logo
16 EKİM 2026

Bomba gibi geliyorum

23.05.2002 00:00:00
 
Tatil için Antalya'da bulunan ve kendisini yeni sezona hazırladığını belirten Yusuf, Fenerbahçe'nin bu yıl çok iyi oyuncular transfer ettiğini ve yeni transferlerle "süper" duruma geldiğini söyledi. Yusuf, bu güçlü kadro içinde kendisini yine de şanslı gördüğünü belirterek, "Çünkü yeteneklerime güveniyorum" dedi.

Banko oynarım

"Takımda herşey gerçekçi olursa, ben bu takımda banko oynarım" diyen Yusuf, şöyle konuştu: "Diğer oyunculara tanınan ayrıcalık bana tanınırsa, takımda banko oynar, Fenerbahçe'nin değişmez 11'inde yer alırım." Yusuf, Fenerbahçe'nin bu yılki transferlerinin Şampiyonlar Ligi'nde başarı için yapıldığına da dikkati çekerek, "Fenerbahçe'de ilk hedef, Şampiyonlar Ligi. Yapılan transferler de bunu gösteriyor. Tüm hedeflerimize ulaşırız" diye konuştu.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI

UEFA Konferans Ligi’nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio’ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı

15.10.2026 21:53:00
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı.

Bordo-mavililer hücumdaki etkili performansıyla dört gol bulurken, kalesinde gördüğü iki gol ve maçın bazı bölümlerinde sergilediği ciddiyetten uzak oyun nedeniyle eleştirilerden kurtulamadı.

ONUACHU'DAN ERKEN GOL, SAKATLIK ŞOKU



Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Paul Onuachu'nun golüyle öne geçti. Mohamed Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Onuachu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Ancak golcü futbolcu, 10. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Onuachu'nun yerine Franculino Djú oyuna dahil oldu. Trabzonspor, erken gelen golün ardından farkı artırmak için fırsatlar ararken KuPS Kuopio da zaman zaman geliştirdiği ataklarla tehlike yarattı.

SALAH FARKI İKİYE ÇIKARDI

İlk yarının son bölümünde baskısını artıran bordo-mavililer, 44. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle rahatladı. Aral Şimşir'in şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Salah, meşin yuvarlağı filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 0-2.

Trabzonspor, soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIYA DJÚ DAMGASI



İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor, 47. dakikada Franculino Djú'nun golüyle farkı üçe çıkardı. Pina'nın pasıyla gelişen atakta topu ağlara gönderen Djú, skoru 0-3 yaptı.

Ancak bordo-mavililerin rahatlaması uzun sürmedi. 54. dakikada KuPS Kuopio, Petteri Pennanen'in doğrudan kornerden kaydettiği golle farkı ikiye indirdi: 1-3.

Bu gol, Trabzonspor'un savunmadaki konsantrasyonunu yeniden tartışmaya açtı. Skor avantajını elinde bulunduran Karadeniz ekibinin oyunun kontrolünü zaman zaman rakibine bırakması, karşılaşmanın dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

DJÚ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI, KUPS SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Mücadelenin uzatma dakikalarında yeniden sahneye çıkan Franculino Djú, 90+1. dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve skoru 1-4'e taşıdı.

Ev sahibi ekip, 90+6. dakikada Gustav Engvall'ın golüyle bir kez daha fileleri havalandırdı. Karşılaşma, Trabzonspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

ÜÇ PUAN SEVİNDİRDİ, OYUN UYARDI

Trabzonspor'un Finlandiya deplasmanında dört gol atarak kazanması, Konferans Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasını sağladı. Ancak kalesinde iki gol görmesi ve özellikle skor avantajını yakaladıktan sonra savunmada yaşadığı aksaklıklar, teknik heyetin üzerinde durması gereken konular olarak öne çıktı.

Avrupa kupalarında yalnızca gol atmak ve kazanmak yeterli değil. Bordo-mavililerin maçın tamamında aynı ciddiyeti göstermesi, savunma güvenliğini koruması ve oyun disiplinini sürdürmesi gerekiyor. Trabzonspor üç puanı aldı ancak sergilediği futbol, daha zorlu karşılaşmalar öncesinde önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi karaborsa bilet operasyonu yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı

12.10.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı
Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi karaborsa bilet operasyonu yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı.

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi sanal medyada, karaborsa bilet satış ilanı verenlerin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı.



Operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah yapılan baskınlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.

Yetkililer şüphelilerin satış fiyatlarını açıklamazken, resmi biletlerin 2 bin 800 TL ile 75 bin TL arasında satışa sunulduğu, bazı ikinci el platformlarda ise fiyatların 100 bin TL seviyesine yaklaştığı görüldü.

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

10.10.2026 18:09:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:48:56
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Muçi, Nwaiwu ve Dju kaydetti. İlk yarıda üç gol bulan Trabzonspor, Melih Kabasakal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü korudu.

TRABZONSPOR İLK YARIDA FİŞİ ÇEKTİ



Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor, 9. dakikada Muçi'nin şutunda kaleci Okan Koçuk'tan seken topu önünde bulan Salah ile gole yaklaştı. Salah'ın vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

dakikada Coulibaly'nin sağdan çevirdiği topa Bayo'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 24. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası önünden çektiği şutta kaleci Okan Koçuk gole izin vermedi.

28. dakikada Muçi perdeyi açtı. Mustafa Eskihellaç'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Muçi, altıpasın solundan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

dakikada kaleci Okan Koçuk'un topu kontrol etme girişimindeki hatasını değerlendiren Nwaiwu, araya girerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Trabzonspor, 40. dakikada bir gol daha buldu. Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Dju, rakibini geçtikten sonra sağ alt köşeye yaptığı vuruşla skoru 3-0'a taşıdı.

SAMSUNSPOR 10 KİŞİ KALDI

dakikada orta alandaki ikili mücadelede kendisine faul yapan Elliot Watt'ın yüzüne kafasıyla müdahalede bulunan Melih Kabasakal, hakem Oğuzhan Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Samsunspor, karşılaşmanın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

İlk yarı, Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

SAMSUNSPOR DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıya farkı azaltmak için çıkan Samsunspor, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 51. dakikada kale çizgisi önünde oluşan karambolde Coulibaly'nin şutunda top direkten döndü.

dakikada Coulibaly bir kez daha gole yaklaştı ancak şutunda top direkten oyun alanına geri döndü. Aynı pozisyonun devamında Fatih'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. Samsunspor, üst üste gelen fırsatlarda direkleri aşamadı.

dakikada Fatih Kaya'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Oskar'ın şutu üstten dışarı gitti.

dakikada Trabzonspor farkı artırma fırsatı yakaladı. Nwaiwu'nun ara pasında kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kalan Cabral'ın şutunda Okan, topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor, Samsunspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI

Türk futbolunda yaşanan başarısızlıkların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi

09.10.2026 22:50:00
Haber Merkezi
 
HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI
HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI
Türk futbolunda yaşanan başarısızlıkların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. TFF Yönetim Kurulu, olağan seçimli genel kurula kadar görevini sürdürme kararı alırken A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Böylece teknik direktör değişikliğine gidilirken federasyon yönetimi koltuğunu korudu. Tartışma ise büyüyor: Millî takımın yaşadığı sorunların sorumlusu yalnızca teknik direktör mü?

HOCA GİTTİ, YÖNETİM GÖREVDE KALDI

TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısından çıkan karara göre, daha önce istifa eden iki asil yönetim kurulu üyesinin yerine yedek üyeler İbrahim Özbay ve Metin Akyüz getirildi. İstifasını sunan TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz'ın yerine de TFF Tescil İşleri Direktörü Ahmet Erzurumlu atandı.

Yönetim, olağan seçimli genel kurula kadar görevine devam edecek. Montella ile yolların ayrılması ise teknik sorumluluğun yeniden değerlendirilmesi anlamına geliyor.

Ancak futbol kamuoyunun yanıt beklediği soru şu: Millî takımın sonuçlarından teknik direktör sorumlu tutulurken federasyonun futbol politikası, kadro planlaması ve yönetim tercihleri de aynı ölçüde sorgulanacak mı?

BAŞARISIZLIĞIN FATURASI NEDEN TEK KİŞİYE KESİLİYOR?



Bir millî takımın başarısı yalnızca teknik direktörün taktik tercihleriyle belirlenmez. Oyuncu havuzunun niteliği, futbol altyapısı, liglerin rekabet seviyesi, oyuncuların gelişimi, hazırlık planlaması ve federasyonun uzun vadeli stratejisi de sonuçları etkiler.

Montella'nın tercihleri ve sahadaki performans elbette eleştirilebilir. Ancak teknik direktörün gönderilmesi, bu sorunların tamamının çözüldüğü anlamına gelmez.

Eğer sorun yalnızca teknik direktörse, federasyonun sorumluluğu nerede başlıyor, nerede bitiyor?

TFF yönetiminin görevi yalnızca teknik direktör seçmek değil; millî takımın başarısını destekleyecek futbol yapılanmasını kurmak, alınan kararların sonuçlarını değerlendirmek ve kamuoyuna hesap vermektir.

HACIOSMANOĞLU'NA SORULAR

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin görevde kalma kararı, futbol kamuoyunda hesap verebilirlik tartışmasını da beraberinde getiriyor.

Millî takımın başarısı için hangi uzun vadeli plan uygulandı? Teknik direktör tercihlerinde hangi ölçütler esas alındı? Altyapıdan A Millî Takım'a uzanan oyuncu gelişim zincirinde hangi eksiklikler tespit edildi? Alınan kararların sonuçları hangi göstergelerle değerlendirildi?

Bu soruların yanıtlanması, yaşanan başarısızlıkların nedenlerini anlamak açısından önem taşıyor.

TÜRK FUTBOLU İSİM DEĞİŞİKLİĞİYLE KURTULUR MU?

Türk futbolunda her başarısızlığın ardından teknik direktör değişikliğine gitmek, yapısal sorunların gözden kaçmasına neden olabilir. Yeni bir teknik adam göreve gelse bile aynı altyapı, planlama ve yönetim sorunları devam ediyorsa beklenen sonuçların alınacağı garanti değildir.

Montella'nın ayrılığıyla birlikte şimdi asıl mesele, teknik direktör koltuğuna kimin oturacağından ibaret değil. Millî takımın neden istenen sonuçları alamadığı, federasyonun hangi sorumlulukları üstlendiği ve Türk futbolunun hangi yapısal adımlara ihtiyaç duyduğu açıklığa kavuşturulmalı.

ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1

Torreira'nın kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Galatasaray, 1-1'e gelen maçta pes etmedi. 90. dakikada Barış Alper Yılmaz, 90+6'da Lemina sahneye çıktı; sarı-kırmızılılar sahadan 3-1 galip ayrıldı

09.10.2026 22:16:00
Haber Merkezi
 
ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1
ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1
Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti. RAMS Park'ta oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar, ilk yarıyı Abdülkerim Bardakcı'nın golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Torreira'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galatasaray, Rak-Sakyi'nin golüne engel olamadı. Ancak son dakikalarda vites yükselten Aslan, Barış Alper Yılmaz ve Lemina'nın golleriyle üç puana uzandı.

ABDÜLKERİM'DEN KRİTİK GOL

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk yarıda rakip kalede önemli fırsatlar yakaladı. 15. dakikada Deniz'in sol çaprazdan şutunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi. 18. dakikada Yunus'un vuruşu üstten auta giderken, 19. dakikada Leao'nun şutunu yine Gianniotis çıkardı.

Kasımpaşa da 32. dakikada Benedyczak ile gole yaklaştı ancak kaleci Uğurcan Çakır başarılıydı. 34. dakikada Sara'nın uzak mesafeden şutunu Gianniotis kornere çeldi.

Dakikalar 45'i gösterdiğinde sahneye Abdülkerim Bardakcı çıktı. Batrakov'un serbest vuruştan ceza sahasına gönderdiği topa iyi yükselen Abdülkerim, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

TORREIRA ATILDI, KASIMPAŞA BERABERLİĞİ YAKALADI



İkinci yarıda da gol arayan Galatasaray, 54. dakikada Leao ile fırsat yakaladı ancak Gianniotis'i geçemedi. 59. dakikada Sara'nın vuruşu savunmaya takıldı.

Mücadelenin kırılma anı 63. dakikada yaşandı. Torreira'nın Diarra'ya yaptığı faul sonrası önce sarı kart gösteren hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından kararını değiştirdi ve Uruguaylı futbolcuya direkt kırmızı kart gösterdi. Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.

Bu fırsatı değerlendiren Kasımpaşa, 68. dakikada beraberliği yakaladı. Korner sonrası ceza sahası dışından yapılan vuruşta savunmaya çarpan top Rak-Sakyi'nin önünde kaldı. Rak-Sakyi'nin uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-1.

BARIŞ ALPER VE LEMİNA'DAN SON DAKİKA DARBESİ



Beraberlik golünün ardından galibiyet için yüklenen Galatasaray, 79. dakikada Sane ve Osimhen ile önemli fırsatlar yakaladı ancak kaleci Gianniotis gole izin vermedi. 83. dakikada Lemina'nın kafa vuruşu ise az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. 90. dakikada Jakobs'un sol kanattan ceza sahasına gönderdiği sert ortada top arka direkte Barış Alper Yılmaz'ın önünde kaldı. Barış Alper, düzgün vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek Galatasaray'ı yeniden öne geçirdi: 2-1.

Kasımpaşa'nın beraberlik arayışına karşı Galatasaray son sözü uzatma dakikalarında söyledi. 90+6. dakikada Osimhen'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Lemina, rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Gianniotis'e çarpan top ağlarla buluştu ve maçın skorunu belirledi: 3-1.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.