüpheli, 10 Temmuz 2025'te gözaltına alınmıştı.

Belediye Başkanı Kabadayı, Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmış, Aslı Kotan ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

HTS kayıtları ve MASAK raporundaki hesap hareketlerinin incelenmesinin ardından haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheli ise 23 Aralık 2025'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerden de 15'i tutuklanmış, 7'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. 

Diyarbakır ve Ankara'da yasa dışı bahis operasyonları: 6 milyarlık işlem hacmi tespit edildi

Diyarbakır'da düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 6 milyar 942 milyon 515 bin 130 liralık işlem hacmi tespit edilirken, 24 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi

26.06.2026 09:10:00
İHA
Diyarbakır ve Ankara'da yasa dışı bahis operasyonları: 6 milyarlık işlem hacmi tespit edildi
Diyarbakır ve Ankara'da yasa dışı bahis operasyonları: 6 milyarlık işlem hacmi tespit edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ve Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce ortak yapılan çalışmada yasa dışı bahis ve sanal kumar amacıyla kullanılan 8 farklı site üzerinden elde edilen paraların nakline aracılık eden ve elde edilen suç gelirlerinin kripto varlıklara çevrilerek yurtdışına çıkarılmasını sağlayan şahıslar tespit edildi.

Banka ve kripto para hesaplarındaki işlem hacimlerinin 6 milyar 942 milyon 515 bin 130 lira olduğu anlaşılan 24 şüpheli, eş zamanlı operasyonda yakalanıp sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Başkentte yasadışı dışı bahis operasyonu: 53 gözaltı kararı



Ankara merkezli 8 ilde yasadışı bahis ve şans oyunları oynatılarak kara para aklama ve vergi kaçakçılığı yapan bir orgaenize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı olan 53 şüpheliden 37 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı koordinesinde; Ankara İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari ve teknik takip çalışmaları sonucunda tespit edilen organize suç örgütü tarafından; yasadışı bahis ve şans oyunları oynatılarak kara para aklama ve vergi kaçakçılığı yapıldığı belirlendi.
 
Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığınca; 26 Haziran 2026 günü Organize suç örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması maksadıyla Ankara merkezli 8 ilde 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

37 şüpheli gözaltına alınırken diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Başkentte NATO Zirvesi alarmı

Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kent genelinde geniş kapsamlı eylem yasakları ve yoğun trafik düzenlemeleri uygulanırken, düzenlenen şafak operasyonlarında gözaltına alınan yüzlerce şüpheliden 75'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerin 16'sı tutuklandı

25.06.2026 19:30:00
Haber Merkezi
Başkentte NATO Zirvesi alarmı
Başkentte NATO Zirvesi alarmı
Ankara, Temmuz ayının ilk haftasında ev sahipliği yapacağı kritik 2026 Ankara NATO Zirvesi için adeta ablukaya alındı. Cumhurbaşkanlığı Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmalar ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından devreye sokulan "Operasyon Turkuaz" planı kapsamında kent genelinde adeta kuş uçurtulmuyor.

Şafak operasyonlarında gözaltına alınan 75 kişi mahkemede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği şafak operasyonlarında toplamda 241 şüpheli hedef alındı. "Terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi" amacıyla düzenlenen baskınlarda 209 şüpheli gözaltına alındı.

IŞİD, DHKP-C, TKP/ML ve MLKP gibi sol/sosyalist ve radikal örgütlerin hücre yapılanmalarına yönelik eş zamanlı yürütülen bu operasyonlarda gözaltı işlemleri tamamlanan şüphelilerden 75'i tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

Bu arada TEMA Vakfı Ankara İl Temsilcisi Nevzat Özer ve Doç. Dr. Emel Memiş'in de aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanırken 5 kişi hakkında yaşları gerekçesiyle ev hapsi verildi.

Kent genelinde 13 günlük eylem yasağı ve yoğun denetimler

Ankara Valiliği, zirveye katılacak olan uluslararası heyetlerin can güvenliğini korumak ve kamu düzenini sağlamak amacıyla radikal kararlara imza attı. 28 Haziran gece yarısından başlayıp 10 Temmuz akşamına kadar sürecek olan 13 günlük süreçte kent genelinde her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri açık hava faaliyeti tamamen yasaklandı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan resmi duyuruda ayrıca, belirlenen tarihler arasında şehir hava sahasında izinsiz her türlü drone ve İHA uçuşunun engelleneceği belirtildi.

"Operasyon Turkuaz" ile sokaklar ablukada

Ankara Emniyet Müdürü Maksut Yüksek'in bizzat sahada incelediği Operasyon Turkuaz kapsamında, 9 ilçede 450 personelden oluşan 39 özel tim kuruldu. Bu timler halkın yoğun olduğu parklar, kafeler ve eğlence yerleri dahil olmak üzere yüzlerce noktada 24 saat esasına göre denetim yapıyor.

Güvenlik tedbirleri yalnızca terör şüphelileriyle sınırlı kalmadı; heyetlerin geçiş güzergahlarında asayişi bozabilecek dilenciler, gayriresmi valeler (değnekçiler) ve hanutçulara karşı da tavizsiz bir temizlik yürütülüyor.

Sürücüler dikkat: Kritik yollar trafiğe kapatılıyor

Zirvenin yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresi başta olmak üzere, delegasyonların konaklayacağı Çankaya, Yenimahalle ve Söğütözü bölgelerindeki çok sayıda cadde ve sokak araç trafiğine kapatılacak.

Zirve Alanı: Külliye çevresindeki yollar 7 Temmuz Salı günü saat 07.00'den 8 Temmuz Çarşamba günü saat 23.59'a kadar tamamen kapalı olacak.

Konaklama Bölgeleri: Heyetlerin kalacağı otellerin bulunduğu Tahran Caddesi, Arjantin Caddesi, İran Caddesi, John F. Kennedy Caddesi ve Ufuk Üniversitesi Caddesi gibi kritik arterlerde kısıtlamalar 6 Temmuz Pazartesi sabahı erkenden başlayacak. Sürücülerin alternatif güzergahları kullanması ve bu yollara araç park etmemesi önemle duyuruldu.

Gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, emniyet birimlerinin zirve bitimine kadar operasyonel önlemleri artırarak sürdüreceği bildirildi.

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü

25.06.2026 18:00:00
Anadolu Ajansı
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.

Mahmudiye köyü yakınlarındaki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin çalışması sonucu ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 

NATO Zirvesi öncesi başkentte hazırlıklar sürüyor

Başkentte düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde protokol güzergahında hazırlık çalışmaları devam ediyor.
 

25.06.2026 16:00:00
AA
NATO Zirvesi öncesi başkentte hazırlıklar sürüyor
NATO Zirvesi öncesi başkentte hazırlıklar sürüyor
Başkentte düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde protokol güzergahında hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Esenboğa Havalimanı arasındaki güzergahta, Turgut Özal Bulvarı boyunca görsel düzenlemeler yapılıyor.

Bulvar üzerindeki bazı noktalara NATO Zirvesi'ne ilişkin "Barışın Anahtarı", "Güvenliğin Anahtarı" ve "Barışta Ortak Gelecek" sloganlarının yer aldığı billboardlar asıldı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek COP31 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı ile Türkiye'nin savunma sanayisinde geliştirdiği sistemlerin tanıtıldığı billboardlar ise bulvar boyunca çeşitli noktalara yerleştirildi.

Billboardlarda, TCG Anadolu, Tayfun ve HÜRJET gibi çeşitli yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerine ilişkin görseller kullanıldı.

ÖSYM'den '15 dakika kuralı' açıklaması: 'Ceza değil adayın bireysel ihmali' vurgusu

YKS'ye geç kalanlarla ilgili haberlerden sonra açıklama yapan ÖSYM, 15 dakika kuralının neden esnetilemeyeceğini 6 madde ile tek tek sıraladı

25.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
ÖSYM'den '15 dakika kuralı' açıklaması: 'Ceza değil adayın bireysel ihmali' vurgusu
ÖSYM'den '15 dakika kuralı' açıklaması: 'Ceza değil adayın bireysel ihmali' vurgusu
ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) saniyelerle bile olsa geç kalan öğrencilerin alınmaması görüntüleri yeniden tartışma çıkardı. Kurum, kamuoyunda '15 dakika kuralı' olarak bilinen ve sınavın başlama saatinden tam 15 dakika önce sınav binalarının kapılarının kapatılmasıyla ilgili uygulamanın tartışmaya kapalı olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "ÖSYM, sınava alınmamayı kurumsal bir "ceza" olarak değil, adayın bireysel ihmalinin bir sonucu olarak değerlendiriyor. Kuruma göre, milyonlarca kişinin katıldığı devasa bir organizasyonda kuralları esnetmek düzeni bozarak doğrudan kaosa yol açar" denildi.

KDK, farklı salonlarda sınava alınabilir tavsiyesi vermişti
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, YKS ardından, sınava saniyelerle geç kalıp kapıdan dönen öğrencilerin görüntüleri kamuoyunda "15 dakika kuralı" tartışmalarını bir kez daha başlattı.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2017 yılında aldığı bir tavsiye kararında bu kuralın uygulanmasında daha ölçülü davranılması gerektiğini belirterek, geç kalan adayların binalardaki yedek veya farklı salonlarda sınava alınmasını önermişti. Ancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), güvenlik zafiyeti doğuracağı gerekçesiyle bu öneriye kesin bir dille karşı çıkıyor.

Doğurabileceği sakıncalar madde madde anlatıldı
Kurumun 15 dakika kuralından taviz vermemesinin altında yatan 6 temel gerekçe şu şekilde sıralanıyor:
Her aday için üzerinde fotoğrafı bulunan, kişiye özel tek bir cevap kâğıdı basılıyor. Adayın geç kaldığı için planlanan salon dışında başka bir salona alınması, kimlik ve evrak eşleşmesini teknik olarak engelliyor.
Geç kalan bir adayın güvenlik kontrolleri esnetilerek başka bir salona alınması, "başkası yerine sınava girme" gibi ağır usulsüzlüklere zemin hazırlama riski taşıyor.
Geç kalanlar için özel bir salon oluşturulması uygulaması, birbirini tanıyan kötü niyetli adayların bilerek geç kalıp aynı salonda toplanmasına ve organize kopya çekmesine teşvik edici bir unsur olabilir.
Geç kalan adaylara yönelik ayrı bir telafi sınavı yapılması durumunda, sınav sorularının zorluk derecesinin (eş değerliğinin) tam olarak sağlanamaması, milyonlarca adayın girdiği sınavda sıralama adaletini bozuyor.
Kurallara uyarak zamanında sınav salonunda hazır bulunan adaylar açısından, geç kalanlara esneklik (ayrıcalık) tanındığı algısı oluşması sınavın adil yapısına gölge düşürüyor.
ÖSYM, sınava alınmamayı kurumsal bir "ceza" olarak değil, adayın bireysel ihmalinin bir sonucu olarak değerlendiriyor. Kuruma göre, milyonlarca kişinin katıldığı devasa bir organizasyonda kuralları esnetmek düzeni bozarak doğrudan kaosa yol açar.

15 dakika kuralı nedir?
ÖSYM tarafından uygulanan ve kamuoyunda "15 dakika kuralı" olarak bilinen uygulama, sınavın başlama saatinden tam 15 dakika önce sınav binalarının kapılarının kapatılmasını ve bu saatten sonra gelen hiçbir adayın, gerekçesi ne olursa olsun içeri alınmamasını içeriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki depremle sarsılan Venezuela için 'geçmiş olsun' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe yaşanan iki depremle sarsılan Venezuela için geçmiş olsun mesajı yayımladı. 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki iki depremle sarsılan Venezuela için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun mesajı yayımladı

25.06.2026 13:45:00
Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki depremle sarsılan Venezuela için 'geçmiş olsun' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki depremle sarsılan Venezuela için 'geçmiş olsun' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe yaşanan iki depremle sarsılan Venezuela için geçmiş olsun mesajı yayımladı.
7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki iki depremle sarsılan Venezuela için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Erdoğan, paylaştığı mesajında "Venezuela'da meydana gelen iki ayrı depremde hayatını kaybedenlerin acısını yürekten paylaşıyor, dost Venezuela halkına ve hükümetine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Türkiye olarak bu acı ve zor günlerinde Venezuelalı dostlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Almanya'ya ait bir adet PATRIOT hava savunma sistemi Kürecik'e konuşlandırıldı

Millî Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Almanya'ya ait bir adet PATRIOT Hava Savunma Sistemi'nin Malatya'da bulunan Kürecik Üssü'ne konuşlandırıldığı duyuruldu

25.06.2026 13:30:00
AA
Almanya'ya ait bir adet PATRIOT hava savunma sistemi Kürecik'e konuşlandırıldı
Almanya'ya ait bir adet PATRIOT hava savunma sistemi Kürecik'e konuşlandırıldı
Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Almanya'ya ait bir adet PATRIOT Hava Savunma Sistemi'nin Malatya'da bulunan Kürecik Üssü'ne konuşlandırıldığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık, KKTC'nin güvenliğinin Türkiye açısından doğrudan milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının huzuru, güvenliği ve refahı için desteğin süreceğini bildirdi.

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türk halkının güvenliğini, huzurunu ve refahını korumak için kararlılığımız tamdır" ifadelerine yer verildi.

Rum basını kaynaklarında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin kişisel temsilcisi tarafından Kıbrıs meselesinin çözümüne dair yeni bir plan hazırlandığı yönündeki haberlerle ilgili "Ada'daki mevcut hassas dengeyi bozmayı amaçlayan hiçbir girişim Türkiye açısından kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

BM'nin Kıbrıs çözümü için yeni bir plan hazırladığına ilişkin basına yansıyan haberlerin değerlendirildiği açıklamada "Ada'da kalıcı, adil ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesine dayanan iki devletli çözüm temelinde mümkündür. Bu temel gerçek göz ardı edilerek ortaya konulacak hiçbir girişim Kıbrıs Türk halkının iradesini yansıtmayacağı gibi bölgede kalıcı bir istikrar da sağlayamayacaktır.

Ülkemiz, garantör devlet sıfatıyla uluslararası anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hak ve yetkileri çerçevesinde Kıbrıs'ta barışın, güvenliğin ve istikrarın teminatı olmaya devam edecektir." ifadeleri yer aldı.

Almanya'ya ait bir PATRIOT, Kürecik'e konuşlandırıldı
MSB'nin açıklamasında NATO Daimi Savunma Planı Kapsamında ittifakın hava savunmasının güçlendirilmesi için Almanya'ya ait bir PATRIOT Hava Savunma Sistemi'nin Kürecik/Malatya'ya konuşlandırıldığı belirtildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.