Tadına doyum olmayan çikolatanın neredeyse her derde deva olduğu belirtiliyor. FAYDASIYapılan araştırmalar, çikolatanın kokusunun bile insanı rahatlattığını gösteriyor. Çikolata, beyni rahatlatıp gevşetiyor, mutluluk veriyor; beynin 'Endorfin' salgılamasına sebep oluyor. Bu salgı, mutluluk duygusu duymamızı sağlıyor. Üniversite doktorları, çikolatadan başka meyve ve sebzelerde de bulunan 'Procyanidin' maddesinin, koroner kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir görevi olduğunu belirtiyor. Ayrıca kanda bulunan plaketler yapışarak kan pıhtılaşmasını da önlüyor. Kakaonun içinde bulunan maddeler kalbe de çok faydalı. Çikolatada bulunan ve 'Catechin' adıyla bilinen antioksidanlar, kansere ve kalp hastalıklarına karşı korunmayı sağlıyor. Çikolata aynı zamanda çok besleyici. İçinde büyük oranlarda magnezyum, demir ve kalsiyum var. Küçük bir parça çikolata, almamız gereken bu maddelerin en az 5'te birini içeriyor. Japon araştırmacılar, çikolatanın diş çürümelerini engelleyebileceği ve dişte oyukların açılmasının önüne geçilebileceğini savunuyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.