Türk ordusunun Irak'a sınır ötesi operasyon yapması gündeme geldi ya?Bazı çevreler hemen paniğe başladılar:"Aman efendim ne gerek var?Irak'a girersek batağa saplanırız.Orası batak!"Bu bazı çevreler için ordunun batağa saplanması hiç mühim değildir oysa.Hatta mümkün mertebe ordu daha da batağa saplanmalıdır bunlara göre.Güneydoğu'dan şehit haberleri geldikçe bu bazı çevreler öyle hiç de dışa yansıttıkları gibi bir üzüntü duymazlar.Gazeteci iseler köşelerinde, öğretim üyesi iseler kürsülerinde, siyasetçi iseler kulislerinde "Aman olayı büyütmeyelim. Aman DTP' ye dokunmayalım. Bunlar demokrasinin cilveleri." deyiverirler.Bunlar batakçıdır!
***
Oysa Türk ordusu, başka ülkelerin ve başka milletlerin güvenliği sınırlar ötesine giderken,Bu bazı kesimler hiç rahatsız olmazlar.Türk ordusu Somali'ye giderken,Afganistan'aMamuşa'ya giderken,Lübnan'a giderken,Ses çıkarmazlar.Türk askeri ABD'nin güvenlik kuşağı için birçok görev pozisyonu içine girerken ses çıkarmazlar.Hatta teşvik ederler.Somali'deki batakLübnan'daki batakAfganistan'daki batakBunlara göre batak değildir!Şereftir!
***
Kuzey Irak'taki korkuları, Türk ordusunun ya da Türk milletinin başına bir bela geleceğinden değildir.Irak'taki uyduruk Kürt devletininBarzani çapulcularınınABD menfaatlerinin Ve dePKK'nın Zarar göreceği içindir.Onların yürekleri bu ülke için atmaz.Bu topraklar için bir şey hissetmezler.Onların yürekleri bize ait değildir.***Sınır ötesi operasyonun fayda ve zararlarını elbette biliyoruz.Nisanda yapılması halinde çok büyük sonuçlar alınabilecekken kışın adım adım yaklaştığı şu günlerde bir sonuç alınabilemeyeceğini de biliyoruz.Ama Türkiye,'nin sınır ötesine kendi menfaatleri için girebilme kararlılığını göstermesi açısından tezkere çok önemlidir.AKP'ye rağmen!AKP'nin gönülden istememsine rağmen Çok önemlidir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Mehmet Ertuğrul / diğer yazıları
- Türkiye hukuk devleti değil AK-HUK devletidir / 24.12.2013
- Senin savcın senin avcın oldu! / 23.12.2013
- CHPli Vekil ayıp etti / 18.12.2013
- Surat'sız bir adamı tanıyalım / 04.12.2013
- Kurtar bizi Putin! / 28.11.2013
- Akit gazetesine şok suçlama / 27.11.2013
- Cemaatin telaşı ne? / 23.11.2013
- Erbakan'ın günahı / 21.11.2013
- Öcalan ne zaman vekil olur? / 19.11.2013
- Hocaefendi Partisi / 16.11.2013
- Senin savcın senin avcın oldu! / 23.12.2013
- CHPli Vekil ayıp etti / 18.12.2013
- Surat'sız bir adamı tanıyalım / 04.12.2013
- Kurtar bizi Putin! / 28.11.2013
- Akit gazetesine şok suçlama / 27.11.2013
- Cemaatin telaşı ne? / 23.11.2013
- Erbakan'ın günahı / 21.11.2013
- Öcalan ne zaman vekil olur? / 19.11.2013
- Hocaefendi Partisi / 16.11.2013