logo
28 MART 2024

Batman'da okul ulaşımına emniyet desteği

Batman'da il çapında öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidiş ve dönüşlerinin sağlanması için "Okul Geçit Projesi" başlatıldı
14.01.2022 01:00:00 /
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan okul geçit görevlisi projesi kapsamında öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidiş ve dönüşlerinin sağlanması amaçlanıyor.

Gönüllü öğrenci ve öğretmenlere trafik eğitimi

Proje kapsamında okullarda gönüllü öğrencilere ve öğretmenlere trafik eğitimi verildi. Böylece araç sürücülerinin okul ve yaya geçitlerindeki görevlilerin ikaz ve işaretlerine mutlaka uymaları gerekirken, yaya ve okul geçitlerinden geçen öğrencilere ilk geçiş hakkını vermeyen sürücüler hakkında okul geçit görevlileri tarafından tutulan tutanakların, ilgili birimlere teslim edilmesi halinde gerekli cezai işlem uygulanabilecek.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen sertifika teslim töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Kültür Mahallesini pilot bölge ilan ettiklerini söyledi. Çarpma kazalarının fazla olduğunu belirten Kıraç, "Ara sokakta hepiniz araç kullanıyorsunuz ve yol benim diyor geçiyorsunuz. Öbürü de benim diyor. Biriniz birinize orada çarpma suretiyle yaralamalı kazalar meydana geliyor. Bunların önüne geçmek için böyle bir çalışma başlattık" dedi.

Sertifika alan Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kenan Gezmek, Emniyetin kendilerine bildirdiği şekilde görevi gönüllü olarak aldıklarını ifade etti. İl Emniyet Müdürlüğünün kendilerine güzel eğitimler verdiğini aktaran Gezmek, "Eğitimimizi tamamladık, sertifikamızı aldık. İnşallah bundan sonra okullarımız daha güvenli hale gelecek. Bunun için çalışacağız. Bunu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Üç aşamadan oluşan toplam 1,5 saat eğitim aldık" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.