ABD Ortadoğu’ya istikrar getirmedi
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD’nin Orta Doğu’daki eylemlerinin istikrar ve güvenliği sağlamaya değil, sadece kendi çıkarlarını savunmaya yönelik olduğunu belirtti





Çin Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanan açıklamasında Vang Yi, "ABD onlarca yıldır Ortadoğu'da kaç savaş başlattı? Bu savaşlar ne kadar zarar verdi? Ortadoğu halkının başına ne dertler açtı? Ve tüm bunlar Ortadoğu'daki güvenliği sağlamak için mi? ABD'nin yaklaşımı sadece güvenlik ve istikrarın sağlanmasını desteklememekte kalmıyor, tam aksine bölgeyi sonsuz kargaşa ve sefalete sürüklüyor" ifadelerine yer verdi.
ABD'nin 'Ortadoğu ülkelerine yarar sağlamayıp aslında sadece kendi çıkarlarını koruduklarını' söyleyen bakan, aynı zamanda Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve bu bölgedeki ülkelerin istekleri doğrultusunda Orta Doğu'da güvenlik ve istikrara katkıda bulunmak için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı.
Çinli diplomat, Pekin'in Ortadoğu ülkelerine 1.8 bin kişilik barış gücü gönderdiğini ve 10 yıldan fazla bir süredir Aden Körfezi'nde deniz taşımacılığının güvenliğini sağladığının altını çizdi.
DIŞ HABERLER