logo
15 TEMMUZ 2025

2. Lig takımı Beşiktaş'tan çekinmiyor!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı konuk edecek Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Sivas Belediyespor'da, tarihinde ilk kez siyah-beyazlı ekiple karşılaşacak olmanın heyecanı yaşanıyor

22.12.2015 00:00:00
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda 24 Aralık Perşembe günü siyah-beyazlıları ağırlayacak olan Sivas Belediyespor'un başkan vekili Ali İzgi, Beşiktaş'ın Türk futbolunun lokomotif kulüplerinden birisi olduğunu söyledi.
Beşiktaş'ın Türkiye'yi yıllarca Avrupa'da başarıyla temsil ettiğini anımsatan İzgi, rakiplerinin Süper Lig'in lideri olduğunu ve futbolunun herkes tarafından takdir edildiğini ifade etti. Böylesine bir takımla eşleşmekten ve Beşiktaş'ın Sivas'a gelecek olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren İzgi, "Biz de kupayı seven bir kulübüz ve kupa maçlarını formalite olsun diye oynamıyoruz. Geçmiş yıllarda da gruplara kaldık" dedi. Kupaya önem verdiklerini ancak grup aşamasına çok iyi başlamadıklarını vurgulayan İzgi, 1461 Trabzon karşısında alınan 7-1'lik yenilginin Beşiktaş maçının önemini daha da artırdığını belirterek, şunları kaydetti:  "Skor ne olursa olsun Beşiktaş gibi bir takımla oynamanın mutluluğunu yaşayacağız. Onun ötesinde de gruptaki ilk puanımızı veya puanlarımızı da seyircimiz önünde Beşiktaş'tan almak istiyoruz. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz buna hazır. Her şeyden önce güzel bir maç olsun, kupanın tarihine, şanına ve marka değerine yakışır, Sivas'ı da iyi yansıtan bir maç olsun, bunu arzu ediyoruz. Sahada skor ne olur bunu kestirmek çok kolay değil. Beşiktaş büyük ve bu sezon formda bir kulüp. Beşiktaş, dünya çapında yıldız oyunculara sahip bir kulüp, biz ikinci ligde mütevazi bir Anadolu takımıyız. Skor nereye gider, ne olur bilmiyoruz ama tribünlere gelen, bizi destekleyen ve bu maçı izleyenler pişman olmayacak, bunun garantisini verebiliriz. İyi bir maç izleyeceğimizi düşünüyoruz ve temenni ederiz ki skor da lehimize olsun."

"Beşiktaş'tan çekinmiyoruz"
Güçlü rakipleri Beşiktaş'tan çekinmediklerini de aktaran İzgi, "Çekinme diye bir şey söz konusu değil. Çünkü çok kaybedecek bir şeyimiz yok, yenilirsek Beşiktaş'a yenileceğiz ve bu bizim için çok önemli bir durum değil. Beşiktaş'ın yenmediği takım yok" diye konuştu. İzgi, Beşiktaş ile yenilmesi kolay ama yenmesi olay olacak bir karşılaşma oynayacaklarını vurguladı. Beşiktaş'ın Mario Gomez başta olmak üzere kadrosunda yerli ve yabancı birçok yıldız futbolcuyu barındırdığına dikkati çeken İzgi, rakiplerinin kulüp bütçesi ve kendilerinin bütçesinin kıyaslanmasının bile söz konusu olamayacağını aktardı. İzgi, bütçeden ziyade futbolda sahada iyi oynayan ve iyi mücadele eden takımların galip geldiğine işaret ederek, Sivas Belediyespor'un da bunu başarmak istediğini söyledi. Sivas Belediyespor'un 20 yıllık bir kulüp olduğunu ve tarihinde ilk kez  İstanbul'un "üç büyükleri" olarak bilinen takımlarından birisiyle karşılaşacaklarını aktaran İzgi, "Bu durum bizim için mutluluk verici. Genç oyuncularımız da bu anlamda hem sevinçli hem de heyecanlılar" ifadelerini kullandı.


Teknik direktör Zafer Turan'ın görüşleri 
Teknik direktör Zafer Turan ise Beşiktaş gibi bir takımı ağırlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, grupta hedef belirlemek için bu maçın önemli olduğunu vurgulayarak, "Beşiktaş büyük bir takım, zor bir karşılaşma olacak ama biz de arzulu bir mücadele ortaya koyabilmek için sahaya çıkacağız" dedi. Beşiktaş karşısında en iyi şekilde oynayıp iyi bir sonuç almayı hedeflediklerini belirten Turan, "Kupanın güzelliği bu ligdeki oyuncularla üst ligdeki oyuncuların aynı platformda olması. Oyuncularımızın kapasitelerini ve neler yapabileceklerini görme adına da önemli" şeklinde konuştu. Aradaki bütçe ve takım kalitesi farkının ortada olduğunu aktaran Turan, oyuncularının sahada ellerinden gelen mücadeleyi vereceğini ifade etti.

Deneyimli oyuncu Mehmet Nas
Süper Lig'de uzun yıllar forma giyen ve şu anda Sivas Belediyespor formasını terleten Mehmet Nas ise genç futbolcuların kendilerini göstermeleri adına Beşiktaş maçının önemli olduğunu belirterek, rakiplerinin konsantrasyon eksikliğinin kendilerine avantaj sağlayacağını kaydetti. Sahalarında Beşiktaş karşısında iyi bir sonuç almayı arzuladıklarını ifade eden Mehmet Nas, kupada gruplara formalite olsun diye kalmadıklarını vurguladı. Takım arkadaşlarının ilk kez "Üç Büyükler"den bir takıma karşı oynayacaklarını ve bunun heyecanının olacağını aktaran Mehmet Nas, bu heyecanın maça olumlu yansımasını temenni etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Unutturmayacağız!
Fethullah Gülen ve yapılanması hakkında Erdoğan’ı uyarmıştı
Trump, AB'ye 1 Ağustos demişti
AB'den 72 milyar euroluk karşı hamle
Trump yine dünyayı tehdit etti
'Rusya ile ticaret yapan ülkelere ikincil yaptırımlar uygulanacak'
Suriye'ye barış gelecekti (!) iç savaş sesleri gelmeye başladı
Suriye'de silahlı çatışmalarda 30'dan fazla ölü, 100'den fazla yaralı
Gazze'de can kaybı 58 bin 386'ya yükseldi
İslam dünyasının sessizliği sürüyor
İstanbul'da çete operasyonu: 89 gözaltı
PKK'dan daha çok (!) silahları varmış...
2 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
Minguzzi cinayetinde onlar da vardı
Ahmet Özer'e tahliye kararı
Savcı tutuklama istemişti
Prof. Dr. Haydar Baş'tan 10 yıl önce müthiş öngörü
'HADEP, MHP VE AK Parti bir olup...'
'Kimseye haber vermeyin kendi aramızda halledelim'
Otel yangınına ilişkin çarpıcı iddia
Referandum çağrısı
'Tüm sorumluluğu millete mal etme çabası"
Belediye başkan vekili belli oldu
Büyükçekmece'de ikinci seçim
DEM İmralı heyeti Bahçeli'yi ziyaret edecek
Meclis'teki partileri tura başlıyorlar
Rekora doymuyor
Bitcoin 122 bin doların üzerine çıktı
LGS tercih süreci başladı
24 Temmuz son gün
Unutturmayacağız!
Fethullah Gülen ve yapılanması hakkında Erdoğan’ı uyarmıştı
Trump, AB'ye 1 Ağustos demişti
AB'den 72 milyar euroluk karşı hamle
Trump yine dünyayı tehdit etti
'Rusya ile ticaret yapan ülkelere ikincil yaptırımlar uygulanacak'
Suriye'ye barış gelecekti (!) iç savaş sesleri gelmeye başladı
Suriye'de silahlı çatışmalarda 30'dan fazla ölü, 100'den fazla yaralı
Gazze'de can kaybı 58 bin 386'ya yükseldi
İslam dünyasının sessizliği sürüyor
İstanbul'da çete operasyonu: 89 gözaltı
PKK'dan daha çok (!) silahları varmış...
2 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
Minguzzi cinayetinde onlar da vardı
Ahmet Özer'e tahliye kararı
Savcı tutuklama istemişti
Prof. Dr. Haydar Baş'tan 10 yıl önce müthiş öngörü
'HADEP, MHP VE AK Parti bir olup...'
'Kimseye haber vermeyin kendi aramızda halledelim'
Otel yangınına ilişkin çarpıcı iddia
Referandum çağrısı
'Tüm sorumluluğu millete mal etme çabası"
Belediye başkan vekili belli oldu
Büyükçekmece'de ikinci seçim
DEM İmralı heyeti Bahçeli'yi ziyaret edecek
Meclis'teki partileri tura başlıyorlar
Rekora doymuyor
Bitcoin 122 bin doların üzerine çıktı
LGS tercih süreci başladı
24 Temmuz son gün
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.