logo
05 MAYIS 2025

BTP liderinden kısırdöngü siyasete ayar

27.09.2023 00:00:00 / Güncelleme: 27.09.2023 06:29:10

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, gençlerin içinden çıkmış Türkiye'nin en genç lideri olarak, iktidarıyla muhalefetiyle Atatürk'ün çizgisinden sapmış, ayarı bozulmuş siyasetçilere ayar vermeye devam ediyor.

BTP lideri, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Barış Terkoğlu ve Seyhan Avşar'ın yorumcu olarak katıldığı Söz Sende programına konuk oldu.

1 saate yakın süren programda BTP lideri kendisine sorulan sorulara dikkat çekici cevaplar verdi. Özetle aktaralım.

"İktidarın FETÖ konusunda geldiği noktayı samimi buluyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "FETÖ'nün Türkiye'deki dini, kültürel misyonu dinler arası diyalog projesiydi. Bu şekilde aslında Türklüğün ve Türk'ün tarihinin altını boşaltıyorlardı. Bugün baktığınızda bu misyon devam ediyor."

İktidara yakın gazetecilerin Arap dünyasına mesaj veren 'tek milletiz' şeklindeki videosu hakkında şunları söyledi: 

"Sığınmacıları savunanlar, ben 'Gitsin' deyince, 'Sen, bu Müslüman olduğu için gitsin diyorsun' diyor. Ben de diyorum ki, 'Bu cuma namazında yok, kurban pazarında yok, bayram namazında yok. Ben hepsinde varım, o Müslüman, ben değilim, öyle mi?"

"Suriye'de milyonlarca insan öldü. Nasıl öldü? Esad sonuç olarak kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir insan. Müslümana karşı Amerika ile bir oldular milyonlarca insanı öldürdüler, hiçbirinin sesi çıkmadı. Şimdi Amerika ile iş tutanlar bizim ülkemize doldurulunca bunlar Müslüman oldu. Orada Müslüman öldürdü bunlar. Yemen'de 15 senedir durmaksızın kan akıyor. Bir tane yandaşın 'Burada niye kan akıyor' dediğini duydunuz mu? Diyemezler, niye? Çünkü Suud'dan gelecek paradan korkarlar."

Gerçek Atatürkçülüğü şu sözlerle özetliyor Sayın Baş:

"Atatürkçü olmak sadece laikliğe sahip çıkmak değildir, sadece milliyetçi olmak, sadece inkılapçı olmak değildir. Atatürkçü olmak aslında bir bağımsızlık yanlısı olmaktır. Bu bağımsızlık dediğiniz -bizim partimizin ismi de bu-  ekonomik bağımsızlıktır, siyasi bağımsızlıktır, hukuki bağımsızlıktır. Bugün eğitim müfredatımıza karışan var, ekonomimize karışan görüşen var..."

Seçimden önce faiz düşürmeyi, oldukça keskin ifadelerle, "Nas var" diyerek savunan hükümetin, seçim sonrası savunduklarının tam tersini ortaya koymasını şu şekilde değerlendirdi:

"Seçimden önce Nas vardı, seçimden sonra ne oldu da Erdoğan döndü? Faizler artıyor. Mehmet Şimşek ne oldu da geldi? Erdoğan şunu mu dedi sizce, 'Ben yanlış yaptım, buradan döneyim.' Hayır… Birileri karıştı işe, dediler ki, 'Bak şöyle yapacaksın, böyle yaparsan bu koltuğu korursun yoksa bunun bedelini ödersin!' Nasıl ödersin? Dolar fırlar, borçlar ertelenmez, şu olur bu olur vs… Bir sürü ekonomik denge. Dolayısıyla biz ekonomik anlamda bağımsız bir ülke değiliz."

AKP gitse, yerine CHP gelse ekonomik bağımsızlık elde edilebilir mi? İşte cevabı: "Peki, bu iktidarı değişelim yerine Cumhuriyet Halk Partisi'ni getirelim, ekonomik anlamda bağımsız mı olacağız? Her anlamda Atatürkçü olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun içinde bağımsızlık da var, bunun içinde İnkılapçılık da var, bunun için de her şey var."

Bugün CHP teşkilatı da içinde bulunduğu durumdan memnun değil. Gittikçe artan değişim çağrılarından bunu net olarak görebiliyoruz. BTP lideri, CHP'deki bu değişim çıkışlarını da değerlendirdi:

"Ben CHP'deki değişimi şöyle yorumluyorum; değişim kişilerle olmaz, değişim fikirlerle olur, duruşlarla olur, düşüncelerle olur. Dolayısıyla orada kimi değişirseniz değişin ben şu anda Türkiye'nin faydasına bir Cumhuriyet Halk Partisi yapısının çıkacağını göremiyorum. Samimiyet olması lazım, düşüncelerin fikirlerin, yapıların değişmesi lazım o yüzden değişim kişilerle olmaz."

Biz de şunu ilave edelim; değişim, ülkemizde proje sahibi, çözüm sahibi, milletin sorunlarını kendine dert edinmiş, icazeti okyanus ötesinden değil, milletinden bekleyen Bağımsız Türkiye Partisi ve lideri Hüseyin Baş ile olur.

Türk milletinin, kısırdöngü siyaset anlayışından bir an önce kurtulması ve tercihlerini çözümden ve de çözecek olandan yana yapmasıyla olur.

Ülkemizi kainat devleti, milletimizi de kainatın en zengin milleti yapacak Milli Ekonomi Modeli'ni, Sosyal Devlet Milli Devlet tezini uygulayacak, gerçek değişimi yapacak olan lider de belli, kadro da.

Gerçek değişim, milletimizin tercihini bekliyor.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
Derbide lazere ceza
Penaltı kullanırken lazer tutmuştu
Moriwaki deprem olabilecek noktaları açıkladı
'O iki bölgede enerji birikimi var'
İmamoğlu görüntülerle ilgili ilk kez konuştu
‘Sır dolu yaşantım olmadı hiç’
Şampiyonluk yine derbilerde gitti
Portekizliler başaramadı
Trump, Grönland ısrarını sürdürüyor
'Askeri güç de kullanabiliriz'
İngiltere'de İranlılara gözaltı
Gerekçe terör saldırısı planlama!
'Sarı torba' paylaşımına Özdağ'dan tepki
O başkan görevden alındı
TÜİK ile ENAG makası kapanmıyor
Enflasyonu TÜİK %38, ENAG % 74 açıkladı
İsrail, Gazze için yedek askerleri çağırdı
Yedeklerin çoğu isteksiz
İran'dan Pakistan ve Hindistan'a itidal çağrısı
Bölgedeki durum İran için önemli
ABD, TikTok'a ek süre verebilir
Trump'tan ilginç gerekçe
Husiler, İsrail'e 'hava ablukası' uygulayacak
ABD Yemen'i yine vurdu
Konya'da bir binada patlama yaşandı
1'i ağır 12 kişi yaralı
Trump o meşhur hapishanenin açılmasını istedi
Filmlere konu dahi olmuştu
Derbide lazere ceza
Penaltı kullanırken lazer tutmuştu
Moriwaki deprem olabilecek noktaları açıkladı
'O iki bölgede enerji birikimi var'
İmamoğlu görüntülerle ilgili ilk kez konuştu
‘Sır dolu yaşantım olmadı hiç’
Şampiyonluk yine derbilerde gitti
Portekizliler başaramadı
Trump, Grönland ısrarını sürdürüyor
'Askeri güç de kullanabiliriz'
İngiltere'de İranlılara gözaltı
Gerekçe terör saldırısı planlama!
'Sarı torba' paylaşımına Özdağ'dan tepki
O başkan görevden alındı
TÜİK ile ENAG makası kapanmıyor
Enflasyonu TÜİK %38, ENAG % 74 açıkladı
İsrail, Gazze için yedek askerleri çağırdı
Yedeklerin çoğu isteksiz
İran'dan Pakistan ve Hindistan'a itidal çağrısı
Bölgedeki durum İran için önemli
ABD, TikTok'a ek süre verebilir
Trump'tan ilginç gerekçe
Husiler, İsrail'e 'hava ablukası' uygulayacak
ABD Yemen'i yine vurdu
Konya'da bir binada patlama yaşandı
1'i ağır 12 kişi yaralı
Trump o meşhur hapishanenin açılmasını istedi
Filmlere konu dahi olmuştu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.