logo
25 MART 2026


Bursa Fener'i düşünüyor

12.12.2001 00:00:00
Bursaspor Teknik Asbaşkanı Nihat Şengezer, Fenarbehçe ile 15 Aralık Cuma akşamı deplasmanda oynayacakları karşılaşmadan en az bir puan çıkartmayı hedefleyeceklerini söyledi.

Şengezer, F.Bahçe'nin güçlü bir takım olduğunu ve sahasında kolay yenilmediğini belirterek, cuma günkü maç için "galip geliriz" demenin iddialı olacağını kaydetti.

Zorlu maç olacak

Fenerbahçe'nin son iki haftayı puansız kapattığını anımsatan Şengezer, "Fenerbahçe cuma günkü maçı mutlak kazanmak için sahaya çıkacak. Bizi zor bir maç bekliyor" dedi. Şengezer, Bursaspor'un kupada Göztepe, ligde de Antalyaspor'a yenilerek iki maçlık sıkıntılı bir dönem yaşadığını anımsatarak, Malaty galibiyetiyle yeniden toparlandıklarını anlattı.

Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

24.03.2026 11:32:00
AA
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Premier Lig'de Arsenal, LaLiga'da Barcelona, Serie A'da Inter, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'dan art arda 5. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, sahasında Rayo Vallecano'yu Ronald Araujo'nun golüyle 1-0 yenerek art arda 5. galibiyetine ulaştı.

Milli futbolcu Arda Güler'in forma giydiği Real Madrid, derbide ağırladığı Atletico Madrid'i 3-2 mağlup etti. Arda, karşılaşmada 74 dakika görev yaptı.

Villarreal ise Real Sociedad'ı 3-1'lik skorla geçerek üçüncü sıraya yerleşti.

Ligin 29. haftasında 73 puana sahip Barcelona, liderliğini sürdürdü. Real Madrid 69, Villarreal 58 ve Atletico Madrid 57 puanla Barcelona'yı izledi.

Arsenal zirvede

Premier Lig'de lider Arsenal ve takipçisi Manchester City, Lig Kupası finali nedeniyle haftayı maç yapmadan geçti.

Manchester City, finalde Arsenal'ı 2-0 yenerek İngiltere Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

Üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Manchester United, deplasmanda Bournemouth ile 2-2 berabere kaldı.

Aston Villa, sahasında West Ham United'ı 2-0 mağlup ederek 4 hafta sonra galip geldi.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, sahasında Liverpool'u 2-1 mağlup etti.

Ligde 31. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 61, Manchester United 55, Aston Villa 54, Liverpool 49 ve Chelsea 48 puanla Arsenal'ı takip etti.

Inter'den üst üste üçüncü puan kaybı

Serie A'da lider Inter, deplasmanda Fiorentina ile Pio Esposito ve Cher Ndour'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Art arda üçüncü kez puan kaybeden Inter'de Hakan Çalhanoğlu, 69 dakika görev yaptı.

Zirve takipçisi Milan, liderin puan kaybettiği haftada Torino ile sahasındaki mücadeleyi 3-2 kazandı. Konuk takımda Emirhan İlkhan, 63. dakikada oyuna girdi.

Napoli ise Cagliari deplasmanında 1-0 galip gelerek peş peşe 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte Semih Kılıçsoy, 65. dakikada oyuna dahil oldu.

Üst sıralardan kopmak istemeyen Juventus, evinde Sassuolo ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelede 90 dakika sahada kalarak Sassuolo filelerini havalandıran Kenan Yıldız, ligde 10 gole ulaştı.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, sahasında Pisa'yı 5-0 yendi ve arka arkaya 5. galibiyetini elde etti.

Ligin 30. haftasında Inter, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan 63, Napoli 62, Como 57, Juventus ve Roma 54'er puanla sıralandı.

Bayern Münih 4 golle kazandı

Bundesliga'da lider Bayern Münih, sahasında Union Berlin'i Michael Olise, Serge Gnabry (2) ve Harry Kane'in golleriyle 4-0 yendi.

Zirve takipçisi Borussia Dortmund, sahasında 2-0 geriye düştüğü Hamburg maçını 3-2 kazandı ve üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Üst sıralarda yer alma mücadelesi veren Stuttgart, Augsburg'a konuk olduğu mücadeleden 5-2 galip ayrıldı. Konuk takımda Atakan Karazor, 70. dakikada oyuna girdi.

Leipzig, sahasında Hoffenheim'ı 5-0 mağlup etti. Konuk ekipte Ozan Kabak, 90 dakika sahada kaldı.

Cenk Özkacar ise takımı Köln'ün sahasında Borussia Mönchengladbach ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 27 haftası geride kalan ligde 70 puanla liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund 61, Stuttgart 53, Leipzig ve Hoffenheim, 50'şer puan topladı.

PSG, Nice deplasmanında 4 golle galip geldi

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Nice'i Nuno Mendes, Desire Doue, Dro Fernandez ve Warren Zaire-Emery'nin kaydettiği gollerle 4-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Angers'yi 5-1'lik skorla geçti.

Haftanın öne çıkan maçında Lille, Olimpik Marsilya deplasmanından 2-1 galibiyetle döndü. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, ilk yarının sonlarında sakatlanarak oyundan çıktı.

Monaco ise deplasmanda Olimpik Lyon'u 2-1 yenmeyi başardı.

Ligin 27. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 60 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 59, Marsilya 49, Lyon ve Lille 47'şer, Monaco 46 puan elde etti.

Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde

Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi

24.03.2026 11:09:00
AA
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi.

İlk 2 takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği 1. Lig'de, bu iki ekibi takip eden 5 takım, bir üst kulvardaki 3. ekip olabilmek için play-off mücadelesine çıkacak. Play-off'ta ligi 3. sırada bitirecek ekip doğrudan play-off finaline yükselecek. Bu takımı takip eden 4 takım ise diğer finalist olmak için birbirleriyle karşılaşacak.

Ligin son 4 sırasında yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.

Son 6 hafta öncesinde en avantajlı ekip Erzurumspor FK

Dün takipçilerinden Esenler Erokspor'u deplasmanda 2-0 yenerek puanını 69'a çıkaran teknik direktör Serkan Özbalta yönetimindeki Erzurumspor FK, ikinci Amed Sportif Faaliyetler'in 2, üçüncü Esenler Erokspor'un 6 ve son 7 maçını kayıpsız geçen dördüncü Arca Çorum'un 7 puan önünde yer alıyor.

Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor'un karşı karşıya geleceği son 6 haftaya Erzurumspor FK, Süper Lig yolunda avantajlı giriyor. Erzurumspor FK, olası puan eşitliklerinde ikili averajdan dolayı Amed Sportif Faaliyetler ve Esenler Erokspor'u geride bırakacak.

İlk 4'teki takımlardan Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor 34. haftada, Erzurumspor FK ile Arca Çorum FK ise son haftada karşılaşacak.

Doğrudan Süper Lig'e yükselme şansı daha yüksek olan 4 takımın kalan maç programları şöyle:

Erzurumspor FK (69): Alagöz Holding Iğdır FK, İstanbulspor (D), Boluspor, Sipay Bodrum FK (D), Bandırmaspor, Arca Çorum FK (D)

Amed Sportif Faaliyetler (67): Boluspor, Esenler Erokspor (D), Eminevim Ümraniyespor, Bandırmaspor (D), Sipay Bodrum FK, Alagöz Holding Iğdır FK (D)

Esenler Erokspor (63): Özbelsan Sivasspor (D), Amed Sportif Faaliyetler, Sakaryaspor (D), Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü, SMS Grup Sarıyer (D), Atko Grup Pendikspor

Arca Çorum FK (62): Bandırmaspor, Sipay Bodrum FK, Atko Grup Pendikspor (D), Özbelsan Sivasspor, Sakaryaspor (D), Erzurumspor FK

Play-off hattı

Üçüncü sıradaki ekibin doğrudan play-off finaline yükseleceği 1. Lig'de 62 puanlı Arca Çorum FK, 57 puana sahip Sipay Bodrum FK, 54 puanlı Atko Grup Pendikspor ve 48 puanlı Bandırmaspor, play-off barajında yer alıyor.

Ligde 47'şer puanlı Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü ile Özbelsan Sivasspor ve 45 puanlı Alagöz Holding Iğdır FK de play-off hattındaki takımların hata yapmasını bekliyor.

Düşme hattı

Son 2 sırada yer alan Adana Demirspor ve Hatayspor'un düşmesinin kesinleştiği ligde 32 puanlı Sakaryaspor ile 35 puanlı Serikspor, küme düşme hattında yer alıyor. Bu 2 ekibin dezavantajlı girdiği son 6 hafta öncesinde 39'ar puanlı İstanbulspor, SMS Grup Sarıyer ve Eminevim Ümraniyespor da küme düşme hattının hemen üzerinde bulunuyor.

Milli maç arası

Lige verilecek aranın ardından 1. Lig'de heyecan, 3 Nisan Cuma günkü maçlarla başlayacak.

Ligde 34. hafta mücadeleleri ise 7-9 Nisan'da hafta içinde oynanacak.

Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin

Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı

23.03.2026 10:56:00
Haber Merkezi
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı.



Mücadelenin ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçmesine rağmen takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Maçın kaderini değiştiren isim 21 yaşındaki genç yıldız Nico O'Reilly oldu.



60. Dakika: Arsenal kalecisi Kepa Arrizabalaga'nın hatasını değerlendiren O'Reilly, takımını 1-0 öne geçirdi.

64. Dakika: İlk golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha ağları havalandıran genç oyuncu, skoru 2-0'a getirerek maçın fişini çekti.



Guardiola Tarih Yazdı:



Manchester City Menajeri Pep Guardiola, bu kupayı 5. kez kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. İspanyol çalıştırıcı ayrıca kariyerindeki 40. kupasını kaldırdı.

City'nin 9. Zaferi: Bu sonuçla Manchester City, İngiltere Lig Kupası'nı müzesine 9. kez götürdü. Turnuva tarihinde en çok şampiyon olan takım 10 kupa ile Liverpool.

Arsenal'in Hasreti Sürüyor: Son 4 finalini kaybeden Arsenal'in 1993 yılından bu yana devam eden 33 yıllık Lig Kupası hasreti bu sene de dinmedi

Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü

Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti

23.03.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti.

Pelitköy arenasında düzenlenen güreşlere, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den de develer katılırken, güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.



İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy Mahallesinde düzenlenen güreşlerde kıran kırana güreşler olurken, bazı develerde kaçmayı tercih etti. Görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekti. Güreşleri Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Belediye Meclis Başkan vekili Tarık Erdil, Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol ve yaklaşık 2 bin güreş sever izledi. Çok sayıda vatandaş, güreş izlerken mangal keyfi yaptı.



Şap hastalığı nedeniyle sezonda güreş yapılamadığını kaydeden Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, "Bu sene şap nedeniyle güreşler sekteye uğradı. Sezonun son günlerinde bugün antrenman güreşi yapalım istedik. Ama, güreşler çok ilgi gördü. İzmir, Muğla ve Çanakkale' den develer geldi. Gelen arkadaşlar hiçbir ücret talep etmedi. Adeta bu güreş için seferberlik yaptılar. Araç parası bile talep edilmedi. Hepsi bu kültürün yaşatılması için destek oldular. Güreşleri çok sayıda insan izledi. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol da, "Türkiye genelinde şap hastalığı nedeniyle güreşler yapılamadı. Sezonun son günlerinde bu güreşimizi yaptık. Tüm arkadaşlarımız imece ile bu işe destek oldu. Kimse para talep etmedi. Güreşimiz çok iyi oldu. Çok seyirci var. Seyirci bu güreşleri özlemiş. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden

Türkiye Genç ve Büyük Taekwondo Milli Takımları, Belçika Açık Taekwondo Turnuvası'nda toplam 30 madalya kazandı

22.03.2026 23:13:00 / Güncelleme: 22.03.2026 23:20:02
İHA
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Belçika'nın Lommel şehrinde düzenlenen turnuvada Türkiye'yi büyükler kategorisinde 38, gençler kategorisinde ise 20 sporcu temsil etti. Ay-yıldızlı sporcular, toplamda 8 altın, 12 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 30 madalya elde etti. Türkiye, büyükler kategorisinde 4 altın, 5 gümüş, 6 bronz, gençler kategorisinde ise 4 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.
Turnuvada uluslararası hakem Sinem Gültaş da en iyi hakem ödülüne layık görüldü.



Madalya kazanan sporcular şu şekilde:



Büyükler
Altın: Merve Dinçel Kavurat (53kg), Hatice Pınar Yiğitalp (62kg), Nafia Kuş Aydın (+73kg), Emre Kutalmış Ateşli (+87kg)
Gümüş: Sıla Irmak Uzunçavdar (53kg), Sude Yaren Uzunçavdar (73kg), Deniz Dağdelen (54kg), İbrahim Öter (63kg), Ferhat Can Kavurat (74kg)
Bronz: Hatice Kübra İlgün (57kg), Zehra Begüm Kavukcuoğlu (+73kg), Enes Kaplan (58kg), Ömer Furkan Körpe (74kg), Orkun Ateşli (87kg), Enbiya Taha Biçer (+87kg)

Gençler
Altın: Nehir Tekin (55kg), Utku Kap (45kg), Yunus Emre Özden (48kg), Altuğ Gesge (51kg)
Gümüş: Zeynep Zilan Ülgüt (42kg), Medine Gül Turan (44kg), Fatma Zehra Akyazıcı (49kg), Elif Esmira Özdirim (63kg), Abdurrahman Yılmaz Kılıç (55kg), Eymen Akyol (59kg), Yusuf Efe Mızrak (+78kg)
Bronz: Neslihan Bozkurt (46kg), Aslı Cemre Ceylan (52kg), Zeynep Nil Menekşe (68kg), Tunahan Yörük (78kg)

A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü

A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü

22.03.2026 12:39:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Video-analiz toplantısının ardından idman hazırlıkları için fitness salonuna geçen oyuncular, daha sonra Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde Riva'daki TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Türk Hava Yolları Antrenman Sahası'nda basına kapalı bir antrenman yaptı.



Bugünkü antrenman, dünkü çalışmada yer alan futbolculara ek olarak, Fenerbahçe'den Oğuz Aydın, Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Yunus Akgün, RAMS Başakşehir'den Muhammed Şengezer, Trabzonspor'dan Mustafa Eskihellaç ile Ümit Millî Takım aday kadrosunda bulunan oyuncularımızdan Baran Gezek, Barış Kalaycı, Eyüp Aydın, Hamza Güreler ve Yasin Özcan'ın da katılımıyla toplam 19 oyuncuyla gerçekleştirildi.



Abdülkerim Bardakcı takımdan ayrı düz koşu yaparak çalışmayı tamamlarken, antrenmanda ağrıları nedeniyle yer alamayan Barış Alper Yılmaz ve Uğurcan Çakır'a tedavi uygulandı.
Ay-yıldızlıların bugünkü antrenmanını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Arslan ve Muhammet Akçay da takip etti.

Euroleague'de 32. haftanın ardından

Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

21.03.2026 12:42:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

Euroleague'de 32. hafta dün oynanan müsabakaların ardından sona erdi. Bu hafta Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştığı Olimpia Milano'yu 79-75'lik skorla yendi. A. Efes ise evinde Monaco'ya 98-93 kaybetti.



Türk Başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ise Kızılyıldız'a 82-74'lük skorla üstünlük sağladı.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Euroleague'de 2 maç sonra kazanan Fenerbahçe, 23. galibiyetini elde etti ve liderliğini sürdürdü. Olympiakos 33 maçta 22 galibiyet, 11 mağlubiyetle averajla 2. sırada bulunuyor. Ligde 31 maç oynayan Hapoel Tel Aviv ise 20 galibiyet, 11 mağlubiyetle haftayı 3. sırada kapattı. A. Efes de 10 galibiyet, 22 mağlubiyetle 18. sırada yer alıyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ise 18 galibiyet, 14 mağlubiyetle haftayı 8. sırada tamamladı. Ligin son sırasında ise 8 galibiyeti olan ASVEL var.

Euroleague'de 32. haftanın toplu sonuçları şöyle:



Valencia Basket: 62 - Barcelona: 66

A. Efes: 93 - AS Monaco: 98

Hapoel Tel Aviv: 109 - Virtus Bologna: 91

Olympiakos: 90 - Baskonia: 80

Bayern Münih: 74 - Dubai Basketbol: 87

Paris Basketbol: 81 - Partizan: 90

Fenerbahçe Beko: 79 - Olimpia Milano: 75

Zalgiris Kaunas: 87 - Real Madrid: 85

Panathinaikos: 82 - Kızılyıldız: 74

ASVEL: 85 - Maccabi Tel Aviv: 89

Romanya maçının aday kadrosu belli oldu

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçları aday kadrosu duyuruldu

21.03.2026 00:15:00
AA
Romanya maçının aday kadrosu belli oldu
Romanya maçının aday kadrosu belli oldu
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçları aday kadrosu duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda mücadele edecek milli takımın aday kadrosu açıklandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroya 30 futbolcu çağrıldı.

Ay-yıldızlı ekibin aday kadrosunda şu oyuncular yer aldı:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Mert Müldür (Fenerbahçe), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Ozan Kabak (Hoffenheim), Zeki Çelik (Roma), Merih Demiral (Al Ahli)

Orta saha: Kaan Ayhan (Galatasaray), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Atakan Karazor (Stuttgart)

Forvet: Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Aral Şimşir (Midtjylland), Arda Güler (Real Madrid), Deniz Gül (Porto), Kenan Yıldız (Juventus), Semih Kılıçsoy (Cagliari)

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Romanya ile 26 Mart Perşembe günü İstanbul'da karşılaşacak. Tüpraş Stadı'nda oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak.

Ay-yıldızlı ekip, Romanya'yı geçmesi halinde play-off finalinde 31 Mart'ta Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Milli takım, Romanya'ya yenilmesi halinde ise turnuva kuralları gereğince Slovakya-Kosova müsabakasının mağlubuyla 31 Mart'ta deplasmanda özel maç oynayacak.

Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak

21.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var
Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak müsabakaların programı duyuruldu. Buna göre 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta programı şöyle:

4 Nisan Cumartesi

14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
14.30 Samsunspor - Konyaspor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi

21.03.2026 00:06:00
AA
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi.

TFF'nin açıklamasına göre PFDK, ligin 26. haftasındaki farklı ihlaller nedeniyle Beşiktaş'a 1 milyon 660 bin lira, Kocelispor'a 920 bin lira ve Hesap.com Antalyaspor, Göztepe, RAMS Başakşehir ve Trabzonspor'a 220'şer bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, ayrıca Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan için TÜMOSAN Konyaspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 80 bin lira para cezası uygun gördü.

PFDK, Beşiktaş maçında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi sebebiyle Natura Dünyası Gençlerbirliği sporcusu Sekou Koita'yı 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezasına çarptırdı.

Disiplin Kurulu, ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e de müsabaka 4. hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezası kaydetti.

Trenyol 1. Lig cezaları

PFDK, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında yaşanan farklı ihlaller nedeniyle SMS Grup Sarıyer'e 660 bin lira, Arca Çorum FK'ye 299 bin 500 lira, Amed Sportif Faaliyetler'e 110 bin lira ve Özbelsan Sivasspor'a da 27 bin lira para cezası verdi.

Öte yandan PFDK, Manisa FK sporcusu Waldir Alenis Vargas Valentin'e ve Esenler Erokspor'un futbolcusu Francis Nzaba'ya 2 maç men ve 26 bin 700 lira para cezası uyguladı.

Kurul, Arca Çorum FK oyuncusu Atakan Akkaynak'ı ve Atakaş Hatayspor'un kaleci antrenörü Ahmet Cihan Abalıoğlu'nu 1 maç men ve 40 bin lira para cezasına çarptırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.