logo
16 OCAK 2026

AK Parti'de kongre günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 27 Ağustos 2014'te teslim ettiği genel başkanlık görevini, Başbakan Binali Yıldırım'dan bugün devralmasıyla hem AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi, hem de partili cumhurbaşkanı dönemi resmen başlayacak.

20.05.2017 00:00:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı'na bugün yapılacak 3. Olağanüstü Büyük Kongre'yle yeniden dönüyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 27 Ağustos 2014'te teslim ettiği genel başkanlık görevini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapılacak kongreyle Başbakan Binali Yıldırım'dan devralmasıyla hem AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi, hem de partili cumhurbaşkanı dönemi resmen başlayacak.
Erdoğan'ın genel başkan olmasının ardından, AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'na Başbakan Yıldırım'ın getirilmesi için grupta seçim yapılacak. Bu amaçla AK Parti TBMM Grubu'nun Salı ya da Çarşamba günü toplantısı yapması bekleniyor. Başbakan Yıldırım'ın grup başkanı seçileceği bu toplantıda grup başkanvekillerinin de değişebileceği ifade ediliyor. Bazı grup başkanvekillerinin bakan olarak atanabileceği kaydediliyor.
Gül'e özel kurye ile davet
AKP yönetimi, bugün gerçekleşecek olağanüstü kongresi için eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'özel kurye'yle davetiye gönderirken, üç eski vekili çağırmadı. Kongreye yabancı misyon şefleri ve büyükelçilikler davet edildi. Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongreye kurucular dahil parti yönetiminde görev yapmış isimler ve eski vekiller davet edildi.
Eski vekillerden Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır ve İdris Naim Şahin'e davet yapılmadı. Buna ek olarak, 'partinin ağır toplarından' Bülent Arınç ve Abdullah Gül'e davetiye gönderildi.
AK Parti'de Tüzük değişiyor
AK Parti Hukuk İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Tüzüğü'nde 9 maddeden oluşan değişiklik kapsamında, tüzüğün 4. maddesine "AK Parti, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder" ibaresinin ekleneceğini bildirdi.
Yazıcı, bugün yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne sunulacak tüzük değişiklik teklifine ilişkin parti genel merkezinde dün basın toplantısı düzenledi. AK Parti Merkez ve Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK), tüzük değişikliğine ilişkin, kendisinin başkanlığında toplandığını hatırlatan Yazıcı, Genel Sekreter Abdulhamit Gül, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Fatih Şahin, Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat'ın yer aldığı tüzük değişikliği komisyonu oluşturulduğunu söyledi. Komisyonun, çalışmalarını tamamladığını ve MKYK'ya ilettiğini, MKYK'nın da yapılan çalışmayı uygun bularak, karara bağlanmak üzere Genel Kurul'a sunulmasına karar verdiğini açıkladı.
Yazıcı, AK Parti Tüzüğündeki 9 maddede yapılacak değişiklik teklifinin ana omurgasını, "Temel Amaçlar" başlıklı 4. maddenin, 16. fıkrasına eklenen hükmün oluşturduğunu aktardı. Yazıcı, parti tüzüğünde yapılan değişiklikle genel başkan vekilliği ihdas edildiğini belirterek, tüzüğe "Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder" ibaresinin konulduğunu söyledi.
'En büyük zalim yasakçı jakobenler'
Bugün gerçekleşecek kongre öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu'nda konuştu.
Erdoğan, "Nasıl kökleriyle bağı kopan bir çınar kurursa, medeniyet birikimiyle irtibatını koparan bir ülke de fikri kuraklığa maruz kalır. Yüzyıllara sarih ilim deryasından istifade etmeden özgün eserler verilemez. Geçmişi yok sayarak geleceğe yürünemez. Bu ülke ne çektiyse aşağılık kompleksinden çekmiştir. Bu millete en büyük zulmü, bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı, baskıcı jakobenler yapmıştır" dedi.
"Kendi ideolojileri dışındakilere hayat hakkı tanımayanlar, bugün düşünce özgürlüğü üzerinden şahsımızı, hükümetimizi ve devletimizi hedef alıyorlar" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz sizi biliyoruz. Sizler bu ülkede kendi düşünce dünyanızın ilim adamlarına bile üniversitelerde hayat hakkı tanımadınız, onları dahi sokağa attınız. Biz sizi iyi tanırız. Daha düne kadar yasakçı zihniyetin en ateşli savunucuları olanlar, bugün demokrasi fanatiği numarasıyla kendini paralıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bunların cemaziyelevvelini gayet iyi biliriz. Sicili hak ve hürriyet katliamlarıyla dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor, komik."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
BTP lideri Hüseyin Baş beraat etti
Prof. Kocasakal: Hukukun gereği yerine geldi
'SDG sorunu bu yıl çözülür'
'İran'a müdahaleye karşıyız'
BTP lideri Hüseyin Baş beraat etti
Prof. Dr. Kocasakal: 'Karar, ifade özgürlüğü ve hukuk devleti ilkeleri açısından önemli''
Mahkeme: 'Suç unsuru oluşmadı'
Hüseyin Baş'a beraat kararı
MSB'den haftalık bilgilendirme toplantısı
"Suriye hükümeti tarafından Halep'in kontrolü sağlanmıştır"
İllerin teknolojik gelişmişlik endeksi açıklandı
İlk sırada Ankara, ikinci İstanbul
2025 bütçe açığı belli oldu
1 yıllık açık 1.8 trilyon TL
'Emekli aylıkları insanca yaşam seviyesine çıkarılsın'
TÜRK-İŞ'ten siyasi partilere mektup
Trump, Rodriguez ile görüştü
Petrol ve madenler ele alındı
ABD Senatosu'ndan "Venezuela" kararı
O tasarı reddedildi
Trafik cezalarının artırılması TBMM'de oylandı
Saldırgan sürücülere ceza geliyor
İran'dan, Trump'ın saldırı tehditlerine cevap
"Haziranda yaptığınız hatayı tekrarlamayın, İran diplomasiye hazır"
Rusya her kulvarda saf dışı
ABD, Kafkasya'ya da yerleşiyor
Arkadaşınızı ona göre seçin
Kumara 'sosyal çevre' başlatıyor
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
BTP lideri Hüseyin Baş beraat etti
Prof. Kocasakal: Hukukun gereği yerine geldi
'SDG sorunu bu yıl çözülür'
'İran'a müdahaleye karşıyız'
BTP lideri Hüseyin Baş beraat etti
Prof. Dr. Kocasakal: 'Karar, ifade özgürlüğü ve hukuk devleti ilkeleri açısından önemli''
Mahkeme: 'Suç unsuru oluşmadı'
Hüseyin Baş'a beraat kararı
MSB'den haftalık bilgilendirme toplantısı
"Suriye hükümeti tarafından Halep'in kontrolü sağlanmıştır"
İllerin teknolojik gelişmişlik endeksi açıklandı
İlk sırada Ankara, ikinci İstanbul
2025 bütçe açığı belli oldu
1 yıllık açık 1.8 trilyon TL
'Emekli aylıkları insanca yaşam seviyesine çıkarılsın'
TÜRK-İŞ'ten siyasi partilere mektup
Trump, Rodriguez ile görüştü
Petrol ve madenler ele alındı
ABD Senatosu'ndan "Venezuela" kararı
O tasarı reddedildi
Trafik cezalarının artırılması TBMM'de oylandı
Saldırgan sürücülere ceza geliyor
İran'dan, Trump'ın saldırı tehditlerine cevap
"Haziranda yaptığınız hatayı tekrarlamayın, İran diplomasiye hazır"
Rusya her kulvarda saf dışı
ABD, Kafkasya'ya da yerleşiyor
Arkadaşınızı ona göre seçin
Kumara 'sosyal çevre' başlatıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.