logo
21 HAZİRAN 2026

3 dev 800 milyon avro harcadı

Avrupa'da transfere en çok para harcayan ilk üç kulüp olan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in transfer giderleri toplamda 800 milyon avroyu geçti

15.08.2019 00:00:00
3 dev 800 milyon avro harcadı
3 dev 800 milyon avro harcadı
Avrupa liglerinde 2019-2020 sezonu öncesinde transfere en fazla parayı harcayan İspanyol kulüpleri yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

Transfermarkt.com sitesinin yayımladığı Avrupa'da transfere en çok parayı harcayan kulüpler listesinde, toplamda 800 milyon avrodan fazla transfer gideri olan Real Madrid (303 milyon avro), Barcelona (255 milyon avro) ve Atletico Madrid (243,5 milyon avro) ilk üç sırada yer aldı.

Transfer pazarında Avrupa'daki rakiplerinin çok önünde olan bu üç İspanyol kulübünü, İtalya'dan Juventus (188,5 milyon avro), İngiltere'den de Manchester City (167 milyon avro), Manchester United (159 milyon avro) ve Arsenal (152,4 milyon avro) kulüpleri izledi.

La Liga kulüpleri ayrıca tarihinde ilk defa transfere 1 milyar avrodan fazla para harcayarak, bir rekora imza attı. İspanya'da yaz transfer dönemi 1 Eylül'de sona erecek.

Sezon öncesi Atletico Madrid'in performansı dikkati çekti

Bu arada İspanya'daki üç büyük kulüp arasından Atletico Madrid gerek transferdeki atılımları gerekse sezon öncesi hazırlık maçlarındaki performansıyla öne çıkan takım oldu. Defanstaki önemli futbolcuları Lucas Hernandez, Filipe Luis ve Diego Godin'in başka kulüplere gitmesinin ardından forvetteki yıldız futbolcusu Antoine Griezmann'ı da 120 milyon avro karşılığında Barcelona'ya kaptıran Atletico Madrid, buna rağmen La Liga tarihindeki en pahalı transferi gerçekleştirdi.

Portekiz'in Benfica kulübünden 126 milyon avro karşılığında 19 yaşındaki forvet Joao Felix'i transfer eden Atletico Madrid, ayrıca defansına 4 takviye (Kieran Tripper, Felipe Augusto de Almeida Monteiro, Renan Lodi, Mario Hermoso) yaptı. Arjantinli teknik direktör Diego Simeone ile 9. sezonuna giren ve öncelikli hedefi ilk defa müzesine götürmek istediği Şampiyonlar Ligi olan Atletico Madrid, yaptığı 6 hazırlık maçının hepsini kazandı. Atletico, önemli rakibi Real Madrid'i 7-3, İtalya'nın Juventus takımını da 2-1 yenme başarısını gösterdi.

Teknik direktör Zinedine Zidane ile eski günlerine dönmeyi hedefleyen ve kadrosunu Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy, Rodrygo Goes gibi isimlerle güçlendiren Real Madrid ise taraftarında ve basında soru işaretleri bırakan bir hazırlık dönemi geçirdi. Real Madrid, oynadığı 7 hazırlık maçında sadece Fenerbahçe ve Salzburg'a karşı galip gelirken, diğer maçlarında 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Gareth Bale ise takımda çözüm bekleyen sorunların başında gösterildi.

La Liga'da son iki sezonun şampiyonu Barcelona ise 5 hazırlık maçını da kazansa da oynadığı futbolla henüz lige tam hazır olmadığı yorumları yapıldı.

La Liga'da Türk futbolunu Okay Yokuşlu ve Enes Ünal temsil edecek

Öte yandan La Liga'da 2019-2020 sezonunda Türk futbolu Celta de Vigo'da Okay Yokuşlu, Real Valladolid'de de Enes Ünal ile temsil edilecek. Her iki Türk futbolcu da takımlarının ilk 11'lerinde forma giyerken, La Liga'da Enes 3'üncü, Okay ise 2. sezonunu geçirecek.

Nihai karara kadar La Liga'da pazartesi günü maç yok

La Liga kurumu ile İspanyol Futbol Federasyonu (RFEF) arasındaki tartışmalardan dolayı mahkeme kararıyla 1. ve 2. ligde maçlar sadece cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanırken, geçici tedbir kararıyla pazartesi maçları iptal edilmişti. Mahkeme, La Liga ile RFEF arasında bir anlaşma olmasını beklerken, nihai karar açıklanana kadar pazartesi günü maç oynanmayacağı bildirildi.

La Liga'da 2019-2020 sezonu yarın akşam Athletic Bilbao-Barcelona maçı ile başlıyor.

Diğer yandan La Liga kurumunun verilerine göre, İspanya'da profesyonel futbol endüstrisinin, ülkedeki her 100 çalışandan 1'ine denk gelecek şekilde toplamda 185 binden fazla kişiye istihdam sağladığı görüldü. Avrupa'da futbol sektörünün önde gelen ülkelerinden olan İspanya'da futbolun elde ettiği gelir ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 1,37'sini oluşturuyor. Futbolun ülkeye bıraktığı toplam vergi 4 milyar 100 milyon avroyu bulurken, bu İspanya'nın dış politikaya ayırdığı yıllık bütçenin yaklaşık 2,5 kat fazlasına denk geliyor.



Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi

21.06.2026 10:18:00
Anadolu Ajansı
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi.

Müsabakaya iyi başlayan Almanya, ay-yıldızlı takımın özellikle servislerdeki hatası sonucu 12-8 öne geçti. Almanya, kontrolü elinde bulunduğu seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Vargas'ın etkili servisleriyle 6-3 öne geçen ay-yıldızlı ekip, rakibine mola aldırdı.

Milli takım, bloktaki sayıları ve orta alanda yaptığı hücumlarla farkı 6'ya çıkardı: 14-8. Weske, Alsmeier ve Cekulaev'in etkili mücadelesiyle toparlanan Almanya, skoru 19-19 olarak eşitledi. Çekişmeli şekilde devam eden seti 26-24 kazanan Almanya 2-0 öne geçmeyi başardı.



Müsabakada üçüncü setin ilk bölümü de karşılıklı sayılara sahne olurken son bölümde İlkin Aydın'ın sayılarıyla farkı açan ay-yıldızlı ekip, üçüncü seti 25-19 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçta dördüncü sette de takımlar karşılıklı sayılar üretirken Almanya, Cekulaev ile 15-14 öne geçti. Daha sonra rakibinin yaptığı hataları Vargas ve İlkin Aydın'ın performansıyla iyi değerlendiren ay-yıldızlı ekip, seti 25-22 kazanarak durumu 2-2 yaptı.



A Milli Kadın Voleybol Takımı, daha iyi bir mücadele sergilediği son seti 15-13 alarak müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, ligde 5. galibiyetini elde etti. Almanya ise 5. kez mağlup oldu.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.

Arjantinli yıldızda ortalık karışık

UEFA kıskacındaki Roma, Arjantinli kanat oyuncusu Matias Soule'yi satış listesine koydu. Galatasaray bir süredir tangocuyla ilgileniyordu. Borussia Dortmund ve Aston Villa cephesinden de hamle gelebilir

20.06.2026 16:28:00
Haber Merkezi
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
İtalyan ekibi Roma, finansal sıkıntılar sebebiyle UEFA incelemesi altında bulunuyor. Serie A ekibi bu sebeple bazı futbolcularıyla yollarını ayırmalı... Konuyla ilgili ilk hamle geldi. Matias Soule resmen satış listesine konuldu. Galatasaray bir süredir oyuncunun durumunu takip ediyordu.






TAM BİR JOKER

Asıl yeri sağ kanat olan 23 yaşındaki futbolcu aynı zamanda forvet arkası ve 10 numara bölgelerinde de görev yapabiliyor. Yani hücum anlamında joker... 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Arjantinli yıldızın tahmini piyasa değeri 35 milyon euro civarında...






ÖNEMLİ RAKİPLER

Galatasaray'ın bariz bir ilgisi olsa da Borussia Dortmund ve Aston Villa gibi takımlar da 1.82 boyundaki futbolcuyu izliyor. Kısa süre içinde sıcak gelişmeler yaşanabilir. Hatırlanacağı üzere Lang ve Asprilla'nın satın alma opsiyonları kullanılmamıştı. Cim-Bom bu sebeple her iki kanat bölgesini de güçlendirmek istiyor.






İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek


 
Fenerbahçe’de 4. İsmail Kartal dönemi istatistiksel bir evrimi beraberinde getiriyor. Tecrübeli teknik adamın maç başına 2.6 gol ve yüksek savunma disiplini vadeden oyun hafızası, geçen sezonun az top kaybeden ve geçiş hücumlarında elit seviyeye ulaşan yapısıyla birleşiyor. İşte 2026-27 model Fenerbahçe’nin şifreleri.
 

20.06.2026 13:48:00
Haber Merkezi
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı, Oğuz Çetin'in futbol direktörlüğü ve Dirk Kuyt'ın teknik ekibe katılımıyla başlayan yeni dönemde gözler, 2 yıl sonra dönen İsmail Kartal'ın sahaya yansıtacağı taktiksel kimlikte. Kartal'ın bıraktığı 2023-24 sezonu ile geride kalan son sezonun verileri, 2026-27 model Fenerbahçe'nin şifrelerini veriyor.
Yeni sezonda sarı-lacivertlileri bekleyen en net değişim, ön alandaki üretkenlik olacak. İsmail Kartal, takımı bıraktığı dönemde maç başına 2.6 gol ve 4.3 büyük şans üreten, ceza sahası içinden 80 gol bulan bir hücum makinesi yaratmıştı.







Nasıl bir oyun sistemi?

Son sezonda ise bu sayılar maç başına 2.3 gol ve 3.1 büyük şans ortalamasına geriledi. Kartal'ın gelişiyle, son sezondaki ceza sahası dışından harcanan etkisiz şutların (242 şut) azalması ve ceza sahasını paslarla/ortalarla boğan baskılı oyunun geri dönmesi bekleniyor.
İsmail Kartal'ın geçen sezondan entegre etmesi gereken en büyük artı, topa sahip olma kalitesi ve geçiş hücumları. Kartal döneminde maç başına 137.2 top kaybı yapılırken, son sezonda bu sayı 122.9'a düştü.

Ayrıca rakip yarı sahadaki pas isabeti yüzde 72.5'ten yüzde 80.8'e çıktı, kontratak sayısı ise 23'ten 51'e fırladı. Yeni sezondaki hedef; Kartal'ın coşkulu hücum setlerini, son sezonun bu az top kaybeden, keskin geçiş bilinciyle harmanlamak olacak.







Savunmada sıfır hata

Savunma cephesinde Kartal'ın ilk işi, kendi dönemindeki askeri disiplini geri getirmek. Tecrübeli hocanın son sezonunda maç başına 0.8 gol yiyen ve 17 maçta kalesini kapatan savunma, son sezonda 1.1 gol yeme ortalamasına geriledi. En kritik gösterge ise bireysel hatalar.
Kartal döneminde şuta neden olan hata sayısı sadece 3 iken, son sezonda bu sayı 8'e yükseldi. Kartal, son sezonun yüksek top çalma (17.5) dinamizmini korurken, konsantrasyon kaynaklı basit hataları Samandıra'da minimize etmek zorunda.







Dengeli bir takım gündemde

Özetle 2026-27 sezonunda iki farklı felsefenin güçlü yönlerini birleştiren bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son sezonda düşen duran top ve orta kalitesi (yüzde 28.9'dan yüzde 20'ye gerileyen orta isabeti), teknik ekibe katılan Dirk Kuyt'ın özel çalışmalarıyla yukarı çekilecek.

Hücumda İsmail Kartal'ın ceza sahası etkinliği ve savunma güvenliği geri gelirken, son sezonun düşük top kaybı ve ölümcül kontratak gücü de korunarak daha kompakt bir şampiyonluk takımı inşa edilecek.

Kanarya'ya tanıdık stoper

Fenerbahçe'nin sol ayaklı stoper listesinde birçok alternatif bulunuyor. Listeye son giren isim, oldukça dikkat çekecek cinsten: Rick van Drongelen

20.06.2026 13:44:00
Haber Merkezi
Kanarya'ya tanıdık stoper
Kanarya'ya tanıdık stoper
Fenerbahçe'nin sol ayaklı stoper listesinde birçok alternatif bulunuyor. Listeye son giren isim, oldukça dikkat çekecek cinsten: Rick van Drongelen...


Fenerbahçe herkesi şaşırtacak bir stoper hamlesi gerçekleştirebilir. Kanarya'nın listesine eklenen son ismin Samsunspor forması giyen Rick van Drongelen olduğu öğrenildi. 27 yaşındaki futbolcunun adı Panathinaikos ve Trabzonspor'la da anılıyordu. Ortam daha da hareketlendi.







TEKLİFLERİ BEKLİYORLAR

Sol ayaklı savunmacının 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Samsunspor cephesi, resmi teklifleri görmek istiyor.







27 yaşındaki futbolcu için 10 milyon euro civarında bir bonservis beklentisi olduğu konuşuluyor. Rick van Drongelen, 2023 yazından beri Türkiye'de bulunuyor. Yani ülkemizdeki takımları çok iyi tanıyor.






ALTERNATİFLERİN DURUMUNA GÖRE

Fenerbahçe'de sol ayaklı stoper konusunda alternatifler var. Diğer isimlerden beklenen yanıtlar alınamazsa ibre Rick van Drongelen'e dönebilir. Elbette burada "zaman" da çok önemli bir faktör... Panathinaikos veya Trabzonspor elini çabuk tutarsa, işi bitirebilir...

Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı


 
Milli takımdaki Galatasaraylı oyuncuların tamamı Samet Akaydın'ı kadrolarında görmek isterken, teknik direktör Okan Buruk 'daha üst düzey bir stoper istiyorum' diyerek son sözü söyledi! Ozan Kabak, Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek isimleri üzerinde durulurken, genç savunmacıların yedek kalma endişesi Galatasaray'ın yerli stoper denklemini zora soktu.

20.06.2026 13:37:00
Haber Merkezi
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı

Galatasaray yerli takviyeler için de çalışmalarını sürdürürken, savunma hattı için sürpriz isimlere gündeme geliyor gidiyor... bunlardan birisi de Milli Takım'da yer alan Samet Akaydın. Sarı-kırmızılı ekipte forma giyen yerli oyuncuların tamamının, yakından tanıdıkları Samet'i takımda görmek istediği ve Okan Buruk'a bu doğrultuda olumlu görüş bildirdiği biliniyor.
Oyuncunun da Galatasaraylı futbolcularla sürekli bir arada olması bu ihtimali kuvvetlendirse de transfer teknik heyet engeline takıldı. Teknik direktör Okan Buruk, Samet Akaydın ismine sıcak bakmayarak rotasyonu daha üst profil bir stoperle güçlendirmek istediğini yönetime iletti.







Bu süreçte Galatasaray'a Ümit Akdağ ve Ahmetcan Kaplan gibi genç yerli isimler de önerildi. Ancak Buruk'un "Daha üst düzey bir stoper istiyorum" şeklindeki net tavrı sonrası bu alternatifler de şu aşamada geri plana itildi.

Okan Buruk'un yerli stoper konusundaki önceliği sakatlıktan dönüş sürecinde olan Ozan Kabak. Deneyimli teknik adam, eğer Ozan Kabak transferi gerçekleşmeyecekse listedeki diğer iki yerli aday olarak Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek'i belirledi. Buruk, her iki oyuncunun da rotasyona derinlik katabileceği raporunu sundu.







Ancak bu formüldeki en büyük engel oyuncuların kariyer planlaması oldu. Hem Emin Bayram hem de Yusuf Akçiçek, yeni sezonda kulübede beklemek ve yedek stoper konumuna düşmek istemiyor. Düzenli olarak ilk 11'de oynayabilecekleri bir projede yer almayı hedefleyen genç savunmacıların bu yaklaşımı, Galatasaray'ın yerli stoper arayışındaki denklemi zorlaştırıyor.

Jhon Duran'da acele edilmiyor

Galatasaray'ın Icardi ayrılığı sonrasında muhtemel forvet adaylarından biri Jhon Duran... Ancak Kolombiyalı futbolcu konusunda acele edilmeyecek...
 

20.06.2026 13:19:00
Haber Merkezi
Jhon Duran'da acele edilmiyor
Jhon Duran'da acele edilmiyor
Galatasaray'da, Icardi'nin gitme ihtimaline karşı çalışmalar devam ediyor. Listedeki adaylardan biri; bilindiği üzere Jhon Duran... Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Zenit'e kiralanan futbolcunun satın alma opsiyonu kullanılmamıştı. Al-Nassr Kulübü, onu kesinlikle başka bir takıma gönderecek (satılık veya kiralık).






BEDELSİZ YOLLAYABİLİRLER

Al-Nassr, 22 yaşındaki futbolcuyu bedelsiz olarak Galatasaray'a kiralayabilir. Ancak Sarı-Kırmızılılar bu konuda acele etmiyor. Öncelikle Icardi'nin durumunun netleşmesi bekleniyor. Ayrıca listede farklı adaylar da var... Bu arada Jhon Duran'a ilgi gösteren tek takım Lazio...






LAZİO'NUN KAFASI KARIŞIK

Lazio da Duran konusunda kesin bir karar vermedi... Sarı-Kırmızılılar, Kolombiyalı forvet farklı bir takıma gitse de büyük üzüntü yaşamayacak... Çünkü onun transferiyle ilgili kulüp içinde fikir birliği yok... Ayrıca Galatasaray'ın önünde ciddi zaman var. Şu anda acele adımlar atılmasını gerektirecek koşullar bulunmuyor.

Aziz Başkan, Lukaku'nun üstünü çizdi


Aziz Yıldırım’ın "pehlivan gibi" diyerek Fenerbahçe listesinden sildiği Romelu Lukaku, menajerlerin yeni hedefi oldu. Kassoum Ouattara’nın ardından Belçikalı golcüyü de Beşiktaş’a pazarlamak isteyen menajerler, sosyal medyadaki kullanışlı hesaplar ve sipariş programlarla siyah-beyazlı kulübü adeta kuşatma altına aldı.

20.06.2026 13:18:00
Haber Merkezi
Aziz Başkan, Lukaku'nun üstünü çizdi
Aziz Başkan, Lukaku'nun üstünü çizdi

Transfer döneminin hareketlenmesiyle birlikte menajerlerin yeni rotası Beşiktaş oldu. Aziz Yıldırım'ın Dünya Kupası'nda oynanan Belçika-Mısır maçını izlerken "pehlivan gibi maşallah" diyerek güreşçiye benzettiği ve Fenerbahçe'nin transfer listesinden çıkardığı Romelu Lukaku, bu kez siyah-beyazlıların gündemine sokulmaya çalışılıyor.







Sosyal medya üzerinden pazarlama

33 yaşındaki Belçikalı golcü, menajerler tarafından Beşiktaş yönetimine hararetle önerilmeye başlandı. Menajerlerin bu hamlesi sadece kulüp binasıyla sınırlı kalmadı... Transferin zeminini hazırlamak için sosyal medyadaki "kullanışlı" hesaplar da hızlıca devreye sokuldu.







Lukaku 15 gol atar mı?

Lukaku ismini parlatmak ve taraftar algısını yönetmek adına dijital platformlarda adeta bir kampanya başlatıldı. Kısa sürede büyüyen bu dalga, "Lukaku, Türkiye'de rahatlıkla 15 gol atamaz mı?" tartışmalarının fitilini ateşledi. Ancak bu durum, Beşiktaş camiasında ciddi bir endişeyi de beraberinde getirdi.







Beşiktaş kuşatma altında

Siyah-beyazlılar hali hazırda büyük sakatlık riski barındıran Kassoum Ouattara konusunda yaşanan sürecin bir benzerini Lukaku'da tecrübe ediyor. Yaşı, maliyeti ve fiziksel durumu soru işareti olan Belçikalı oyuncunun kulübe dayatılması, taraftarlar ve analistler tarafından bir "kuşatma" olarak yorumlanıyor. Beşiktaş yönetiminin, menajerlerin bu yoğun sosyal medya ve program baskısına karşı nasıl bir duruş sergileyeceği ise merak konusu. Kulübün mali yapısını ve geleceğini riske atmamak adına, geçmişteki transfer hatalarından ders çıkarılarak daha temkinli ve rasyonel bir yol haritası izlenmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.