Yüz nakliyle tanınan şahıs tutuklandı
Bir işletmeciye silahla üç el ateş ettikten sonra kaçtığı öne sürülen, 2013'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert ile eşinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli, adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi
13.10.2019 00:00:00





Bilecik'te bir işletmeciye silahla ateş açtıktan sonra kaçtığı iddia edilen, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert ile eşinin de aralarında olduğu 4 zanlı tutuklandı. Gazipaşa Mahallesi Nişancı Sokak üzerinde İrfan Demir adlı şahsa bir kişi 3 el ateş etti. Kurşunların hiçbiri şahsa denk gelmezken, mermiler çevredeki boru ve park halindeki araçlara isabet etti. Bununla ilgili İrfan Demir olay yerine gelen polis ekiplerine kendisine ateş eden şahsı tanımadığı ve yüzünde yanık izleri olduğunu söyledi.
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu Bilecik'te Mehmet Cömert'e ait bir çiğ köfte firması adı altında 4 dükkanı İrfan Demir'e devrettiği, bununla ilgili aralarında anlaşmazlıklar olduğu bu sebeple tehdit edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler olay yerindeki güvenlik kameralarını izlerken, olay günü İrfan Demir'e ateş eden şahsın Mehmet Cömert'e yakınlığı bulunan Recep Sert olduğu tespit edildi.
Recep Sert'in olay günü akrabası olan Samet Sert ile birlikte 16 PZ 855 plakalı beyaz renkli bir araçla Bilecik iline geldikleri, aracın kiralık olduğu ve Recai Yılmaz adına kiralandığı bilgilerine ulaştı. Tüm delilleri birleştiren Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Recep Sert'in Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet ettiği bilgisine ulaşır ulaşmaz harekete geçti. Şüpheli şahıs İnegöl ilçesinde olayda kullanılan silahla birlikte yakalandı.
Recep Sert'in olay günü akrabası olan Samet Sert ile birlikte 16 PZ 855 plakalı beyaz renkli bir araçla Bilecik iline geldikleri, aracın kiralık olduğu ve Recai Yılmaz adına kiralandığı bilgilerine ulaştı. Tüm delilleri birleştiren Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Recep Sert'in Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet ettiği bilgisine ulaşır ulaşmaz harekete geçti. Şüpheli şahıs İnegöl ilçesinde olayda kullanılan silahla birlikte yakalandı.
Recep Sert'in eşi de tutuklandı
Emniyet, Recep Sert'in yanı sıra eşi olan Esma Sert, Samet Sert ve İrfan Demir ile husumeti bulunan Mehmet Cömert isimli şahısları da gözaltına aldı. Şahıslar Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Bilecik Adliye Sarayı götürüldü. Savcının tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Türkiye'nin beşinci yüz nakli operasyonu sonrası tanınan Recep Sert, Bursa'da temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelmişti. 18 Temmuz 2013'te Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli yapılmıştı. Beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüz ve çenesi, Recep Sert'e başarılı operasyonla nakledilmişti. Recep Sert, yüz-çene nakli yapıldıktan sonra hastanede tanıştığı Esma Akyurt ile evlenmişti. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.