logo
22 MAYIS 2026

Avrupa'da başarı geldikçe kasa dolacak

Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek ve bugün rakipleri belli olan temsilcilerimiz, başarılı oldukça kasalarını da dolduracak 

21.06.2023 21:23:00 / Güncelleme: 21.06.2023 21:30:44
Spor Servisi
Avrupa'da başarı geldikçe kasa dolacak
Avrupa'da başarı geldikçe kasa dolacak
UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde boy gösterecek olan temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. 

Bu gelişmenin ardından ise futbolseverlerin aklında kulüplerimizin Avrupa kupalarından ne kadar para kazanacağı sorusu belirdi. 

İşte Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'ndeki başarı para ödülleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi başarı para ödülleri:

• Play-off turu: 5 milyon euro

• Gruplara kalma: 15 milyon 640 bin euro

• Grupta galibiyet: 2.8 milyon euro

• Grupta beraberlik: 900 bin euro

• Son 16 turu: 9.6 milyon euro

• Çeyrek final: 10.6 milyon euro

• Yarı final: 12.5 milyon euro

• Şampiyon: 20 milyon euro

• İkinci: 15.5 milyon euro

UEFA Avrupa Konferans Ligi başarı para ödülleri:

• 2. ön eleme turu: 350 bin euro (Elenen takım)

• 3. ön eleme turu: 550 bin euro (Elenen takım)

• Play-off turu: 750 bin euro (Elenen takım)

• Gruplara kalma: 2 milyon 940 bin euro

• Grupta galibiyet: 500 bin euro

• Grupta beraberlik: 166 bin euro

• Grup liderliği: 650 bin euro

• Grup ikinciliği: 325 bin euro

• Son 32 turu: 300 bin euro (Grup ikincileri)

• Son 16 turu: 600 bin euro

• Çeyrek final: 1 milyon euro

• Yarı final: 2 milyon euro

• Şampiyon: 5 milyon euro

• İkinci: 3 milyon euro (beinsports)

Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım’ın futbol yönetimini emanet etmeye hazırlandığı Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren özel toplantıda sarı-lacivertlilerin geleceğini masaya yatırdı!

21.05.2026 20:04:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Kulübün efsane isimleri Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, Aziz Yıldırım'ın yeni dönemdeki "futbol aklı" olmak için bir araya geldi. Gece gündüz Fenerbahçe'nin geleceğini planlayan efsane üçlü, adeta bir gölge yönetim gibi çalışmalara hız verdi.






Fenerbahçe tarihine damga vuran efsaneler, geçtiğimiz akşam yoğun geçen bir günün ardından özel bir toplantıda buluştu. Baş başa yenen yemeğin ardından, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren strateji toplantısında tek bir gündem maddesi vardı: Fenerbahçe'nin yeniden ayağa kalkışı.






Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim modelinde kulübün sportif hafızasını ve futbol planlamasını tamamen teslim etmeyi düşündüğü bu 3 efsane isim, seçimin kazanılması durumunda atılacak adımları tek tek masaya yatırdı.

Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı

Fenerbahçe’de Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi tanıyan hoca' hamlesiyle Conte dahil dünya yıldızları liste dışı kalırken; camiayı ve ligi en iyi bilen isimlerin başında gelen İsmail Kartal bir anda teknik direktörlük yarışında en güçlü aday konumuna yükseldi

21.05.2026 19:59:00
Haber Merkezi
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Başkan adayı Hakan Safi, Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği teknik direktör profiline dair çok net bir çizgi çekti:

- Türkiye'yi bilen bir hoca getireceğiz. Bu hoca işinin ehli olacak.






Bu sözler transfer masasında kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Bu açıklamayla birlikte, Süper Lig gerçeğini tanımayan ve adaptasyon süreci yaşayabileceği düşünülen birçok yabancı çalıştırıcı bir anda saf dışı kaldı.






Fenerbahçe'de ilk olarak Antonio Conte ismi gündemden düştü. Listenin en fiyakalı isimlerinden biri olan İtalyan teknik adam, Türkiye ligi deneyimi olmadığı için rafa kalktı.

Pioli, Enzo Maresca ve Felipe Luis de Safi'nin "Türkiye'yi bilme" kriterine takılarak elendi.






Hakan Safi'nin "hem işinin ehli hem de Türkiye'yi tanıyan" tarifi, akıllara hemen tanıdık bir simayı getirdi: Jorge Jesus.

"Türkiye'yi bilmek ve işinin ehli olmak" denince, camianın evladı İsmail Kartal ismi de bir kez daha çok güçlü bir şekilde öne çıktı.

Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi

Beşiktaş’ın teknik direktör adayları arasında yer alan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Tecrübeli hocanın yeni adresi Marsilya oldu

21.05.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında yer alan ve Lille ile yollarını ayırmaya hazırlanan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Fransız basınına göre tecrübeli hocanın yeni adresi, görüşmelerde son aşamaya gelinen Marsilya oldu.






Beşiktaş'ta Bruno Genesio ismi yeniden ısıtıldı, masaya konuldu. 2023-24 sezonunun devre arasında siyah-beyazlıların kapısından dönen Fransız teknik adamın, Lille'den ayrıldıktan sonraki yeni durağı büyük oranda netleşti.






Fransa'dan gelen son haberlere bakılacak olursa tecrübeli hoca Türkiye'ye gelmeye niyetinin değil. Ülkesinde kalacak.

L'Équipe ve Foot Mercato'nun paylaştığı bilgilere göre; Lille ile sözleşme yenilemeyen Genesio'nun yeni adresi çok büyük bir sürpriz olmazsa Marsilya olacak.






Marsilya yönetiminin, yeni sezonun güçlü projesini teslim etmek adına Genesio ile yürüttüğü müzakerelerde çok ciddi mesafe kat ettiği belirtildi.






Lyon ve Rennes kariyerlerinin ardından bu sezon Lille ile Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Atletico Madrid gibi devleri devirerek piyasasını iyice yükselten hoca, Fransa'da kalarak zirve yarışı vermeyi ilk önceliği olarak belirledi.

Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'

Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını resmen ileten Juventus'un bu hamlesi, Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı

21.05.2026 18:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Juventus, Hollandalı yıldız orta sahası Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını oyuncunun menajerine resmen ileten İtalyan devinin bu hamlesi, orta sahaya dünya çapında bir lider arayan Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı.






Corriere dello Sport'un haberine göre; Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. Haberin detaylarında, siyah-beyazlı yönetimin oyuncunun geleceğine dair kesin kararını verdiği ve bu durumu Koopmeiners'ın menajerine resmi olarak ilettiği belirtildi.






Juventus'un beklentileri karşılayamadığı düşünülen 28 yaşındaki futbolcu için gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldığı haberde yer aldı. Türkiye'den de Galatasaray'ın da durumu yakından takip ettiği iddia edildi.






Koopmeiners'ın çok yönlü oyunu ve liderlik özellikleriyle, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve lig hedefleri doğrultusunda tam aradığı profil olduğuna da dikkat çekildi.






Juventus'un oyuncuyu elden çıkarmak konusunda aceleci olduğunu ve mali şartlarda esneklik gösterebileceğini belirtiyor. Bu durum, Galatasaray yönetiminin elini güçlendirebilecek en önemli faktör olarak görülüyor.

Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin dünyaca ünlü efsane Paolo Maldini için kullandığı ‘ortak arkadaş’ ifadesi kulisleri salladı! Akıllara Maldini’nin her fırsatta övgüler yağdırdığı Fatih Terim geldi.

21.05.2026 18:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!
Hakan Safi'den Fatih Terim sürprizi!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adaylarından Hakan Safi'nin Paolo Maldini ile olan ilişkisine değinirken sarf ettiği "Bizim Maldini ile ortak arkadaşlarımız var, dostluklarımız var" sözleri, akıllara tek bir ismi getirdi: Türk futbolunun imparatoru Fatih Terim.






Paolo Maldini ile Fatih Terim'in yolları, deneyimli teknik adamın Milan'ı çalıştırdığı 2001 yılında kesişti. Kısa süren bu birlikteliğe rağmen İtalyan efsane, Terim'e olan hayranlığını hiçbir zaman gizlemedi. Maldini, verdiği birçok röportajda Terim'den övgüyle bahsederek şu ifadeleri kullanmıştı:

- Çok vizyoner, büyük bir karizmaya sahip ve taktiksel olarak cesur bir teknik adamdı.






Hakan Safi'nin Maldini ismini telaffuz etmesi ve arada güçlü bir köprü olduğunu belirtmesi, kulübün gelecekteki sportif yapılanması adına büyük bir vaat olarak yorumlanıyor.

Ancak bu köprünün ardındaki "ortak dostun" Galatasaray efsanesi Fatih Terim olma ihtimali, Fenerbahçe camiasında şimdiden büyük bir merak ve tartışma konusu başlattı.

Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Efsane başkanın dünyaca ünlü bir teknik direktörle görüşen yönetimine aldığı genç yöneticilere 'kongreye kadar bitmezse, Aykut Kocaman'ı açıklarım' resti çektiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.
 

21.05.2026 18:35:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Aykut Kocaman ne zaman açıklanacak? Aziz Yıldırım rest çekti
Yerli veya yabancı hoca konusunda Aziz Yıldırım'ın kafası karışık. Fenerbahçe'de iddialı başkan adayı ekibiyle bu konuyu tartışmaya devam ediyor. Efsane başkan efsane teknik adam Aykut Kocaman diye bastırıyor. Yönetimine almak istediği özellikle genç yöneticiler ise yabancı ve üst düzey bir teknik adamdan yana.






Yıldırım kongreden önce Aykut Kocaman'ı açıklamak istiyor. Ayrıca "gençlerin bahsettiği isim olursa süper olur" diyerek de acele de etmiyor. Gelen bilgilere göre ise genç yöneicilerin "görüştükleri ve bir yere getirdikleri" hocayla anlaşma olmazsa haftaya Yıldırım kimseyi dinlemeden Kocaman'ı açıklayacak.






Ancak genç yöneticilere kongreye kadar süre istedi. Çünkü böylesine büyük bir operasyon bugünden yarına olacak gibi değil. Yıldırım ise, "anlaşırsanız ne ala... ben de onunla çalışırım. Anlaşamazsanız 'hocamız Kocaman' olur" dediği de gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu

Transfer bombacısı Matteo Moretto, İspanya'da Mallorca formasıyla gol rekorları kıran eski kral Vedat Muriqi için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın pusuya yattığını duyurdu..
 

21.05.2026 18:33:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Transfer piyasasında yaz dönemi yaklaşırken dev bir derbi yine kapıda. Transfer bombacısı Matteo Moretto'nun paylaştığı bilgilere göre, Trendyol Süper Lig'in iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray, eski gol kralı Vedat Muriqi'nin durumunu yakından takip ediyor.






Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte takımın en büyük yıldızı Muriqi'nin geleceği de merak konusu oldu. Devre arası transfer döneminde İspanyol kulübünün bırakmaması nedeniyle Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeyen Kosovalı santrforun, bu kez Türkiye'ye dönmeye ve Süper Lig devleriyle görüşmeye sıcak baktığı konuşuluyor.






Mallorca, sözleşmesi devam eden yıldız oyuncusu için tam 30 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. İspanyol ekibinin bu fiyatta diretmesinin en büyük sebebi, oyuncunun eski kulübü Lazio ile yapılan anlaşma. Muriqi'nin satılması durumunda elde edilecek kârın yüzde 45'i İtalyan ekibi Lazio'ya ödenecek.

Almanya'da Leroy Sane kararı

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, kulüp düzeyindeki istatistikleri eleştirilen Leroy Sane'yi Dünya Kupası kadrosuna dahil etme gerekçesini açıkladı

21.05.2026 18:14:00
Haber Merkezi
Almanya'da Leroy Sane kararı
Almanya'da Leroy Sane kararı
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, kulüp düzeyindeki istatistikleri eleştirilen Leroy Sane'yi Dünya Kupası kadrosuna dahil etme gerekçesini açıkladı: Takım içinde inanılmaz bir saygınlığı var ve son 4 milli maçta 5 gole katkı sağladı!






Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Dünya Kupası kadrosunu açıklarken en çok merak edilen isimlerden biri olan Leroy Sane hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 






Galatasaray performansına yönelik eleştirilere rağmen Sane'yi kadroya dahil eden tecrübeli teknik adam, yıldız oyuncunun milli takım için önemini vurguladı.






Nagelsmann, Leroy Sane'nin saha içindeki yeteneklerinin yanı sıra takım dinamikleri açısından da vazgeçilmez bir figür olduğunu belirtti:

- Leroy Sane'nin takım içinde inanılmaz yüksek bir saygınlığı var! Rüdiger, Jonathan, Musiala... Muhtemelen 15 kişi daha sayabilirim. Onunla çok yakın bağları olan oyuncular bunlar ve bu durum takım içinde özel bir uyum oluşmasını sağlıyor.







- Kulüp seviyesindeki istatistikleri yeterince yüksek değildi. Ancak bizimle çıktığı son dört maçta beş gole katkı sağladı. Elbette onun milli takımdaki performansını da değerlendirmem gerekiyor. 






- Leroy Sane ile aramda harika bir bağ var. Dünya Kupası'ndan sonra insanların ona çok daha olumlu bakmasını sağlayacak şekilde onu motive edebileceğime inanıyorum. Başlangıçta muhtemelen formayı zorlayan rolü üstlenecek.

Ernest Muçi artık Trabzonsporlu

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı

20.05.2026 19:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Ernest Muçi'nin kesin transferi konusunda, kiralama sözleşmesinde yer alan kulübümüze ait opsiyon hakkı kullanılmıştır. Buna göre; Beşiktaş A.Ş.'ye sözleşme fesih bedeli olarak 8 (Sekiz) taksit halinde 8.500.000.-EUR+KDV tutarında ödeme yapılacaktır" denildi.

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.