logo
11 EKİM 2026

Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Milli aradan sonra izleyin" diyerek işaret ettiği Fabio Miretti ve Ernest Poku, Vincenzo Italiano’nun sistemindeki eksikleri çözmeye geliyor. İstatistikler; Poku’nun yüksek hızı ve bitiriciliği ile Miretti’nin pas kalitesinin, siyah-beyazlıların kenar verimliliği ve top kaybı sorununa merhem olacağını gösteriyor.
 

11.10.2026 16:48:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş bu sezon transfer dönemi biterken son nefeste Ernest Poku ve Fabio Miretti'yi transfer etti. Şimdiye kadar çok fazla bir şey göremedik iki oyuncuda da.

Ancak Başkan Serdal Adalı yeni transferler Miretti ve Poku'dan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Kadroyu her noktada güçlendirdik. Milli aradan sonra Miretti ve Poku'yu izleyin. İkisi de çok iyi potansiyele sahip" açıklamasını yaptı.






Peki iki oyuncu milli takım dönüşünde Italiano'nun oyununa ve Beşiktaş'a neler katabilir?

Beşiktaş'ın bu sezonki verilerinde ön plana çıkan en büyük eksikliklerden biri ceza sahası dışından gol ve şut verimsizliği (0/42) ile kenar aksiyonlarındaki düşük isabet oranı (%18,9 orta isabeti).






Poku'nun Bundesliga'daki 35,9 km/h maksimum hızı ve 90 dakika başına 20,1 depar sayısı, Italiano'nun ön alanda rakip savunmayı enine genişletme planında ilave alan açacak.

Poku'nun geçen sezon %19 pozisyonu gole çevirme oranı (3,05 xG'den 5 gol) son derece yüksek bir bitiricilik verimini gösteriyor. Rakip savunma arkasına atılacak dikey paslarda veya ceza sahası içi koşularında doğrudan skor tehdidi yaratacak.






Italiano'nun ön alandaki şok pres talebine uygun olarak, Poku'nun maç başına 1,5 top geri kazanımı ve hücum üçüncül alanında yakalayacağı toplar, Beşiktaş'ın bu sezonki 5 kontratak sayısını yukarı çekecek.

Beşiktaş maç başına 17,8 şut atmasına rağmen bunlardan yalnızca 6,3'ünde isabet buluyor ve 122,5 top kaybı yapıyor. Orta sahada birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki köprüyü kuracak profil eksikliği hissediliyor.






Miretti'nin Juventus'taki %86 genel, %92 kendi yarı sahası pas isabeti ve maç başı 23,4 topla buluşması, Beşiktaş'ın geriden oyun kurarken yaşadığı riskli top kayıplarını en aza indirecek.






Miretti, Italiano'nun 8/10 numara pozisyonlarında aradığı, savunma arkasına ya da iki çizgi arasına dikine pas atan oyuncu boşluğunu da dolduracak.

Miretti'nin 90 dakika başına 12,0 km katettiği mesafe verisi, Italiano'nun rotasyonlu ve fiziksel olarak yıpratıcı orta saha kurgusunda kendisini değerli kılacak.

Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti

11.10.2026 14:04:00
Haber Merkezi
 
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Vincenzo Montella'nın nihayet kovulmasından sonra yeni teknik direktör arayışına giren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teklif götürdüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti.






Her ne kadar geç kalınmış olsa da, her ne kadar gündem değiştirmek için yapılan bir görevden alma olsa da Vincenzo Montella artık Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü değil.

TFF ise şu anda adliyede devam eden "hakemler dosyası" ve istifa ile koltuğu kaybetme süreçlerine rağmen yeni bir teknik direktör bulmak için çalışmalar yapıyor.







İddialara göre cuma günü yapılan ve 5 istifanın çıktığı kritik icra kurulu öncesinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Berlin'de Jogi Löw ile görüştü, Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti.

Başka bir iddia daha var. O iddiaya göre hâlihazırda Shakhtar'ı çalıştıran Arda Turan'ı da Milli Takım'ın başına getirmek istiyor.







Ukraynalı gazeteci Igor Burbas, "Arda Turan Türkiye Milli Takımı'nın başına geçecek mi? 3 ay önce, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konudaki ilgisini haber yapmıştım. Bildiğim kadarıyla Turan'ın tutumu o zamandan beri değişmedi.

Kaynaklarım Arda'nın gerçekten bir davet aldığını, ancak Türk Milli Takımı'nı çalıştırma teklifini bir kez daha reddettiğini söylüyor. Tek düşüncesi Shakhtar" dedi.







İddialara göre Dünya Kupası sonrasında Hacıosmanoğlu, Arda Turan'a Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti; Arda Turan reddetti.






Gelen bilgilere göre Turan, inanmadığı ve güvenmediği Hacıosmanoğlu yönetimiyle yola çıkmak istemiyor. Daha önce reddettiği göreve bu kez çok daha uzak. Çünkü kariyerinde belki en kritik kararını vereceği süreçte arkasında güçlü bir yönetim olsun istiyor.

Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı

Okan Buruk, Kasımpaşa maçında puan kaybetme riskini göze alamadı… Risk aldı, Osimhen'i sahaya sürdü. Günün sonunda Nijeryalıda sıkıntı olmadı, maç da 3-1 kazanıldı. Osimhen, Barcelona maçına hazır olacağını ve maçı dört gözle beklediğini söyledi. Ancak Nijeryalı oyuncu için en makul olanın maça yedek başlaması ve son 20-30 dakikada oyuna girmesi planlanıyor

11.10.2026 13:25:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Trabzonspor mağlubiyeti sonrası puan kaybına tahammülü olmayan Okan Buruk, sağlık kurulunun uyarılarına rağmen Victor Osimhen riskini aldı. Kasımpaşa karşısında 10 kişi kalan ve 1-1'lik eşitlikle sıkıntıya giren sarı-kırmızılılar, Nijeryalı golcünün oyuna girmesiyle kaderini değiştirdi.






Hafta içinde Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Victor Osimhen'i riske etmek istemiyoruz. Testlerden aldığımız sonuçlara göre ilerleyeceğiz." demişti.






Osimhen, uygulanan son kuvvet ve yükleme testlerinden sorunsuz geçti. Aslında Kasımpaşa maçında riske edilmeyecekti. Hedef, Barça maçında duruma göre 20-30 dakikalık bölümlerde risk alınmasıydı. Ancak Kasımpaşa maçında yaşanacak kaybı düşünen Buruk, Osimhen'i sahaya sürdü ve 3 puan geldi.






Osimhen, Kasımpaşa maçından sonra, "Tabii ki diğer her oyuncu gibi... Sakatlıktan döndüm ve tabii ki Barcelona için hazır olacağım. Bu maçı dört gözle bekliyoruz, harika bir maç olacak." dedi.
 
Buna rağmen sağlık heyetinin "uzun vadeli kaybetmeme" prensibi nedeniyle Osimhen'in %100 fonksiyonel kapasiteye ulaşmadan ilk 11'e girmesi Barça karşısında zor.

Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı

Trabzonspor formasıyla fırtınalar estiren Mohamed Salah'ın transferinin perde arkasından Ali Sami Yen çıktı... Geçen sezon Galatasaray maçında yaşanan 110 desibellik cehennem atmosferinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Süper Lig kararında bu unutulmaz gecenin etkili olduğu ortaya çıktı

10.10.2026 17:34:00
Haber Merkezi
 
Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı
Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı
Mohamed Salah'ın Trabzonspor tercihindeki en büyük etkenlerden biri geçen sezon Galatasaray ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı oldu.






İlkay Gündoğan'ın, Liverpool'lu bir futbolcunun maç sırasında tribünleri işaret edip "Sürekli bu şekilde mi?" sorusunu yönelttiğini açıklamasının ardından bu soruyu soran ismin Salah olduğu anlaşılmıştı.






RAMS Park'taki cehennem atmosferinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığı ve Süper Lig fikrine bu maçtan sonra sıcak bakmaya başladığı öğrenildi.

İngiliz basını o maçta sarı-kırmızılı taraftarların ses seviyesini 110 desibel olarak ölçmüştü. Bu gürültü seviyesi uzmanlar tarafından "gök gürültüsü" şiddetinde kabul ediliyor ve geçici işitme kaybına yol açabiliyor.






Sezon başında sürpriz bir kararla Trabzonspor'a imza atan Mohamed Salah, şu anda Süper Lig'in sadece en popüler ismi değil, aynı zamanda ligin en formda ve en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.






İstanbul'da tanıklık ettiği ve tarihe geçen bu tutkulu futbol atmosferinden derinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Türkiye macerasına adım atarak kariyerinde yeni bir sayfa açtığı belirtiliyor.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu

Galatasaray’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi idari ve finansal ceza batağına çekmek için Kerem Aktürkoğlu transferinde dev bir tuzak kurduğu iddia edildi

10.10.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu transferinin perde arkasından dev bir iddia çıktı. Bu transferde Galatasaray'ın izlediği strateji ortalığı karıştırdı. Sarı-kırmızılıların, Hakan Safi üzerinden yapılan imaj hakkı ödemelerini haber alıp Fenerbahçe'nin idari ve finansal ceza alması amacıyla ön alım hakkından (ROFR) bilerek vazgeçtiği öne sürüldü.






Kerem Aktürkoğlu'nun attığı taş, ürküttüğü kuşa değmedi... Fenerbahçe, geçen sezon başında eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun ısrarıyla Galatasaray'ın eski oyuncusunu Benfica'dan transfer etti.






Ancak bu sezon başında Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yapılan Kerem transferi yüzünden UEFA'dan bir ceza aldı. Daha sonra Kerem'in sözleşmesi Hakan Safi'den Fenerbahçe'ye geçti. Çünkü diğer türlü sıkıntı yaratmaya devam edecekti.

Aziz Yıldırım son divan kurulunda, Kerem yüzünden ceza almalarını şu şekilde açıkladı:






"UEFA'dan gelen cezanın sebebi... Bizimkiler yanlış bildirmişler. UEFA, 'Yüzde 70 oran bildirmen lazım' diyor; bizimkiler yüzde 84 bildirmişler ve artı Kerem Aktürkoğlu. Cezanın sebebi bunlar. 'Türkiye'den bir kulüp şikayet etti' dediler. 11 milyon euro ceza kestiler. İtiraz edince 7 milyona indi, 4'ünü aldılar, 3'ünü de alacaklar."






Asıl iddia ise Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu transferinde Fenerbahçe'yi tuzağa düşürdüğü… Kerem Aktürkoğlu transfer olduğu dönemde Fenerbahçe, milli oyuncunun anlaşmasını TFF'ye iletti… Burada dikkat çeken; TFF'ye bildirilen, Benfica'ya ödenecek 22.5 milyon euro artı 2.5 milyon euro'luk bonservis bedelinin yanında milli oyuncunun maaşıyla ilgili bildirilen rakamlar (bazılarına göre asgari ücret, bazılarına göre imaj hakkı sözleşmede yer almıyordu) oldu.






TFF o dönemde Fenerbahçe'den "çifte sözleşme" şüphesiyle bir savunma istedi… Basına yansıyan rakamlarla sözleşmede yazan rakamlar arasında çelişki olduğu iddiası araştırıldı. Fenerbahçe savunmasını yaptı. Savunma TFF tarafından kabul edildi. Kerem'e lisans çıkarıldı.






Ancak yine iddiaya göre Kerem'in sözleşmesinde yazan rakam bir şekilde Galatasaray'a ulaştı… Sarı-kırmızılılar da hemen Fenerbahçe'nin transferine izin verdi. Hatta o dönemde Genel Sekreter Eray Yazgan, "Büyüklük bizde kalsın" tarzında bir açıklama yaptı.






İddiaya göre Galatasaray cephesi, Hakan Safi'nin kendi şirketinden yaptığı "imaj hakkı" ödemesinin farkındaydı… Bunu da doğrulatmıştı. Fenerbahçe'nin ve Kerem'in harcama limitleri ile ilgili ceza alması için apar topar FRoR (ilk satın alma hakkı) hakkından vazgeçildi.

Singo meselesi arapsaçına döndü

Galatasaray'da Wilfried Singo’nun durumuyla ilgili Kulüp Doktoru Yener İnce'nin "Kronik sakatlığı yok" açıklaması Fotospor'un haberini akıllara getirdi. Tıbben kronik kabul edilmese de uzmanlar Fildişili stoperin yaşadığı kas dengesizliğine dikkat çekiyor. Singo'nun sakatlık tablosu ne anlama geliyor, pratikte süreç nasıl işliyor?

09.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Singo meselesi arapsaçına döndü
Singo meselesi arapsaçına döndü
Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Singo'nun futbol hayatı bitmedi... Tehlikede de değil. İddia edildiği gibi tıbbi açıdan 'kronik sakat' olma durumu da yok. Ancak kulüp sağlık kurulu ve atletik performans antrenörleri Fildişili oyuncunun kas dengesizliğini bir türlü düzeltemedikleri için Singo sık sık sakatlanıyor.






Her ne kadar Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Oyuncu üstünden köpürtülen bir algı oldu. Ancak geçen seneki sakatlığıyla ilgisi olmayan yeni bir sakatlık yaşadı. Kronik sakatlığı yok." dese de gerçekler bambaşka bir duruma işaret ediyor.






Gazetemiz, Singo'nun durumunu konunun uzmanı Dr. Halil İhsan Kotan'a sormuştu. Aldığımız cevap şuydu:

"Tıbbi açıdan kronik sakat değil... Kıkırdak aşınması, bağ kopması veya geçmeyen kemik ya da eklem problemleri için 'kronik' denir. Singo'daki durum ise kas dengesizliği. Pratik açıdan evet, kronik sakat bile diyebiliriz..."






Tıpta "kronik sakatlık", aynı dokunun, eklemin veya kas grubunun sürekli tekrarlayan şekilde deforme olması veya iyileşememesi durumudur. Yener İnce'nin belirttiği gibi Singo'nun geçen sezon sol arka adalesinden, bu sezon ise sağ arka adalesinden sakatlanması teknik olarak yeni/farklı bir travmadır. Bu nedenle tıbbi literatürde buna "kronik" denmez.






Ancak Singo'nun her iki bacağından da üst üste ciddi adale sakatlığı yaşaması (sağ-sol fark etmeksizin), vücudun biyomekaniğinde veya kas dengesinde (biyomekanik yüklenme dengesizliği) bir hassasiyet olduğuna işaret ediyor. Yani tıbben "farklı sakatlıklar" olsa da atletik performans dayanıklılığı açısından bir soru işareti yaratıyor.

Osımhen için kabus senaryosu gerçek mi oluyor?

Galatasaray'da korkulan oluyor! Sosyal medyadaki "Kasımpaşa'ya hazır, Barcelona'yı yıkacak" tık avcılığına ne kulüp doktoru Yener İnce'nin açıklamaları ne de gerçekler izin verdi

09.10.2026 11:05:00
Haber Merkezi
 
Osımhen için kabus senaryosu gerçek mi oluyor?
Osımhen için kabus senaryosu gerçek mi oluyor?
Galatasaray'da korkulan oluyor! Sosyal medyadaki "Kasımpaşa'ya hazır, Barcelona'yı yıkacak" tık avcılığına ne kulüp doktoru Yener İnce'nin açıklamaları ne de gerçekler izin verdi! Gazetemizin duyurduğu gibi dev bir tehlike kapıda! Osimhen'in sakatlığı çok daha ciddi. Değil Barcelona maçı, Fenerbahçe derbisinde bile sahaya çıkması risk altında.






Galatasaray taraftarlarının gözü kulağı Victor Osimhen'den gelecek sevindirici haberlerde... Bunu bilen sosyal medya fenomenleri ise sürekli olarak Nijeryalı yıldız için "reyting" getirici, "Trabzonspor maçında sahada, Kasımpaşa maçına hazır. Barcelona'yı yıkacak..." gibi aslı astarı olmayan haberler girip duruyorlar.

Ancak gazetemiz, her zaman olduğu gibi "gerçek" peşinde koşuyor... Sadece bir iki gün önce "Osimhen'in Barcelona maçında oynaması bile şüpheli" başlıklı haberi girdik.







Dün ise kulüp doktoru Yener İnce'nin yaptığı açıklamalar, Kasımpaşa değil Barcelona maçında oynamasının bile imkansız olduğunu, hatta Fenerbahçe derbisinde oynamasının bile risk altında olduğunu gösterdi.






İnce'nin "takımla çalışmalara kısmen katıldı" bilgisi umut verici görünse de oyuncunun patlayıcı güce dayalı oyun yapısı göz önüne alındığında durum oldukça hassas.






Uygulanan son kuvvet ve yükleme testlerinden sorunsuz geçmesi halinde, riske edilmeden kadroya alınması ve maçların son 20-30 dakikalık bölümlerinde kısıtlı sürelerle sahaya sürülmesi için en iyimser ihtimalle 10 gün ya da 2 hafta gerekiyor.






Sağlık heyetinin "uzun vadeli kaybetmeme" prensibi nedeniyle oyuncunun %100 fonksiyonel kapasiteye ulaşmadan ilk 11'e girmesi zor. En doğru süreç 3 haftalık bir rehabilitasyon. Bu da Osimhen'in Fenerbahçe derbisini kaçırma riskini bile ortaya çıkarıyor.

Archie Brown küllerinden böyle doğdu

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Archie Brown, İsmail Kartal’ın taktik dokunuşuyla Premier Lig devlerinin radarına girdi. Tedesco kurgusunda rotasyona hapsolan İngiliz sol bek; top kaybını 11,9’dan 8,8’e düşüren savunma disiplini, 35,1 km/s'lik hızı ve atletizmiyle Nottingham Forest ile Chelsea’nin iştahını kabartıyor.

09.10.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown Fenerbahçe'de uçuyor mu, yoksa AC Milan'ın elinden kapılan Brown zaten oynaması gereken sistemde mi oynuyor? Geçen sezon Tedesco onu kullanamadı mı, yoksa İsmail Kartal mı doğru kullanıyor?

Sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor, kendisine takım aranıyordu. Şimdi ise Premier Lig ekiplerinin gözdesi olduğuna dair iddialar var. İstatistikler bize ne söylüyor?






İngiliz sol bek uçmuyor; aksine Tedesco'nun rotasyon oyuncusundan Kartal'ın omurga parçasına dönüştüğü doğru taktik kurguda gerçek potansiyelini sergilemeye başlıyor.

Tedesco, Archie Brown'dan çizgiye inip skor üretmesini ve ceza sahasına topsuz koşular atmasını bekledi. İsmail Kartal ise oyuncuyu 4'lü savunmanın sol beki olarak daha derli toplu, yerleşik ve pozisyon sadakati yüksek bir role yerleştirdi. Oyuncunun top kayıpları 11,9'dan 8,8'e geriledi.






1,90 m boyundaki bir oyuncunun 35,1 km/s hıza ulaşabilmesi, 90 dakika başına 10,2 km katetmesi ve 16,1 depar atması Premier Lig'in geçiş temposu için biçilmiş kaftan.

Özellikle Nottingham Forest ve Chelsea tarzı fizik kalitesi yüksek takımların kendisini istediğine dair haberler gündemdeyken, İngiliz olmasının da katkısıyla iyi bir transfer yapabilir.

Devam eden bonservis pazarlıklarında 25-30 milyon euro bandının konuşulmasını sağlayan şey, skorerliğinden ziyade oyun disiplini ve savunma güvenilirliği.

Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti

Hücum hattındaki yalnızlığından dert yanan Victor Osimhen, milli ara dönüşü teknik direktör Okan Buruk ile özel bir görüşme yaptı. Bursaspor'da 9 maçta 12 gole ulaşan Kelechi Iheanacho'yu öneren Nijeryalı yıldız, 2017'de kendisine kapısını açan "abisi" için kefil oldu.

08.10.2026 17:01:00
Haber Merkezi
 
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Forvet hattındaki yalnızlığına isyan eden Victor Osimhen, ülkesinde yaptığı tatilin dönüşünde Okan Buruk'la bir görüşme yaptı. Bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 9 karşılaşmada rakip fileleri 12 golle havalandıran Bursaspor'un golcüsü Kelechi Iheanacho için Galatasaray teknik direktörüne tavsiyede bulundu.






KELECHI IHEANACHO İÇİN OSIMHEN DEVREDE

Osimhen, "abisi" olarak gördüğü vatandaşının Galatasaray'a katılması için devreye girdi. Milli takımdan ve geçmişten gelen güçlü bağlarını da vurgulayarak Iheanacho için Buruk'a, golcülük kalitesinden çok karakterinin Galatasaray için ne kadar değerli olacağını anlattı.






OKAN BURUK İKNA OLDU

Osimhen'in "karakter" vurgusunu dikkate alan Buruk'un, soyunma odası kimliğine uyum sağlayacak ve Osimhen ile yüksek kimya yakalayacak tecrübeli bir ismin transferine olumlu baktığı ise gelen bilgiler arasında.






OSIMHEN'İN BURSAPORLU 'ABİSİ'

Osimhen, 2017 yılında Nijerya Milli Takımı'na ilk çağrıldığı dönemde krampon almak için Iheanacho'nun odasına gitti; ancak golcünün oda arkadaşı tarafından kapıdan geri çevrildi. Iheanacho bu durumu fark eder etmez kapısına kadar gidip Osimhen'in elinden tutarak onu içeri aldı. Ona hem krampon verdi hem de kendisini himayesine aldı. Osimhen o günden sonra ona "abim" demeye başladı.






GALATASARAY'IN SİSTEMİNE UYAR

Okan Buruk uzun süredir çift forvetli veya forvet arkasını serbest kullanan bir sistem düşünüyor. Bu sistemde Iheanacho, bağlantı santrforu olarak görev yapabilir; Osimhen gibi bitirici ve yıpratıcı bir forvetin arkasında veya yanında tamamlayıcı rol üstlenebilir.

Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek

Takımdan ayrılmayı kafasına koymuşken Aziz Yıldırım’ın koşulsuz desteğiyle küllerinden doğan Ederson, rakamlara da ambargo koydu. Maç başına kurtarışını 3.2'ye fırlatan ve gole neden olan hataları sıfırlayan tecrübeli kalecinin inanılmaz zihniyet değişimi ve sezon istatistikleri Fenerbahçe'yi uçurdu

08.10.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek
Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek
Fenerbahçe'de herkesin çımasına kesin gözüyle baktığı kriz, Aziz Yıldırım sayesinde başarı hikayesi doğurdu… Aziz-silin bir kez daha işe yaradı. Ederson'un geçen sezondan bu sezona artan performansı sadece saha içi taktiksel bir değişimle değil, psikolojik bir eşiğin aşılmasıyla açıklanabilir. Ayrılık kararlarının eşiğindeki Brezilyalı kalecinin "özgüven sıçraması" tüm temel istatistiklerine de doğrudan yansımış durumda.






AZİZ YILDIRIM SAYESİNDE

Geçen sezon kafaca ayrılığı kesinleştirmesi yüzünden Ederson, "sorumluluktan kaçan" ve "hata yapmaktan korkan" bir kaleciydi. Aziz Yıldırım'ın yönetime geldikten sonra oyuncuya sunduğu koşulsuz destek, klasik bir "psikolojik yönetim" örneği oldu. Yıldırım'ın arkasında durduğunu açıkça belirtmesi, oyuncunun üzerindeki baskıyı kaldırdı ve kalede daha cesur kararlar almasını sağladı.






EDERSON PATLAMASI YAŞANIYOR

24 maçlık geniş bir veri setinde %69 kurtarış oranına sahip bir kalecinin, yeni sezona %80 ile girmesi geçici bir form grafiğinden ziyade motivasyonel bir zihniyet değişimine işaret etmekte.

-Kurtarış Yüzdesi %69.6 %80.0
-Maç Başına Kurtarış 2.3 3.2
-Gol Yemediği Maç Oranı %33 (8/24) %60 (3/5)
-Başarılı Kaleden Çıkma 0.3 (%100) 1.4 (%100)
-Gole Neden Olan Hata 2 0
-Topla Buluşma (Maç Başı) 33.8 44.0






FENERBAHÇE'Yİ UÇURUYOR

Geçen sezon %69.6 olan kurtarış başarısı, bu sezon %80.0 seviyesine fırladı. Maç başına 2.3 olan kurtarış sayısı 3.2'ye yükseldi. Bu durum, kaleye gelen şut kalitesinde veya ceza sahası içi baskısında artış olsa dahi Ederson'un reaksiyon süresinin ve konsantrasyonunun çok daha üst seviyede olduğunu gösteriyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.