Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Köprülü, yüksek tanin içeren çayın dişleri çürüğe karşı koruduğunu belirtti. Türkiye'de çay tüketiminin oldukça fazla olduğunu, gün boyunca şekerli çay tüketimi sıklığının fazla olmasının risk grubu bireylerde diş çürüğü oluşumuna neden olacağını kaydeden Prof. Dr. Köprülü, "Dolayısıyla şekerli çay, sık şeker tüketiminden dolayı diş sağlığını etkilemektedir. Oysa, çay şekersiz tüketilirse yüksek tanin içerdiğinden dolayı çürük oluşumunu azaltabilecektir" dedi. Ama diğer taraftan da uzmanların açaklamalarına göre çayı şekersiz içmek insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Hiç olmazsa kaşığın ucuyla atılan şeker çaydaki bazı zararlı maddelerin etkisini azaltabiliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.