logo
26 NİSAN 2024

Bu hesap tutmayacak

02.12.2009 00:00:00
BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, hakkındaki iddialara kutsal topraklardan cevap verdi. Prof. Dr. Baş, "Ecnebilere emir kulu olmuş bu zavallılara göre, bu oyun ve iftiralar Haydar Hocayı yıpratacak, onlar ve emir kulu oldukları ecnebiler de bu vatana konacaklardır. Bu hesap yanlış, bu oyun boşunadır" dedi.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, hakkında Ergenekon soruşturması çerçevesinde kimi görsel, yazılı ve sanal medyada gündeme getirilen iddialara Hac ibadeti için bulunduğu Mekke'den yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi. BTP Lideri'nin "Aziz Milletim" hitabıyla başlayan çarpıcı vurgularla dolu açıklamasında, "Yıllardan beri devlet ve ordu düşmanlığı yaparak çeşitli entrikalarla devlet ile milletimizin arasını açanlar, son dönemde Yüce Milletimizin din ve iman esaslarını Haçlı dünyasının teslis akidesine dönüştürmeye çalıştırmaktadırlar" görüşü öne çıkartıldı.

Prof. Dr. Haydar Baş'ın basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Aziz Milletim, Anadolu coğrafyası, medeniyetlere beşik olan ve insanlığın üzerinde hayaller kurup hesaplar yaptığı coğrafyadır. Bu coğrafya, Türk - İslam medeniyetinin dünya ekseninde merkezi olduğu mukaddes vatandır. Tarihten günümüze Türk - İslam kimliği için nice mücadeleler verilmiş, Yüce Milletimiz bu uğurda bu mukaddes topraklara milyonlarca şehit kazandırmıştır. Haçlıların oyunları boşa çıkartılmaktadırİşte bu şehitlerimiz bu vatanı koruyup kollamakta, Ehl-i Salib'in oyunlarını boşa çıkarmaktadır. Pek tabidir ki, Türk ordusunun da vazifesi bu oyunları boşa çıkartan irade ile beraber olmak ve bu coğrafyayı hayat boyu Türk milletine vatan tutmaktır.Bir milleti millet yapan olmazsa olmaz kurumları vardır. Bunlar devlet, ordu, aile, ve dindir. Eğer bir milletin devleti ve ordusu yoksa, yaşadığı coğrafyada millet olarak kalması mümkün değildir. Yıllardan beri devlet ve ordu düşmanlığı yaparak çeşitli entrikalarla devlet ile milletimizin arasını açanlar, son dönemde Yüce Milletimizin din ve iman esaslarını Haçlı dünyasının teslis akidesine dönüştürmeye çalıştırmaktadırlar. Oyun Türk milletine oynanmaktadırBöylece Anadolu coğrafyasında yaşayan milletimize devleti, ordusu ve dini değerlerine topyekün imha planları hazırlayıp, Türk milletini tarih sahnesinden silmek istiyorlar. Oyun, topyekün milletimizedir. Oyun, vatanımızadır. Oyun, milletimizin bütün değerlerinedir. BTP'nin tek amacı millete hizmettirYüce Milletimiz üzerinde menfur emelleri olanlar, her türlü hile, entrika, yalan, fitne ve iftiralara başvurmakta, bu değerlerle hayat bulan ve onları baş tacı eden insanımıza saldırmaktadırlar. Ama bunların oyunları boşadır, boşunadır. Yüce Milletimiz bu toprakların kıyamete kadar sahibidir ve sahibi kalacaktır. Bağımsız Türkiye Partisi, bu anlayış, bu idrak ve bu duyarlılık içinde Yüce Milletimize hizmet etmek için siyaset sahnesine çıkmıştır. BTP'nin İstanbul Çağlayan Meydanındaki gelincik tarlası gibi Türk bayraklı mitingleri Yüce Milletimizin hafızasında hala capcanlıdır. Bazı çevreler iftira atmaktadırYüz binlerce insanımızın iştiraki ile Çağlayan'da yapılan BTP mitingini, adı Ergenekon dosyasında geçen bir şahsın toplantısı imiş gibi gösterdiler. Bunun yalan olduğu resmi belge ve kayıtlarla ortaya çıkmıştır. Hakikat bu olmasına rağmen, BTP ile demokratik yolla mücadele edemeyenler, iftira yoluyla tersyüz ettikleri bu olayı örnek gösterip Ergenekon dosyasına adımızı sokuşturmaya kalkışarak BTP'yi gölgelemeye çalışmışlardır. Bu iftira ve yalancı gayretkeşlikler de boşunadır. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Öte yandan 3 - 4 yıl evvel bizimle çalışan bir vatan evladının adını zikrederek, güya onun bizi yönlendirme görevi üstlendiğini iddia ederek, bizi Ergenekon süreci ile irtibatlandırmaya çalışmaktadırlar. Ama nafile? Adı geçen vatan evladı 3 yıl evvel bizden ayrılmış vatanperver bir yazar ve hukuka bağlı bir Türk vatandaşıdır.

28 Şubat tezgahçıları ABD'ye kaçtıBenzer entrikayı ve yalan tezgahını 28 Şubat diye bilinen süreç içinde de kurdular. Adımızı bu süreçle gölgelemeye çalıştılar. Hakikat şu ki, 28 Şubat sürecinde dönemin üst düzey askerleri ve mimarlarıyla beraber olanlar, bu süreçten sonra Amerika'ya kaçanlardır, soluğu aldıkları Amerika'da papazlar ve hahamlardan akıl alarak devlet ve milletimiz üzerinde BOP ve Vatikan'ın dinler arası diyalog hesapları yapanlardır. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki, oyun topyekün Türk milletinedir. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş; milletini, devletini, bayrağını, sancağını, dinini ve medeniyetini sahiplenip, bu tehditler karşısında duran, bu oyunları bozan tek insandır, tek ilim, fikir ve siyaset adamıdır.

Müfteriler, ecnebilerin emir kullarıdırEcnebilere emir kulu olmuş bu zavallılara göre, bu oyun ve iftiralar Haydar Hocayı yıpratacak, onlar ve emir kulu oldukları ecnebiler de bu vatana konacaklardır?Bu hesap yanlış, bu oyun boşunadır. Bugüne kadar devletin çeşitli kurum ve organları, jandarması ve askeri de maalesef iftira ve karalama odaklarının oyununa gelerek birçok defalar üzerimize geldiler. Ev ve iş yerlerimiz baskınlara ve takiplere uğradı. Jandarma, emniyet ve savcılık sorgulamalarına maruz kaldık. Bunlar, 20 bin sayfayı aşan dosyalar halinde elimizdedir. Ancak biz, bütün bu hukuk dışı girişimlerin millet ile devleti; sivil ile askeri karşı karşıya getirme oyunu olduğunun farkında olarak, hiçbir zaman bu mağduriyetlerimizi devlet, ordu ve asker düşmanlığına dönüştürmedik. Bilakis hep hukuk içerisinde kaldık, hukukun üstünlüğünü esas aldık. 'Bu devlet bizim, bu millet bizim, bu ordu bizim' diyerek oyunları bozduk. Devlet ve milletin arasını açmaya çalışanların girişimlerini hukukla boşa çıkarttık. Nitekim irtica kapsamında devlet yüzü ile üzerimize gelenleri hukuk önünde mahkum ettik, eski TCK 163. maddeye ilişkin olarak üzerimize gelenleri tazminata çarptırdık. Aynı şekilde medya gücünü kullanarak iftira ve bühtanlarla üzerimize gelmeye çalışanları hukuk önünde ceza ve tazminatlara mahkum ettik.

'Ergenekon zanlıları aleyhimizde haber yaptı'Ergun Poyraz ve Mustafa Balbay, Genelkurmay ve askeri istihbaratı kaynak göstererek irtica bahanesi ile aleyhimizde yazılar ve kitaplar yazdılar. Aleyhimizde yazı yazan bu insanlara bakın ki, bunlar da Ergenekon zanlılarıdırlar. Bir yandan bu Ergenekon zanlıları üzerimize geliyor, diğer yandan menfur emellerine nail olmak isteyenler bizi Ergenekoncu göstermeye çalışıyor, bunlar da Ergenekoncu vaveylasıyla üzerimize gölge düşürmeye kalkışıyorlar.

Haydar Baş, ne mürteci ne de ErgenekoncudurHaydar Baş, ne Ergenekoncuların iddia ettiği gibi devleti hedef alan bir irtica odağıdır, ne de menfur emellerine ulaşmak isteyenlerin iddia ettikleri ve yaftalamaya çalıştıkları gibi bir Ergenekoncudur. Bunların hiçbiri değildir. Haydar Baş; demokratik, laik, sosyal hukuk düzenimiz içerisinde kendisini Yüce milletimize hizmete adamış  vatanperver bir Türk evladıdır. Bu sebeple bu tip yıldırma ve karalama manevralarına hiçbir zaman pabuç bırakmadık. Hukukun üstünlüğü neyi gerektiriyorsa, onu yaptık. Dahası geçmiş dönemlerin koalisyonları ve hükümetlerinden bugünkü iktidara kadar bir çok dönemde Bakan, Başbakan ve hatta Meclis başkanlarının talepleriyle soruşturmalar başlatıldı. Meclis soruşturmaları ve jandarma tahkikatı adı altında baskılara ve hukuki takibata maruz kaldık. Bütün bu girişimleri hukukun üstünlüğü ile savuşturduk, dava konusu yaptık, davalar açtık, davalar kazandık. Bu kararlılıkla tüm oyunları bozduk. 'Bu devlet bizim devletimiz, bu millet bizim milletimiz, bu asker bizim askerimiz' dedik. Bu inanç ve sadakatle devlet, ordu, millet ve medeniyetimiz üzerinde oynanan oyunları bozduk, bozmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda şu gerçeğin de altının çizilmesi faydalı hatta hayati olacağına inanıyorum.

28 Şubat süreci ve öncesinde devletin istihbarat birimleriyle ve devrin Ergenekoncularıyla üst düzey işbirliği içinde bulunanlar, küresel manevra yaparak Amerika'ya dümen kırdılar. Türk devleti ve milletinin mahremiyetini Amerika istihbaratına sattılar. Böylece Amerika'nın kucağına ve papazların ocağına kapak attılar. Dün Türkiye'de bizzat sergiledikleri  devlet ile milleti birbirine hasım etme hizmetlerini, bugün kucağına sığındıkları ABD'den uzaktan kumanda ile Türkiye'deki maşalarıyla yapıyorlar. Türk milletini karıştırıyorlar, bölmeye çalışıyorlar. Türk medeniyetini, İslam mayasını Haçlı öğretileriyle bozuyorlar.

Haydar Baş'a kulak verilseydi?Bütün bu menfur çabalar, devlet, millet ve hukuk nezdinde elbette karşılıksız kalmayacaktır. Öte yandan suret-i Hak'tan görünen ecnebi güdümlü bu odaklar, 'Haydar Hoca, derin devletin adamı, askerin adamı' diyorlar. Keşke devletin ve askerin Prof. Dr. Haydar Baş gibi bir adamı olsaydı. Keşke böyle bir birliktelik olsaydı. Keşke devlet ve asker, Haydar Hoca'ya kulak verseydi?O zaman 28 Şubat yaşanmazdı. Kıbrıs elden çıkacak noktaya gelmezdi. Topraklarımız ve madenlerimiz elimizden çıkmazdı. PEKTİM, TÜPRAŞ, POAŞ, ERDEMİR, SEKA, TÜRK TELEKOM, SÜMERBANK, limanlar ve daha nice millet malı ve Cumhuriyet kazanımlarımız elden gitmezdi. Keşke devlet, asker ve siyaset Haydar Hoca'ya kulak verseydi? O zaman Türk ekonomisi çökmez, devlet borca ve faize batmazdı. Herkesin işi olurdu, aşı olurdu. Yüce Milletimiz bölünme noktasına gelmez, bir ve beraber olurdu. Eğer devlet ve asker Haydar Hoca'yı dinleseydi, Kürt açılımı adı altında PKK teröristleri şehre indirilip hak ve hukuk sahibi yapılarak şehitlerimizin kanı yerde bırakılmazdı. Gerçek Güneydoğu açılımı ile tüm vatan sathında olacağı gibi bölge halkımız da iş sahibi olurdu, vatandaşlık maaşı bağlanırdı. Halk, 'baba devlet'in ne olduğunu bizzat yaşar, böylece bu devlete yürekten ve sadakatle bağlanırdı. Herkesin yüzü gülerdi. Sivil - asker, devlet - millet tüm Türkiye tek yürek, tek bilek olurdu. Türkiye adeta cennete dönerdi. Keşke Haydar Hoca'yı dinleselerdi?O halde artık bu oyunları görmek ve bu oyunları bozmak Yüce Türk milletinin, hem demokratik hakkı, hem de tarihi vazifesidir. Yüce Milletim, Lütfen geliniz, artık bu yanlış gidişata hep beraber son verelim. Hep beraber bu oyunları bozalım. Türk milletini, insanlığın en güçlü milleti, devletini de dünyanın en güçlü devleti yapalım. Bu tarihi hem bir görev, hem de tarihi bir mesuliyettir. Görevimizi ifa etmediğimiz için devlet ve millet gemisi batarsa, ondan kurtulan olmaz. Geliniz, bu gemiyi hep beraber kurtaralım, biz de kurtulalım, neslimiz de kurtulsun. Prof. Dr. HAYDAR BAŞBA?IMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKANI"
Son operasyon Hakkı Saral çetesine
10 ayda 454 suç örgütü çökertildi
Özgür Özel disiplin için harekete geçiyor
Partiden kesin ihraç edilecekler
323 gayrimenkul için ihale yapılacak
Kızılay taşınmazlarını satıyor
'Katliamınıza dikkat çekmek antisemitizm değildir'
Sanders'tan Netanyahu'ya sert yanıt
'Hamas liderlerini öldürün, Refah'ı işgal edin'
İsrailli bakandan Mossad'a çağrı
İsrail'e de füze saldırısı düzenlendi
Husiler İsrail gemisini vurdu
Hande Fırat sergisi bakanlık desteği ile açıldı
Kabine toplantısı gibi sergi açılışı
Çocuğunu uyaran kadın öğretmeni yumrukladı
Zorba veli kamerada!
14 bin koşucu finişi görecek
Katılımda rekor geldi, şimdi sıra derecelerde!
İnsan ‘kokuşmuş bir sudan’ yaratıldığını bilmiyor mu?
Ekonomiyi soğutmaya devam
IMF'siz IMF programı uygulanacak
Beyaz Saray'dan Erdoğan ziyareti sorusuna yanıt
'Takvime alınmış bir program yok'
'Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum'
'Siyasi yasak' davası ertelendi
'Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin'
CHP'de 'Saray' kavgası kızışıyor!
İmam nikahlı eş anneden şikayetçi oldu
7 aylık bebeğini yola bıraktı!
Son operasyon Hakkı Saral çetesine
10 ayda 454 suç örgütü çökertildi
Özgür Özel disiplin için harekete geçiyor
Partiden kesin ihraç edilecekler
323 gayrimenkul için ihale yapılacak
Kızılay taşınmazlarını satıyor
'Katliamınıza dikkat çekmek antisemitizm değildir'
Sanders'tan Netanyahu'ya sert yanıt
'Hamas liderlerini öldürün, Refah'ı işgal edin'
İsrailli bakandan Mossad'a çağrı
İsrail'e de füze saldırısı düzenlendi
Husiler İsrail gemisini vurdu
Hande Fırat sergisi bakanlık desteği ile açıldı
Kabine toplantısı gibi sergi açılışı
Çocuğunu uyaran kadın öğretmeni yumrukladı
Zorba veli kamerada!
14 bin koşucu finişi görecek
Katılımda rekor geldi, şimdi sıra derecelerde!
İnsan ‘kokuşmuş bir sudan’ yaratıldığını bilmiyor mu?
Ekonomiyi soğutmaya devam
IMF'siz IMF programı uygulanacak
Beyaz Saray'dan Erdoğan ziyareti sorusuna yanıt
'Takvime alınmış bir program yok'
'Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum'
'Siyasi yasak' davası ertelendi
'Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin'
CHP'de 'Saray' kavgası kızışıyor!
İmam nikahlı eş anneden şikayetçi oldu
7 aylık bebeğini yola bıraktı!

Bakan Yerlikaya: 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen 'Mahzen-32' operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Yerlikaya, '10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik.' dedi.
26.04.2024 08:46:00
İhlas Haber Ajansı
Bakan Yerlikaya: 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi
Bakan Yerlikaya: 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da 'Mahzen-32' operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa'ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa'ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi.


Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu.

10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, '10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58'i tutuklandı. Bin 740'ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.

Depremzedelere çadır satan Kızılay, taşınmazlarını satıyor

Depremde yurttaşa parayla çadır veren kurum şimdi de taşınmaz bağışlarını elden çıkarıyor. 323 gayrimenkulünden gelen parayla İstanbul Etiler’de konut ve işyeri yapılacak, Ankara’da AVM yenilenecek.
26.04.2024 07:57:00
Cumhuriyet
Depremzedelere çadır satan Kızılay, taşınmazlarını satıyor
Depremzedelere çadır satan Kızılay, taşınmazlarını satıyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yurttaş karda soğukta sokakta kalırken Kızılay, elindeki çadırları bedava dağıtmak yerine parayla sattı. Skandalın ortaya çıkmasıyla kurum başkanı koltuğunu kaybetti.

Deprem dönemi tepkilerin odağında olan Kızılay şimdi de bağış yoluyla kendisine emanet edilen 323 gayrimenkulü "ekonomik ömrünü doldurdukları" gerekçesiyle "dönüştürecek".

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre Kızılay Taşınmaz Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, "Kızılay'a insani yardımlar için kaynak oluşturmak" gerekçesiyle proje başlattı.

İKİ PROJE OLACAK

Bu proje kapsamında 70-80 yıllık ekonomik ömrünü tamamlamış 178'i boş durumdaki 323 gayrimenkul için elektronik ortamda herkese açık ihale yapılacak.

Cumhuriyet'in Kızılay'dan aldığı bilgiye göre bazıları boş tarla, bazıları eski konut olan bu gayrimenkuller satılacak. Bu satıştan elde edilecek gelir ise iki proje için kullanılacak. İstanbul'un lüks semtlerinden Etiler'de Akmerkez'in karşısında Kızılay'a ait arsa üzerinde ticaret ve konut alanı projesi gerçekleştirilecek. Diğer proje ise Ankara Kızılay'da bulunan AVM'de olacak. Kızılay AVM'nin özellikle üst katlarında "yenileme ve onarım" yapılacak.

KİRAYA VERECEK

Kızılay, Etiler'deki projeye ise özel önem veriyor. Büyük bir proje olacak bu yatırım sayesinde kira getirisi yüksek mülklere sahip olunması amaçlanıyor. Çeşitli yerlerdeki eski hisseli taşınmazlar satılarak mülkiyetin tamamen Kızılay'a ait olacağı gayrimenkuller elde edilecek. Alınan bu kararla "bağışçıların emanetini koruma ilkesi çerçevesinde" daha fazla ihtiyaç sahibine yardım etme olanağına kavuşulacağı bildirildi. Dönüştürme kapsamındaki taşınmazların 76'sının hisseli, 247'sinin ise tam mülkiyet olduğu kaydedildi. İstanbul Etiler'deki projenin altı yılda, Ankara'daki alışveriş merkezinin ise üç yıl içinde kendisini amorti edecekleri ve Kızılay'a insani yardımlar için gelir getirmeye başlayacakları savunuldu.


36 bin sözleşmeli sağlık personeli kararı Resmi Gazete'de

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024 06:54:00
İhlas Haber Ajansı
36 bin sözleşmeli sağlık personeli kararı Resmi Gazete'de
36 bin sözleşmeli sağlık personeli kararı Resmi Gazete'de
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

İstanbul'da çocuklar güven içinde spor yapacak

 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, düzenlediği etkinliklerle bu hafta 23 Nisan’da çocukların mutluluğuna ortak olurken, Türkiye’de bir ilk olan Çocuk Korumu Programı’nı da güncelleyerek yayınladı. Program politika, rehber ve yönergelerden oluşuyor.
26.04.2024 00:46:00
HASAN PARLAK
İstanbul'da çocuklar güven içinde spor yapacak
İstanbul'da çocuklar güven içinde spor yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakı Spor İstanbul'un yayınlanan 2024 Çocuk Koruma Programı çerçevesindeki çalışmalar, uygulama rehberinin oluşturulması ve Çocuk Koruma Kurulu'nun kurulmasıyla daha güçlü bir yapıya kavuştu. "Güvenli Spor Hattı" üzerinde çocuklar hakkında bilgi toplayacak kurum içi iletişim ağının oluşturulmasında yazılımsal çalışmalar da sürüyor. Hat üzerinden elde edilecek bilgiler çocuk koruma kurulu tarafından değerlendirilecek. Bu bilgiler ortak bir havuzda toplanıp prosedürlere dönüştürülerek, yeniden sahaya aktarılacak.
10 kişinin yer alacağı Çocuk Koruma Kurulu, tesisler, akademi, hukuk, insan kaynakları ve bilgi teknolojileri departmanlarının uzman kadrolarının bilgi birikimlerini, güvenli spor çatısı altında çocukları korumak için birleştiriyor.

İstismara geçit yok

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur'un en önem verdiği çalışmalardan olan Çocuk Koruma Politikası, İstanbul Barosu ile işbirliği içinde yürütülüyor. Koruma programı, genel olarak her türlü fiziksel ve ruhsal istismarın önüne geçmeyi amaçlıyor. Program çerçevesinde spor yapan çocuktan eğitmen ve ebeveyne kadar, tüm tarafların hak ve sorumlulukları da ortaya konuluyor. 

Eğitmenler de eğitiliyor!

Çocuk Koruma Politikası'nın bazı önemli noktaları şöyle:
• İşe yeni başlayan her eğitmene çocuk koruma konusunda zorunlu eğitim veriliyor.
• Tüm işe alım sınavlarında, performans değerlendirmeile  oryantasyon sınavlarında çocuk koruma ve spor pedagojisi konularından sorular soruluyor.
• Oryantasyon kapsamında eğitmenler için 20 soruluk sınav hazırlanıyor.
• Yöneticiler için yapılan yükseltme sınavlarında çocuk koruma prosedürleri ve örnek vakalar hakkında sorular yöneltiliyor.
• Sahada çocuklar özelinde karşılaşılabilecek risk değerlendirme tabloları oluşturuluyor.
• Eğitim nişanları oluşturulurken, fair-play kapsamında spor kültürünü yaygınlaştırıcı çalışmalar da yürütülüyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.