Çorum gastronomide iddialı
Çorum Belediyesince Yöresel Çorum Mutfağı'nda Hititlerden bugüne binlerce yıllık geçmişe sahip 34 yöresel lezzet, vatandaşların beğenisine sunulacak.
16.07.2023 16:22:00
Haber Merkezi
Haber Merkezi





Çorum Belediyesince Yöresel Çorum Mutfağı'nda Hititlerden bugüne binlerce yıllık geçmişe sahip 34 yöresel lezzet, vatandaşların beğenisine sunulacak. Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hititlerin başkenti UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un zengin yemek kültürünün yaşatılması ve kente gelen turistlere tattırılması amacıyla Çorum Belediyesince Yöresel Çorum Mutfağı kuruldu.
Hititçe'den tercüme edilen ilk cümle olma özelliği taşıyan "NINDA-an ezzateni watarra ekutteni (Ekmeği yiyeceksin, suyu da içeceksin)" cümlesinin duvarına yazıldığı restoran, yöresel figür ve antika eşyalarla dekore edildi. Haftanın 6 günü hizmet verecek restoranda yöresel 13 yemek, 8 çorba, 6 tatlı ve 7 şerbet servis edilecek. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, törende yaptığı konuşmada, Çorum'un gastronomi turizminden pay alması gerektiğini söyledi. Şef Ömür Akkor'un Türkiye'nin en iyi mutfağının Çorum'da olduğunu söylediğini hatırlatan Aşgın, "Madem en iyi mutfak Çorum'da, o zaman gastronomi turizminden de en fazla payı Çorum almalı. Bu ancak tesisleşmeyle olur" dedi. Restoranda sosyal tesis fiyatlarını uygulayacaklarını vurgulayan Aşgın, özellikle dışarıdan gelenlerin misafir edilebileceği güzel bir mekanı Çorum'a kazandırdıklarını sözlerine ekledi. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.