logo
29 MART 2024

Atatürk ve din

24.02.2021 00:00:00
'Atatürk ve din' seslendirme dosyası:

Mustafa Kemal, mü'min, Müslüman bir insandır. Türkiye Cumhuriyet devletimizi kuran bu büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk elbette ki başka türlü bir insan olamazdı. 

O hem anne tarafından hem de baba tarafından soyu Ehl-i Beyt'e dayanan kutlu bir aileden geliyor. Yalnızca Ehl-i Beyt soyundan gelenlere verilen Şeyhülislam, Nakibüleşraf ve Seyyid unvanlarına sahip bir soydan dedeleri olan Atatürk, annesi Molla Zübeyde, babası esseyid Ali Rıza efendidir. 

Mustafa Kemal ta küçüklüğünden beri Türk İslam terbiyesi ile yetiştirilmiş, annesinin özel ilgi, alakası ve düşkünlüğü ile dinini, vatanını, milletini seven bir Türk evladı olarak yetiştirilmiştir. Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın Hoş Geldin Atatürk adlı eserinden teferruatlı bir şekilde öğrendiğimde, her Türk evladı gibi ben de çok mutlu olmuştum. Eseri çoğu yerlerinde gözyaşları içinde okudum. Hoş Geldin Atatürk, Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın Türk milletine armağan ettiği büyük bir başyapıtıdır.

Atatürk'e dinsiz diyenler Osmanlı'dan itibaren İngilizlerin ve emperyalistlerin bizden görünen has adamlarıdır ve onların oyununa gelmiş, bilerek, bilmeyerek İngilizler ve emperyalist Haçlı zihniyeti ile hareket edenlerdir. Başta Osmanlı Sarayı, Damat Ferit İngilizlerden aldıkları talimat gereği, Türk milletinin ve vatanının bağımsızlığı için mücadele eden Mustafa Kemal Paşa ve ona uyanları dinsizlikle, kâfirlikle suçlamıştır. 

Dönemin şeyhülislamı Dürrizade Abdullah Efendi'nin fetvası İngiliz uçaklarıyla Anadolu'nun çeşitli yerlerinde halka dağıtılmıştır. Kuvayi Milliye ruhu ile büyük Türk milleti için istenen esaret ve yok oluşa hayır diyen Mustafa Kemal Paşa'nın önü kesilmek istenmiştir. Hem de İngiliz muhipler Cemiyeti kurucularının gayretleri ve fetvalarıyla.  

Atatürk'e dinsiz deyip karşı olanlar, Allah'ın ve Resul'ünün "onları dost edinmeyin, onlara uymayın, yoksa onlardan olursunuz" dediği kâfir İngiliz sevenler Cemiyeti'nin kurucuları, Sait Molla, sadrazam Damat Ferit, Şeyhulislam Dürrizade Abdullah, vatan haini İskilipli Atıf Hoca ve onların yanında olanlardır. 

Müslüman Türk evladı hiç bunların yanında olur mu? Vatanımızın, devletimizin ve milletimizin yok olma senedi olan Sevr paçavrasını Osmanlı'ya imzalatan İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar vs. Haçlı-Batı emperyalist güçleri değil mi? Bunların şakşakçısı Osmanlı sarayının damadı Damat Ferit hükümeti değil mi? Bunların yanında olup da Atatürk'e dinsiz diyenler onlardandır. 

Fakat Atatürk'ün yanında bulunan yüzlerce müftü, müderris, âlim din adamları, Rıfat Börekçi Hoca ile yazdıkları ve gazetelerde yayınlayarak halka duyurdukları, vatan savunmasına karşı olanların fetvalarının İslami olmadığını bildirir, karşı fetvaları ile oyunlar bozulmuştur. Bu bilgilerin en teferruatlısını Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın Hoş Geldin Atatürk adlı eserinde geniş kaynakları ile okuyabilirsin.

Atatürk'e dinsiz diyenler şunu düşünsün, Kur'an hafızı olan, Osmanlı mekteplerinde okuyup Osmanlı paşası olan, her türlü liyakat, madalya ve nişanlarına sahip olan bir büyük kahraman var karşımızda. Gazi unvanının sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ömrünün 17 yılını savaş meydanlarında, at üstünde, en önde geçiren mücahit bir insan Gazi Paşa. 

Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatırken yanında olan arkadaşlarının dahi "Evet bu işi mutlaka yapmalıyız, vatanı kurtarmalıyız fakat İngiliz veya Amerikan mandasına/himayesine ihtiyacımız var." düşüncelerine sahip olanları ikna edip "Ya istiklal ya ölüm, manda/himaye asla kabul edilemez, hangi millet bir başka milletin boyunduruğundan bağımsızlığını kazanmıştır" diyerek son noktayı koymuştur. Atatürk bu şekilde milletimizin dinini, namusunu, vatanını kurtarmıştır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni idealleri ile kurulmuştur.

Bugün bizler bu Vatan'dan yaşayıp eşit vatandaşlar olarak hayatın her safhasında bulunuyorsak bunu Atatürk'e borçluyuz. Attila İlhan'ın da dediği gibi, Atatürk dine ve dindara asla karşı değildi. Cumhuriyet kurarken ve kurduktan sonra Anadolu'da milletiyle bir araya geldiğinde ona sorulan sorular çoğunlukla hep dini konularda idi. O da bunlara en vukufiyetli bir şekilde cevap veriyordu. Bu cevaplardan dolayı yanındaki din âlimleri dahi ona hayran kalıyordu. Atatürk dini istismar edip şahsi emellerine alet eden yobaz zihniyete karşı idi. Kendisi, "Bizi dinsizlikle suçlayacaklar ama ben tereddütsüz diyebilirim ki bugünkü İslam dini başka, peygamberin zamanındaki İslam dini başkadır. Gerçek İslamiyet, yaratılışından gelen mantıklı bir dindir. Hayalleri, yanlış düşünceleri, boş inançları hiç sevmez, özellikle nefret eder. Faziletli din heyeti başımızın üzerinde, yüceltmeye ve saygıya değerdir; fakat melanet sağlamak, adi menfaat maksadıyla din kisvesine bürünerek, Hz Muhammed'in mübarek dinini karalayıp küçük düşürmekten çekinmeyen bir takım menfaatçiler..." Atatürk'ün karşı olduğu bunlar ve bu düşünce sahipleridir. 

Atatürk Cumhuriyet'i kurduktan sonra Diyanet İşleri Teşkilatını kurdu. Din adamlarına maaş bağlatarak, din işlerinde hizmet etmelerini sağladı. Kur'an-ı Kerim'i Elmalılı Hamdi Yazır hocaya Türkçe tercüme ve tasvir ettirmiş, basılıp ülke çapında dağıtımını sağlamıştır. Peygamberimizin hadislerini içeren Buhari kitabını Türkçeye tercüme ettirip milletinin dinini kendi dilinden öğrenmesini sağlamıştır. 

Yunan gâvurunun yakıp yıktığı camilerimizi, kendi parası ile ve Meclis'ten çıkarttığı ödeneklerle tamir ettirmiştir. Bu hizmetleri yapan bir insan dinsiz olur mu? Eğer bugün milletin fertleri deist, ateist oluyorsa bunun sorumlusu dine hizmet için her türlü imkânı sunan Atatürk değil, bu imkânlara rağmen gerekli projelerle halkın Din ve Milliyet duygusunu aydınlatmayan din görevlileridir, ilahiyatçılardır.

Atatürk milletine toptan bir kalkınma ve uyanış hizmeti sunmuştur. Tarımda kendi kendine yeten bir millet, kendi Milli Sanayisini oluşturmuş, Türk milletine ait bir ticaret, esnaf kesimi oluşturmuştur. Milli eğitimi bütün bir halka ulaştırmış, kadın erkek milletinin aydınlanmasını sağlamıştır. Daha saymakla bitmez, bu güzellikleri milletine sunan seçilmiş, mü'min, Müslüman bir Kutlu Türk büyüğüdür. 

Onun bu destansı başarısı bütün bir Türk coğrafyasına, Müslüman mazlum milletlere ve bağımsızlık mücadelesinde olan her millete örnek, önder olmuştur. Bütün milletler O'nu saygıyla önder olarak anarken, onun milleti olarak şerefimizi, namusumuzu, vatanımızı kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim baş tacımız, devletimizin kurucusudur. 

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın da dediği gibi "Süper kahraman arıyoruz, Atatürk'ten daha büyük bir süper kahraman siz okudunuz mu, duydunuz mu, gördünüz mü?" 

Cevabınız "Tabii ki hayır."  O zaman Prof. Dr. Haydar Baş'ın Hoş Geldin Atatürk adlı eserini okuyalım, O'nu daha iyi anlayalım. Allah, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize rahmet etsin, ruhları için Fatihalar okuyalım.

 
Ömer Turan / diğer yazıları
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.