logo
23 MAYIS 2026

Avrupa'da 8. maç

Beşiktaş, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yarın İtalya temsilcisi Sidigas Avellino ile deplasmanda karşılaşacak

12.12.2017 00:00:00
Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 8. maçında yarın İtalya'nın Sidigas Avellino takımına konuk olacak.

İki takım arasındaki karşılaşma, TSİ 22.30'da Avellino kentindeki Palazzetto Dello Sport Del Mauro'da oynanacak. Siyah-beyazlı ekip, D Grubu'ndaki 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider durumda bulunuyor. Grubunda 3 galibiyet elde edebilen ve 4 maçı mağlup tamamlayan Sidigas Avellino ise 4. sırada yer alıyor. Beşiktaş Sompo Japan, gruptaki tek yenilgisini, ilk haftada yarınki rakibi Sidigas Avellino karşısında, 86-80'lik skorla almıştı.


Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!

90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu

23.05.2026 22:01:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
İngiltere Championship play-off finalinde eşine az rastlanır bir futbol draması yaşandı. Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Wembley Stadyumu'nda karşılaştığı güçlü rakibi Middlesbrough'u uzatma dakikalarında bulduğu tek golle 1-0 mağlup ederek adını milyarlarca sterlinlik devler ligi olan Premier Lig'e yazdırdı.

Wembley'de Nefes Kesen 120 Dakika



90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Ancak uzatma devrelerinde baskısını artıran Hull City, aradığı golü bularak adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü.

Hull City'nin kasasına girecek para



Bu galibiyetle birlikte Hull City, sadece Premier Lig vizesi almakla kalmadı; aynı zamanda "dünyanın en pahalı maçı" olarak bilinen bu finali kazanarak yaklaşık 170 milyon sterlinlik dev bir gelirin de sahibi oldu.

Hull City, bu tarihi galibiyetle birlikte kelimenin tam anlamıyla bir servet kazandı. Dünyanın en yüksek ekonomik değerli tek maçı olarak bilinen Championship play-off finalini kazanan kulübün elde edeceği gelir, Premier Lig'in yeni yayın ihalesiyle birlikte bu sezon rekor seviyeye ulaştı.

Kulübün Premier Lig'e yükselmesiyle elde edeceği toplam ekonomik değerin 180 milyon sterlin ile 220 milyon sterlin (yaklaşık 7,5 milyar TL - 9,2 milyar TL) arasında olduğu belirtiliyor.

Hull City, önümüzdeki sezon Premier Lig'de tutunamayıp hemen küme düşse bile sadece yayın hakları, ticari gelirler ve sponsorluklardan 110 milyon ile 130 milyon sterlin arasında doğrudan bir geliri garantiledi.

Eğer takım ilk sezonunda küme düşerse, sonraki iki yıl boyunca Championship'te mali kriz yaşamaması için Premier Lig tarafından "paraşüt ödemesi" (parachute payments) adı altında destek fonu aktarılacak. Bu destekle birlikte kulübün minimum kazancı yine 180 milyon sterline ulaşacak.

Acun Ilıcalı'nın takımı önümüzdeki sezon Premier Lig'de kalmayı başarırsa, bu garanti kazanç otomatik olarak 220 milyon sterlinlik üst sınıra yaklaşacak ve ilerleyen yıllarda katlanarak artacak.

Acun Ilıcalı: "Bir Hayali Gerçekleştirdik"



Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hull City tribünlerinde ve saha içinde büyük bir coşku yaşandı. Kulübü devraldığı günden bu yana "Premier Lig" hedefini her fırsatta dile getiren Acun Ilıcalı, maç sonu gözyaşlarına hakim olamadı.

Ilıcalı, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece bir futbol başarısı değil, bir inanç hikayesi. Hull City taraftarına ve bize inanan tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Şimdi dünyanın en büyük liginde Türkiye'yi ve Hull City'yi en iyi şekilde temsil etme zamanı!"

Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti

23.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti.

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, geleceği ve eski kulübü Nacional'e dönme ihtimali hakkında net mesajlar verdi. Uruguaylı yıldız, "Nacional'de ne zaman oynamayı düşünüyorsun?" sorusuna Türkiye kariyerine ve kulübüne olan bağlılığını vurgulayarak yanıt verdi.







- Şu anda Türkiye'de çok önemli bir dönem geçiriyorum. Bir sözleşmem var ve kulübüme her zaman saygı göstermek önemli.






Türkiye'deki kariyerine ve devam eden kontratına sadık olduğunu belirten başarılı oyuncu, taraftarların ve kulübün içini rahatlatırken, önceliğinin mevcut hedefler ve başarılar olduğunun altını çizdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

23.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da listesinde olan eski tanıdık Vedat Muriqi'in transfer edilmesini talep etti.







Fichajes'in paylaştığı özel habere göre; Alman teknik adam, Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi'in kadroya katılmasını istedi.

Bu gelişme, golcü arayışlarını sürdüren ve oyuncuyla dirsek temasında olan Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer pazarında çok güçlü bir rakip çıktığı anlamına geliyor.







Barcelona ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Hansi Flick, Robert Lewandowski sonrası dönem için forvet hattına farklı bir oyun karakteri kazandırmayı hedefliyor. 






Alman çalıştırıcının, La Liga'da sergilediği fiziksel performansla dikkat çeken Muriqi'i hücum hattında stoperleri yıpratacak, hava toplarında hakimiyet kuracak ve ön alanda top tutabilecek ideal bir pivot santrfor olarak gördüğü belirtildi.

Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı

Galatasaray'ın 10 numara adayları arasında Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov da bulunuyor. 20 yaşındaki Rus yıldızın bu yaz döneminde serbest kalma maddesinin devreye gireceği konuşuluyor

23.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı
Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı
Galatasaray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı 10+4'lük yabancı kontenjanı sonrasında genç isimler biraz daha öne çıkmış durumda. Onlardan biri de Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov... 20 yaşındaki futbolcu, uzun süredir takip ediliyor.






BU YAZ GEÇERLİ OLACAK!

Sarı-Kırmızılılar'ın konuyla ilgili temasları sürüyor. Rusya kaynaklı haberlere göre; bu yaz döneminde oyuncunun 16 milyon euroluk serbest kalma bedeli devreye girecek. Fransız devi PSG'nin de 1.73 boyundaki oyuncuya bariz bir ilgisi var... Onlar da orta saha transferi için ciddi bir bütçe ayırmış durumda... Ancak bu para sadece tek futbolcu için kullanılmayacak.






4 MİLYONU MENAJERE

Aleksey Batrakov'un 16 milyon euroluk serbest kalma bedeli dışında 4 milyon euro da temsilcisine verilmesi gerektiği konuşuluyor... Yani toplamda 20 milyon euroluk bir bonservis maliyetine ulaşılıyor. Piyasadaki rakamlar düşünüldüğünde aslında bu para normal görülüyor. Galatasaray'ın, PSG'den önce işi bitirmek istediği öğrenildi. 1.73 boyundaki futbolcu bu sezon Rus Ligi'nde 28 karşılaşmaya çıktı. 13 gol ve 10 asist üretti.

Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber

Manchester City ile mukavelesi biten Bernardo Silva'nın adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Tecrübeli 10 numara konusunda sıcak bir gelişme yaşandı

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Nico Schira'nın haberine göre; Bernardo Silva, Atletico Madrid'e transfer olmak üzere... Manchester City ile mukavelesi biten Portekizli futbolcuya bonservis bedeli ödenmeyecek. 31 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapılacak. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak.






İŞİ BİTİRDİLER GİBİ

Portekizli yıldızın adı uzun süre Galatasaray'la anılmıştı. Bernardo Silva, yeni takımıyla ilgili kararını Dünya Kupası öncesinde vermek istediğini söylemişti. Bugün itibarıyla Atletico Madrid işi bitirmiş gibi gözüküyor. 1.73 boyundaki yıldız, Sarı-Kırmızılılar'dan senelik 15 milyon euro talep ediyordu.






TEK HEDEF DEĞİLDİ

Sarı-Kırmızılılar açısından tek hedef Bernardo Silva değildi. Cim-Bom, alternatiflere ağırlık verdi. Galatasaray kesin olarak 10 numara bölgesini güçlendirecek. Bütün takviyelerin bir an önce bitirilmesi planlanıyor. Aslan'ın kısa süre içinde farklı isimlerden sonuç alması bekleniyor.

Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi bilen bir hoca' sözleriyle işaret ettiği gizemli isim deşifre oldu! Geçtiğimiz sezon Ajax ile Hollanda'yı sallayan, bu sezon ise Porto'nun başında dünyaca ünlü Jose Mourinho’ya adeta fark atarak Portekiz'de şampiyonluğa uzanan Francesco Farioli.

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, sarı-lacivertli camianın merakla beklediği teknik direktör kriterini ilk kez açıkladı. Safi, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile çalışacağız. Jorge Jesus ile bir temasımız yok" diyerek gündemi sarsarken, perde arkasındaki o isim de deşifre oldu.







Hakan Safi'nin "Türkiye Ligi'ni bilen hoca" tarifinin ardından kulisler adeta yangın yerine döndü. Safi'nin listesindeki bir numaralı teknik adamın, geçmişte Süper Lig'de uzun yıllar görev yapan ve Türkiye'yi çok yakından tanıyan Francesco Farioli olduğu iddia edildi. Farioli'nin Porto ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor.







Türkiye kariyerinin ardından Avrupa'da devrim yaratan İtalyan teknik adam, başarı basamaklarını hızla tırmandı. Geçtiğimiz sezon Hollanda devi Ajax'ın başında şampiyonluğu son anda kaçırarak büyük ses getiren genç çalıştırıcı, bu sezon ise Portekiz'de tarih yazdı. Porto'nun başına geçen Farioli, ezeli rakiplerine ve Jose Mourinho'ya büyük fark atarak Portekiz'de şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.







Süper Lig'de Karagümrük (22 Mart 2021-16 Aralık 2021) ve Alanyaspor'da (31 Aralık 2021-27 Şubat 2023) oynattığı modern ve hücum odaklı futbolla hafızalara kazınan Farioli'nin, Hakan Safi'nin seçimi kazanması halinde sarı-lacivertli koltuğa oturmaya en yakın aday olduğu belirtiliyor.

Liverpool, süper yıldızına veda etti


 
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, sezon sonunda takımdan ayrılacak Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için veda mesajı yayımladı. Salah, Premier Lig'de Liverpool adına en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçmişti. Salah, Liverpool tarihindeki en golcü 3. futbolcu... 

23.05.2026 14:28:00
HASAN GÜNDOĞDU
Liverpool, süper yıldızına veda etti
Liverpool, süper yıldızına veda etti

Bu yıl çok kötü bir sezon geçiren İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan yapılan açıklamada, Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için "Mısırlı süper yıldızın 9 yıl giydiği kırmızı formayla sergilediği muhteşem performansın ardından birçok yönü iyi biliniyor, ancak bazı yönleri daha az tanınıyor" ifadeleri kullanıldı.
İngiliz ekibinin teknik direktörü Arne Slot ise yayımladığı mesajda, Salah'ın profesyonellik yönüne vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Daha ilk günden profesyonelliğinden etkilendim çünkü her sezonda olduğu gibi sezon öncesi hazırlık döneminde yapılan testlerin hepsinden geçmişti. Bir teknik direktörün en çok istediği şeylerden birisi de geri dönen bir futbolcunun formda olması ve hazır hissetmesidir."







Salah ayrılacağını açıklamıştı

Salah, bu yıl Mart ayında yaptığı resmi açıklamada, 2027 yılına kadar geçerli olan sözleşmesinin karşılıklı feshi yoluyla mevcut sezonun sonunda Liverpool'dan ayrılacağını bildirmişti.







Klopp ile zirveye çıkmıştı

Liverpool'un eski çalıştırıcısı Jürgen Klopp da 33 yaşındaki oyuncu için "Gol atma arzusu onu rotasyona sokmayı en zor hale getirdi. Muhammed Salah kafasında hangi maçta rotasyona uygun olduğunu, hangisinde olmadığını belirliyordu" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun yıllar Mısırlı futbolcuyla takım arkadaşlığı yapan Jordan Henderson, Salah'ın Liverpool'daki 9 yıllık kariyerinde sürekli üstüne katarak kendisini geliştirdiğini vurgulayarak, "Hiçbir zaman izin günü olmadı. Yazın izinli olduğu zamanlarda bile sürekli çalışıyordu. Her zaman 'Gelecek sezon nasıl daha iyi olabilirim?' diye düşünüyordu" ifadelerini kullandı.
Salah, Liverpool ile iki Premier Lig, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) ve iki Lig Kupası'nın yanı sıra bir de UEFA Süper Kupa kazandı.







En golcü 4. futbolcu

Salah, 193 golle Premier Lig'de Alan Shearer (260), Harry Kane (213), Wayne Rooney'den (208) sonra en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Salah'ın rotayı Suudi Arabistan'a kıracağı belirtiliyor. Salah'ın attığı 193 gölün 191'ini Liverpool, 2'sini ise 2014-15'te oynadığı Chelsea adına kaydetti. Salah, Liverpool tarihinde 257 gol ile en çok gol atan oyuncu. İlk sırada 346 golle Ian Rush, ikinci sırada 285 golle Roger Hunt var...
Salah'ın sıralamasını değiştirecek tek isim ise Erling Haaland.. Son 5 yıldır Manchester City'de oynayan Haaland'ın halen 112 golü bulunuyor.







İsteyen takım çok

Salah, şu sıralar Dünya Kupası'na odaklanmış durumda. Dünya Kupası'nda Belçika, Yeni Zelanda ve İran'ın yer aldığı grupta Mısır'a önderlik etmek için 'tam hazır hal'e gelmek için çaba sarfediyor.

Salah'ın taliplileri arasında Suudi takımları öne çıkıyor. Ancak Fransa'dan PSG ile, İtalya'dan Roma da Salah ile ilgileniyor. Salah, 2015'te İtalyan takımı Fiorentina'da, 2016-17'de ise Roma'da oynamıştı. Buradan da Liverpool'a transfer edilmişti. Salah'ın 2012-14 döneminde İsviçre'nin Basel takımında da forma giymişliği var!

Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı


 
Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir" dedi.

23.05.2026 07:31:00
AA
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendiği Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ettiğini söyledi. Doğan, önemli bir kupa kazandıklarını dile getirdi.

Yapılanma meyvelerini veriyor

Bu yılın yapılanmanın ilk yılı olduğunu ifade eden Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir. Zirveye yürümek için belli şartların bir araya gelmesi lazım. Söylemekle olmuyor bu işler. İnşallah biz de sezon sonu ödevimizi iyi yapacağız. Eksiklikleri gidereceğiz ve önümüzdeki yıl daha iyi bir Trabzonspor seyrettireceğiz" dedi.

Zor geçti, daha zoru başlıyor

Doğan, kendisi açısından sezonun zor geçtiğini belirterek, "Zor, sıkıntılı oldu. Önceki yıllara baktığımız zaman çok iyi diyebiliriz. Sonu güzel oldu, iyi bitti. Transfer sezonu başlıyor şimdi. En sıkıntılı dönem. Taraftarın ve habercilerin en çok sevdiği dönem başlıyor. Gelenler, gidenler bakacağız. Eksiklikleri biliyoruz. Bu eksiklikleri gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Onana kalmak isterse, gerekeni yaparız

Bir gazetecinin, "Onana kulüpte kalacak mı?" sorusu üzerine Doğan, "Durum ortada. Başka bir takımın oyuncusu. Verilen bonservis bedeli ortada. Onana, Trabzonspor'da mutlu. Önümüzdeki yıl Avrupa'da olacağız. Dolayısıyla Onana gibi bir karaktere takımın ihtiyacı var, şehir de taraftar da biz de seviyoruz. Hocamız da istiyor. Takımla uyumu da çok iyi. Mental anlamda kalmak isterse rakam konusunda çözüm buluruz" ifadelerini kullandı.

"1250 kilometre yol gelen taraftarı şehrin dışında saatlerce beklettiler" diyen Doğan, "Tüm bunlara rağmen taraftar, tüm Türkiye'ye medeniyet dersi verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimsenin burnu kanamadan dikkatli bir şekilde inşallah dönecekler. Taraftarı çok seviyoruz. İnşallah seneye çok daha mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğan, Fatih Tekke'nin hedeflerini sezon başı tekrar konuşacaklarını, Tekke'nin niyetinin her zaman zirvede olmak olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Yapılanma döneminin ilk yılı için normal bir söylemdi. Trabzonspor her zaman zirve içerisinde olması lazım. Eksiklerimizi gidereceğiz. Sezon başı hocamızla konuşacağız. Kendisine desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Üst seviyede transfer planlarımız vardı. Gerekeni yapmak durumundayız. Taraftara çok mahcup olduk. Bunu gidermemiz lazım. Elimizden geldiği kadar en iyi transferleri yapacağız."

Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem


 
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, kupa şampiyonluğunu değerlendirdi. Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Ancak şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var" dedi
 

23.05.2026 07:21:00
AA
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem

Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupayı kazanan Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, "Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi. Tekke, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, zor bir karşılaşmanın sonucunda kupayı aldıklarını söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi gerekiyor

Seneye daha zor olacağı için daha çok çalışmaları ve eksikliklerini kapatmaları gerektiğini ifade eden Tekke, Trabzonspor için kupa almanın çok şaşırtıcı bir durum olmadığını, taraftarın mutlu bir şekilde stattan ayrılmasını sağladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Ah, bir de destek alsak!

Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Kupayı almanın kendilerine transfer noktasında zaman kazandırdığına dikkati çeken Tekke, "Transfer yapmak gerçekten  zor...  İzlemesi kolay ama istediğimiz oyuncuları alabilmek çok zor. Piyasa inanılmaz derece çok dalgalı. Biraz dinlenelim. Herkes görevini yaptı, daha fazlasını yaparak inşallah dönelim" dedi.

Taraftarlara sitem

Tekke, "Konyaspor taraftarının coşkusu bizimkilerden daha yukarıdaydı. Takıma destek anlamında biraz daha coşkumuzu arttırırsak, bizim arkamızda bir güç olarak sahada yer alırlarsa bundan mutlu oluruz. Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gidecekler, kalacaklar olacak. Gideceklere hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı


 
Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda hakemler, 90 kez penaltı noktasını işaret etti. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi.

23.05.2026 00:49:00
AA
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı

Sezon boyunca 306 karşılaşmada 90 penaltı kararı verilirken, kullanılan atışların 73'ünde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı.
Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım ise Antalyaspor oldu.



En fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı

Süper Lig'de sezon boyunca en fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Bordo-mavililer bu penaltıların 8'ini gole çevirirken sarı-lacivertliler ise beyaz noktadan 6 kez ağları havalandırdı. Trabzonspor'da Onuachu, Antalyaspor karşısında kazanılan penaltıyı gole çevirememişti.  Süper Lig'de Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı. Siyah-beyazlılar, 6 kez topu ağlarla buluşturdu.

Antalyaspor penaltı kullanmadı

Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım Antalyaspor oldu. Lige veda eden Akdeniz ekibi, 34 haftalık sezonda beyaz noktaya gitmezken, 7 kez aleyhinde penaltı verildi. Bu sezon lige veda eden bir başka ekip Zecorner Kayserispor ise 1 kez penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu penaltıdan yararlanamadı. Kayseri temsilcisinin maçlarında rakipleri ise 9 kez penaltı kullanma şansı elde etti.

Penaltı golcüsü Paul Onuachu

Süper Lig'de Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, penaltı atışlarından en fazla skor üreten isim oldu. Nijeryalı futbolcu, beyaz noktada 7'de 6 yapmayı başardı. Fenerbahçe'den Anderson Talisca 5, Gaziantep FK'den Alexandru Maxim ve RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov ise penaltı atışlarından 4'er kez ağları havalandırdı. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.